Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
efekent hocam şu kront bir inceleyebilirmisin müsait bir zamanda..
bu kağıt genelde erıco ile birlikte harket ediyodu ama bu sefer ayrıştılar erıcodan sonra buna bir hareket çektirebilirler mi diye izliyorum bakalım .sağol.
EFEKENT
Cevap: sa
bu havada iyi tutmuşlar. 2,83 geçerse devamı gelebilir hareketin.
Cevap: sa aynı grupsa ericodan çıkıp buna dalabilirler.
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
özel şeyleri paylaştım ama kusura bakmazsın dimi efekent hocam
Mevlana der ki;
özel şeyleri paylaştım ama kusura bakmazsın dimi efekent hocam
yok be yahu. ne kusura bakacam. açık alana yazdık ta ne oldu. dibim de oturan adam tekniğe değil arkadaşının kulağına fısıldananı dinliyorsa sona yandım anam diye beni arayıp duruyorsa daha ne diyem ben.
konuşturma daha fazla beni. dürtme...
hadi iyi akşamlar.
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
güko yazmayacağım bişiiii...yazarsam kalp kırmak istemiyorum...
söyleyecek çok şey var....
ama seni takdir ediyorum. helal olsun.
kalın sağlıcakla...
iyi akşamlar...
hocam sensiz ben bir hiçim boş ver takma kafana buralarıda bırakma az olsun öz olsun biz burdayız iyi akşamlar...
Mevlana der ki;
Çeşitli teknik göstergeler (Ossilatör ve İndidaktörler) tarafından İMKB’de yer alan hisse senetleri için 30.05.2012 tarihli ‘AL’ sinyali tablosunu aşağıdaki listede bulabilirsiniz..
İMKB de işlem gören ve 30.05.2012 Tarihli AL Sinyali veren Hisse Senetlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz..
Mevlana der ki;
Vestel hisse alımıyla ilgili ayrıntıları KAP’a yaptığı açıklama ile duyurdu. İşte o açıklama:
“25.05.2012 tarihinde Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili ortalama 2,30 fiyat seviyesinden 85.330 TL nominal değerli payın alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Şirketimizin Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki payı 25.05.2012 tarihi itibariyle % 74,09′e ulaşmıştır.”
Mevlana der ki;
Bimeks 1 ayda 5 mağaza açarak yeni bir rekor kırdı.
BİMEKS, 26 Mayıs’ta Söke’de açtığı Aydın’daki ikinci, Türkiye genelindeki 63. mağazasıyla Akhisar, Alanya, Antalya Shemall ve Çankırı mağazalarıyla birlikte 1 ayda tam 5 mağaza açtı ve teknoloji perakendeciliğinde yeni bir rekora imza attı.
Bimeks, franchise duyurusunu yaptığı 2010’dan bugüne toplam mağaza sayısını 63’e, franchise şube sayısını 27’ye çıkararak Anadolu’daki yatırımlarını sürdürdü. Söke’deki açılışa Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı, Levent Tuna, iş ortakları Pelin Güner, Haluk Güner ve Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar katıldı. Bu yıl 50 ilde, 76 mağazaya ulaşma hedefinin üzerine çıkacağının sinyallerini veren Bimeks Genel Müdürü Bayraktar “1 Haziran’da Kayseri Park’daki satış alanı büyüyen mağazamızı, 2 Haziran’da Aksaray’da Türkiye’deki 64. mağazamızı açacağız” dedi.
MEVLANA Hz. "Ne Arıyorsan Kendinde Ara"...
Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak."
Türkiye’nin ‘Anlaşmayı bitiririz’ açıklamasına S&P’den yanıt geldi: “Fransa da reyting anlaşmasını bitirdi ama biz hâlâ not veriyoruz”
STANDARD and Poors’un (S&P) Türkiye’nin görünümünü pozitiften durağana çevirmesi ile başlayan tartışmalar devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerli kredi derecelendirme kuruluşu sinyali vermesi ve ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da “Gerekirse S&P ile yapılan anlaşmayı bitiririz” sözleri üzerine S&P Global Operasyonlar ve Analizlerden Sorumlu Başkanı Paul Coughlin yanıt verdi. Türkiye’nin, S&P ile reyting anlaşmasını tek taraflı iptal etmesi olasılığına ilişkin olarak Coughlin “Bazen şirketlerden ve ülkelerden bizimle olan anlaşmasını fesh edenler olabiliyor, bazı ülkeler ayrılıyor. Fakat biz 127 ülkeyi değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.
Fransa feshetti ama izliyoruz
Türkiye’nin kredi derecelendirme kuruluşu ile anlaşmasını feshetmesi durumunda herhangi bir derecelendirme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine Coughlin, Fransa ile olan ilişkilerini örnek gösterdi. Coughlin “Fransa reyting anlaşmasından 2000 yılında geri çekildi. Fransa’yı halen derecelendirmeye devam ediyoruz, çünkü finansal piyasalar için büyük bir oyuncu ve müşterilerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz” yorumunu yaptı. Ülkelerin isteği dışında da derecelendirmeye tabi tutulabileceğini belirten Coughlin “Derecelendirmemize baktığınızda, Fransa’nın derecelendirmesinin yanında talep edilmemiş derecelendirme notunu görebilirsiniz” dedi. Coughlin, S&P’nin anlaşmayı fesh eden ülkelerin ve şirketlerin derecelendirmesini yapmaya ve yayınlamaya devam edebileceklerini de dile getirdi.
Banka hesabınızda kalan borcunuzun çok az olduğunu düşünüp önemsemediyseniz hatta kalan borcunuzu unuttuysanız bu haber sizi ilgilendiriyor.
Hesabınızda kalan kırıntı bakiyeler bankalar tarafından faizleri ile birlikte katlanarak kapınıza büyük meblağ olarak hatta icra mektubu ile gelebilir.
Siz siz olun bankanda kuruş bırakmayın. Bankalar ile sorunları bitmeyen tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerle bankaların kalan bakiye kırıntılarını nasıl kendi lehine çevirerek müşterilerini mağdur ettiğini ifade ettiler.
Öğrenci iken alınan, iptal edilen, kapatılan kullanılmayan kredi kartlarında, türlü ihtiyaçlar için bankaya açılan hesaplarda kalan unutulan küçük meblağlar şimdilerde tüketicilerin korkulu rüyası haline geldi. Bankada kalan unutulacak kadar küçük meblağlar yıllar sonra katlanarak tüketicinin karşısına çıkıyor.
İşte baka mağdurlarının başına gelenler;
3,5 TL 2 YILDA 470 TL OLMUŞ!
“Telefonuma gelen sms ile bankanıza asgari ödemesi 67,40 TL olan bir borç bildirildi. Gerekçe olarak bu hesaptan ekim 2009 da 3,5 TL' lik faturanın otomatik ödeme talimatı ile ödenmiş olmasını gösterdiler. Ayrıca 3.5 TL'lik borç faizlerle birlikte 470 TL gibi hatırı sayılır bir rakama ulaştığında tarafıma hem mail hem sms ile bilgisi geldi. Burada kesinlikle art niyetli bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. Telefon numaram ve mail adresim elinizde bulunmaktayken bir borç bilgisinin müşterinize bu kadar gecikmeli bildirilmesinde kesinlikle bankanızın ihmali olduğunu düşünmekteyim. Posta ile adresinize bildirildi diyorsunuz: 2 yılda 3 şehir değiştirdim, ulaşsaydı 3,5 TL gibi komik bir tutarı ödemekten mi kaçınacaktım? Ödenmeme nedeni, ancak bilinmemesi ve fark edilmemesi nedeniyle olabilir. Bankanız bu durumda en azında borcun ödenmediği birinci yıl içinde müşteriye tıpkı şimdi ulaşıldılğı gibi sms ve mail yoluyla ulaşmalıydı.”
1 KURUŞ BİLE BIRAKMAYIN
“Üç sene önceki kapattığım kredi kartıma 1 kuruşluk borç kalmış. Kalan 1 kuruşluk borç katlanarak 500 TL olmuş. O zaman kalan 1 kuruşu önemsemedim. Şimdi 1 kuruşa çıkardıkları borcu ödemez isem icraya vereceklermiş. Bankaya 1 kuruş borç bırakmayın. “
GELEN EKSTRE ŞOK ETTİ
“Kredi kartımı kapatmaya karar verdim. Tüm borcumun yansıtıldığı ekstrenin bir kısmını son ödeme gününde, kalanını ise hemen ertesi gün ödeyerek borcumu kapattım. Bir ay sonra bana faiz bedeli olarak 30 TL'den fazla bir rakam isteyen ekstre geldi. Bankayı aradığımda ise bunun gecikme değil alışveriş faizi olduğu söylendi ve bir önceki hesap kesiminden sonraki hesap kesimine kadar olan dönemin faizi alınıyor dendi. 3-5 kuruş için binlerce TL'lik harcama yapan müşterileri kaybetmeye mahkum olan bu banka sonradan da müşteri kazanmak için neredeyse sokakta kart dağıtıyor. Sonra da söz verildiği halde kart ücreti, haksız cezalar, ve bunun gibi müşterinin fark etmeyecegi tüm miktarları da kartlara yansıtıyor.”
YILLAR SONRA ÇIKAN BORÇ
Araç alabilmek için bankadan kredi aldım. Ödemelerimi vadesinden çok önce düzenli olarak banka hesabına gönderdim. Aralık ayında bankadan gelen bir sms de borcum olduğu ödemem gerektiği şeklinde bir bilgi geldi. Araştırmalarım neticesi meğer benim gönderdiğim kredi borcumun içinden hesap işletim ücreti kesilmiş ve bu da ceza faiziyle artmış. Bu nedenle bankaya küçük bir meblağ borcum kalmış. Şahsıma bu ücretin kesileceği zamanında hatırlatılmayıp ceza ve faize düşürülmesinin hiç müşteri memnuniyetine uygun olmadığı ve fırsatçılık yapıldığı düşüncesine sevk etmiştir. Borç katlandıktan sonra banka bilgi vermiştir. Başkaları mağdur olmaması için böyle hesabı olanlar aman her ay bakiyelerini kontrol etsin. Çünkü her an banka bir sebeple kesinti yapar cezaya düşürebilir.”
BORÇ KATLANIYOR
“Kredi kartımı 2010 Nisan ayında kapatabilmek için bütün borcunu öğrenci halimle günlerce çalışıp ödedim. Müşteri temsilcisine defalarca sonradan bir şey çıkmaz değil mi diye sorup defalarca tüm borçlar ödenmeden kartınız zaten kapanmaz dediği aklımda. Bugün Mart 2012, mailimi açıyorum ve bankaya borçlu olduğumu öğreniyorum. Neymiş o zamandan kalan 4 TL borcum katlana katlana bugün 32 TL olmuş. Ben özellikle bütün borcu ödedim mi diye müşteri temsilcisine defalarca sormuştum zamanında. Nasıl kapattılar borcum varken kartı mı o halde ?”
EPDK, tabelada farklı, pompada farklı fiyattan benzin satan akaryakıt bayisine para cezası kesti. EPDK Başkanı Köktaş uyardı: "Satın aldığınız fiyatla panodaki fiyatı karşılaştırın."
Muğla'da bir akaryakıt bayisinde yapılan denetim sonucunda, denetim elemanları benzin istasyonunun ilan panosunda belirtilen fiyata göre pompada daha yüksek fiyattan tüketicilere satış yapıldığını tespit etti.
Konuyla ilgili şirketin savunmasını alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen hafta yaptığı toplantıda şirketin tüketiciyi yanlış bilgilendirerek, lisans hükümlerine ayrı davrandığı için 11 bin 466 lira para cezası uygulanmasına yönelik emsal bir karar verdi.
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, araç sahibi tüketicilerin akaryakıt alırken fiyat tabelalarını kontrol ederek tercihlerini yapmalarını istediklerini söyledi. Son dönemde bazı istasyonlarla ilgili ilan panolarındaki rakamlar ile pompa satış rakamları arasında farklı olduğu yönünde şikayetler aldıklarını ifade eden Köktaş, şöyle konuştu:
''Bu konuda geçtiğimiz hafta mevzuata aykırı davranan ve tüketiciyi yanıltan bir şirket hakkında emsal niteliğinde bir karar aldık. Ayrıca ilan panosu olmayan bir başka şirkete de ceza kestik. Bu zamana kadar bu konuda çok sayıda cezai yaptırımımız oldu. Kurum olarak tüketicilerin fiyatla ilgili doğru bilgilendirilmeleri hususuna çok önem veriyoruz. Aksi davrananlar için bu tür caydırıcı para cezalarının yanında, tüketicilerin bilinçli davranarak, hem ilan panolarını izleyerek fiyat avantajını takip etmelerini hem de istasyondan satın aldıkları benzinin, dizelin fiyatı ile ilan edilen fiyatın uyumlu olup olmadığını izlemeleri ve bunu bir alışkanlık haline getirmeleri gerekiyor.''
Yorum