Hisse_Trade 9
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
elmi atayaım AFYONAGÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterafyon seni sürgünefeye havale ediyom ::
)))
Yorum
-
GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterradyolog abi takipte ne var ...
CLEBİ GUBRF TUPRS YAZIC
değişiklilk yok güko ;)DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Yorum
-
malımız var ama dertli değiliz çok şükür .EFEKENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstermal yok dert yok.

Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
Bedelli cazip mi?

Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımı sonrasında yatırımcıların yoğun şekilde sorduğu sorulara cevap aradık...
3.5.2012 - 10:49

Bedelli cazip mi değil mi? Borsa Gündem olarak Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımı sonrasında yatırımcıların merak ettii sorduğu sorulara cevap aradık..Öncelikle uzmanların üzerine basa basa söyleği şey; 'bedelli sermaye artırım oranının ve şekilinin' tek başına 'cazip ya da cazip değil' demek için yeterli olmadığı...
Türkiye'de şirketler sermaye yapılarını güçlendirmek zorundalar. Şirket bunu da elde ettkiler kâr ile yapamadıkları sürece de bedelli sermaye artırımına gitmeleri kaçınızlmaz. Sermaye yapısını güçlendirecek kârı edemeyen şirketlerin hisselerine yatırım yapan yatırımcıların hedefinde teorik olarak ileriki döneme ait önemli beklentilerin olması gerekiyor. Maalesef Türkiye'de yatırımcılar hisse tercihlerini bu gibi finansal rasyolara bakarak yapmak yerine spekülatif hareketler peşinde koşarak yaptıkları için sermaye artırım kararları sürekli sürpriz etkisi yaratıyor.
Galatasaray'a % 400 yetmez...
Galatasaray'ın bedelli sermaye artırımı ile ilgili görüşünü sorduğumuz Stratejist Gökhan Uskuay, bedelli sermaye artırım kararının spor kulüpleri için kaçınılmaz olduğunu, daha önce yüzde 9.900 oranında yapılan bedelli açıklamasının yatırımcı ve SPK'nın tepkisinden sonra düşürülerek yüzde 400 olarak değiştirilmesinin sürpriz olmadığını vurguluyor. Uskuay, "Hatta bundan sonraki dönemde bir bedelli sermaye artırımının daha yapılabilir" diyor.
VIP loca gelirlerinin kulüpten Galatasaray Sportif A.Ş'ye devredilecek olması nedeniyle şirketten çıkacak paranın yatırımcılar tarafından ödeneceğini, localardaki doluluk oranının 2011 yılındaki gibi olması durumunda önmüzdeki yıllarda temettü geliri ile bu katılımın geri alınacağının altı çiziliyor. Elbette bunun için Galatasaray futbol takımının başarılı olması, UEFA şampiyonlar ligine gidebilmesi ve tur atlaması gibi bir çok etken de temettü gelirleri üzerinde belirleyici olacak.
Sonuç olarak yatırımcının Galatasaray Sportif A.Ş için bedelli sermaye artırımına katılma kararını yine yatırımcının kulübün geleceği ile ilgili beklentileri belirlemelidir. Sermaye yapısını güçlendirecek olan bir şirketin önümüzdeki dönemde daha başarılı olacağına inanan yatırımcının bedelli sermaye artırımına katılarak uzun vadeli düşünmesi, aksi taktirde bedelli sermaye artırımlarının kısa vadede olumsuz etkilerinden kaçınmak için bölünme gerçekleşmeden hisseden çıkması gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.
Son olarak bedelli sermaye artırımının nasıl hesaplanacağını son örnekle hatırlatalım:
GSRAY hissesinden elinde 10 adet olan bir yatırımcının hesabına bedelli sermaye artırımında 10 adet GSRAY.R kuponu geçecek. Bu, sermaye artırımına katılmak için kullanılacak olan Rüçhan hakkı kuponu. Bölünme sonrasında sermaye artırımına katılmak istemeyen yatırımcılar bu kuponları aynı gün açılacak olan GSRAY.R tahtasında satabilirler.
Sermaye artırımına katılamak isteyen yatırımcılar ise 10 adet rüçhan için
10 * 4 (yüzde 400 bedelli) = 40 =>
40 * 25 TL= 1000 TL ödeyerek karşılığında 40 adet GSRAY.Y hissesi alacaklar.
Böylece sermaye artırımına katılmış olan yatırımcının hesabında 10 adet eski 40 adet yeni GSRAY hissesi olacak.
Bölünme sonrası hisse fiyatını nasıl hesaplarım?
Diyelim GSRAY hissesinin bölünme öncesi son gün AOF 200 TL olsun.
Hissenin bölünme sonrası hesaplanacak yeni fiyatı (200+25*4)/5 = 60 TL olacak.
(Hisse fiyatı+rüçhan kullanım fiyatı * bedelli oranı / 1 + bedelli oranı)
Rüçhan'ı satmak mı cazip kullanmak mı?
Rüçhan kuponlarının ucuz mu pahalı mı olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz:
diyelim GSRAY.R fiyatı 100 TL olsun
100 + 25*4 / 4 = 50 TL (Rüçhan fiyatı + 25 TL katılım bedeli * artırım oranı) / alınacak yeni hisse
Bu durumda GSRAY.Y hissesi 50 TL'den fazla ise bedelliyi kullanıp GSRAY.Y sırasında satış yapmak, aksi durumda bedelliye katılmadan GSRAY.R sırasında kuponları satmak avantajlı olacaktır.Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
Yorum
-
Yorum
-
Şirket Haberleri
Kiler GYO bedelsiz veriyor

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu, genel kurula teklif edilmek üzere 36,5 milyon TL bedelsiz dağıtılmasına karar verdi
3.5.2012 - 10:28

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulu, genel kuruluna sunulmak üzere sermayesinin 36.500.000 TL'sini bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına karar verdi. Hisse senedi şeklinde dağıtılacak nakit kar payının sermayaye oranı %41,7143'dir.
Mevlana der ki;
Yorum
-
cmbtn sonunda bana kaybettirecek anlasilan. Ben girdim taban olacak nerede ise ;)Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.
Yorum
-
harç bitti yapı paydos dediler heraldeDoppelAgent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstercmbtn sonunda bana kaybettirecek anlasilan. Ben girdim taban olacak nerede ise ;)
Yorum
-
durdo çok güzel duruyor bi patlama yapacak gibi geliyor bana bakalım izlemeye devamBURADAKİ YAZILARIM KESİNLİKLE AL - SAT - TUT TAVSİYESİ İÇERMEZ BUNA UYARAK KESİNLİKLE ALIM - SATIM YAPMAYINIZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ
Yorum
Yorum