altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1922

Peter Lynch in borsada tek başına isimli kitabını okumanızı öneririm..
    Kendisi 1980 lerden 1992 ye kadar (yanılmıyosam) oldukça büyük bir fonun yöneticiliği yapmış bir kimse..
    1987 çöküşünde küçük bir ülkenin GSYH kadar para kaybettik diyor..
    Herkes ben (peter) sattım sonra düştü diye düşünürken (nede olsa fon yönetici demi) yanılıyorlar diye de eklemiş..
    Bende herkes gibi düşüşten kendi payıma düşeni aldım diyor..
    Ama hemen artından ekliyor..1988 den itibaren borsada daha sağlık bir yükseliş trendi başladı..Hisselerde çöküşten evvelki değerlere gelmişlerdi..

Bu fonların çalışma prensibi ile bizlerin hisse senetleri piyasalarına bakış açısını karıştırmamak lazım..Bizler rsi cart dedi sat baba satttt..
    Macd al verdi AL AL AL..Modunda işlem yaparken onlar daha çok uzun vade , yatırım yapılan ülkenin uzun vade ekonomik görünümü sektörün durumu bölgesel ekonomik gelişmeler karlılık temettü verimliliği gibi konulara bakıyorlar..
    Ve transatlantik misali yön değiştirmeleri çok çok zor..
    Çünkü kendi yön değişimleri ile kendi ayaklarına sıkmış olurlar..
    Alımları ve satımları genelde tahta harici blok olarak olur..

Yoksa citi yabancı garantide 1 milyar 250 milyon olan lotunu satmaya kalkarsa kendi ayağına sıkar..

Buna karşılık başka balanslama metotları kullanırlar..

Garantideki (haydi yabancı diyelim) olası bir 100 milyonluk satışı yabancı satıyor , işte efendim tr den çıkıyorlar..bom güm pat çat diye yorumlamak hata olur ..
    Bizim bıyıklı değilse yabancının pozisyon ayarlaması olabilir..

Mesela 800 milyon luk garanti satışı ile 1 e 10 kaldıraçlı bir piyasada ters pozisyon alıp zararları minimize etme ..
    Yoksa yabancı için , haha , 9 tl den yerli nin kucağına bıraktı işte efendim 5 tl den topladı sözlerine fazla kulak asmıyorum ben şahsen..Yerlide o kadar aptal değil artık..

Tabi bu kendi görüşümdür..

Yorum

• k3r3m
      Aktif
      • 31 Temmuz 2011
      • 665

dolar yukarı giderken hala endeks düşmüyor
      bunlar yine tuzak mı kuruyor...
      eğer salmazsa kendini aşağı, shortları kapatıp longa dönebilirim

ekleme: 71,300'u aşağı kırmazsa yine en az 1000 puan yukarı gideceğini fantaziliyorum.. o yüzden 350'den shortların bir kısmını kapattım.
      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sonperde33
        Kıdemli
        • 03 Ağustos 2011
        • 3010

sn.kuzu skenderin gözdesi bu günde yardı geçirdi valla.
        Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• fox
          Tecrübeli
          • 28 Şubat 2012
          • 415

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sn deniz bu konu benimde kafama takılıyor.. benim bildiğim bu oran ellerindeki hisselerin madde değerinin oranı...
          yanlışta oolabilir dediğim..
          en son yanlış hatırlamıyosam yabancı takas oranı 62,13ten 62,10 a gerilerken hisse senedi sayıları artmıştı..
          buna da dikkat etmek lazım..
          dediğim doğru da olmayabilir..
          bu dediğiniz doğrudur... mkk nın yayımladığı veriler üzerinden veriliyor bu... piyasa değerine göre hesap ediyorlar... sitesinde var... ancak esasen buna bakılacaksa hisse sayısına bakılmalı... bu da var aynı yerde... piyasa değeri dedikleri mevzu değişken... yabancının elindeki hisse fiyatı düşmüş ancak miktar artmış olabilir... ancak toplamdan gidilmesini doğru bulmuyorum.. hisse bazında bakılabilir... bende takip ederim.. KMX den beri... her yönüyle emeği çoktur üzerimizde... keşke gene yazsa biyerlerrde... hürmetler...

Yorum

• okut_val
            Tecrübeli
            • 03 Mart 2009
            • 1325

Piyasada sanki hiç short havası yok gibi...
            poz yok ama heran uzun açabilirim
            '' VOB Finansal Bir Kitle İmha Silahıdır '' Warren BUFFET

Yorum

• okut_val
              Tecrübeli
              • 03 Mart 2009
              • 1325

okut_val Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Piyasada sanki hiç short havası yok gibi...
              poz yok ama heran uzun açabilirim
              70.300 bekliyecegim uzun açmak için... gariplik var piyasada

Yorum

• okut_val
                Tecrübeli
                • 03 Mart 2009
                • 1325

70,950 uzun denedim

Yorum

• paradigma
                  Tecrübeli
                  • 19 Haziran 2009
                  • 1088

72 725 shortlar 70850 den kapatildi ....
                  yatirim tavsiyesi degildir ...

Yorum

• eksper
                    Kıdemli
                    • 17 Temmuz 2009
                    • 3714

şort devam ...mal yediriliyor....long olunmaz...

Yorum

• okut_val
                      Tecrübeli
                      • 03 Mart 2009
                      • 1325

71,100 civarı kapanış bekliyorum.. yarın karar vericek yön konusunda

Yorum

• okut_val
                        Tecrübeli
                        • 03 Mart 2009
                        • 1325

Birileri kısalarını kapatıyor bu seviyeden... açık poz hızlı şekilde geriledi

Yorum

• okut_val
                          Tecrübeli
                          • 03 Mart 2009
                          • 1325

71.175 den kapadım uzunu... eksper abiye saygım sonsuz bildigi vardır... gece rahat uyuyalım
                          yarın bir daha deneriz

Yorum

• sercan_2014
                            Yeni Üye
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 125

fox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bu dediğiniz doğrudur... mkk nın yayımladığı veriler üzerinden veriliyor bu... piyasa değerine göre hesap ediyorlar... sitesinde var... ancak esasen buna bakılacaksa hisse sayısına bakılmalı... bu da var aynı yerde... piyasa değeri dedikleri mevzu değişken... yabancının elindeki hisse fiyatı düşmüş ancak miktar artmış olabilir... ancak toplamdan gidilmesini doğru bulmuyorum.. hisse bazında bakılabilir... bende takip ederim.. KMX den beri... her yönüyle emeği çoktur üzerimizde... keşke gene yazsa biyerlerrde... hürmetler...
                            bi denk getirip sabahtan gidemedim..salı günleri boş oluyorum amaliyat gününe denk geliyo.. çarşambaya nasip..kmxi ziyaretim yılan hikayesine döndü..çarşambaya inşallah gidicem..du bakalım..
                            eğerli petkim tüpraş emlak aygaz takaslarına baktım bu yıl tamda düşündüğüm gibi snayi kağıtlarını hafifletmeye çalışıyolar..
                            hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
                            umut en büyük işkencedir....

Yorum

• sercan_2014
                              Yeni Üye
                              • 28 Mayıs 2011
                              • 125

vob pasta son durum diğer(ky) 32 bin short diğer(ky)uzun 7 bin long
                              kısa tarafta bugünden yukarı margıne zorlasa 14 trilyon yatıyo çoğu o kadarda dayanamaz artı yukarı gitse o pasta 40ı rahat bulur..
                              spotta mal eritmek mi kolay vobda söğüşlemek mi.. adamlar sağlam yere tezgah açmışş..
                              bu pastaya göre bence yön yukarı... hiç sanmıyorum ama kısalar kapanırsa belki çoktur beklenen aşağı kopuş olur..
                              düşemiyosak bence sisteme taze para girmiyo..bu sorgulanmalı..

Yorum

• sercan_2014
                                Yeni Üye
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 125

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Takaslardaki yabancı yabancı değil..
                                Bu yabancı işi çok fazla büyütülüyor..
                                Yabancıda kimmiş..
                                Bizim patronların yurtdışındaki KARAGÜN sepetlerindeki para ları sorgulamak lazım..
                                Nerede ne kadar..100 milyar euro dolar tl 200 milyar euro dolar tl gibi rakamlar geçiyor..Bu rakamlar doğru mu..Nasıl ve ne şekilde elde edildi..Nasıl kaçırıldı neden kaçırıldı kimler göz yumdu..
                                Ne günler için ne gibi vaatler için tutuluyor..Veya tehdit unsuru olarak kullanılıyor..
                                Kendi kağıtlarında oynuyorlar mı..?
                                Öyle ya sen ben haberi bilmeden onlar biliyorlar..
                                Çünkü bizzat karar alma merci kendileri..
                                1 ay sonra bedelsiz açıklayacam..
                                Sen ben biliyor muyuzz..
                                Hayırr..
                                Geçiniz yabancı imiş deel miş almışmış satmışmış..
                                Satamamış virman yapmış mış..

Takaslara kafa yorarsanız hiiiçç işin içinden çıkamazsınız.

Sevgili sercan..
                                O virman olayı benimde dikkatimi çekti..Garantide citinin malı 1.250 ile 1.350 arasında gidip geldi 1 seneden beri..
                                Çaktılar 1.250 ye düştü..Yani yabancı satıyor diye koparılan yaygara 100 milyon luk başka bir değişle ortalama 7.5-8 tl den 750 800 milyon luk bir satış idi..(garanti PD 25 milyar mı ne.. oran orantı ..devede kulak)
                                Yabancı aldıda neden virman yaptı..
                                Virman yaptıda neden satıyor..
                                Satalım diye mi çekiyor piyasayı yukarı.
                                Yukarı neyle çekiyor çıkrıkla mı..
                                Mal almadan nasıl çekilir yukarı..
                                Bütün dünya borsaları koordineli olarak yükselirken bütün dünya garantideki 80 milyon lotun satışını mı bekliyor..

Sorular sorular..
                                hocam öncelikle eline sağlık... olayı güzel özetlemişin..
                                aslında benim 2001 krizinden sonra gelen gerçek yabancı yatırımcıdan korkum yok..onlar kazığı çaktı.. kovsanda gitmez..
                                adam 1,800den bozdu doları devlet bonosu aldı..
                                ana parasına dokunmadan faiziyle 2001-2003 yatay piyasasında malı topladı..
                                şimdi çoğu kişi garan 7 8 kuruş temettü verse burun büker sadaka olur yabancı için bu yüzde 10-15 maliyet düşürmek demek..
                                tüpraş ford mord daki maliyetlerine göre temettü gelirleri 2000 krizinde 3 aylık yüzde 200 getirli bonolarla yarışır zaten..
                                senin bahsettiğin bıyıklı yabancı korkum zaten..
                                dengeyi bozarsa bizim bıyıklı yabancı bozar..
                                yahudilerde en azından ticaret ahlakı var...
                                40 bine gelir mi diye bana soranlar oluyo... sorun 40 bine gelmesi değil.. vakıf 3 tn 1,80e gelse yüzde 40 kaybedersin bi şekil kabullenirsin.. ama ordan 90 kuruşa inse bi çok ky yatırımcı dayanamaz kol keser..bence bizim yatırımcımızın tek sorunu bu...
                                servet transferi yapan bıyıklı amcamlarımızda bence malı o herkesin kol kestiği evrede topluyor..
                                sonra dağıt babam dağıt evresi..
                                biraz matematiğe aykırı..
                                ama kısa sürede ben aldığım banka hissesinden yüzde 50 zarar edersem ben sevinirim..ha babam düşüş gelecek diye beklemektense bu iyidir..
                                dönüşü de çok pis olur bilin bilir..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information