altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğerli petkim tüpraş emlak aygaz takaslarına baktım bu yıl tamda düşündüğüm gibi snayi kağıtlarını hafifletmeye çalışıyolar..
    Değerli sercan......
    Yazınızdan aldığım bu cümlelerii biraz daha açabilirmisiniz....?

Acizane, VOB'la alakam yok....... reel hisse alıp satarım.... da...

saygılarımla
    talebe A-YI
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• sercan_2014
      Yeni Üye
      • 28 Mayıs 2011
      • 125

A-YI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Değerli sercan......
      Yazınızdan aldığım bu cümlelerii biraz daha açabilirmisiniz....?

Acizane, VOB'la alakam yok....... reel hisse alıp satarım.... da...

saygılarımla
      talebe A-YI
      şöyle ki aygaz 1 tlden 9 a gelir,ttaktör 4 den 36yı görür,tofaş 1 tlden 8 lerde gezinir,ford 3 tlden 15e gelmiştir,pınar et 1tlden 6lardadır süt desen 3 den 18e gelmiştir.. çelebi 3 den 30 brisa 30 dan 160 lara gider..otokar 6 dan 44lere gider..nice baba kağıt...mardin 2 tllerden 8lere niceleri..çimsa 2 den 10 a gider..ilk aklıma gelen bunlar..
      borsa 70 bin olmuştur.. yükseliş kısmında olduğu gibi düşüş bankalarla başlar,sonra bi uzun vade yatırım hikayesi topiklerde okumaya başlarsınız ..ayrıntılı bilanço analizleri temel analizlr,bu hisselerin sağlam temellerinden bahsederler..
      borsa 70 binden 60 bine düşer..bi bakmışınız bankalar yüzde 15 düşerken bu hisseler yüzde 25-30-50 2 kata varan prim yaparlar..
      artık yükseliş bankalardan genele yayılmıştır..
      hepimiz uzun vadeci oluruz,her sene aldığımız temettülerle maliyet düşercez ya..
      bi allahın kulu da çıkıp demez ya kardeşim bu hisseler dipten 10 kat prim yapmış .. yok yok... fiyat kazanç oranları ucuz..dersen o forumlarda kapının önüne kodurturlar..
      neyse yıl biter bankaalrdaki kayıp ortalama yüzde 35-40 sanayi endeksi tersi o kadar karlı..
      ne dese olsa bankalar geçen yıl canımızı çok yaktı..portföyler oluşturulur artık banka hissesi yoktur portföyümüzde..
      derken ansızın çıkış başlar.. o da ne... yapı kredi yüzde 50 yapmış işc vakıf akbank yüzde 40 a yakın..
      geçen yıl bankalardan canı yanan dostumuzun aldığı temettü verimi yüksek sanayi kağıdı borsanın yüzde 20-25 bankaların 35-45yükseldiği evrede yüzde 10 bile gitmemiştir kazancı..
      takaslarda ne görelim..
      yabancı bu arada çaktırmadan traktörde 200 binden fazla,aygazda 2,5 milyondan fazla,tüpraşta 1,5 milyondan fazla ,forda 500 binden ,petkimde 7 milyon ve nicelerinde fazlalılığı en aşağı 1e 15 karla boşaltmaya başlamıştır..
      benim tecrübem şunu söyler..bundan sonra düşüş başlıcaksa dünya ekonomisinde yavaşlamayı fiyatlar borsalar.. bi yerden sonra bankalar bir düşerse sanayi kağıtları iki düşer.. ilerki süreçte de 2010-2011 deki karlılığın yakalanması zordur..dolayısıyla dağıtılan kar payları düşecektir..
      bankalar düştüğü yerden kalkmasını bilirler..ama sanayi endeksi yıkılmaya başladı mı belini doğrultuna kadar çok sabırlı olmanız gerekir.. buralardan aldığınız sanayi kağıdının maliyetine gökdelene bakar gibi bakmak da var..
      durum bundan ibaret düşündüğüm yani..
      hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
      umut en büyük işkencedir....

Yorum

• pit
        Katılımcı
        • 09 Eylül 2011
        • 161

Sn sercan peki sanayi hisseleri bu donguyu ne zaman tamamlar?alim firsati ne zaman olur sizce?

Yorum

• sercan_2014
          Yeni Üye
          • 28 Mayıs 2011
          • 125

pit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn sercan peki sanayi hisseleri bu donguyu ne zaman tamamlar?alim firsati ne zaman olur sizce?
          benim kafamda iki olasılık var..
          birincisi önümüzdeki yıl ortalarına kadar 45-65 bandında dalgalanma(2001-2003 yatay piyasanın tam tersi)burdan piyasanın aşağı kopması..
          ikincisi ise piyasanın yola devam edip 70bini de aşarak daha üst hedflere yol alması..(ben bu tarafta değilim)
          ben gerekirse 5 yıl bekleyip sıfır bi trend için bekleyen taraftarayım..
          lakin yakın süreçte en büyük fırsat ne zaman geldi.. ilk 48400 görüldüğünde..
          tüpraş 30a ford 10a mardin 5,50 lere filan geldi..
          ben ordan hisse almadım bi bardak suyumu içtim arkasından .. alım fırsatı ne zaman gelir bilinmez bi daha..
          ben 48,42(2008 sert düşüşünde ilk destek bulunan bölge) bölgelerini sabırla beklerdim..benim hedefim çok daha aşağılar ancak..

Yorum

• sercan_2014
            Yeni Üye
            • 28 Mayıs 2011
            • 125

ekonomi soğumaya başlarsa emlak başta olmak üzere,otomotiv,çimento şirketleri bundan çok kötü etkilenir.. bence önemli olan alım fırsatı değil bu tarz kağıtlarda düşüşe yakalanmamaktır..
            bilen bilir..düşerse paraşütsüz düşerler..

Yorum

• sercan_2014
              Yeni Üye
              • 28 Mayıs 2011
              • 125

geçmişte yaşadıklarım.. borsa 30 bine 28 bine düşmüştür..sizde uzun vade yatırımcısınız.. tofaşı çok düştü diye 3,50 lerden tüpraşı 25-20 liralardan alırsınız.. tek yapmanız gereken ekranı kapatıp uzun bi süre bakmamaktır..
              yapamazsınız çünkü en türbülanslı evredesinizdir.. hiç bi kağıt artık yüzde 2-3 yapmaz.. elinizdeki kağıt artık dibe yaklaştıkça gün içinde yüzde 15-16 düşmeye başlar..ertesi gün tavan..ertesi gün eksi yüzde 8..
              bence 2010 dan sonra uzun vade yatırıma başlayan arkadaşlar temkinli olmalı..düşüş başladı mı yüzde 35-40 lara herkes dayanır.. kitle psikolojisi dibe yaklaştıkça satmaya yönelir..
              o günleri yaşayanlar uykusuz geçirenler,bi gecede bi paket sigara bitirenler bilir..
              endeks hiç düşmücekmiş gibi hayatınıza devam edin,endeks çökecekmiş gibi her daim nakitiniz belirlediğiniz kademelerde alım yapmak için hazır bulunsun..
              ben çok şükür hiç bi düşüşe yakalanmadım..
              borsanın bana öğrettiği en büyük şey yükselişlere inanma,temkinli ol..hiç bi yükseliş sonsuza kadar sürmez..
              düşerken panik yapma,bütün derin düşüşlerde abartı vardır..buna inan..hiç bi düşüş sonsuza kadar sürmez ...

Yorum

• pit
                Katılımcı
                • 09 Eylül 2011
                • 161

Evet o abartili dususlerin olmasi beni heyecanlandiriyor.ttrak bina ve arsa degerine dusmustu.adel sanki hicbir cocuk bi daha kalem kullanmayacak gibi fiyatlara gelmisti.iste oyle depresyonun zirve yaptigi anlardaalim yapip ekrani birkac yilligina kapatanlar iyi kar ettiler.

Yorum

• MAKİNİST
                  Katılımcı
                  • 15 Ağustos 2007
                  • 145

Öyle şiddetli bir düşüş ortamında da kuzu'mun deyişiyle bacaklar titrerken hisse almak çok zor bir iş...

Yorum

• FNT
                    KARAKARTAL
                    • 29 Mart 2008
                    • 4754

MAKİNİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Öyle şiddetli bir düşüş ortamında da kuzu'mun deyişiyle bacaklar titrerken hisse almak çok zor bir iş...
                    Soğuk havada pantolonsuz gezersen de bacakların titrer, o zaman alırsın hisseleri

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1922

Sayın sercan yanılmıyorsam 21-25000 arasında da yabancı oluk oluk satıyor gözüküyordu 2009 dibinde..
                      akbank da özellikle..

Yanlış hatırlamıyorsam..3 sene oldu..

Yorum

• okut_val
                        Tecrübeli
                        • 03 Mart 2009
                        • 1325

Piyasalar iyice garipleşti... Pariteye altına çakarlarken borsaları artıda tutuyorlar... normalde borsalarada vermeleri lazım...
                        İzleyelim bakalım ne çıkacak sonunda
                        '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• okut_val
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2009
                          • 1325

Benim yazmamı bekliyormuş pala... aklına geldi vermek
                          '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• sonperde33
                            Kıdemli
                            • 03 Ağustos 2011
                            • 3010

okut_val Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Piyasalar iyice garipleşti... Pariteye altına çakarlarken borsaları artıda tutuyorlar... normalde borsalarada vermeleri lazım...
                            İzleyelim bakalım ne çıkacak sonunda
                            adamların elinde finansal enstrüman dedikleri bir sürü allengirli yöntem var,
                            istedikleri gibi gösterebiliyorlar,

kuzu hocamın dediği gibi, gözüken (göstermek istedikleri) değil aslolan önemli.
                            Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

71,750 short
                              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sercan_2014
                                Yeni Üye
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 125

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sayın sercan yanılmıyorsam 21-25000 arasında da yabancı oluk oluk satıyor gözüküyordu 2009 dibinde..
                                akbank da özellikle..

Yanlış hatırlamıyorsam..3 sene oldu..
                                olabilir sn gındwane takip ettiğim bi grup değil.. city ortak olduğu,içinde bulunduğu darboğaz dönemi nedeniyle en yüklü mal taşıdığı tahta olduğu için nakit yaratmak adına basmış olabilir.. o dönem bim hariç kime basmadılar ki..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information