altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • hanXX
    Yasaklı
    • 13 Aralık 2010
    • 58

Ege CANSENden GERİLİM SINAMASI
    İnşaat mühendisliği tek bir cümledir. “Kirişin üstü basmaya, altı çekmeye
    çalışır.” İnşaat mühendisleri az malzeme ile daha büyük açıklıkları geçmek için
    “ön gerilimli kiriş” diye bir şey icat etmişler. İktisatçılar da “ön gerilimli
    sistem” tasarlamak peşindeler. Bunun için finansal istikrarsızlıkta ilk darbeyi
    yiyecek bankalara sanal ortamda “stres/gerilim” sınaması uyguluyorlar.
    Gazetelerde okuduğunuz “ekonomi kırılgan” lafları bu testlerden çıkıyor.
    Son Söz: Ekonomi cari açık ipliğine bağlıysa, o ülkede stres testine gerek
    yoktur.

Yorum

• tumer1960
      Tecrübeli
      • 01 Ağustos 2011
      • 710

YUKARIDAKİ haftalık imkb 30 grafiginde henüz YÜKSELİŞ TRENDi ne adım atmadıgı açıkca görülmektedir.Ancak indikatörlerin yönü ,çok büyük bir aksilik olmadıgı taktirde zamanın az kaldıgını göstermektedir.Lakin bu bir İHLAL ilede sonuçlanabilir.Kırmızı indikatör 0 ref.çizgisini yukarıya kırmadan YÜKSELİŞ TRENDİ başlayamaz.

DJ. grafiklerinde kırılma olmadan bizim yükseliş trendine başlamamız gereklidir.Şayet geç kalırlarsa ,bu bir İHLAL ile sonuçlanabilir.

Yorum

• tumer1960
        Tecrübeli
        • 01 Ağustos 2011
        • 710

haftalık grafiklerdeki indikatörler dj.için yükseliş trendinde bulunmaktadır.İMKB100 deki görünüm henüz düşüş trendinin bitmedigini göstermektedirancak indikatörler AL konumunda ve bu şekilde devam ettigi taktirde YÜKSELİŞ TRENDİ başlayabilir.2009 yılındaki indikatörler ile aynı bölgededir.

2008 yılında yaşanan düşüş trendini dj ile birlikte aynı zamanda gerçekleştiren imkb100,2009 yılındaki yükseliştede korelasyonu bozmadan hareket etmiştir.Ancak 2011 yılında imkb100 düşüş trendine girmiş lakin DJ yükseliş trendinden ödün vermeden yoluna devam etmektedir. (yukarıdaki indikatörler den gördüklerim 0 ref.üstü YÜKSELİŞ ,altı DÜŞÜŞ trendidir.)

İMKB100 indikatörler ile pozitif uyumsuzluk bizi er veya geçte olsa DJ yi takip edebilecegi mesajı vermektedir diye düşünüyorum.

içimizin tam rahat edebilmesi için sarı-kırmızı ve yeşil indikatörler 0 ref.noktasını yukarıya kırarak YÜKSELİŞ TRENDİNİ başlatmalıdırlar.

içiniz rahat olsun ,çok büyük bir aksilik olmaz ise haftalık grafiklerde DJ yoluma devam ediyorum mesajı vermektedir.Yukarıdaki indikatörlerden YEŞİL yukarıdan SARI-KIRMIZI yı aşagıya kırana kadar yukseliş sürecektir. yanda örnekleri mevcut inceleyebilirsiniz.

brent petrol grafigimizi daha dikkatle incelemenizi tavsiye ederim.Yarın zaman bulabilirsek daha dikkatle inceleyelim.
        Daha önce çizmiş oldugumuz DJ.grafiklerinde hedeflerimiz yarın gözden geçirmeye çalışalım,bu rakamlarda 3gün tutunabilirse min.hedef deger gerçekleşebilir.
        Tüm dostlara güzel pazarlar dilerim.

BU GRAFİK VE YAZILAR 03-02-2012 TARİHİNDE YAZILMIŞ ESKİ ÇALIŞMALARIMDIR BU GÜN İÇİN KARŞILAŞTIRMANIZ DİLEGİYLE

Yorum

• tumer1960
          Tecrübeli
          • 01 Ağustos 2011
          • 710

HESAPLAMAYI BU grafikten yapabilirsiniz,çok kesin olmamakla birlikte en erken 1 AY ve yukarısı olarak düşünebiliriz.Sizlerde hesaplıyabilirsiniz.Bu grafik ışıgı altında imkb henüz yükseliş trendine çıkamamıştır.
          Ancak DJ.deki 13.900 beklentimiz düşünülürse ,Dj.sert bir yukarı hareket gerçekleştirmeli ve indikatörlerin yönü yukarıya dönebilir.
          D.J. da SERT BİR YÜKSELİŞ gerçekleşebilir.Bu durumda DÜZELTME ötelenmiş olur.

ilk düzeltme gerçekleşince B.BANT orta noktasından tekrar destek alarak yükselecektir.MAL bu yükselişte devredilebilecektir diye düşünüyorum. işte bu yükselişte 13.900 bölgesi test edilebilir diye düşünüyorum.

Yorum

• kaizer
            Yasaklı
            • 08 Ağustos 2011
            • 162

Sn tumer 1960,

Grafikler için uğraşıyor didiniyorsunuz, teşekkür ederiz amma,
            O kadar çok grafik var ki...

Teknikçinin yol haritası olan tek grafik olur.O tek grafik üzerinden herşeyi anlatır.
            Çok grafik...çok kafa karışıklığı...

Yorum

• repalize
              Aktif
              • 05 Aralık 2011
              • 311

sn kaizer geçmişine rahmet... bende aynı şeyi söyleyecektim.. gerçekten zaman ayırıp emek verip uğraşıyorsunuz ancak son tahlilde durum sn kaizer in dediği gibi..

saygılar

Yorum

• filozof16
                Katılımcı
                • 10 Temmuz 2011
                • 144

her grafik...farklı açıdan yaklaşıyor...
                tembellik etmeden hepsini ayrı ayrı analiz etmek gerekiyor....
                ancak...ana düşünce aradaki korelasyona bakıp düzeltmelelri yakalayabilmek...tşk.ler.sn.tümer...
                hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• tumer1960
                  Tecrübeli
                  • 01 Ağustos 2011
                  • 710

948 nolu gönderideki DJ grafigi 04-02-2012 tarihinde dj.12.800 civarlarında kaleme alınmıştı.Topiklerde yatırımcı arkadaşlar , ekonomistler,teknik analistler D.J de düşüş beklentisi içindeydiler.Ben yukarıdaki özel indikatörler ile çizdigim grafigi ,düşüş için erken henüz zaman gelmedi demek yerine bu grafigi paylaşarak anlaya göstermek istemiştim.

943 nolu D.J.grafiginde ise o günden bu güne gelinen noktada düzeltme için zamanın az kaldıgını uyarmak için çiziktirilmiştir.

943 nolu imkb30 grafiginede bu şablonu oturtarak,imkb 30 un içinde bulundugu durumu göstermeye çalıştım.Tabidirki bu grafikleri izah etmeme ragmen teknik analiz bilgisi gerektirdigi süphesizdir.Kusura bakmayın.

Bence teknik analiz bilgisi olmayanın anlayabilmesi zor olabilir.Lakin siz kalabalık yapma kardeşim diyorsanız.TOPİK sizindir.

Yorum

• tumer1960
                    Tecrübeli
                    • 01 Ağustos 2011
                    • 710

10 gün beni ilgi ile takip ettiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Artık bende bundan sonra sadece okuyacagım.Paylaşımlarımma son veriyorum.Bol kazançlar dilegiyle

Yorum

• kani
                      Tecrübeli
                      • 26 Kasım 2010
                      • 1084

tumer1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      10 gün beni ilgi ile takip ettiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.artık bende bundan sonra sadece okuyacagım.paylaşımlarımma son veriyorum.bol kazançlar dilegiyle
                      yahu mubarek adam hemende Çekip gittin hee bunlar seni okurken kafalari kariŞti bense hergun cep telefonumdan dahil olmak uzere iŞ gunlerinde bile seni okuyorum Çok deĞiŞik uslubun var seviyorum seni sen gene terk etme benim gibileri yaz anlayan yol alir anlamayan hava
                      oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• kani
                        Tecrübeli
                        • 26 Kasım 2010
                        • 1084

Bak imzama anlayacaksin ne demek istediĞimi sen İyİsn İyİ yerde yaziyorsun devamini bekleyeceĞim
                        oturma münkir ile alırsın sancı tutarsın pas paklamaz her kalaycı

Yorum

• repalize
                          Aktif
                          • 05 Aralık 2011
                          • 311

Sn Tumer

Illa biri gidecekse o giden sen olma ... benim yazdiklarimin yada fikirlerimin zaten bir onemi yok zira bu isten anlamiyorum... bir daha ne yazar nede bu topige girerim...

yalniz sana kocaman bir tavsiyede bulunayim bu tavsiye icin borsa bilgisi gerekmez... elestirmeyi ozelestri dusuneceksin elestirilirsem ne olur dayanabilirmiyim yoksa ceker gidermiyim her seferinde tehdit ve giderim.... gitme arkadas !!!! Sn kuzu ya neler demediler
                          amma sen karanlikta goz kirpiyorsun benim gibi cahile

ancak geldigin gunden beri bir gitme psikolojisiyle yasiyorsun... gitme birader yaz ... forumdan birseyler ogrenebilirmiyim diye girdim ogrendimde en onemlisi kiyasiya farkli bakis acilarina saygi duymayi farklilik orada ama sana biri cikip soyle yapsan nasil olur dediginde giderim !! gitme arkadas neden oyle oldugunu anlat ki ogrenelim

yaz arkadas yaz gitme yaz

Diger tum arkadaslar kusura bakmayin biraz doldum

buradan bilgiler aldim parasiz tecrubeler edinmeye calistim.. Ustadlar arkadaslar Sn kuzu / babo / son perde / sn simurg/ k3r3m ismini hatirlayamadigim daha nice kiymetli arkadaslar hakkinizi helal edin.

Saygilar

Yorum

• tumer1960
                            Tecrübeli
                            • 01 Ağustos 2011
                            • 710

Arkadaşlar gördüklerimi sizlerle hiç bir ard niyet gözetmeden paylaşmaya çalışıyorum.Grafiklerimi anlayamıyabilirsiniz ,bunu anlayışla karşılarım.Çok karışık ve detaylıdır.Mümkün oldugu kadar izah etmeye çalışıyorum.Beni taktir etmenizi beklemiyorum başka topiklerde yeterince takip eden doslarım var.Amacım gördüklerim ve düşündüklerimi ne kadar çok dostla paylaşabilirim.Bu forma yaklaşık 10 gün önce giriş yaptım.
                            Benim paylaşım yöntemim bu şekildedir.Ben çizerim ,düşüncelerimi belirtirim,takip edenler alır ve kullanır,yada ciddiye bile almaz.Ancak grafikler üzerinde karşılıklı tartışma yapmam,karşılıklı atışmaya girmem.Bu benim yöntemim.Bu topige sizleri üzmek ve kırmak için girmedim.Tehtid etmek için hiç girmedim.Ancak çok hassas bir yapım var,çabuk kırılıyorum.Paylaşım yapmamam dünyanın sonu degil.Bu işte usta,hoca,üstad yoktur.Kendinize ceza vermeyin lütfen,hepimiz birer acemiyiz,yıllarca çalışırsınız karşınıza biri çıkar bir şey ögretir.Geriye dönüp bir bakarsınız ki şimdiye kadar hep çıplak gezmişsiniz.Utanırsınız,daha yolun başında oldugunuzu geçte olsa anlarsınız.Topiklerde birleşerek ancak güçlenebiliriz.Bir göz ile bakmak yerine yüzlerce göz olur çok daha iyi görebiliriz karanlıgı ,buradaki her fert bir hazinedir.Tek bir şartla eleştirmeden önce iyice okuyun,karşındakinizi iyice tanımadan dügmeye başmayın.

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

Tüm yatırımcı arkadaşlarda özür diliyorum.Hayırlı geceler.

Yorum

• sonperde33
                                Kıdemli
                                • 03 Ağustos 2011
                                • 3010

Repalize dostum, onore oldum ama ustatlik kim biz kim.
                                Hic oyle bir iddam, tecrubem ve bilgi birikimim olmadi.
                                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information