FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

cuma günkü bar, benim içinçok manalı bir bardır
    ben o bar yüzünden, 1 haftada biriktirdiğimin(özgüven tavanken) 2 katını 1 günde vermiştim... o yüzden o barı az çok tanıyosam, trendin devamını işaret ediyor gibi gibi

ps: fantazi

ekleme: yusuf yusuf mode on
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• eksper
      Kıdemli
      • 17 Temmuz 2009
      • 3714

70900...aldım kerizin parasını....tekrar flat....soyun soyun....acımak yok.....

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

algı malgı kalmadı... bu saatlerde hep öyle oluyor. kapattım 675'ten shortları

ekleme: toplam aps=202k civarı.. yine arttı

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

velim....nisani ver....aps...
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

toplam aps= 202k civarı

ekleme: dow bu kadar aşağı düşmesine rağmen bunlar salmadılarsa acaba shortçu mu toparladılar? ama forumlarda hiç short algısı yok...
            ekleme2: toplam aps= 204k

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

eyi....bekledigim yonde....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• KUTERO
                Beybaba
                • 19 Temmuz 2007
                • 437

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• DoppelAgent
                  Katılımcı
                  • 25 Ocak 2012
                  • 151

guzum sen ne zaman uyuyon, yoksam TR de misin?
                  Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
                  Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.

Yorum

• k3r3m
                    Aktif
                    • 31 Temmuz 2011
                    • 665

toplam aps 204k 'ya yaklaştı

Yorum

• KUTERO
                      Beybaba
                      • 19 Temmuz 2007
                      • 437

71000 geçilirse sahne değişir..
                      İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
                      İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

Sanirim yarin tepki gunu
                        Ben yine dayanamadim ve 750 den shortladim.... Yine gene yeniden...
                        Ama onunde 71,700 engeli var.. Yarin oraya kadar tepki bekliyorum... Sali gunu o konuda iyidir
                        Umarim eksi acar da longlarim

Ps: fantazilerim

Yorum

• arman
                          Yeni Üye
                          • 03 Temmuz 2009
                          • 31

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Dalga karakteristiğini de dikkate alarak grafiklerimize bakalım:

yukarida ustu kapali yazdigim kol bukme ile....TUNCER in bu graftaki 22 000 endeks devrede....BABO da burayi verip durdu....daha degil demistim ona ilk 48 000 e iniste....

simdi hem baboya....hemde tuncere gayri temam diyorum....
                          Tuncer hocadan...
                          http://blog.sosyonomi.com/?p=3958
                          http://blog.sosyonomi.com/?p=3949

Okuyorsa Babo abime de selamlar...

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

parite longları kapadım...
                            ama vob shortlar can sıkacak gibi gibi

toplam aps= 202k civarı

Yorum

• hakanbakan
                              Katılımcı
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 155

Para kullanmayı öğrenince fuhuşa başladılar

Yale Üniversitesi’nden iki araştırmacı, Kapuçin maymunlarına para kullanmayı öğretmeyi deneyince, çok ilginç sonuçlar elde ettiler.
                              Maymunlar, insanlar gibi hesap yapıp para harcarken, aralarında fuhuş yapanlar da çıktı

Yale Üniversitesi’nde araştırmacı olan ekonomist Keith Chen ve psikolog Laurie Santos, dünyanın en bencil hayvanlarından biri kabul edilen Kapuçin maymunlarına para kullanmayı öğretmek istedi. Chen, “Kapuçinler yemek yemek ve seks yapmaya odaklı küçük bir beyne sahip... Önlerine ne çıkarsa yiyorlar. Onlara sabahtan akşama kadar şekerleme verebilirsiniz. Yediklerini kusup tekrar yemek için yanınıza gelirlerdedi.
                              Chen ve Santos, para kullanmayı öğreterek, maymunların bencilliğini ortaya çıkarmayı, böylece onları para kullanmaya iten dürtüleri gözlemleyi amaçladı. Başarılı olan denemelerin ardından, maymunlara para karşılığında üzüm, elma ve jelibon satın almayı öğrendi.

EN EKONOMİK KİM?
                              Chen, kapuçin maymunlarına para yerine geçen ortası delik gümüş diskler verdi. Maymunlara diskleri meyve alabilmek için kullanmalarını öğretmek 7 ay sürdü. Eğitimin ardından, maymunlara 12 disk verildi. Maymunlara ilk önce üzüm ve elma, daha sonra da jelibon sunuldu. Maymunların bütçe hesaplaması, insanlarınınkine mükemmel bir benzerlik gösterdi. Daha çok jelibon almak isteyen kapuçinler, üzümden kısmaya başladı. Ardından maymunlara kumar oyunları öğretildi. Chen, “İnsanların yaptığı gibi saçma kararlar veriyorlardı... İstatistiksel olarak kapuçinleri birçok borsa yatırımcısından ayırt etmek olanaksız” dedi.

SEKS VE HIRSIZLIK
                              Alışveriş ve kumarın yanı sıra, maymunların diskleri başka amaçlar için de kullandığı görüldü. Bir araştırmacı, iki maymunun kendilerine dağıtılan paraları seks karşılığında değiş tokuş ettiğine tanık oldu. Seks sona erdikten sonra, paraları alan maymun hemen araştırmacıların yanına gelerek kazandıklarıyla üzüm aldı. Kapuçinler, araştırmacılara zor anlar da yaşattı. Bazıları, para dağıtımı sırasında daha fazla disk çalmaya çalıştı. Bazıları da para disklerinin konduğu sepetlere saldırdı. Bunu gören diğerleri de aynı şeyi yapınca, kısa süreli kaos ortamları yaşandı. Yapılan deneyler, kapuçinlerin paradan anladığını ve tıpkı insanlar gibi kullanabildiklerini gösterdi. Chen, 2005 yılında pembe maymunlar üzerinde başladığı deneylerde maymunların insanlara olan davranış özelliklerini gözlemlemeye devam ediyor.

milliyet

Yorum

• DoppelAgent
                                Katılımcı
                                • 25 Ocak 2012
                                • 151

En güzel yeri:
                                Chen, “İnsanların yaptığı gibi saçma kararlar veriyorlardı... İstatistiksel olarak kapuçinleri birçok borsa yatırımcısından ayırt etmek olanaksız” dedi.
                                Yazdıklarım sadece beni bağlar. Kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın. Ben kiiiim borsa kiiiim :)))
                                Ben lottoyu oğlum doğduğunda tutturmuşum. İyiki doğdun oğlum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information