altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • oyucel
    Katılımcı
    • 16 Ağustos 2011
    • 166

Sn kuzu abi,

Biliyorum short'tasın ama kafama takıldı acaba senin yazdığın 68000'in golden cross'tan sonra gerçekleşmesi de mümkün müdür?

Yorum

• okut_val
      Tecrübeli
      • 03 Mart 2009
      • 1325

petrolde negatif uyumsuluk var..
      Çakma sıras ona geldi sanırım
      '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• Erdem TR
        Yeni Üye
        • 12 Mayıs 2009
        • 11

Eğer düşüş sert olacaksa eski zirve geçilmeli ki mallanmak isteyen, tutun kaçmasın diyen kitle çoğalsın. Şahsi fikrim yukarı daha yol var.

Tabi acemice düşüncemdir şu an bile esas düşüş başlamış olabilir.

Yorum

• azina
          Katılımcı
          • 17 Ağustos 2011
          • 196

tavşan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Elinizde enflasyondan arındırılmış borsa verileri varsa, lütfen aynı grafiği çizin...Desteklerin ve dirençlerin yerinde olmadığını, ortalamaların ise yukarıdaki zamanlarda kesişmediğini göreceksiniz.

Gerçek, enflasyondan arındırılmış verilerle çizilmiş grafiktir. Öyle ise yukarıdaki grafik nedir? Yukarıdaki grafik, Skenderin, KY'nin aklını almak yada iflahını kesmek yada elindeki avucundakini almak için çizdirdiği grafik olmasın ?
          Tamam da o grafikteki diğer oluşumlarda enflasyondan arındırılmamış şekliyle çizilmiş. Yani olma ihtimali yazı turadan daha yüksek..
          ...::[AZİNA]::...

Yorum

• Tnaaa28
            Analizci
            • 18 Ağustos 2011
            • 1334

Bu topikte ne var bilmiyorum burada herkes sert mesajlar yazıyor..k21 ne zaman Kuzunun topiklere gelsem kendimi birileriyle ufaktan çatışırken buluyorum... başka topiklerde böyle bişey olmuyor... onu geçtim başka bi forumda daha yazıyorum daha kalabalık bi forum üstelik kimseyle ufaktan tartışmaya girmiyoruz bukadar burdaki gibi... işte bunu çözemedim...üstelik çatışmaları hiç sevmiiimm..
            " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• k3r3m
              Aktif
              • 31 Temmuz 2011
              • 665

burda sanırım herkes, "agresifleşince çok yakışıklı oluyorsun" a inanmış

şaka tabi, tavşan'ın yazdıklarını beğendim hocam
              e seninkiler de güzel...
              ama cep hala zarar yazıyor... :P
              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• Tnaaa28
                Analizci
                • 18 Ağustos 2011
                • 1334

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                burda sanırım herkes, "agresifleşince çok yakışıklı oluyorsun" a inanmış

şaka tabi, tavşan'ın yazdıklarını beğendim hocam
                e seninkiler de güzel...
                ama cep hala zarar yazıyor... :P
                bende fena yakışıklıyımdır avatardan belli olmuyormu ama bakma pek belli etmiyoruz.... şartelde inipte kalktımı karşımdakinide çok yakışıklı yaparım...
                " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• k3r3m
                  Aktif
                  • 31 Temmuz 2011
                  • 665

apsd düşüyor... ve o sırada vob artıyor... yani acaba millet shortlarını kapatıyor diyebilir miyiz?
                  peki o sırada, dolar da düşüyor... eğer bu bir tuzaksa güzel düşecek diye hayal kurabilir miyiz...

yine de bugün zor gibime geliyor, daha hala bacaklarım çok titremiyor

ps: fantazilerim
                  "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• paradigma
                    Tecrübeli
                    • 19 Haziran 2009
                    • 1088

bu gece dow dan sisman parmak gelmezse halimiz duman ....
                    yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• filozof16
                      Katılımcı
                      • 10 Temmuz 2011
                      • 144

zaman...demiş...sn.kuzu....önemlidir...

merkür..der ki...4 nisana kadar kıpraşma...zarar yazarsın....
                      4 nisan sonrası kar yazacağın 20-30 gün var...ne alırsan aldın...sonrası tufan.....
                      ayrıca...horoskopumuza göre....mayısa kadar küpümüzü dolduracakmışız...
                      hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• tavşan
                        Yasaklı
                        • 14 Şubat 2012
                        • 19

Tamam da o grafikteki diğer oluşumlarda enflasyondan arındırılmamış şekliyle çizilmiş. Yani olma ihtimali yazı turadan daha yüksek..
                        Bazı hisse senetlerinde uzun vadeli grafikleri açıp, OBO oluşumlarına bakmıştım. Sonuç olarak bütüne bakıldığında, ben %50 OBO'ların çalıştığını gördüm. Fakat bazı dönemler, özellikle 90'lı yılların başlarından itibaren bakıldığında, ilginç bir şekilde teknik formasyonların çalıştığı görülüyor. Bazı dönemler ise (2008 krizi öncesi Dow'da oluşan OBO gibi) kesinlikle çalışmamış.

Bana göre 50-50 dir.

Mesela, Sn.kuzu da en iyi teknikçiden daha iyi teknik analizden anlıyor. Fakat grafiği Skenderin çizdiğini de söylüyor. Hatta, ''teknik analizi ve EW'i Skenderin uydurduğunu'' defalarca yazdığına şahit oldum. Anladığım kadarıyla Sn.kuzu, grafiklere, Skenderin nerede tuzak kurabileceğini( makroekonomik veriler ışığında) anlayabilmek için bakıyor.

Şimdi, uzun vadeli bir grafiğe bakıp, çeşitli yorumlar yapabilirsiniz. Fakat yaptığınız yorumlar bilimsel olamaz. Çünkü, 2001'deki fiyat ile 2007'deki fiyat ve de 2011'deki fiyat gerçek değil...

Dolayısıyla oluşan hiçbir oluşum gerçek değil...Yapılan yorumlar burç yorumlarına benzer, bilimsel bir temele oturmaz.

Bu grafiklere çok kısa vadede bakılabilir...Forumu takip eden mühendisler var, onlar bu konudan çok daha iyi anlarlar. Ayrıca sert yazdığım konusunda değerli katılımcı mesaj yazmış, hiç öyle bir niyetim yok, sadece uzun vadeli grafiği görünce ikaz etmek istedim, kimseyi kırmak istemem.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

usaglar...

altinda kari aldim...dow ve bize karsi kendimi emniyete aldim....

altinda hedef 1605....ikinci hedef 1550...kisa vadede...ben ciktim...cunki dow da zora girecegim biraz....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• tavşan
                            Yasaklı
                            • 14 Şubat 2012
                            • 19

SAIRIN anlattigi golden cross oldu....anlami...tum teknikciler malda....sonuc ne olacak....

kimse bilemez....

borsa....paranin kolay kazanildigi bi yer degildir....kolay kaybedildigi yerdir....

kucuk yatirimci....allahin kilicina sarilmazsa hep kaybeder....o kilic....ZAMANDIR.
                            Zamandan bahseden mesaj yukarıda...Sn.filozof'un mesajını gördükten sonra geriye doğru gidip, buldum.

Allahın kılıcı zamansa, zamanın değeri de enflasyondur.

Uzun vadeli garfiklerde çok sık yapılan bir hataya(belki de ben yanlış düşünüyorum, mesleği mühendislik olanlar bu konuda karar verebilirler) dikkat çekmek istedim. Karşılaştırma parametresi dolar olsa da bunun enflasyonu vardır ve karşılaştırılacak bütün değerlerin bugünkü değerini alıp, o şekilde mukayese yapmak gerekir. Aşağıdaki linkte, doların geçmişten bugüne değerini görebilir ve karşılaştırabilirsiniz.

http://www.bls.gov/data/inflation_calculator.htm

Şimdi bir örnek verelim:

1950 yılında petrol :2,57 dolar.
                            1973 yılında petrol :4,31 dolar.
                            1974 yılında petrol :10,11 dolar.

1950'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :24,12 dolar.
                            1973'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :21,96 dolar.
                            1974'deki petrolün 2011 itibariyle değeri :46,39 dolar.

Görüldüğü gibi farklı değerler sözkonusudur. Doğru analiz yapabilmek için bütün değerleri bugünkü değerlerine çevirmemiz gerekir. Diğer mukayesenin hiçbir anlamı yoktur.

Yorum

• Tnaaa28
                              Analizci
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1334

Bu Skender ne büyük adammış sanki koca dünyayı o idare ediyor... kimdir bu skender piyasanın büyük oyuncularının toplamımı... ?

Skender bir hayalden ibaret olmasın küçük yatırımcının kafasında oluşan... büyük yatırımcılar piyasaya yön verirler... çünkü çok paraları vardır yüklü miktarlarda alım satım yaparlar... ama bu kadar koca piyasayı tek bir adam yönetemez... bence... Skender denilen olgu belki anlaşmalı olarak bazı bir çok büyük yatırımcının birleşmesi ve birlikte hareket etmesi olabilir yada içlerinden en büyüğünün hareketine diğerlerini katılması ile piyasa yön alıyor olabilir...

mesela kocaman dev gibi dowu tek bir adamın idare edebileceğini aklınız alıyormu ?

Bu skender denilen olgu nasıl bir şeydir ? sizler ne dersiniz... ?

Yorum

• Cobalt
                                Katılımcı
                                • 25 Kasım 2011
                                • 149

Dow 12.900-13.000 aralığında dalgalanırken bende dow'da hold up yapıyorlar sanmıştım. Sn.Kuzu da öyle yazmıştı.

İpleri bir bıraktılar dow uçtu gitti. 13.250 oldu.

Sanırım üçüncü kurşunlar da sıkılmak zorunda kalınacak.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information