Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
günaydın herkese bol kazançlar biraz rahatsızlıktan dolayı aranızda olamadım yazıc tutmaya devam ama o.v
geçmiş olsun
Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
11:45
Piyasada önemli bir hareket yok. Açılışta 58.700′den güne başlayan endeks şu an yatay ve sıkışık bir seyir izliyor. Bu arada Merkez Bankası bugünü istisnai gün ilan etti ve fonlama faizini yükselterek doları engellemeye çalışacak. Dolar sabah 1.7910 seviyelerinden güne başlamıştı. Şimdi ise 1.7886 seviyesinde bulunuyor ve fazla bir gevşeme olmadı. Merkez Bankası aslında faizi yükselttiğini veya düşürdüğünü zannetsin aslında hiç birşey yapmıyor. Bu politika artık etkili olmayacaktır. Yani kurdaki yükselişi engellemek istiyorsa faizi daha da yükseltmek zorundadır. Şu an zaten herkes hesabını yüzde 11 fonlama faizine göre yaptığı için, istisnai gün uygulamalarının kur üzerindeki etkisi zayıf kalıyor. Dolarda 1.7880′e kadar gerileme olsa da dış piyasalarda stres arttığı anda yukarı hareketi göreceğiz. Sonuç olarak TCMB, asla enflasyon hedefini tutturmayacak ve sürekli olarak faiz lobisine hizmet etmek zorunda kalacak. Faiz lobisine ölüm!… Paşa paşa da faizleri yükseltip sonra da “benim politika faizim yüzde 5.75′tir” masalını anlatarak faiz lobisine çıkar sağlayan Merkez Bankasını uyguladığı bu para politikası nedeniyle, bana da zarar verdiği için, hakkımı helal etmiyorum. Merkez Bankası aşağıdaki linkteki makaleyi okuyarak bir Merkez Bankasının izlemesi gereken 9 temel prensibi öğrenmelidir. Özellikle de altıncı prensip olan Time inconsistency konusu iyi incelenmelidir. Her gün faizi değiştirerek orta vadede nasıl ekonomi baş aşağı çakılır konusunu anlatıyor. (http://www0.gsb.columbia.edu/faculty...pers/10ecb.pdf) .
Piyasanın sıkışık seyretmesini bekliyorum. Endeks şu an 58.500 seviyesinde bulunuyor. Hacim yok denecek kadar az. İzlemede kalınmalı… Bir sonraki yorum saat 16:45′de…
Mevlana der ki;
günaydın, afiyet olsun, iyi akşamlar tamam bunlara diyecek bişe yokta
şu duyduğunuzu gördüğünüzü okuduğunuzu aldığınızı sattığınızı yazssanız paylaşsanız burası birazcık canlansa fena olmaz demi bu ne ya böle herkes bekliyo neyi bekliyosa ...
Mevlana der ki;
Yorum