altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • filozof16
    Katılımcı
    • 10 Temmuz 2011
    • 144

sn.tumer...alıntılanan yazıları okudum...2007 lehman batışı öncesinde olduğumuzu ima etmişsiniz...yanılıyor muyum...bana göre ise...
    biraz erken değil mi...2 ay kadar...daha malı taşıyacaklar yeni yeni gelmiyor mu yoksa...buradan öyle görünüyor da...
    ne dersiniz...tşk..
    hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• tumer1960
      Tecrübeli
      • 01 Ağustos 2011
      • 710

güzel kardeşim hiç bir şeyi ima etmedim.Daha önceki yazılarımı okumamışsınız belli,kalbinizle düşünmüşsünüz.Sayın KUZU nun yazdıkları benim için önemlidir.Sonucuna bakmam,ben içinden gereken bilgiyi aldım ve yazıları arşivledim.Sizler gibi dostlara BUSINESS CYCLE ve düşünme yöntemini ögrensinler diye yeniden bu topige yapıştırdım..Çok üzüldüm dogrusu.Nasıl böyle bir şey düşünürsünüz anlamakta zorluk çekiyorum.Bu yazının önemini algılamadan direk gerçekleşmelere bakmak saşılacak şey dogrusu.
      Sayın KUZU bunları yazarak bizim ufkumuzu açtı.2007 yılında yazdıkları bu yazıları bu güne kadar acıp tekrar okuyarak gerçekleşmelere bakmadan ,bu sabah arşivden çıkararak direk sizlerle paylaştım.Okumadım bile.Çünkü yazıların sonucuna degil döngünün kendisine odaklanın.

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

JAKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kuzu, selamlar.
        aslan avlanmaya, geyik otlanmaya gitti. biri etobur, öteki, otobur. borsada herkes avlanmaya gidiyor.
        bilgi, sistem ve zeka.. harman edilmedikten sonra, suçlu her zaman, yanlış yatırım yapanındır. domates alırken pazarda on tur atan, borsadaki sanallığın etkisinde, tuşlara trafik caanavarı gibi dokunursa.. sonuç, trafik kazası olabilir.
        Karar verme tekniklerini ders olarak okutuyorlar üniversitelerde. grafiğe bakmayı bilmeden doğru karar vermek mümkün mü?
        çocuğuna mini cooper alan baba, çocuğun araba kullandığını düşünüyordu. gaza basınca öteki araçlar gibi değil, bu fırlar demeyi de ihmal etmedi. ama çocuk, araçtaki kızlara hava atmak için, inçirli kavşağında gaza dokunuverdi, beşi de öldüler. on sene olmadı.
        aracın suçu ne?
        dediğin bilgiyi doğru kullanmaksa, haklısın.
        temel eksen, zekadır.
        formundan bir şey kaybetmemişsin, makineye iyi bakıyorsun demek ki.

gel bu topikte beni zaman analizinle tamamla....seni orada celik cocuk okuyor...burada klass var...

seni okuyorum....babo hippi oldu...kulagini deldirmis...kulagina fabrika takmis...durzu nikis cikti...lem canadadan bi irmak bagla sellele yapalim dedim....olmaz dedi....niyekine dedim...erken girdiniz dedi...girer gireriz lem...pipimizin kahyasimisin dedim...sen suyu ver karisma dedim....

bakalim verecek mi....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• filozof16
          Katılımcı
          • 10 Temmuz 2011
          • 144

o halde...pragmatist yaklaşalım....ve bir yazı alıntılayarak sn.kuzu.nun bu tpik shortcuların topiğidir...demesine rağmen...
          boğalara şöyle kallavi bir selam çakalım...golden cross.cular da untulmamıştır...ralliciler de sevinebilir
          işte alıntı...saygıdeğer mobius.tan....
          biz bu spekülatörün kesinlikle skenderin adamı olmadığını düşünüyoruz...hatta eminiz...

Templeton Başkanı Mark Mobius ABD tahvillerindeki satışların parayı hisse senetlerine yönlendireceğini bu paranın 1/3'lük kısmının gelişmekte olan piyasalara gitmesinin öngörüldüğünü söyledi. Yatırımcıların giderek %3 dahi getiri sağlamayan tahvillerden uzaklaşmalarının beklendiğini anlatan yönetici "Yatırımcılar giderek daha fazla hisse senedi alternatifine yöneleceklerdir" dedi. Mobius hisse senetlerinde getirinin tahvillerden çok daha yüksek olduğunu belirtirken "Gelişmekte olan piyasalar artık küresel piyasa değerinin %30'unu meydana getiriyor" yorumu yaptı. Yönetici, gelişmekte olan piyasalar içinde ise özellikle Afrika ülkeleri konusunda iyimser olduğunu vurguladı
          hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

sayın tumer çok çok çok teşekkürler
            bu topiği sildiler sanırım, önceden okumuştum sonra arşivleyeyim derken sildiler sanırım... çünkü bulamadım bir daha? link var mı?
            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• sonperde33
              Kıdemli
              • 03 Ağustos 2011
              • 3010

Sn. Tümer boyle yaz ciğerimi ye.
              Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

vawww,,,,,,,

kimsin lem sen.....
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• tumer1960
                  Tecrübeli
                  • 01 Ağustos 2011
                  • 710

Durum anlaşıldı .farklılıklara bu topikte yer yok demek istiyorsunuz.Asıl farklılıklardan birşeyler ögrenirsiniz.Sayın kuzu ile de farklı bir yaklaşımı,farklı bir mizah anlayışı,farklı bir düşünce yapısı oldugu için ugraşıp durdular.Bizler sayın kuzu nun bu farklı bakış acısı sayesinde bu arenada ayakta kalabilenlerdeniz.Bırakın AYI sıda BOGA sıda konuşsun short cusuda long cusuda konuşsun ,siz kendi bilginizden ve çalışmalarınızdan emin oldugunuz sürece zaten yanlış adım atmazsınız.Bu çekememezlik nedir anlamakta zorluk çekiyorum.Sayın KUZU nun yazılarından zevk aldıgımı,(çogunuzun kısa pantolon giydigi dönemlerde bu vatandaş bize ders veriyordu.) allahtan sayın KUZU aleyhine konuşmamışız herhalde döverdiniz bizi

Yorum

• k3r3m
                    Aktif
                    • 31 Temmuz 2011
                    • 665

bu yazıların tamamı kuzu'ya aittir.. tumer de belirtmiş gerçi

kuzu bu boru deel
                    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kimsin lem sen......

Yorum

• polat55
                        Tecrübeli
                        • 09 Temmuz 2011
                        • 539

KUZU + BABO + JAKO...müthiş olurdu...
                        Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

dur ulen nereye bu yazilar bende yok.....

sen muthissin....kimsin sen.....

Yorum

• tumer1960
                            Tecrübeli
                            • 01 Ağustos 2011
                            • 710

AMERİKAN SERMAYESİ

amerikan sermayesi...amerikadan çıkıyor....nereye gidiyor....KÖMİNİZMİN TERK ETTİGİ HER YERE....

bunun adı ne....KÜRESEL EKONOMİ....

diger adı ne.....AMERİKAN İMPARATORLUGU....
                            peki imparatorluk kuruldu....ŞİMDİ NE GEREK....

patronun kim oldugunun ortak kabulu gerek....

YANİ....

uzun vadede amerikan faizlerinin artırılması gerek.....

hadise budur...grafik bunu böğürüyor....1964 den 2007 ye kadar...

1964 ve 2001 minimumları.....1980 ler maksimumu....

ve şimdi...yeni cycle başlıyor....
                            ben bu cycle ın adını kuzuca kodum....

bu cycle ulusların amerikan imparatorluguna BİAT ETME CYCLE...ı olacak...müddeti 40 yıl....
                            paritelerde şu an olanlar....kısa vadeli hareketler....bir bütün olarak bakarsan....

AMA YAKINDA.....BÜYÜK BİREYSEL DEVALLER GÖRECEKSİN.....

1994 MEKSİKA DEVALİ....1992 INGİLİZ DEVALİ GİBİ....

sopa DEVAL....top ve tüfek zamanı bitti....imparator bunu İRAKTA gördü...olmuyor oyle....
                            GELELİM YARINA....

malum yüzde 20 i borsada furusuyoruz....

NE OLDU....

AMERİKA Bİ GECE YIKILDI....aynı sermaye.....avrupa ve gelişenlerde artıya geçti....

istese asagı iner daha ucuza mal toplardı....bunu yapmadı...

TERSİNE....ÜRKMÜŞ ve korkmusların malına yüksek fiyat çekti....onların bazısı verdi....çogu vermedi....MALDA TUTTULAR....adamlara kar vaad ettiler....şimdi o karı verecekler mi....EVET VERECEKLER....

O KARI ALANLAR SATACAKLAR MI.....hayır satmıyacaklar....

adamın zararı var mı....hayır yok....kagıt üstünde karlı....o karla yeni paralar o hedge fona gelecek......

kaat üstünde.....

Yorum

• tumer1960
                              Tecrübeli
                              • 01 Ağustos 2011
                              • 710

peki bu hedge fonlar birbirlerini oymazlar mı....

BUNU YARIN GORECEGİZ......
                              ACABA NE AÇIKLIYACAKLAR....

PİYASA faiz indirimi bekliyor....FED bunu yapar mı....

FED NE YAPTI....

1....PİYASAYA bol miktarda para pompaladı...ilk asamada....

............BU YETMEDİ....

2...DİSCOUNT rate i düşürdü ve daha çok para pompaladı....

.............BUDA YETMEMİŞ GÖRÜNÜYOR...

3....FED fund rate i indir diyorlar....bu çok büyük bi taviz....

....bi tek 1987 borsa kirizine ki kayıp dow DA YUZDE 22 İDİ....greenspan yukarıdaki iki şıkkı kullanmadan direct fed fund rate i indirmişti....

diger kirizlerde yukarıda ki iki şık yetmişti....

oyleyse.....bügün malda olanlar ya ihya olacaklar ....yada ölecekler....arası yok.....
                              sevgili efendy....

güzel düşüncelerin var....aynı fikirdeyim....tek ayrılıgımız....FED faizi indirir diyorsun....bende diyorum ki indiremez....eger indirirse...amerika göçer....iki üç aç gözlü hedge fonu kurtarmak için bunu asla yapmaz amerika....

...zaten konusmasındada....FED ...bireylerin aldıgı finansal kararların arkasında duramaz dedi....bu kararı sen aldın...sonucuna sen katlanırsın dedi....kararı alırken bana sordun nu yawrum ded.

...ve ekledi...FED gerekeni yapar....o gereken büyüme ve enflasyonla ilgili....

BUSH ne diyecek....ev alan ve ödeyemeyen vetandaslarına bi kolaylık saglıyacak....ya vergi indirimi...yada nasihat....loan filan yok diyecek....

VE YUMUSAK İNİŞ BU SEKİLDE YAPILACAK....
                              normalde cycle 3 yıldır....bu 5 yıl oldu....mutlaka patlayacak....TREND DONECEK....bu onun sancıları....
                              actıgım baslık sudu...

BUSINESS CYCLE....her uc veya bes yılda tamamlanır.... 02.09.2007

belirtileri sunlardır demiştim...

1...overkredit...ucan kusa dahi para verirsin...bu oldu demiştim...

Yorum

• tumer1960
                                Tecrübeli
                                • 01 Ağustos 2011
                                • 710

2...overproction....dünyayı üretime bogarsın...bunu çin yaptı...ortalık excess mal kaynıyor....bu da dogruydu...

3...aşırı şirket satınalmaları ve evlilikler....buda çoktu...hergün biri diyerini alıyordu

BUNLAR VARSA KRİZ ÇIKAR DEMİŞTİM...VE KRİZ ÇIKTI....bu önemli...ne diyor...

1998 nasıl atlatıldı ve çıkış trendine geri dönüldü...ve 2000 e kadar ınternet balonu ile sürdü....

ŞİMDİ....

FED in bu mudahalesi sonucu balon yeniden şişmeye başlar mı....bu balonu....gayrımenkul piyasası şişirmişti....o piyasa şahlandırılabilir mi....başkada balonu şişirecek bahane yok...1998 de internet önemliydi....hergün yeni birsey bulunuyordu...ve balon şişmeyi sürdürdü...
                                öyleyse....KARTLAR YENİDEN DAGITILACAK....

BU BASLIGINDA İŞİ BİTTİ....yeni baslık gerek
                                piyasalar 18 EYLÜLE KADAR.....SUNU YAPARLAR TAHMİNİNDEYİM...

18 EYLÜL BEKLENTİSİ İLE ONCE YÜKSELİRLER.....10 EYLÜLE KADAR ZİRVE GÖRÜLÜR....sonra düşeşe gecerler....dip görülür ve tekrar çıkışa gecer 18 eylülü karsılarlar....
                                imalsan....ha ha ha...güzeldiler...

bu FED gavorner MİSKİN haklı bence....ha ha ha...

bana bak....sana kotü bi haberim var....

bu bankalarda ki 80 milyar dolar mevduat varya.....

bunun çogu...türkiyede bakna alan yabancı pankalarının kendi şubelerine kodugu.....''FX DEPOSİTE'' LER....pushtiler dolar çıkınca oradan dayıyorlar.....bizim halkın işi degil bu....yandık ki...ne yandık....

gene aynı kaynaktan....bizdeki...total FX in...bond ve hisse....GDP nin yüzde 23 ü civarı oldugunu....bunun 2003 de yuzde 6 oldugunu ögrendim....kritik noktanın ise büyümede....yüzde 5 e düştügümüz yer deyiyo kefere....yanılmıyorsam 2004 de büyümemiz yuzde 14....gecen yıl yuzde 8....şimdide yüzde 5 civarına düşmüsüz....yani GDP azalıyor...icindeki fx holding oranı artıyor ve risk baslıyor TRY için deyiyo kefere....kopyalıyamıyorum paralı site....
                                avrupaya endeksli emerginglerde....try en hızlı deger kaybeden oldu...1.42 idi....en hızlı deger kazananda o oldu...1.290

sebebi...bu FX deposite ler....1.42 den döşediklerini...1.29 dan geri koyuyorlar...furgun çok boyutlu yani....

NİYE BANKALARI ALDIKLARI NET BELLİ.....
                                dogru yoktur....dogru yansıtılandır....

iki etkendir kararı verdiren....biri insanların ortak görüşü...bu ''prevailing bias'' tır...ortak onyargı...digeri ise bunu aktive eden büyük güctür....

DİGERİ DEVREDE....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information