Hisse_Trade 9

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • GÜKO25
    Ankara sponsoru
    • 02 Eylül 2009
    • 11674

bi borsa hergün artmaz ki demiiii
    Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
    Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• GÜKO25
      Ankara sponsoru
      • 02 Eylül 2009
      • 11674

iyi akşamlar....
      Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
      Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• ahilas34
        Bağımlı
        • 02 Kasım 2011
        • 1442

Kırılan Rekorların Mutsuzluğu Yaşanıyor!

İMKB neredeyse tüm dünyaya fark atarak pozitif bir ayrışma yaşıyor. Dün TL bazında tarihi en yüksek seans içi seviye ve kapanış rekorları kırdık. TL bazında diyorum, çünkü yabancılar gözüyle bakıldığı zaman dolar bazındaki endeks olarak tarihi zirve yanılmıyorsam 05/11/2010 tarihindeki 51.070$ seviyesiydi. Yani endeksimizin dolar bazındaki en yüksek seviyesinin TL karşılığı 91.600'lere denk geliyor.

Kısacası biz TL düşündüğümüz için zirvelere geldiğimizden dolayı ekstra stres yaşıyorken, yabancı açısından bakınca görülmüş tarihi zirveye daha ciddi mesafe olduğu için aynı stres yabancılar için söz konusu değil diye düşünüyorum. Yine dolar bazında tekniklere bakınca 40.800$ x 1.7942=73.203 ve 41.759$ x 1.7942=74.923 endeks hedeflerini söyleyebiliriz. (1 $= 1.7942 şu anki kur karşılığı baz alınmıştır)

Ama gel gelelim yaşanan bu TL bazlı rekorlar yatırımcıların genelinde bir mutluluk yaşatmadığı gibi tam aksine bir mutsuzluk hakim. Bunun da nedeni yükselişin banka ve bankalar dışında kchol, sahol, thyao, arclk gibi ilk aklıma gelen bir kaç hisse ile sınırlı kalmasından kaynaklanıyor. Yükseliş genele yayılmış değil. Yatırımcıların hatta profesyonellerin genelinin bile beklemediği bu yükselişte elinde adını verdiğim hisseler olmayanlar yükselişten yararlanmış değiller. Hatta bir çok hisse gördüğü fiyatlara göre oldukça düşük seviyelerde bulunuyor. Bu nedenle de bir çok kişinin maliyeti daha yüksek olabileceği için, yatırımcıların genelinde kırılan rekorların tersine zararda olunan pozisyonlar var diye düşünüyorum. Tv. yorumlarında ve programlara gelen yatırımcı mesajlarında da bu yönde içerikler görüyoruz. Kısacası yatırımcıların geneli rekorlar kırıldıkça, bundan faydalanamadıkları için mutsuzluk yaşıyorlardır.

6 Kasım ABD seçimi ve 8 Kasım olası Fitch açıklamaları endeksin yönü için etkili sonuçlar çıkartabilir. Ama eminim bizim için en önemlisi Fitch'in açıklamaları olacaktır. Olası not artırımı beklentisi bu yükselişin en önemli nedenlerinden birisidir. Ama diğer ve asıl temel nedenlerinden biri de, faizlerin düşmesi olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Çünkü faizler düştükçe bankalar ellerinde taşıdıkları tahviller nedeniyle kârlarını artırıyorlar. Gördüğünüz gibi tahvil faizleri % 7.08 seviyesine düşmüş durumda. Not artırımı beklentisi ve faiz düşüşlerinin bankalara yarıyor olması nedeniyle özellikle yabancılar tarafından bankalar tercih ediliyor. Son dönem bankalar dışında bir kaç hisse daha bu tercihlerin içinde yer alıyor. Ama diğer sanayi sektörü hisseleri için ise aynı kâr artışı beklentileri olmadığı için, alımlarda genele yayılma yok.

Yılın başında ve devamında faizler ve bankalar için yazdığım özellikle strateji yazılarımda(strateji yazılarımdan ilgili başlıklı olanları okuyabilirsiniz) faizlerde düşme beklentisi ile bankaların ön plana çıkabileceklerini bir çok kez yazdım. Bir çok kez de, bankalarda yabancılar tarafından devamlı alımların yapıldığını da yazdım. Hatta çok önceden beri izahatları ile pozitif bir ayrışma süreci yaşayabileceğimizi de ısrarlar yazan nadir kişilerden biri olduğumu düşünüyorum. Ama ben de bu yükselişin TL rekorları kırdığı bu seviyelere gelmesinin genele yayılarak olmasını beklerdim. Sadece sınırlı hisselerle olmasını beklemiyordum. Bu nedenle, yazılarımda hep bankalar desem de, yükselişin sadece bir kaç hissede kalacağını göremedim.

Peki genele yayılmamış bu yükselişten mutsuz mu olmalıyız? Tabii ki hayır. Şu an için bu durum kesinlikle yatırımcıların genelini üzüyordur. Ama bu durumun sürmesi halinde, aynı yabancılar tarafından sanayi sektöründeki hisselerin bankalar ve holding hisseleri ile kıyaslamaları yapılıp fiyatlarının göreceli olarak düşük kaldığı görülecektir. Yani ilk anda yaşanmayan genel yükseliş, devamında diğer potansiyel hisselerde de yaşanacaktır.

Not Artırımı Olunca Beklenti Bitecek Mi?
        Bir çok yorumcudan bu yönde açıklamaları uzun zamandır duyuyoruz. Ben kesinlikle aynı düşüncede değilim! Not artırımı ile yatırım yapılabilir ülke konumuna gelebilirsek, ilk anda gelebilecek yükseliş sonrasında ben de bir realize bekliyorum. Ama benim beklediğim, sonrasında olacak asıl yükseliş öncesindeki düzeltme realizesinden ibaret. Yoksa olası bir not artırımı halinde, şimdiye dek Türkiye'ye hiç girmemiş çok daha büyük uluslar arası fonlar Türkiye'ye girmeye başlayacaklardır. Bu girişleri sadece borsa olarak düşünmemek lazım. Borsalara olacak girişlerin artacağı gibi, doğrudan diğer yatırım alanlarına ve devlet tahvillerine girişlerin de arttığını göreceğiz. Olası not artışı faizlerimizi de düşürücü etki yaratacaktır. Böyle bir ortamda beklenti biter demek doğru olmayacağı gibi, çok daha büyük hedeflerle asıl beklentilerin başlayacağını öngörmek çok daha doğru olur düşüncesindeyim.

Peki Not Artırımı Olmazsa Beklenti Biter Mi?
        Olası Fitch ya da diğer kurumlardan yakın vadeli bir not artırımı gelmezse bu da beklentileri bitirmez. Sonuçta Türkiye'nin cari açık rakamları düşmeye devam ettikçe, ekonomik verilerinde düzelme sürdükçe not artırımı beklentileri hep korunacaktır. Yakın vadede bu yönde açıklamalar gelmese de, sonrasında muhakkak notumuz artacaktır diye düşünüyorum. Ama eğer beklenen not artışı açıklaması gelmezse, ya da sadece görünümün pozitife çevrildiği açıklaması gelirse, bu takdirde olası not artışı halinde, ilk yükseliş sonrasında gelmesini beklediğim realizeden daha fazla bir realize yaşanmasını beklerim. (Not artışı yaşanırsa, görülecek en yüksek seviyeden % 5 ile % 10 arasında bir realize bekliyorum. Eğer not artışı olmazsa, endeks bazındaki realize beklentim % 10'un biraz daha üstünde olur.) Lakin yine de beklentiler süreceği için sonrasında yeniden yükselişler görülecektir.

Görüyorum ki, bir çok kişi yükselişe katılmayan hisselerde olası realize gelirse sert düşüşler yaşanmasını ve beklentilerin bitmesini bekliyor. Bu nedenle de ayrı bir stres içindeler. Ben yükselişe katılmayan hisseleri nedeniyle mutsuz olmalarını ve streslerinin yüksek olmasını anlıyor ve haklı buluyorum. Ama bunun yarattığı moral bozukluğu ile umutsuzluklarını doğru bulmuyorum. Türkiye'nin rakamları iyiye gittikçe biz daha çok yükselişler yaşayacağız. Lütfen son iki strateji yazımı okuyunuz. Bu yazılarda bu düşüncemin izahatlarını göreceksiniz. Belki bir süre daha bankaların ayrıştıklarını görebiliriz ama sonrasında diğer sektör hisselerindeki yükselişlerin bankalarla aralarındaki negatif farktan çok daha fazla olmasını bekliyorum.

ABD seçim sonuçlarının borsa yansımaları ve 8 Kasım Fitch açıklamalarına göre İMKB yansımalarını göreceğiz. Sınırlı hisselerde yaşanan yükseliş nedeniyle aynı hisseler için bu fiyatlar ve üstünde 8 Kasım tarihine kadar yeni bir teknik öneri yapmayı uygun bulmuyorum. Ama diğer hisseler için tekniklerde gördüklerimi yazmaya devam edeceğim.

Aydın Eroğlu
        www.borsaanalizci.com

Yorum

• PEGA_SUS
          Yasaklı
          • 21 Ağustos 2011
          • 2790

lem bunu kime sorsam yaw...

bilse bilse bu HİSSECİLER bilir

bu HALK PANGASI nedir abiler yaw

5 senedir dolaşımda 310 milyon lop varıdı

bölündümü...

temettümü verdi...

bedellimi verdi...

verdiyse fiyat niye bölünmedi ?

bu ilave 300 milyon lot nerden geldi bu İŞYATIRIMIN eline...

nasıl iştir bu

Yorum

• manif
            Matematikçi
            • 16 Ağustos 2011
            • 752

pega halka arzı iş yatırım yapacak bunlar o lotlar diye biliyorum.
            grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• radyolog
              OKURYAZAR
              • 03 Ağustos 2008
              • 22825

YKBNK aldım gider ayak 462 den

hayırlısı
              DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• radyolog
                OKURYAZAR
                • 03 Ağustos 2008
                • 22825

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 22825

Yorum

• bogazici77
                    .............
                    • 11 Temmuz 2009
                    • 1920

çiti dünyayı sattı abi 20 milyon lotun üzerinde eksildi malı.7 milyonu döçe ye geçti 6 milyonu çiti nin karsı ayağı garanti de.gerisi küçüklerde.adam akıllı satış görmeden almam ben daha ykb
                    Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• GÜKO25
                      Ankara sponsoru
                      • 02 Eylül 2009
                      • 11674

al sinyali verenler 2 kasım 2012

Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
                        Ankara sponsoru
                        • 02 Eylül 2009
                        • 11674

Çimentoda yüksek kâr Fortune Türkiye 500 sıralamasında satış kârlılığı en yüksek 50 şirketten altısı çimento şirketi

1.11.2012 - 17:55 Mardin, Ünye, Adana, Denizli, ÇimSa ve Konya Çimento, geçen yıl yüzde 19,4- 41 arası satış kârlılığı yakalayarak bu rasyoda Fortune 500 performans listesine girmeyi başardı. Bu performans, küresel ekonomik krizle daralan Avrupa pazarı, Arap Baharı’nın yarattığı kaosla düşen ihracat ve enerji fiyatlarındaki artışla yükselen girdi maliyetleri düşünüldüğünde dikkat çekici. Mardin, Ünye ve Adana Çimento’nun da içinde olduğu OYAK Çimento ve Otomotiv Grubu Yönetim Kurulları Başkanı Celal Çağlar, satış kârlılığındaki bu yüksek oranı, 2011’deki iç talep canlılığıyla birlikte daha az nakliye giderinin doğmasına, tüm makine ekipmanının verimli şekilde çalışması için sürekli çalışmaya, alternatif yakıtlar, katkılı çimentonun tutundurulması ve atık ısıdan enerji elde edilmesi gibi nedenlerle açıklıyor.

“Kârlılıklarda, iç pazar ile birlikte şirketlerin tasarruf önlemleri de etkili olabilir” diyen TÇMA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü; “Şu anda ana maliyet kalemlerinde bir iyileşme değil aksine sıkıntı yaşıyoruz; sınai maliyetlerimizin yüzde 70’i enerjiye harcanıyor” diye ekliyor. Enerji fiyatlarında geçen yıl ekimden başlayarak yüzde 20’nin üzerinde bir artış söz konusu. Ve o artış bu sene ilk çeyrekte de devam etti. 2011 yılı boyunca sektörün ana yakıtı olan petrokok fiyatları yüksek kalırken 2010’da 125 dolar olan ton fiyatlar 2011 yılını 150 doların üzerinde tamamladı. Elektrik fiyatlarındaki artışın etkisinin de bu yıl daha net görülmesi bekleniyor. Çünkü hem geçen yıl yapılan hem de bu yıl birinci çeyrekte yapılan zammın etkisi tam olarak yaşanacak. “Kömür ve petrokok fiyatlarında da tablo çok olumlu değil” diyen Güçlü şunu ekliyor; “Maliyetler açısından kârlılığımızla ilgili bazı risklerle karşı karşıya kalıyoruz ve 2012’de kalacağımız da açık.”

SEKTÖRÜ İÇ PAZAR KURTARDI

Avrupa Çimento Birliği 2011 yılı Faaliyet Raporu’na göre çimento sektörünün yurt içi satışları geçen yıl yüzde 9,5 büyüdü. İhracatta ise 2011 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 26,5 düşüş yaşanırken yüzde 90 kapasite kullanımı ile 63 milyon tonun üzerine üretim yapan sektör bunun ancak yüzde 17,5’ini ihraç edebildi.

Türkiye çimento üretimi yıllar itibariyle yükselen bir grafik izlerken 2010’da dikkat çekici bir büyüme görülüyor. Sektörün 2009’da kapasite artırımına gittiğini belirten İntegral Menkul Değerler Çimento Analisti Yeliz Karabulut’a göre “bunun olumlu sonuçlarını 2010-2011’de almaya başladık.” Sektörde son dönemde gerçekleşen pek çok yeni yatırımla ihtiyaç olan 50 milyon tonlar seviyesinin üzerine çıkılarak kapasite 80 milyon tona ulaştı. Kapasitedeki bu artış dış pazar hacmi nedeniyle de genişlerken 2011’de dış pazar daraldı. Türkiye’nin ihracatı 2004’lere kadar Batı Avrupa ülkelerine; Akdeniz Çanağı’na doğruyken daha sonra Irak, Suriye, Kuzey Afrika pazarlarının gelişmesi ve Rusya’nın devreye girmesi ile ihracatta önemli bir oyuncu haline geldik. Fakat Ortadoğu’nun içinde bulunduğu karışıklık çimentoya olan talebi de etkiledi. 2010 yılında en çok ihracat yapılan ülkelerden, 2011’de Irak’ta yüzde 18, Suriye’de yüzde 22, Mısır’da yüzde 59, Libya’da yüzde 87 oranında gerileme yaşandı. Karabulut, “Neyse ki iç yatırımda, talepte ciddi bir patlama oldu” diyor.

Aşkale Çimento Genel Müdürü Nihat Kılıç; “Türkiye’nin önündeki fırsat, hala açılmadığımız Kuzey ülkeleri… Buralardan faydalanacağız’’ diyerek gelecek planlarını özetliyor. Karabulut ise kentsel dönüşüm, Mütekabiliyet Yasası ve 2B Yasası’nın sektörü ciddi anlamda etkileyeceğini ve yüzde 9 civarında büyüme beklediğini söylüyor.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMA) Eski Başkanı ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, yüksek kapasite kullanımının yarattığı katma değerle daha uygun bir fiyat politikası izleyebilen şirketlerin dış pazarlarda rekabet avantajı elde edeceklerini, bunun sonucunda da iyi performans sergileyeceklerini söylüyor.

Şu sıralar Batı Afrika’ya ve 2014 Soçi Olimpiyat yatırımlarını tamamlamaya çalışan Rusya pazarına gözünü diken sektörü 2013’te yine iç piyasanın dinamize etmesi olası fakat kapasitedeki bu artışa rağmen Ortadoğu ülkelerinde istikrar sağlanamazsa geçen yılki kârlılıkları tekrar yakalamak hayal olabilir.
                        Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
                          Ankara sponsoru
                          • 02 Eylül 2009
                          • 11674

Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri saydı
                          Anadolubank Hazine ve Perakendeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan’dan kısa ve uzun vadeli stratejiler

1.11.2012 - 15:57

Bankacılık sektörüne adım attığı 1991 yılından bu yana birçok banka, menkul kıymetler şirketinde görev yapan, 2007 yılından bu yana Anadolubank’ta Hazine ve Perakendeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Recep Atakan, dünya ekonomisinin beklenenden daha önce toparlanacağı yönünde sinyallerin güçlendiğini söylüyor. Başta IMF olmak üzere birçok kurumun 2012 yılını en kötünün yaşandığı yıl olarak tanımladığını belirten Atakan, Amerika’nın gelecek yıl, Avrupa’nın ise en erken 2014 yılında toparlanmaya geçmesini bekliyor. Türkiye’de 2013 yılı ortasına kadar faizlerde görülen seviyeler 2015 yılına kadar olan dönemde görülebilecek en dip (yıllık bileşik bono faizinde yüzde 7 beklenti) seviyeler olacağını ileri süren Atakan, kısa vadede TL enstrümanların popüler olmaya devam edeceğini söylüyor. Atakan, “Bu şartlar altında kısa vadede hisse senedi de dahil TL enstrümanlar hâlâ popüler. Döviz tutmak akılcı değil ama dövizde kalma zorunluluğu durumunda ise doların tercih edilmesi doğru olacaktır” diyor. Altın yatırımının kısa vadede fırsatlar sunsa da uzun vadede büyük bir risk oluşturacağını belirten Atakan, “Bugün altına yatırım yapanlar kârda iken satamazlarsa 2015 yılına kadar olan dönemde zarar edebilirler” uyarısında bulunuyor.

-Hükümet, üç yıllık dönemi kapsayan Orta Vadeli Program’ı açıkladı. Piyasalar programı ikna edici buldu mu?

-Bazı gelir/enflasyon riskleri bulunsa da piyasalar olumlu satın aldı. Programın rating kuruluşlarını etkileyeceği hissi temel olumluluk sebebiydi. Faiz verim eğrisinde uzun vade hâlâ kısanın çok üzerinde olduğundan iyimserlik kısa vadeyi daha çok etkiledi.

-Bu ne anlama geliyor?

-Uzun vadeli beklentiyi açıklayan fiyatlamalar bono ve mortgage kredilerinin faiz seviyelerinden anlaşılabiliyor. Bono olmasa da kredi faizleri hâlâ çift hanelerde. Kreditörler vade konusunda biraz daha görerek hareket etme güdüsünde. Oysa son dönemde kredi verecek alanlar aranıyor. Özelleştirme gelirinde ışık verecek 2B performansı, İMKB, Halkbank ve Vakıfbank’ın özelleştirilmesi gerçekleştirilebilirse piyasa uzun vadeyi de iyimser fiyatlayabilir. Bol para ilelebet devam etmeyecek.

Dünya ekonomisinin daha önce toparlanmasını bekliyor musunuz?

-Amerika tarafında işler daha hızlı toparlanabilir. Mortgage etkileri var ama krizden ilk olarak Amerika çıkacak. Gelecek yıl iyi sinyaller vermesini bekliyorum. IMF başta olmak üzere dünyada önde gelen tüm kurumlar, 2012 yılını en kötünün yaşandığı yıl olarak tanımlıyor. Tabii gelecek yıl sorunlar devam edecek. Türkiye ve özellikle Avrupa’nın 2014 yılı öncesinde çıkışa geçmesi senaryosu bana fazla cesur geliyor. Krizden çıkış Türkiye için yeni koşulları gündeme getirecek.

-Türkiye bu dönemdeki likidite fırsatını değerlendirmek için ne yapmalı?

-Türkiye gelecek üç yılını, dünyadaki parasal genişlemeye güvenerek oluşturuyor. Beklenenden daha önce toparlanan bir dünya ekonomisi olursa Türkiye’nin orta vadeli planının revize edilmeye ihtiyacı olacak. Türkiye’nin bütçe açıkları ve borçluluk oranları emsallerine göre makul bir düzeyde olduğu için enflasyon yerine bütçenin bir miktar bozulması ve cari açığa razı olunabilinir. Seçim süreci de göz önüne alındığında kamu harcamaları ve kredi piyasalarını açarak büyüme tercih edilecek. Ancak dünya ekonomisi daha hızlı toparlanırsa sterilizasyon bizim şu anda yüzde 7-8 bandına inen faizlerimizi tekrar yukarı çıkarabilir. Bu korku nedeniyle kısa vadeli fiyatlamalarda cesur olunup uzun vadede hep bir risk primi eklenebilir.

-Yatırımcıların kısa vadeli stratejisi ne olmalı?

-Nakitte olan yatırımcıların kısa vadede (bir yıldan az) mevduatta kalması anlamlı. Çünkü mevduat faizleri, kredi faizlerine paralellik izliyor, kredi faizleri düşmediği için mevduat faizleri de bonoya göre yüksek kalacaktır. Reel faiz düşük olsa da diğer likit enstrümanlara karşı TL mevduat faizlerinin önde olacağı bir yıl olacak. Kısa vadede dövize yatırım anlamlı değil. Çünkü dövizi yukarı itecek bir şey görünmüyor. İlla döviz tercihi varsa Amerika/Avrupa kriz çıkış önceliği dolayısıyla doları öneririm. Krizden çıkış Japon Yeni’ne değer kaybettirebilir. Önümüzdeki dönem kredi canlanması beklenebileceğinden hisse senedi yatırımcılarının banka kredilerinin yöneleceği sektörlere (perakende/gayrimenkul) bakması lazım. Altın 2013 yılında yukarı yönlü hareketler yapabilir ama 2014-2015 yıllarında altın fiyatları hızlı düşebilir.

-Orta-uzun vadeli strateji ne olmalı?

-Şayet Türkiye enflasyonunu yüzde 8’in altına düşüremezse kurda düzeltme kaçınılmaz. Enflasyonun kontrol altına alınamadığı bir sürece girilmesi durumunda hem faiz hem de dövizde yeni bir seviye oluşabilir. Önümüzdeki altı-yedi aylık dönemde bono ve kredi faizleri yakın tarihin en düşük seviyelerine gerileyebilir. 2013 yılı ortasına kadar faizlerde görülen seviyeler 2015 yılına kadar olan dönemde görülebilecek en dip seviyeler olabilir.

-Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürerek yüzde 9,50 seviyesine çekerken, faiz koridorunun alt bandında ise değişiklik yapmadı. Son aylarda izlediği bu politikayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Önümüzdeki dönem kredi canlandırmasına yönelik faiz bandı daraltma dışında munzam oranı ayarlamaları tartışmaya açılabilir. Bu faiz düşüşleri kredi faizlerini ucuzlatsa da sıkı para politikası birçok sektör durgunluktan geçtiği için kısıtlı kaynağı dikkatli dağıtmaya zorluyor. Tasarruf güdüsünün düşük reel faizden dolayı artamamasından dolayı bankacılık kesiminin kalıcı kredi verme iştahını artırmak için munzam düşüşleri 2013 yılında gündeme gelebilir. Bu süreç özellikle borsa yatırımcısının çok hoşuna gidebilir. (KENAN ŞANLI / FORTUNE TÜRKİYE)
                          Mevlana der ki;

Yorum

• GÜKO25
                            Ankara sponsoru
                            • 02 Eylül 2009
                            • 11674

''Enerji ve bankacılıkta büyüyeceğiz''
                            Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, CEO Club Toplantısı'nda konuştu

1.11.2012 - 10:13

Vodafone Türkiye, Capital ve Ekonomist dergilerinin evsahipliğinde düzenlenen CEO Club Toplantısı’nda konuşan Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, gelişmeler ve hedefleri için şunları söyledi. İşte Kurtul’un konuşmasından önemli satırbaşları:

*2013’te sağlıklı büyümeye odaklanacağız

*Türk bankacılık sektörünün porformansı iyi gidiyor

*Bu yıl ciro artışı yüzde 15’in üzerinde gerçekleşecek

*Gelecek 4 yılda enerjiye 7500 MW’ya kadar yatırım yapmayı planlıyoruz

*Enerjide talebin katlanacağını öngörüyoruz, yatırım daha da artmalı

*Enerjide hem üretimde hem dağıtımda büyümeyi sürdüreceğiz

*Çimento sektöründe yakın ülkelerde satın almaları inceliyoruz

*Verilen teşvikler BES’te büyüme fırsatı yaratıyor

*Çimento, enerji, banka ve perakende de büyümek istiyoruz
                            Mevlana der ki;

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

Slm keyborsa iyi geceler; özlemişim bir hasret gidereyim dedim; ama kimsecikler yok. Eski dostlar eskimemiştir umarım ;)
                              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

Halk Bankası Yönetim kurulu belirtiğiniz takas artımı süresinde elindeki hisseleri gerek halka açık seanslarda veya toptan piyasında satmıştır elindeki hisselerin bir miktarını
                                Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information