Hisse_Trade 9

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mancurya
    Çalışkan
    • 01 Haziran 2012
    • 519

    #4726
    Bölüyorum kusura bakmayın , Öğlen paydosunda ,

    YENİ AÇILAN ANKETE TEŞRİFLERİNİZİ BEKLERİZ...Oyunuzu lütfen kullanın...
    * ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........

    Yorum

    • GÜKO25
      Ankara sponsoru
      • 02 Eylül 2009
      • 11674

      #4727
      şu afyona bir bakıver radyolog abii sanki böle yukarı kalkacak gibi bir görüntü veriyo
      Mevlana der ki;

      Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!


      YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

      Yorum

      • bogazici77
        .............
        • 11 Temmuz 2009
        • 1920

        #4728
        MGROS çaktırmadan tıkır tıkır
        Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

        Yorum

        • jakhall01
          Çalışkan
          • 18 Aralık 2008
          • 893

          #4729
          günaydın herkese bol kazançlar
          ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.

          Yorum

          • jakhall01
            Çalışkan
            • 18 Aralık 2008
            • 893

            #4730
            dostlar dün kipadan bahsedlmişti sanırım radyolog hocam bahsetmişti tebrikler
            ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.

            Yorum

            • jakhall01
              Çalışkan
              • 18 Aralık 2008
              • 893

              #4731
              Enflasyonu Kim Sızdırdı? 5 Haziran 2012 – 08:30
              Published 05 Haziran 2012 | By Yaşar ERDİNÇ
              Dün sabah yapmış olduğum seans öncesi yorumda, Cuma günü endeksteki yükselişin sebebinin ne olacağını tartışırken, “belki de enflasyon eksi gelecek ve bunu haber almış olabilirler” yorumunda bulunmuş ve TV’deki programımda da bu konuya vurgu yapmıştım. TUIK’i kutlamak lazım. Enflasyon rakamı cuma günü nasıl sızabiliyor. Yoksa tüm dünya baş aşağı giderken enflasyonu haber almamış olsalar o alımlar yapılabilir miydi? Devletin güvendiğimiz kurumlarının başına da kar yağmış durumda. Bu piyasaya nasıl yeni yatırımcı gelsin ki? Birileri önceden bazı önemli bilgileri elde edebiliyorlar. Peki bunu ispatlamak mümkün mü? Tabi ki hayır. Gidip de aracı kurum veya fona niçin alım yaptın diyemezsin ki? Aynı şey Citigroup’un Akbank’ta satış yaptığında da oldu. Evet 2 ay önce Citigroup hisse satacağını bildirdi ama ne zaman satacağını kim biliyordu? Tabi ki bunu haber almış olanlar biliyordu. Satış günü yaklaştıkça borsada düşüş hızlanmıştı. Asıl ilginç nokta ise, herkes cuma günü borsa niçin yükseldi diye kafa yorarken ve bütün haberlerde bu konu analiz edilirken, şu an kimseden ses çıkmıyor.
              Eğer bir piyasada insider (içeriden) bilgi varsa, etkinlik olmaz. Daha önce de Türkiye’nin kredi notuna ilişkin haber geldiğinde zaten çok geç oluyordu. Not artırımı veya indirimi öncelerinde de benzer hareketler hep oldu. Dolayısıyla İMKB hileli bir kumar makinasına dönmüş durumda ve en güvendiğimiz kurum olan TUIK’den bile bilgi sızmışsa söyleyecek fazla birşey kalmıyor. Tabi ki bilgi sızması yok diyecekler. Biz de “siz öyle söylüyorsanız diyecek birşey yok” demekle yetineceğiz.
              Bu sabaha baktığımızda G7 ülkeleri maliye bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarının özellikle de zor durumda olan Avrupa bankalarının sermayelendirilmesi konusunu görüşecekler. Bu görüşme gündemde yoktu. DOlayısıyla acil bir görüşme olacak. Buradan ne çıkar bilemiyorum. Ama kesin bir çözüm çıkması zor. Öte yandan bir master plandan bahsediliyor ve Avrupa’da bir master plan hazırlandığı bilgisi var. Bu konu Avrupa bürokrasisi tarafından yalanlanıyor ama Kuzey ülkelerinin Güney’e yardımı karşılığında, mali birliği oluşturma kozunu kullanacağı bildiriliyor. Yani Brüksel’de Avrupa maliye bakanlığı kurulacak ve yardım yapılarak kurtarılacak ülkelerin maliye politikası bağımsızlığı ellerinden alınarak, verilecek olan kurtarma paraları garantiye alınmaya çalışılacak. Şu an bu fikir hoş görünse de, hayata geçmesi çok uzun zaman alır ve hemen olacak birşey değil. Halbuki İspanya ve Portekiz bankalarına yapılacak yardımlar acil bir görünüm arzediyor.
              Bu sabah Asya borsaları genel olarak yukarıda bulunurken Çin çok hafif bir gerileme yapmış durumda. Nikkei yüzde 0.93 artıda bulunuyor. ABD borsaları vadelileri ise yüzde 0.35 civarında yukarıda bulunuyor. FED’den üçüncü bir parasal genişleme bekleyenlerin sayısı arttı. Yarın Avrupa Merkez Bankası toplantısı var ve bu toplantı öncesinde G7 Merkez Bankası başkanlarının yapacağı toplantı yol belirleyici olabilir. Her ne kadar çok beklenmese de AMB’nın bir faiz indirimi ve yeni bir LTRO imkanı bütün havayı değiştirebilir.
              Bizim endeks dün dış piyasalarındaki olumsuz hava ile düşüşle açıldıktan sonra 56 bine kadar yükseldi ve 55.744 seviyesinden kapandı. Bu sabah dış piyasalarda yumuşayan hava ile birlikte 56 bin civarından açılış yaparak 55.500′de destek arayabilir. Yine de dış piyasalardaki olumlu hava çok coşkulu değil. Dün gece dow yüzde 0.14 düşerken S&P500 endeksi de başladığı yerden günü kapattı. Bugün G7 zirvesi sonuçları veya oradan gelecek açıklamalar ve haberler piyasaları yönlendirebilir. Endeksin 55.500′ü aşağı geçmesi durumunda yeniden 55 bin seviyesi destek görevi görecektir. İnşallah bilmediğimiz başka bir durum yoktur. En son, enflasyonun eksi geleceğini bilmediğimden 55.000 civarında nakde geçiş önermiştim.
              Şu an bir süre daha izlemede kalacağım. Borsada fırsatlar bitmez ve uygun ortam oluşursa, işlem hacmi ve fiyat hareketleri garip durumlar sergilemezse, genel endeks yerine, yaptığım bir çalışma ile belirlediğim ve kısa vade getiri potansiyeli olabilecek hisselerden sizlere bahsedeceğim
              ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.

              Yorum

              • jakhall01
                Çalışkan
                • 18 Aralık 2008
                • 893

                #4732
                Ekonomi:

                • Mayıs ayında enflasyon %0.2 azalarak, ortalama %0.4 artış olan beklentilerin oldukça altında kaldı. Yıllık enflasyon %11.1’den %8.3’e düştü. Mayıs’ta üretici enflasyonu (ÜFE) ise %0.15’lik beklentilerin üzerinde %0.53 oranında arttı. Böylece yıllık ÜFE Nisan’daki %7.7’den Mayıs’ta %8.1’e yükseldi.

                • Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, 2010 yılının sonlarından itibaren uygulanan esnek para politikası, BDDK’nın önlemleri ve mali disiplinin korunmasının TCMB’nin elini güçlendiğini, bu yılın sonunda da hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrar açısından olumlu sonuçlar alınacağını söyledi. (NTVMSNBC)

                • Motorin fiyatlarına %3.15 oranında indirim yapıldı. İndirim litrede pompaya 10 kuruş yansıyacak. (Sabah Gazetesi)

                • Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya Ulusal Geçici Konseyi’nin aldığı bir kararla içlerinde 9 Türk firmasının da bulunduğu bir çok şirketin Libya’daki malvarlıklarına el konulup kayyum atanmasının ardından, Türk firmaların bu uygulamanın dışına çıkarılmasının sağlandığını söyledi. (Milliyet Gazetesi)

                • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Türkiye’deki sokak lambalarının tümünü değiştiriyoruz. Yeni lambalar, Türkiye’de üretilecek, %75 tasarruf sağlanacak” dedi. (Hürriyet Gazetesi)

                • Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research’ün oluşturduğu AVM Endeksi’ne göre; alışveriş merkezlerinde ciro Nisan’da geçen yılın aynı ayına göre 13 puan artarak 123 puana ulaştı. (Sabah Gazetesi)

                • Doğuş Grubu, Güney Koreli SK Group ile stratejik ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmayla ortak bir girişim sermayesi fonu ve e-ticaret platformu kurulacak. (NTVMSNBC)

                • Japonya merkezli Mizuho Corporate Bank, Türkiye’de yatırımlarını büyütmek için bir temsilcilik açtı. Grubun CEO’su Yasuhiro Sato, en kısa zamanda Türkiye’deki varlıklarını artırmayı istediklerini söyledi. (Milliyet Gazetesi)

                • Zurich Insurance Group Asya-Pasifik ve Ortadoğu Bölge Başkanı Riddell, “Türkiye’de uygun satın alma fırsatı olursa bakabiliriz; öncelik organik büyüme” dedi. (NTVMSNBC)

                • Amerika merkezli dünya oyuncak devi Hasbro’nun CEO’su Brian Goldner, Türkiye’yi Hasbro’nun Dünyada Gelişen Pazarlar kategorisinde ilk beşteki yıldızlı ülkeler arasında gösterdi. (NTVMSNBC)

                • Eurobank Tekfen’i alarak Türkiye pazarına giren Kuveytli Burgan Bank’ın CEO’su Eudoardo Eguren, “Türkiye petrolü ve değerli madenleri olmadığı halde krizde çok iyi performans gösterdi. Türkiye’de ‘sihirli’ bir şeyler oluyor. Büyümek isteyen göz ardı edemez” dedi. (Hürriyet Gazetesi)

                • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin ekonomik bölgesinden geçecek Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı için nihai izni verdiğini hatırlatarak, Güney Akım’ın inşasına bu yıl sonunda başlayacaklarını söyledi. (HABERTÜRK)

                • Petrol ihracatını %20 artıran ve günde 2.5 milyon varil petrol üretmeye başlayan Irak, OPEC’in en büyük üreticisi konumuna geldi. (Sabah Gazetesi)

                • Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, politika yapıcılar Avrupa’daki borç krizini çözemezse, küresel finansal sistemin 2008’deki finansal krizin tekrarını yaşayacağını söyledi. (Bloomberg HT)

                • Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in sözcüsü, İspanya’nın, eğer ihtiyaç duyarsa nereden yardım alacağını bildiğini söyleyerek, Başbakan Mariano Rajoy’un, Almanya’nın borç krizinin çözümüne yönelik yeni fikirleri değerlendirmesi yönündeki çağrısına yolu kapadı. (Bloomberg HT)

                • Avustralya Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan indirerek %3.50’ye çekti.

                • Yunanistan’da hastanelere malzeme satan şirketler sevkiyatı durdururken, turizmde de ödemelerin yapılmaması nedeniyle şimdiden 25 otel kapandı. (Sabah Gazetesi)

                • Portekiz Hükümeti, mali yardım aldığı Avrupa Komisyonu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (BCE) temsilcilerinden oluşan “Troyka” ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ve 4 milyar euroluk yardımın çıkacağını açıkladı. (Bloomberg HT)

                • Merkez bankalarının kayıtlarını tutan BIS’e rapor veren bankalar 31 Aralık’ta sonlanan çeyrekte, sınır ötesi varlıklarını 799 milyar dolar (%2.5) azalttı. Bu azalma, Lehman Brothers’ın iflasının dünya genelinde bankalar arası kredi piyasalarını dondurduğu 2008’in son çeyreğinden bu yana en sert düşüşe işaret ediyor. (Bloomberg HT)

                Politika:

                • ABD Dışişleri Bakanı, Ermenistan ziyaretinde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden yana olduklarını belirtirken, Ermeni meslektaşı Türkiye’ye karşı sert tutum takındı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Erivan ile Ankara arasında ilişkilerin normalleşmesi için herhangi bir görüşmenin yapılmadığını ve yapılamayacağını belirtti. (Dünya Gazetesi)

                Dünya:

                • Suriye’deki isyancıların sözcüsü, BM ve Arap Birliği özel temsilcisi Kofi Annan’ın barış planına artık bağlı olmadıklarını açıkladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise, BM’de Suriye’ye askeri bir operasyon tartışması olmadığını söyledi. (NTVMSNBC)

                • BM Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanlığı Çin’e geçti. Çin’in BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Li Baodong, Suriye’deki krizin çözümüne ilişkin, “Genel Sekreter tarafından atanan Kofi Annan’a, uluslararası toplum, BM ve BMGK olarak tam ve samimi destek vermeliyiz, bir arada hareket etmeliyiz. Başka seçeneğimiz yok” dedi. (Dünya Gazetesi)

                • Hillary Clinton Suriye’ye baskının artırılması yönündeki uluslararası çabalara Rusya’nın da katılmasının gerektiğini, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a açık bir şekilde ifade ettiğini söyledi. (HABERTÜRK)

                • ABD’nin terörizmle mücadele ve mali istihbarattan sorumlu Hazine Müsteşarı David Cohen, İran’a uygulanan yaptırımların “bu ülkenin canını yaktığını” söyledi. (NTVMSNBC)

                • Libya’da devrik lider Muammer Kaddafi sonrasında yapılacak ilk serbest seçimlerin 19 Haziran’dan Temmuz ayının ilk haftasına erteleneceği bildirildi. (Dünya Gazetesi)

                Finans Sektörü:

                • Türkiye Bankalar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Hüseyin Aydın tekrar seçildi. (Dünya Gazetesi)
                ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.

                Yorum

                • EFEKENT
                  Kıdemli
                  • 15 Mayıs 2008
                  • 4329

                  #4733
                  EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  XU 100 60 DAKİKA

                  dirençteyiz. Güç toplama eğilimindeyiz.


                  EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  57150 yi görebileceğimiz bir güç oluştu sanki.
                  Son durum...


                  "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                  Hint Atasözü

                  [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                  Yorum

                  • EFEKENT
                    Kıdemli
                    • 15 Mayıs 2008
                    • 4329

                    #4734
                    saatlik destek ve hareketli stop. 55.790 da
                    "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                    Hint Atasözü

                    [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                    Yorum

                    • Tnaaa28
                      Analizci
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1334

                      #4735
                      rastgele selamlar trader avcıları...
                      " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

                      Yorum

                      • EFEKENT
                        Kıdemli
                        • 15 Mayıs 2008
                        • 4329

                        #4736
                        Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        rastgele selamlar trader avcıları...
                        avcıların geyik, domuz yerine birbirlerini vurması gibi oldu bu puhahahhaha
                        "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                        Hint Atasözü

                        [url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

                        Yorum

                        • Tnaaa28
                          Analizci
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1334

                          #4737
                          EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          avcıların geyik, domuz yerine birbirlerini vurması gibi oldu bu puhahahhaha
                          " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

                          Yorum

                          • GÜKO25
                            Ankara sponsoru
                            • 02 Eylül 2009
                            • 11674

                            #4738
                            38.50 alcar yaptım biraz bakalım...
                            Mevlana der ki;

                            Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
                            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!


                            YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

                            Yorum

                            • radyolog
                              OKURYAZAR
                              • 03 Ağustos 2008
                              • 22826

                              #4739
                              ben görene kadar şair gelmiş gitmiş :(
                              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

                              Yorum

                              • Tnaaa28
                                Analizci
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1334

                                #4740
                                radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                ben görene kadar şair gelmiş gitmiş :(
                                geldim geldim...

                                şairliktende istifa edip geldim analizciliğe devam...
                                " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

                                Yorum

                                Working...
                                X

                                Debug Information