altin....pariteler...ve beklenen son....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • filozof16
    Katılımcı
    • 10 Temmuz 2011
    • 144

garan 2 liraydı...ama petkm.de 2 liraydı...ereğli de 4 liraydı...
    sn. kuzu da bunu söylüyoooo...
    neden diyo..biz yerimizde saydık...
    2012.de yüksek büyümeler gelecek...bu satın alınıyo...bizce....

bu arada....üstatlar...niye yazmıyor..diye sormaya devam ediyoruz....
    ya hepsi çok dürüst...çöküş gelecek....skender...bunu söylemelerine izin vermiyor....onlar da çalı dibine saklandı....
    ya da ralli gelecek....bunu biliyolar..ama yazamıyolar....soruyoruz....

kuzu dişında neden kimse yazamıyor...
    hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• sercan_2014
      Yeni Üye
      • 28 Mayıs 2011
      • 125

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      garan 2 liraydı...ama petkm.de 2 liraydı...ereğli de 4 liraydı...
      sn. kuzu da bunu söylüyoooo...
      neden diyo..biz yerimizde saydık...
      2012.de yüksek büyümeler gelecek...bu satın alınıyo...bizce....

bu arada....üstatlar...niye yazmıyor..diye sormaya devam ediyoruz....
      ya hepsi çok dürüst...çöküş gelecek....skender...bunu söylemelerine izin vermiyor....onlar da çalı dibine saklandı....
      ya da ralli gelecek....bunu biliyolar..ama yazamıyolar....soruyoruz....

sn filazof 16 bu yazım size muhalefet yazısı değildir bunu bilmenizi isterim öncelikle..
      verdiğim garanti örneği yabancının girip çıktığı en likit kağıt olması açısından aklıma gelen ilk kağıttır..
      20912 den itibaren olan trendde belirttiğiniz gibi ereğli petkim gibi geri kalan kağıtlarda oldu traktör pınar süt gibi çok primlenenlerde..
      herkesin öngörüsünü kendine göre farklıdır..
      kimi çöküş bekler kimi buraları ucuz bulur yeni zirveler öngörür çok azı ben bu gruptayım belli bi bantta dalgalanmayı öngörür..
      bence imkbye egemen güç citybnk deutshe bank yabancı kurumsal fonlar yerli işbirlikçilerin hareketlerini takip etmeye çalışmak bizlere kısa ve orta vadede zarar verir..
      vob gibi kaldırıçlı piyasada bu daha belirgindir..
      insan beyninin işleyen bellek kısmı hata yapmaya en elverişli kısımdır..
      uzun vadede geçerli olan doğanın gücüdür..
      ben yaptığı analiz sonucu ne 90 binleri ya da daha üstünü öngören kişiye haksızsın diyebilirim ne de kendiminde olduğu grupta çöküş öngörenlere bi şey diyebilirim...
      benim demek istediğim kişinin bi disiplini sistemi olsun...
      büyük piyasa yapıcı kısa ve orta vadede kişinin algısını bozacak hem paray hem yazılı görsel basına sahip olabilir..
      iskender olarak nitelendirilen kişilerin gözde büyütülmesi bi paranoyadır...
      onlarda uzun vade doğanın gücüne boyun eğmek zorunda..
      kendi disiplinimden dolayı çöküş tarafındayım..
      para basmak hele avrupa merkez bankasının çıkıp bunla övünmesi bence bi acizliktir..
      benim için bu sistemin son kozudur.. ben bi gün doğanın bunun acısını fazlası ile çıkartacağını düşünüyorum..
      hepimiz matbada gidip para basabiliriz...
      bu sistemi yönetenlerin bizden tek farkı bulundukları konum mu bunlara karşılıksız o paraları basma yetkisi veren..
      bi gün doğa bence doğa bunu sorgulayacak ikinci piyasada ülke tahvillerine yağmur gibi satış gelicek paritenin çatırt diye kırıldığını göreceğiz...
      size geçmişteki yaşanan finansal krizleri incelemenizi öneririm fazla uzağa gitmenize gerek yok japonyaya bakmanız yeterli..
      SORGULAMAMIZ GEREKEN BORSANIN 80 90 100 OLMASI DEĞİL BU SÜREÇTE BENCE BU POLİTİKALARIN NETİCESİNDE FİNANSAL SİSTEMİN NASIL Bİ KAOSA GİTTİĞİDİR..
      hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
      umut en büyük işkencedir....

Yorum

• sercan_2014
        Yeni Üye
        • 28 Mayıs 2011
        • 125

şöyle bi örnek vermek istiyorum son olarak.. dünyada yalnız iki kişi yaşasın..
        biri meyve sebze yetiştiren diğeri de para basmaktan başka becerisi materyali olmayan biri olsun...
        meyve sebze yetiştiren hiç bi değeri karşılığı olmayan paralar karşılığı ne kadar süre meyve sebze verebilir..
        manav bi gün sormaz mı adama yahu ahmet sen bu paraları bana veriyosan ama hani bunun karşılığı...
        HANİ BUNUN KARŞILIĞI...İŞTE BU SORU Bİ GÜN SORULDUĞU VAKİT NEYİN NE OLDUĞUNU GÖRÜCEZ...AMA HENÜZ DAHA VAKİT VAR...BU SAHTE CENNETİ YAŞAMAYA DEVAM...

Yorum

• repalize
          Aktif
          • 05 Aralık 2011
          • 311

sn sercan_2014

parayı herkes basar doğru...altını ve diğer emtiaları basamayacaklarından yeniden güvenli liman olur değil mi

Yorum

• sercan_2014
            Yeni Üye
            • 28 Mayıs 2011
            • 125

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sn sercan_2014

parayı herkes basar doğru...altını ve diğer emtiaları basamayacaklarından yeniden güvenli liman olur değil mi
            sn repalize öncelikle iyi pazarlar...
            ecbnin yaptığı parasal genişlemede avrupadaki bankaların riskli/risksiz bütün varklılarını teminat olarak kabul etti...
            ecbnin bilançosu resmen çöplüğe döndü diyebiliriz..
            böylesine paranın değerinin ayaklar altına alındığı bi ortamda emtialar başta olmak üzere varlık fiyatlarında artış beklemek en doğal olanıdır..
            kendimde bi miktar tutuyorum.. ama bu ortamda güvenlir liman diye bi şey olduğuna inanmıyorum..
            500 dolara da gidebilir 3000 dolara da..
            aynı şeyde petrol için geçerli..
            2007 2008 deki gibi 200 dolardan bahsedelenler,irandaki gerginlikten bahsedenler vs..
            benim tecrübem nasıl olucaksa hem bu para bolluğunda bize yansıtılanların akisine hem hisse senedi piyasalarında hem emtialarda sert bi düşüşün yaşanacağı,bunun sosyonomik arka planda hindistan türkiye gibi altın yatırımı adeta örf adet olan ülkelerde ağır travmalar yaratacağını söylüyor
            siz altını comexte üçgün 100 dolar 100 dolar düşürün arkasından haberi salın..görün insanlar altın almaya mı satmaya mı koşuyo kuyumculara..
            geçen ağustos ayında altın rekorlar kırarken külçe külçe altın almış 3 kişiyi görmüş biri olarak finans piyasalarında zirve dönemlerdinde cinnete varan alımlar çöküş döneminde panik satışlar bu işin doğasında var.. para basıldı diye emtalar değerlenecek diye portföyün bi kısmını emtialara bağlamak mantıklıdır..ama bütünüyle riske girilmemelidir..
            ayrıca ecb sanırım bu parayı ülke tahvilleri alım şartı ile bankalara verdi..
            sistemin bundan sonra nasıl işleyeşini kuzu burda çok güzel irdeledi..
            avrupalı ülkeler petrolden vergi yaratabilir bu parayla tahvil faizlerini karşılayabilir,bu petrol paraları ile araplar amerika tahvillerini satın alabilir vs..
            bunlar hep ihtimal dahilinde..
            benim için hisse senedi ile emtilar arasında bi fark yok..bi çöküş yaşanacaksa belli aralıklaarla ikiside dibi boylayacaktır..

Yorum

• sercan_2014
              Yeni Üye
              • 28 Mayıs 2011
              • 125

değerli bıkmış hocam ve diğer arkadaşlar hepinize iyi pazarlar.
              bıkmış hocam allah sana sağlık versin..daha önce söyleyemedim..
              geçmiş olsun..
              bu piyasada kmx tuncer şengöz devirden sonra benim 4.cü en çok takdir ettiğim kişisin..(kuzu 5 kızmasın)
              bir numaralı gördüğüm tradersin..pazartesi ya da çarşamba sabahı kmx hocamın yanına gidicem... söylemek istediğin bi şey var mı?

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

Bıkmış abi... hoşgelmişsin..........

klasik sayfanı sakladık...

"günün mana ve ehemmiyetine uygun" .

.. yeni grafiklerin var mı..?

http://forum.keyborsa.com/showthread...z-Kalma/page22

Saygılarımla
                talebe A-YI

Not: BaBa "bıraktım" demiş........... "Bırakılabilir mi..?"...... "Jübile" yakışır mı..?
                Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• bikmisbroker
                  BaBo
                  • 27 Şubat 2009
                  • 1009

sercan_2014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  değerli bıkmış hocam ve diğer arkadaşlar hepinize iyi pazarlar.
                  bıkmış hocam allah sana sağlık versin..daha önce söyleyemedim..
                  geçmiş olsun..
                  bu piyasada kmx tuncer şengöz devirden sonra benim 4.cü en çok takdir ettiğim kişisin..(kuzu 5 kızmasın)
                  bir numaralı gördüğüm tradersin..pazartesi ya da çarşamba sabahı kmx hocamın yanına gidicem... söylemek istediğin bi şey var mı?

Sercan kardesim.
                  Oncelikle tesekkur ederim.
                  Ben hayatim boyunca siralamaya girmek icin yazmadim.
                  Beni 10.cu siraya at.
                  Su anda basinda bulundugum fabrika icin cumartesi dahil gunde 14 saat mesai vermekteyim.
                  Bu tempo beni oldurur. Bunun bilincindeyim.
                  Ancak fabrikadaki imalatin detaylarina inebilmek icin 2-3 ay da olsa bu tempoya mecburum.
                  Piyasaya gelince;Bakmayin siz Kuzunun teknik analize ve teknikcilere laf soktuguna, kendisi de benim gibi bir teknik analisttir.
                  Sadece grafik yayinlamaz. Kendi gorduklerini grafik atarak paylasmaz.
                  O da yazi ile paylasiyor gorduklerini.
                  Mesele sunu soyleyebilirim ki (bu sabah grafiklere baktim da) kisa vadeli bir Short doneminin basindayiz.
                  Teres Kuzu yine erkenden pozisyonunu acikladi.
                  Az bucuk Cali dibinda saklanacak emme Corttan para kazanacak.

KMX konusuna gelince; biraz rahatlayayim bir Izmir yapayim da KMX ile fiziki olarak tanisalim.
                  Yillar once Dohol de 60 kurus hedefi var diye yazmistim.
                  O zamanlar dohol 3.00 TL civarindaydi.
                  O yazim ve hedef rakamimdan dolayi Cok da elestri almistim.

Forum ahalisine selam ve sevgilerimle.

Yorum

• sercan_2014
                    Yeni Üye
                    • 28 Mayıs 2011
                    • 125

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sercan kardesim.
                    Oncelikle tesekkur ederim.
                    Ben hayatim boyunca siralamaya girmek icin yazmadim.
                    Beni 10.cu siraya at.
                    Su anda basinda bulundugum fabrika icin cumartesi dahil gunde 14 saat mesai vermekteyim.
                    Bu tempo beni oldurur. Bunun bilincindeyim.
                    Ancak fabrikadaki imalatin detaylarina inebilmek icin 2-3 ay da olsa bu tempoya mecburum.
                    Piyasaya gelince;Bakmayin siz Kuzunun teknik analize ve teknikcilere laf soktuguna, kendisi de benim gibi bir teknik analisttir.
                    Sadece grafik yayinlamaz. Kendi gorduklerini grafik atarak paylasmaz.
                    O da yazi ile paylasiyor gorduklerini.
                    Mesele sunu soyleyebilirim ki (bu sabah grafiklere baktim da) kisa vadeli bir Short doneminin basindayiz.
                    Teres Kuzu yine erkenden pozisyonunu acikladi.
                    Az bucuk Cali dibinda saklanacak emme Corttan para kazanacak.

KMX konusuna gelince; biraz rahatlayayim bir Izmir yapayim da KMX ile fiziki olarak tanisalim.
                    Yillar once Dohol de 60 kurus hedefi var diye yazmistim.
                    O zamanlar dohol 3.00 TL civarindaydi.
                    O yazim ve hedef rakamimdan dolayi Cok da elestri almistim.

Forum ahalisine selam ve sevgilerimle.
                    sıralamamda bi üstünlük yok aslında hepinizin bende yeri çok ayrı.. ama neyse böyle bi şey demem hataydı hatamı kabul ediyorum konuyu kapatıyorum..
                    kmx ile ilgili ben bugüne kadar yanına gitmedim izmir tepecik göğüğs hastanesinde p4 kulak burun boğazdaymış..
                    ben kendisine minnattarım 2004 yılında öğrencilik yıllarımda endeks eski zirvesini geçemezken haftada bir ya da iki internet kafede yazılarını okurdum.. o zamanlar en büyük vatan hainiydi..
                    benim sınrlı bi param vardı içerde gerçi ama ona inanmıştım.. endeksin 25 30 binlere gitmesi benim o trende olmam gökyünüzde olmak gibi bi şeydi..2006 düzeltmesine de çok şükür yakalanmadım başka biri sayesinde..
                    sizin sayenizdede altında ısrar etmedim..çok şükür bu düşüşlere yakalanmadım... kısacası hepinizin bendeki yeri ve önemi ayrı..
                    iş yaşamızda kolaylıklar diler,sağlıklı uzun bi ömür dilerim..

Yorum

• ayhan53
                      Rallici Başkan
                      • 27 Nisan 2009
                      • 2657

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sn.kuzu,
                      adamsın ,
                      hatta adamın dibisin,

güzel yorumlar, teşekkürler.
                      MAKİNİST Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Bir tane eksik kalmış,onu da ben tamamlayayım...

Adamın köküsün kuzu'm...
                      adamın altınımı oyuyonuz siz
                      [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                      M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• repalize
                        Aktif
                        • 05 Aralık 2011
                        • 311

Yazınız için teşekkür ederim oldukça faydalı değerlendirilmesi gerken göz ardı edilmemesi gereken bir yazı..

Emtia hisse petrol vs ... 2008 den bu yana 2011 de başlayan artışlarla hiç birisi zirve fiyatını henüz görmedi göstermeyeceklerde... bu zirve fiyatları ellerinde oyunun ikinci perdesinin açılışının işareti olacaktır..

Bende ve diğer yatırımcılarda oluştururmaya çalıştıkları vermeye çalıştıkları mesj şu...

Altın tekrar 1900 $ons zirvesini geçecek ve burdan da 2 bin 3 bin gidecek..1800 ü gösterirken yine alım yapanlar vardı.. ama ordan aşağı bastılar. 100 dolar azımsanamayak bir para.Tekrar dolduracaklar gemileri açığa çıkınca o gemide belki alabora olacak..bu sizinde dediğiniz gibi altında hissede petrolde ve diğer değerler için aynı..

Bana göre güven ortamı yok.. zira adamlar tahvil alıyor.. vadesi geliyor sizin alacağı traş ettik geri kalanınıda 30 sene sonra vs alın diyorlar..

Böyle bir şeye kim nasıl inanır.. Ama inanmak zorunda hissediyorlar.. Bu tahvil takaslarıyla darwin teorisi arasında hiç bir fark yok..

Sizinde satır aralarında bahsettiğiniz gibi Sn Kuzu İmgelizce olarak çok güzel hadiseyi özetledi.. Yunan gencin ithal gacılardan aldığı dashhak kirası

saygılarımla

Yorum

• sercan_2014
                          Yeni Üye
                          • 28 Mayıs 2011
                          • 125

Yazınız için teşekkür ederim oldukça faydalı değerlendirilmesi gerken göz ardı edilmemesi gereken bir yazı..

Emtia hisse petrol vs ... 2008 den bu yana 2011 de başlayan artışlarla hiç birisi zirve fiyatını henüz görmedi göstermeyeceklerde... bu zirve fiyatları ellerinde oyunun ikinci perdesinin açılışının işareti olacaktır..

Bende ve diğer yatırımcılarda oluştururmaya çalıştıkları vermeye çalıştıkları mesj şu...

Altın tekrar 1900 $ons zirvesini geçecek ve burdan da 2 bin 3 bin gidecek..1800 ü gösterirken yine alım yapanlar vardı.. ama ordan aşağı bastılar. 100 dolar azımsanamayak bir para.Tekrar dolduracaklar gemileri açığa çıkınca o gemide belki alabora olacak..bu sizinde dediğiniz gibi altında hissede petrolde ve diğer değerler için aynı..

Bana göre güven ortamı yok.. zira adamlar tahvil alıyor.. vadesi geliyor sizin alacağı traş ettik geri kalanınıda 30 sene sonra vs alın diyorlar..

Böyle bir şeye kim nasıl inanır.. Ama inanmak zorunda hissediyorlar.. Bu tahvil takaslarıyla darwin teorisi arasında hiç bir fark yok..

Sizinde satır aralarında bahsettiğiniz gibi Sn Kuzu İmgelizce olarak çok güzel hadiseyi özetledi.. Yunan gencin ithal gacılardan aldığı dashhak kirası

saygılarımla
                          sizin yazınızda beni düşünceye sevk etti..
                          kendimi yunan tahvili alan bi yatırımcı yerine koyuyorum..belki faiz almamayı göze alabilirdim..ama anaparamın üstüne yatılması..bu saatten sonrasını yunan tahvili alcaklar düşünsün..borçlarını sildin..anaparanın üstüne yattın.. kim bu saatten sonra yunan tahvili alır..
                          tahvil olayı apayrı bi hadise..şimdi avrupalı bankalara parayı boca ettin.. onlarda ülke tahvillerini aldı.. 3 sene sonra ecb getirin bu paraları dediğinde ne olucak..bu saaten sonra ecb garantisi olmadan kim alır ülke tahvili..
                          sistemi eroin bağımlısı gibi karşılıksız basılan paralara bağımlı hale getirdiler..
                          bernanke açıklama yapıyor q3 sinyali yok altına bas..
                          şu saatten sonra imkb 100 bine gitse ne olur dow 20 bine gitse ne olur..
                          avrupa insanı ne afrika insanına benzer ne asya ne başkasına..tarihi boyunca hep hükmetmiş,lüks içinde yaşamış yaşattırılmıştır..
                          arka planda avrupa insanı fakirleşmeyi işsizliği nasıl kabul edicek merak ediyorum..bn ilerki süreçte bu basılan paraların ekonomiye en ufak katkısı olacağını düşünmüyorum...
                          avrupada büyük sosyal patlamalar yaşanmasını bekliyorum..
                          forex gibi kaldıraçlı piysalarda işlem yapanlara zaten lafım yok...tükenmek üzere olan bi sistemin yutmak üzere olduğu son lokma kırıntılarından bi farkları yok benim gözümde..

Yorum

• bikmisbroker
                            BaBo
                            • 27 Şubat 2009
                            • 1009

filozof16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ....soruyoruz....

Abe maasimiz az geliii.))

Yorum

• repalize
                              Aktif
                              • 05 Aralık 2011
                              • 311

Evet sosyal patlama beklentisi konusunda size katılyıorum.. Zira avrupa da yaşayıpta emeksiz para kazanan bu parayla hayatını iyi şartlarda idame ettirmeye alışmış insanların para muslukları kesilirse onlarda sosyal olarak patlayıp asosyalleşecekler...bu durumda genel olarak sosyal patlamaların devamı sadece avrupayla yetecek gibi görünmüyor ..

Burdan varmak istediğim nokta Çin deki 10 sene evvelki durum ve şimdiki durum.. 10 sene evvel Ör: 10$ ellerine geçiyor şimdi 30 $ geçiyorsa bu herifler kendi ekonomileri açısından çığır açmış durumdalar...

Şimdi daralan küresel piyasallarda bu heriflerinde ceplerine giren paralar azalırsa milyarlık nüfus içerisinde yıllardır istenilen Tianenmen meydanı hareketliliği yaşanırsa bu da farklı bir pencere çıkaracak ortaya..zira zaten yuan ın değeriyle ilgili olarak abd uzun süredir dertli.

Saygılar.

Yorum

• sercan_2014
                                Yeni Üye
                                • 28 Mayıs 2011
                                • 125

Evet sosyal patlama beklentisi konusunda size katılyıorum.. Zira avrupa da yaşayıpta emeksiz para kazanan bu parayla hayatını iyi şartlarda idame ettirmeye alışmış insanların para muslukları kesilirse onlarda sosyal olarak patlayıp asosyalleşecekler...bu durumda genel olarak sosyal patlamaların devamı sadece avrupayla yetecek gibi görünmüyor ..

Burdan varmak istediğim nokta Çin deki 10 sene evvelki durum ve şimdiki durum.. 10 sene evvel Ör: 10$ ellerine geçiyor şimdi 30 $ geçiyorsa bu herifler kendi ekonomileri açısından çığır açmış durumdalar...

Şimdi daralan küresel piyasallarda bu heriflerinde ceplerine giren paralar azalırsa milyarlık nüfus içerisinde yıllardır istenilen Tianenmen meydanı hareketliliği yaşanırsa bu da farklı bir pencere çıkaracak ortaya..zira zaten yuan ın değeriyle ilgili olarak abd uzun süredir dertli.

Saygılar.
                                ne olursa olsun ister avrupa toplumunda sosyal patlamalar adına her ne derseniz deyin..
                                bu demek değil dax 10bine ibex 15binlere diğerleri yeni zirvelere gidemez...

bal gibi de gider.. bu saatten sonra işsizlikten insanların kırıldığı italya da ispanya da fransada sokaklarda inşallah görmeyiz ogünleri ama ortalığın yakılıp yıkıldığı günlerde borsaları yüzde 30-40 yükselebilir..
                                ama hayat borsa değildir..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information