FED 2014....DEFLASYON....AKILLI PARA....ve SON FURGUN....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • PEGA_SUS
    Yasaklı
    • 21 Ağustos 2011
    • 2790

700 ile 750 ye geldi sıra...

yaz long kapamaları oralara, spottan bir kademe kaldır... şortçulara kapattır

kuzu abi buralarda olsa, ne söver buna..

725 araya bi sıkışıveriyim dedim amma, nolacak bakam

dow erken atagaldı kayışı... az daha olaydı gelirdiya... yinede gelecek gibi kapanışta

Yorum

• erol.erdem
      Yasaklı
      • 16 Aralık 2009
      • 83

Aşağıdaki analiz menealaos'a ait...orada cezalı olduğum için buraya yazdım...

Originally Posted by menealaos
      bence şu an ırak daha önemli şii güney iran'ın nüfuzu altına girdi, kürtler ve sünniler türkiye'ye kalmış gibi.. ırak fiilen bölünnüyor, türkiye'nin boşluğu doldurması lazım.. kuzey ırak'la parasal entegrasyon gibi bir adım gelirse tablo bir anda değişir, bazrzani diyecek ki 'petrolü artık lira'yla satıyorum !!.. o dakkadan itibaren cari açık konusu çöp tenekesine atılacak, ve makro tablo bir anda bambaşka bir çehreye bürünecek..
      Petrol, TL ile satılacak. Resmen uçmuş...Şayet olursa cari açık konusu çöp tenekesine gittiği gibi, Türkiye, %10'un da üzerinde büyür. Bence, mümkün değil...Akıl, mantık ve bütün ölçülerin üzerinde bir iyimserlik mevcut, hükümete körükörüne, aşırı destek var...

Barzani, petrolü TL ile satacaksa, Kuzey Irak'taki Türkmenleri kim öldürüp, işkence ediyor.

Hem Türk hem Şii olmak çok zor...Bakın aşağıdaki görüntüde Tayyip Erdoğan'dan ''Türkçe'' yardım isteniyor.

Yorum

• regedit1
        Seyirci Üye
        • 23 Eylül 2009
        • 50

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        ustu yok....VE PESINDEN....suriye sonrasi hedef TURKIYE....

ASLINDA HEDEF turkiye....SURIYE bahane....kiytirik bi ulke....

mezhepler arasinda cozum bulamamis ISLAM HEDEF....

kuzu hocam hay aklınla bin yaşa, ağzına sağlık!

Bir hukuk profesörümüz vardı, bir lafını hiç unutmamışımdır:

"Ülkeler, stratejilerinde bir taşla birden çok kuşu vurmayı hedefler"

Libya'yı hemen unuttuk mu? Nasıldı peki Libya'da durum?

Amariganyüs Emperatorluğu Gaddafi'yi indirdi ve şunlar gerçekleşti:

1) Gaddafinin "gelin petrodollar sisteminden çıkalım, petrol satışıylan bu Amariha'ya para kazandırmayalım" diye bas bas bağırdığı, kurmaya çalıştığı Afrika Birliği'ne darbe vurdu mu vurmadı mı? Vurulmuştur kanımca
        2) Çin Afrika'da kıpraşıyor, uğraşıyordu (Gana'daki tanıdıklarımdan teyid ettiğim bir durumdur), geçmiş olsun, Kuzey Afrika Cephesi benimdir dendi
        3) Libya'nın tatlı petrol dedikleri (az kükürtlü, Avrupa rafinelerinin işlediği cinsten) stratejik öneme sahip rezervini güvence altına aldı, ganimetleri saymıyorum bile
        4) Ve.. İran ile Suriye'ye olası dalış operasyonunda kafa kaldırabilecek Gaddafi amcayı, afedersiniz, bir tarafına sopa soka soka, ve hiç utanmadan da bu görüntüleri açıkça yayımlataraktan devirdi

Şimcik, skender ellerini ovalar durur, nasıl da heyecandan kıpraşıyor
        Ki Suriye de bunun ön tiyatrosu gibi birşey
        Sünni Türkiye ile Şii İran'ı ah birbirine sokabilse..ah ah..

Not: Uzattıysam dolduğumdandır affola, saygılar,

Yorum

• hanXX
          Yasaklı
          • 13 Aralık 2010
          • 58

Originally Posted by menealaos
          "bence şu an ırak daha önemli şii güney iran'ın nüfuzu altına girdi, kürtler ve sünniler türkiye'ye kalmış gibi.. ırak fiilen bölünnüyor, türkiye'nin boşluğu doldurması lazım.. kuzey ırak'la parasal entegrasyon gibi bir adım gelirse tablo bir anda değişir, bazrzani diyecek ki 'petrolü artık lira'yla satıyorum !!.. o dakkadan itibaren cari açık konusu çöp tenekesine atılacak, ve makro tablo bir anda bambaşka bir çehreye bürünecek.."

Yiğit Bulut zaten hem kendini hem Türkiyeyi uçuruyor, Bu da serbest uçuşa katılmış...emperyal olduk,yeni osmanlı olduk,tl konvertibıl oldu...felan filan.Demek ki insan uçmayı kafasına koyunca uçuyormuş....inanmayan taş kesilsin.

Yorum

• dayan
            Aktif
            • 05 Ağustos 2011
            • 382

hissede olanlara....

26 aralikta ki yorumumda dedimki mala girdim....2012 de borsalar cikacak.....

hafta sonu....sizlere benimle birlikte ayni seyi dusunenlere dedimki.....HISSE DEGISIM ZAMANI... ilk yuzde 25 cikis oldu bu sizeydi.....VE GENEL OLARAK HISSELERI TRADIM....HINTLERIM OLDU.....

yaptiysaniz daha cok kazanirsiniz.....degilse kaybiniz yok......

BEN VOBA YAZIYORUM.....VOB AYRI BI OLAY....KISA....AN AN....YUKSELEN TRENDDE....VOB U DUSERKEN YAKALARSAN....TUM HISSE KAZANCINI KATLar....

hissedekiler 2012 aralik 26 yorum aynen suruyor....kiprasmayin....
            Ey Alem-i İktisadiyatın Hoca Nasrettini,

Tanrı seni korusun.
            Ne muradın varsa versin.

Yorum

• kenanji
              Katılımcı
              • 30 Haziran 2009
              • 136

erol erdem. haklısınız. ama bu gibi seyler bugünden yarına değişmez. 200 yılda zar zor yıkılan bir imparatorluk 200 yılda zor toplanır. su an gürcistanla aramızda kimlikle gecis var. gittiyseniz bilirsiniz. gürcü nüfusunun %30 u türkce konusur. orada tl gecer. batumda bu oran daha yüksektir. kimlikle ülkeye giriş demek federatif bir yapı demek. ayrıca gürcistan hristiyan.. zaman gelecek o türkmeninde hesabı sorulacak. zaman gelecek suriyede yüzde 5 azınlık tarafından katledilen insanlarında hesabı sorulacak..bu hesap türkiyede kansız yollardan yapıldı ve yapılıyor... 50 yıl sonra bayragı baskaları devralacak.. Kur'anda yazıldığı gibi kıyamet kopmadan Islam dünyaya hakim olacak. Biz göremezsek bile olacak.

Yorum

• erol.erdem
                Yasaklı
                • 16 Aralık 2009
                • 83

Kur'anda yazıldığı gibi kıyamet kopmadan Islam dünyaya hakim olacak.
                İnşallah...Yanlız, dünyaya hakim olmak için öncelikle aklı kullanmak ve derin planlar yapabilmek gerekiyor. Şayet, ''petrol, TL ile satılacak'' fikri ile yola çıkarsanız, çok zarar görebilirsiniz. Bu, ''ya tutarsa diyerek, göle maya çalmaya'' benziyor. Bir de ''Türkiye Kuzey Irak'ı kontrol edecek'' şeklinde yazılmış. İnşallah Barzani, Güneydoğu'yu ve Mersin'i kontrol etmeye kalkmaz.

Yukarıda, Sunni Kürtlerin, Şii Türkmenlere yaptığı eziyeti gösteren bir video koymuştum. Bakın, aşağıda Şii Arapların, Sunni Araplara yaptığı eziyetleri va katliamları gösteren bir video var. Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin, böylece Sn.kuzu'nun ''mezhep çatışmasının körüklendiğine '' dair düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu anlarsınız.

Malesef, Müslümanlar işte böyle bir durumdalar. Bakın aşağıdaki fotoğraf, mezhep çatışmasının nasıl körüklendiğini hatta kim tarafından körüklendiğini gösteren açık bir kanıttır. Şiiler toplanmışlar ve gösteri yapıyorlar...Nerede? Londra'da yani Skenderin ülkesinin başkentinde, lütfen fotoğrafa dikkatli bakın...

Londra'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde gösteri yapan Şiiler Hz. Ömer ile İblis'i aynı kefeye koydu.

Kuveytli Şii Yasir El-Habib öncülüğünde İngiliz başkentinde gösteri yapan bir grup Şii, Mekke ve Medine'nin Birleşmiş Milletler gözetimine terkedilmesini istedi.

Suudi Arabistan aleyhine sloganlar atan grup, Hz. Ömer'i Şeytan, Firavun ve Nemrud ile aynı kefeye koyan pankartlar açtı.

Pankartta sağ tarafa "Adem, İbrahim, Musa, Muhamed, Fatıma, Ali, Hüseyin, Kazım ve Mehdi" yazan Şii göstericiler, bu isimlerin karşılarına da sırasıyla "İblis, Nemrud, Firavun, Ebu Süfyan, Muaviye, Yezid, Harun ve El-Suud" yazdılar.

Bir başka pankartta ise "Allah katiline lanet etsin ey Fatıma" yazdığı görüldü. Şiiler, Hz. Ömer'in Hz. Fatıma'yı karnındaki cenini düşürene kadar dövdüğünü ve Hz. Fatıma'nın bu nedenle hayatını kaybettiğini öne sürüyor. Iraklı Şii düşünür Ahmed El-Katib gibi bazı Şiiler ise bu tür rivayetlerin asılsız ve hurafe olduğunu söylüyor.

http://www.medyavatan.com/haber-deta...UZU-59742.aspx

Yukarıdaki linki incelerseniz, her iki tarafın da kullanılarak, mezhep çatışmasının körüklendiğini açık olarak görürsünüz.

Ben, dindar olmasam da Sunni'yim. Şimdi burada olaylara tarafsız bakabilmek gerekir. Türkiye'nin burada yapacağı en doğru iş, tarafsız olmaktı. Fakat hükümet, İran'ın karşısında pozisyon aldı. Bu konuda onlarca makale ve yayın okudum. Yıllardır bu konuyu inceliyorum. Bana göre; Esad yıkılsa bile, bu coğrafyada sonunda İran'ın kaybetmesi mümkün değildir.

Akp, bu konuda yanlış yapmıştır. Chp ise hiç beklemediğim bir şekilde, doğru ve cesurca, İran yanlısı bir pozisyona girdi. Çok şaşırdım.

Yukarıdaki internet sitesinde görüldüğü gibi, yakın gelecekte, ülkemizde de mezhep çatışmasını körükleyen yayınlar ve gösteriler olacaktır.

Yorum

• filozof16
                  Katılımcı
                  • 10 Temmuz 2011
                  • 144

Franklin Templeton Investment'ın Gelişen Piyasalar Grubu'nun CEO'su Mark Mobius, Brezilya'nın Sao Paulo kentine yeni yatırım arayışları ve yatırım yaptığı şirketleri ziyaret ettiği gezisinin ardından Brezilya'yı "dünyanın en heyecan verici piyasası" olarak niteledi. İnternet sitesinden yorum yapan Mobius, Brezilya'da bankaları, ülkenin araba kiralama firmalarından birini, bir hafif içecek üreticisi ve bir de yazılım şirketini gezdiğini yazdı; ancak şirketlerin isimlerini vermedi.

Dünyanın en heyecanlı pazarlarından biri olan Brezilya'yı uzun vadeli olarak izlemeye devam ettiklerini söyleyen Mobius, Brezilya'nın batı yarıküredeki ekonomik olarak en enerjik ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Brezilya hükümeti Avrupa'daki borç krizinin olumsuz etkilerini dengeleyebilmek ve büyümeyi destekleyebilmek için faizler, vergiler ve kredi zorunluluklarında indirime gidiyor. Daha zayıf real ve düşük borçlanma maliyetlerinin Latin Amerika'nın en büyük ekonomisinin yerli imalatçılarına yardımcı olması üzerine, ülkenin sanayi üretimi Aralık ayında son 7 ayın en hızlı büyümesini kaydetti.....

ALINTIDIR...mobius....uzun vade demiş...brezilya için....Türkiyeye de gelir mi.....
                  doğrusu reel anlamda döviz cinsi not artırımı dışında bizim borsa acaba neyi fiyatlıyor olabilir ki....
                  aklımız almıyor...bakalım...bu hareketlein altından nasıl bir haber gelecek...
                  hiçbirşey göründüğü gibi değildir

Yorum

• PEGA_SUS
                    Yasaklı
                    • 21 Ağustos 2011
                    • 2790

zaten ŞİİLİK denen mezhep

bu yüzden doğmuştur.

HZ.ÖMER (R.A ) 'a kızgınlıklarından ötürü İRAN lıların uydurdukları bişeydir.

HZ. ÖMER iran ı fethedince, tabi o zamanlar bunlar gavurmuş, müslüman değilmiş... ÖMER' e öfkelerinden böyle bir mezhep uydurmuşlar

Yorum

• delidayim
                      Katılımcı
                      • 26 Mayıs 2009
                      • 214

Kuran in neresinde yazıyor acaba merak ettim.
                      İlgili ayeti soyleyebilirmisiniz?
                      yazdıklarım kendi düşüncelerimdir,yatırım tavsiyesi değildir.

Yorum

• guneysu
                        Rize
                        • 01 Mart 2009
                        • 646

bugunde bu graflayiz....lazoglu yolladi....

tansiyonu var....

sekeri yeni cikmis...doktorlarda....

pipisi son 10 yildir kalkmiyor....bu normal...artik rizeye ruslar gelmiyor....kaldilar misir ekmegine...
                        Laaaa Guzum, dillere düşürdün beni..

bi daha graf koyarsam...

neyse, viyakla yerine anzer balımız var...
                        !!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!

""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""

Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !

Yorum

• banner
                          Yeni Üye
                          • 29 Ekim 2011
                          • 41

İç dinamikler de oldukça hareketli. Herkes kulislerde AKP-Cemaat çatışmasından bahsediyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 üst düzey MİT Yöneticisinin KCK Davası kapsamında yarın ifade vermeye çağrıldıkları, eldeki bilgi ve belgeler ışığında tutuklanmalarının süpriz olmayacağı yönünde. Emniyette bugün yapılan görevden almaların süreceği, Başsavcı Çolakkadı'nın bugün aslında görevden alındığı ama yargıya müdahele ediliyor izlenimi vermemek için sonradan vazgeçildiği konuşuluyor. Mehmet Baransu'nun şikayeti ile 2 MİT elemanının gözaltına alınmasının zamanlaması da çok ilginç. Eldeki bilgi ve belgeler paylaşılırsa 9.9 şiddetinde bir depremin kaçınılmaz olduğu, yıllardır PKK konusunda doğru bilinen tüm ezberlerin bozulacağı da konuşulanlar arasında. İki tarafın da belaltı oynamayı sevmesinden dolayı sorun çözülmezse ortalığa bir sürü kasedin döküleceği tahmin ediliyor.

Yorum

• cayata
                            Katılımcı
                            • 19 Ağustos 2011
                            • 98

...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

doğrudur biz anlamayız bu işlerden dayı... zaten anladığımızıda iddaa etmedik hiç bir zaman... ;)
                              kendini usta zannedenlerden değiliz yani...

sair....

seni ne kadar sevdigimi biliyorsun...lafa gerek yok...takiliyorum kizdirmak hosuma gidiyor....bak guneysuya....tatli tatli didisiyoruz iste.....stress atma adi....sairim....

tesekkur ediyorum...menelos ucun....sarkastik dip furuslar bunnar...

yoksa sen...benim bitanemsin.
                              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
                                Aktif
                                • 31 Temmuz 2011
                                • 665

şu anda tbmm'de chp,mhp ve bdp'liler eylem yapıyor

From breaking news and entertainment to sports and politics, get the full story with all the live commentary.
                                "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

Working...
                                X

Debug Information