kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • manaw
    havacı
    • 28 Ekim 2011
    • 896

deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuzucan?
    Neeeyyyy. kuzucan mıııı... k23 k23

"lem kuzu" dendi, "git tuz yala", "meleme", "çalıların arkasına saklanma" dendi de dendi.. yerden yere vurdular kuzuyu... ama kimse ataları moğol atlılarına dayanan, furuşkan, akıncı, has mı has taşfırını, 2kg taş.lı kuzuya can deme cesaretini göstermemişti..... Çok ağır olmuş bu..

ps: maksat geyik olsun, muhabbet olsun sn. deniz.. siz de öyle algılayın lütfen.. ;)

Yorum

• EKaya
      Aktif
      • 19 Ağustos 2011
      • 270

kuzu diyip gecmeyin heheeh

Kuzunun askerlik resmini bile buldum...

Yorum

• PEGA_SUS
        Yasaklı
        • 21 Ağustos 2011
        • 2790

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        efekent abi

bu CDS bildiğim kadarı ile

ülkelerin risk faktörü gibi bişey herhalde

ve bunların yüksek olması KÖTÜ, düşük olması İYİ sanırsam

bu söylediklerim doğruysa, üstteki 2 grafiğinizde aklıma takılan bişeyler var, değerlendirirseniz sevinirim

1. 6 aylıkta

2008 krizinden bu yana hep yükselmiş

2009 ilkbaharında imkb 23500 ken 300 küsürmüş, ve o günden sonra 250 nin üstüne demir atmış

2. yıllıkta

2007-2008 den bu yana hep yükseliyor

.
        buradan ilk söylediklerim doğru ise şu iki sonuç çıkar mı ?

1 ) İMKB dalavere çeviriyor, aslında ülkenin durumu kötü... TL cinsinden not artırdıklarına bakma, gavurun güveni azalmış TÜRKİYE'ye

2 ) ben yıllardır...'' bunlar bu ülkeyi batırdı, 1 trilyon dolar borca soktu, telekomu sattılar yetmedi, tüpraşı sattılar yetmedi, artık bu borcu çevirmek için 300 dönüm 300 dönüm satmaya başladılar vatan topraklarını, üstüne ARAP ŞEYHLERİ denenlere salya sümük yalvarıyorlar, gelin istanbul'dan ev alın, rezidans alın diye...afedersin ülkenin anasını bellediler ....... ''

dimekte haklımıyım haksızmıyım ?
        bende sizlere çok teşekkür ederim sevgili dostlar...

manif, deniz, MAKİNİST, hanXX, elmas, uufuk, dayan, dguauo, B@RoL, pit, kuzu bu yazı için teşekkür etti
        albica, deniz, MAKİNİST, hanXX, sinterklass, uufuk, B@RoL, pit, k3r3m bu yazıyı beğendi

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

Pega sus ne yazıkki katılamayacağım sana dostum..
          Yazdığın 2 maddede yanlış..

CDS ler 2008 sonlarında 800 leri gördü..Sonra 2009 başlarında 500 lerde idi..
          2010 sonlarında borsa zirvede iken de sanırım 200 ün altında idi..
          CDS lerdeki bozulma nisan mayıs gibi başladı..
          Borsalar için çok önemli göstergedir CDS ler.
          Bir trend oluşuyordu..
          Dolar 1.60 ı kırarsa 1.80 1.90 aralığına giderdi.Tobo çizerdi çöküş geliyor dikkat diye yazdım..
          Milletin ağzına sakız olduk kötümser dediler çöküş göz göre göre mi gelir miş bir anda cop diye gelir dediler falan filan..
          Üstelik bunu yazanlarda kelli felli isimlerle topik açıp işletenler..

Türkiye nin CDS leri kaç onu bile bilmiyorlardı..Hoş CDS nedir tam olarak onu da bilmiyorlardır ya..
          Çünkü ben birisine TR nin CDS ler 200 dikkat dedim..
          eee yani dedi..:081:

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• PEGA_SUS
            Yasaklı
            • 21 Ağustos 2011
            • 2790

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Pega sus ne yazıkki katılamayacağım sana dostum..
            Yazdığın 2 maddede yanlış..
            :040::040::040:

teşekkür ederim sevgili dostum

bilirsin ki, meselenin ANAFİKRİ burası... yoksa CDS falan hikaye :081:

PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            2 ) ben yıllardır...'' bunlar bu ülkeyi batırdı, 1 trilyon dolar borca soktu, telekomu sattılar yetmedi, tüpraşı sattılar yetmedi, artık bu borcu çevirmek için 300 dönüm 300 dönüm satmaya başladılar vatan topraklarını, üstüne ARAP ŞEYHLERİ denenlere salya sümük yalvarıyorlar, gelin istanbul'dan ev alın, rezidans alın diye...afedersin ülkenin anasını bellediler .......''

dimekte haklımıyım haksızmıyım ?
            burasına katılıyor musun, katılmıyor musun ?

onu de baaa....

yoksa, ben ne anlarım CDS den falan, kuzu abi ile efekent abinin işleri onlar

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

EKaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              kuzu diyip gecmeyin heheeh

Kuzunun askerlik resmini bile buldum...

hosuma gitti....ruhumu gidikladin lem....eline saglik....

lem olumm....kiskananlar catlasin....gelip okuyor....gidip para kazaniyor...donup aleyhime yaziyor....faydalanip da tesekkur butonuna basmiyanin........ha ha ha
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1922

CDS lerdeki 2008 yılı ile başlayan ve sonra Borsadaki 3. sınıf kağıtlardaki spekülatör hareketi gibi devam eden harekete dikkat..
                Yukarı yönlü düzeltmenelerin bir önceki tepe olan trend inden sonra 800 lere kadar bir çıkış..

İşin çirkin yanı şimdilerde buna çok çok benzer bir hareket mevcut..

Nisan mayıs ayından beri yükselen trend i aşşa kıramazsa CDS ler bazı şeyler sıkıntıya girebilir..

Buyrun o trend in yakın çekimi..

Uploaded with ImageShack.us

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1922

Ülkenin anasını bellediler işi olaya ne yönünden baktığına belli..
                  Her daim belleyenler ve bellenen ler vardır..

Sen hangi kümede yer alıyorsun o önemli..

Uzun konular yani ..:081:

Yorum

• polat55
                    Tecrübeli
                    • 09 Temmuz 2011
                    • 539

muratman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Neeeyyyy. kuzucan mıııı... k23 k23

"lem kuzu" dendi, "git tuz yala", "meleme", "çalıların arkasına saklanma" dendi de dendi.. yerden yere vurdular kuzuyu... ama kimse ataları moğol atlılarına dayanan, furuşkan, akıncı, has mı has taşfırını, 2kg taş.lı kuzuya can deme cesaretini göstermemişti..... Çok ağır olmuş bu..

ps: maksat geyik olsun, muhabbet olsun sn. deniz.. siz de öyle algılayın lütfen.. ;)
                    Bence de 'çok sert' :
                    Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bir eski dosta....

benim bu forumlarda zaman zaman catistigim insanlarla....bu catisma hic kisisel degildi.....hepsi borsa ve onun stresinin urunleriydi....

bana bilgiyle saldiran insanlara hic kizmamisimdir....saygi duymusumdur...

ketenhelveye sorun....

kendiyle catismistim....bir gun beni baska bi nikle elestirdi...elestiri bilgi yukluydu....derhal saygi duydum...ve sevgilerimi sundum...

bunlari yazdim....

cunki.....bi eski dost ve bilgi yuklu bi kardesim gecerken ugramis....ve ozelime selamlarini atmis....

uzuldum tabii....belkide topigime bisey yazacakti....emme benim hismimdan cekinmis gibi....

BEN EMEK VEREN....BU ARENADA....YABANCI SOYGUNUNA KARSI....BILGIYLE KUSANMIS HERTURK EVLADINI SEVMEZ VE BAGRIMA BASMAZSAM.....

ikiyim oyle guzuyu.....ben TURKUM.....ve haso delianliyim....

ozelden yazdigin icin ismini yazmiyorum....onu sana birakiyorum...

emme sen benim ucun hep kiymetli ve degerlisin....

sevgiler guzel kardesim...
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

seinfeld'ın bir bölümünde...
                        manyak bir eleman vardı, kramer'dan daha manyak...
                        süper çorba yapıyordu, herkes onun çorbasına bayılıyordu
                        ama adam accayip biriydi, herkes ondan korkuyordu. o çorbayı almak için herkes onun kurallarına uymak zorundaydı... kurallarına uymayana çorba vermiyordu kovuyordu müşterilerini
                        bir tek onunla kramer anlaşıyordu... accayip bi bölümdü

geyik oldu, ama şimdi o aklıma geldi

ekleme: bölümün adını buldum
                        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• polat55
                          Tecrübeli
                          • 09 Temmuz 2011
                          • 539

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bir eski dosta....

benim bu forumlarda zaman zaman catistigim insanlarla....bu catisma hic kisisel degildi.....hepsi borsa ve onun stresinin urunleriydi....

bana bilgiyle saldiran insanlara hic kizmamisimdir....saygi duymusumdur...

ketenhelveye sorun....

kendiyle catismistim....bir gun beni baska bi nikle elestirdi...elestiri bilgi yukluydu....derhal saygi duydum...ve sevgilerimi sundum...

bunlari yazdim....

cunki.....bi eski dost ve bilgi yuklu bi kardesim gecerken ugramis....ve ozelime selamlarini atmis....

uzuldum tabii....belkide topigime bisey yazacakti....emme benim hismimdan cekinmis gibi....

BEN EMEK VEREN....BU ARENADA....YABANCI SOYGUNUNA KARSI....BILGIYLE KUSANMIS HERTURK EVLADINI SEVMEZ VE BAGRIMA BASMAZSAM.....

ikiyim oyle guzuyu.....ben TURKUM.....ve haso delianliyim....

ozelden yazdigin icin ismini yazmiyorum....onu sana birakiyorum...

emme sen benim ucun hep kiymetli ve degerlisin....

sevgiler guzel kardesim...
                          Müthiş...
                          Lütfen herkes kendi kararını kendi versin...sonra üzülmeyelim...

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

67,150 ilk short
                            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• deniz
                              Yasaklı
                              • 07 Haziran 2009
                              • 47

Kuzucan sözcüğü niye tepki çekti anlayamadım. O sadece esprili bir sempati ifadesiydi. Belki de çevremdeki insanlara zaman zaman kullandığım bir yakınlık ifadesi olduğu için klavyeye de dökülmüş.

Yanlış anlaşılsın, incitici olsun istemem.

Yorum

• labtek
                                Tecrübeli
                                • 11 Ekim 2009
                                • 505

deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Kuzucan sözcüğü niye tepki çekti anlayamadım. O sadece esprili bir sempati ifadesiydi. Belki de çevremdeki insanlara zaman zaman kullandığım bir yakınlık ifadesi olduğu için klavyeye de dökülmüş.

Yanlış anlaşılsın, incitici olsun istemem.
                                Sn. Deniz , hic canini sikma.... Degisik vurgulamaya degisik bakis acilariyla saka yapilmis... Sahsen ben 10 larca senedir arkadaslarima, esnafa tanimadigim insana (bay bayan) "can diye hitap ederim...
                                Ismi ile beraber hic kullanmamistim... Can sikacak bir sey ortada yok .... Keyfine bak derim....
                                Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

Working...
                                X

Debug Information