kuresel ekonomi ve turkiye....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • süphan
    Aktif
    • 12 Temmuz 2011
    • 379

bir kişinin bir konu hakkında fikrini söylemesi yorumda bulunması için var bu forumlar..
    sn.kuzu bulunduğu durumu söylemese birileri gelip niye söylemedin diyorlar..
    söylese şimdiki gibi nasıl böyle söylersin diyorlar...
    hatta haddini aşıp suizanda bulunarak alkollü olduğunu ima ediyorlar;ki bu zaman zaman olmuştur.
    sn kuzunun söylediklerini ciddiye almayabilirsiniz;ama ciddiye alanların varlığını da kabul edeceksiniz beyler..
    ayrıca gelecek sn kuzu söylediği için yaşanmayacak;söyledikleri olacaksa sadece çok iyi bir öngörüde bulunmuş olduğunu gösterecektir..
    kısaca;sn kuzu her yeni topiğini açarken yaşananlardır bu söylenenler..
    vakayı adiye yani..
    olağan durumlar..

Yorum

• süphan
      Aktif
      • 12 Temmuz 2011
      • 379

sn kuzunun söylemesine göre pozisyon almıyorum ben..
      ancak söyledikleri beynimin arka planında devamlı var ve olağanüstü durumlar için sayesinde her an tetikteyim.
      onun söyledikleri olur gibi oluyorsa hemen pozisyonumu ayarlıyorum.
      ne pozisyonuma ne de sn kuzunun söylediklerine aşık olmuyorum böylece..
      tavsiye ederim..
      yatırımlarınız yan gelip yatma yeri değildir.
      tetikte olmanın herkese faydası olabilir..

Yorum

• süphan
        Aktif
        • 12 Temmuz 2011
        • 379

bilinenin dışında söylemek,bilinmeyeni bulmak için kafa çalıştırmak,zaman zaman yanlışa düşülebilme ihtimaline karşı yine de çok önemlidir.
        çünkü bilineni söylemek garantili yoldur.
        sorumluluğu yoktur.
        olursa olur olmazsa siz de yığınlarla birlikte söylemiş olursunuz.bu yüzden garantilidir.
        ama kafanızı çalıştırıp birşeyler söylemek rezil olmak pahasına meydan okumaktır..
        dikkate alınmalıdır..
        yanlış ya da doğru olması farketmez.
        sürü hareketi dışında bir ses sürüyü mezbahadan uzaklaştırabilir.
        sn kuzu kendi adıma teşekkür ederim.
        sizi okumak benim için bir zevk.

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Ülkemize müthiş faydalarının olabileceği bir alanda çalışıyorsun. Başarılar dilerim.Ve %100 yerli sermaye, katma değeri yüksek olan , yenilikçi ürünler geliştirmeni canı gönülden dilerim.

Yurtdışına ihracat yapmıyorsunuzdur sanırım ? Başka ülkelerde kar yapıp, sonra kendi ülkemize aktarmış olursunuz çünkü.

Neyse sevgili kc3rm inan amaç tartışmak da değil. Benim tek derdim sürekli kriz çığırtkanlığı yapanlar. Bak tekrar ediyorum, kuzuyu kast etmiyorum.Genele hitap ediyorum. Yahu kriz olabilir elbetde. Ama olmaması için herkes elini birazcık da taşın altına soksun diyoruz. Kendini küçmsemeyi, ben ne yapabilirmkiyi bir kenara bıraksın diyoruz.Bizim derdimiz bu.Sevdamız bu.Yoksa bu topraklardayız.gidecek halimiz de yok. Eee guzu gibi amerikada da yaşamıyoruz.Ki yaşamayı da asla istemem.
          VOLVO dostum seni diğer köyden de tanırım da..

Şu elini taşın altına sokma işini biraz açsana..

Bu ülkede yerli yatırımcı bir yere kadar korunur kollanır ( mı acaba pek de kollanmaz tu kaka ilan edilir aslında çoğu zaman da neyse) sonra haydi bakalım aslanlar arenasına..

Bak benim kimya mühendisi bir arkadaşım vardı..
          Bu arkadaş almanyadan (ben kimyacı değilim tabirlerim biraz kaba olabilir) türkiyede çok kullanılan ama monopol bir piyasada işlem gören bir hammadde için çeşitli bağlantılar kurdu alıcıları ayarladı herşey tamam..Ciddi de fiyat kırdı (meğer diğeri soyuyormuş)
          İlk sene deli gibi para kazandılar..
          2. sene pazarın (monopol dedik ya) takriben yüzde 95 ini elinde tutan yabancı menşeili firma bunun yüzde 5 lik pazar payına (tabi 1 senede bu kadar başarı diğer insanlarıda etkiler onlarda bu pazara girerlerdi bunu da hesapladılar) göz dikti..

Ne oldu biliyor musun..
          günün birinde o firmadan bir eleman kapılarını çaldı..
          Teklif basitti..Ya bizim le çalışırsınsınız yada sizi bitireceğiz..
          Sonuç..
          Tekel firma gerekirse 6 ay 1 sene zararına satmayı göze aldı öyle bi fiyat kırdı ki bizim ufaklıklar hali ile yarışamadılar ve piyasadan çekildiler..

Şimdi eli taşı altına koymak devlet ile başlar..

Devletin eli bizzat taşın altında mı..Ona bakmak lazım..
          Yoksa o taş senin elini ezer..
          Bakma o kapitalist geçinen zamanında rusyayı sosyalizm i komunizm i kötülene batı ülkelerinde bile ciddi şekilde devletçilik vardır..
          Kendi özel sektörünü EZDİRMEZ..

Bir başbakanın ABD de gidip (şimdi isim vermim) sadece bir büyük dünya devi firma ile Türkiye deki satışları ve pazar durumu üzerine görüştüğünü biliyorum..

Sonuç..

Bizdeki bu yabancı hayranlığı olduğu sürece o taş senin elini ezer sevgili dostum..
          Yoksa bu topraklarda akıllı zeki insan yok mu..Kralı var..
          Ama aynı zamanda da yukarıda bilgiyi defalarca sınamışlar..
          Defalarca da batmışlar..

Eğer ülken için faydalı olmak istiyorsan hodri meydan derim..Git o tecrübeni hemen hemen aynı işi yapan yada benzeri işi yapan aynı sektördeki bir küçük türk firmasını a noktasından b noktasına taşımak için kullan..

Bunu yapabiliyor musun..

Sanmam.. Kızma lütfen..
          O zaman toplantıda ben TR nin çıkarlarını savunuyorum demek kızma ama biraz kolaycılık olur gibime geliyor...

Ha yanlış anlaşılmasın..Yabancı gelsi tabikide yatırım yapsın..Paranın adresi olmaz..
          Yatırım başka SÖMÜRÜ başkadır..

Bu ayrıma varmak lazım..

Sürçü lisan eyledi isem özür..

Yorum

• VOLVO
            indikatör
            • 30 Nisan 2009
            • 1448

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bizdeki bu yabancı hayranlığı olduğu sürece o taş senin elini ezer sevgili dostum..
            Yoksa bu topraklarda akıllı zeki insan yok mu..Kralı var..
            Ama aynı zamanda da yukarıda bilgiyi defalarca sınamışlar..
            Defalarca da batmışlar..

Eğer ülken için faydalı olmak istiyorsan hodri meydan derim..Git o tecrübeni hemen hemen aynı işi yapan yada benzeri işi yapan aynı sektördeki bir küçük türk firmasını a noktasından b noktasına taşımak için kullan..

Bunu yapabiliyor musun..

Sanmam.. Kızma lütfen..
            O zaman toplantıda ben TR nin çıkarlarını savunuyorum demek kızma ama biraz kolaycılık olur gibime geliyor...

Ha yanlış anlaşılmasın..Yabancı gelsi tabikide yatırım yapsın..Paranın adresi olmaz..
            Yatırım başka SÖMÜRÜ başkadır..

Bu ayrıma varmak lazım..

Sürçü lisan eyledi isem özür..
            Sevgili kardeşim tüm yazdığım onca mesajdan bu anlamı çıkarıyorsan ben boşuna yazmışım.

O halde bende "lem bu ülkede kaos var, çekiyorum paramı amerikaya götürüyorum" zorluğuna gireyim

Not: Sizlerden rica ediyorum artık bu konuyu uzatmayalım.Ben fikirlerimi yazdım siz yazdınız.Oldu bitti. Herkes sonuçta istediği şekilde hareket edebilir.İster ülkesini sürekli eleştirir, isterse birşeyler yapmaya çalışır. Herkes kendinden sorumludur.

The End

Yorum

• VOLVO
              indikatör
              • 30 Nisan 2009
              • 1448

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bunu yapabiliyor musun..

Sanmam.. Kızma lütfen..

..
              Şu noktana da son bir açıklık getireyim de; Bahsettiğim burada üretilecek ürün grubunu türkiye'de kimse üretmiyor.Üretmesi de çok zor.Çünkü o teknoloji yok. Teknoloji olsa da pazarlama gücü yok. yani ürettiği malı en az 70 ülkeye daha satması gerekir ki, fizible olsun. Ama bunların hepsi zamanla olacak. Ülkeme inanıyorum çünkü.Ama önce bir know howu getir bakalım ülkene.Herşey sırayla. Öyle kuru kuru git başkasıyla bu işi yap demekle olmuyor bazı şeyler

Kusura bakma gundwane, burada bu yatırım için adamları 7 yıldır ikna etmeye çalıştığım için. işin kolayını seçtiğim için. İthal edelim olsun bitsin değil mi ? Elin alman hammaddesi kullanılsın, elin hansı ailesine ekmek götürsün. (tekrar ediyorum, burada o know how yok, başkası üretim yapamazdı)

haydi bitirelim artık bu muhabbeti. Guzu gelsin de önünüze bakın.Ülkedeki kaosu bir detaylandırsın. Sanırım artık bunca laftan sonra türk piyasalarında yatırım yapmaz gerçi.Long short,hisse misse hiçbirşey yapmaz.Üzücü tabii.Kuzu gibi bir yatırımcıyı dow'a kaptırdığımız için.

Yorum

• FNT
                KARAKARTAL
                • 29 Mart 2008
                • 4754

Len hepiniz kuzumun 'kaos var, ben TR'de işlem yapmıyorum' demesiyle bülbül kesilmişsiniz ama biraz 'POLİTİZE BÜLBÜL'.
                kuzu sayesinde yine gerçeklerle başbaşa kaldınız değil mi?

ARKADAŞLAR, KARŞILIKLI SATAŞMAYA, ATIP TUTMAYA MAHAL VERMEDEN, MEDENİCE TARTIŞIN, FİKİRLERİNİZİ SÖYLEYİN.

LÜTFEN!

Yorum

• pit
                  Katılımcı
                  • 09 Eylül 2011
                  • 161

kaos konusunda kuzu haklı mı yoksa. Kılıçdaroğlu'na da soruşturma açılmış. İleri demokrisi hızla ilerleyip tüm muhalifleri toplama kampına toplamaya devam ediyor. allahtan idam kaldırılmıştı... Muhalifler için geri getirir mi yoksa idamı bu ileri demokrasi?

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

vawww....ancak okudum....hepsi cok guzeldi....lem birazda ben sizden yararlaniyim....muthistiniz....

negatif goruslerde pozitif goruslerde kendi icinde sebebli....kaos bu iste....hepimizde referans kaymalari var....sahsima olan saldirilarda var emme...bu dogal....

hadise sudur....biz ve brezilya...benzeriz...ikimizde 72 000 endeksi gorduk ve dustuk....ikimizde 48 000 endeksi gorduk ve ciktik....

emme son 1 aydir ayristik....o 58 000 de biz 49 000 de....

simdi bunu anlamak lazim....sebeblerini bilmek lazim....

BIRININ CIKIP BU GERCEYI SOYLEMESI LAZIM....ben soyledim...ve komplo teorisi dendi....

ama ikiside rakkam...biri 58 000 digeri 49 000....komplo nerede....

KIM SATIYOR BU BORSAYI.....

sevgili volvo nun dedigi turk milliyeytcisi alman firmalari degilse...o zaman kim...
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bana saldirmak ve bana kizmak sorunu cozmez....sorunu bulup...tedbir almak lazim....
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• FNT
                        KARAKARTAL
                        • 29 Mart 2008
                        • 4754

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        bana saldirmak ve bana kizmak sorunu cozmez....sorunu bulup...tedbir almak lazim....
                        kuzum, aslında sana kızmak veya saldırmak değil de, senin sözlerin bazen arkadaşlar tarafından yanlış yöne çekilebiliyor, be mübarek sen de azıcık sivri yazmasan seni bilen bilir, devam et usta.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

VE DIYORUMKI O ZAMAN.....madem oyle buyur boyle lem.....ben senin yolacagin kaz olmam....ya birak bu soygunu....yada kendi kendinle oyna....ben yokum diyorum....TEPKIMI KOYUYORUM....TEP[KI EYLEMLE KONUR....

cekersin parani....kumda oynar ipne....

Yorum

• hakanbakan
                            Katılımcı
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 155

sayın kuzu diğer topikte 3 ocaktan sonra avrupadan ses cıkmazsa ne var ne yok shortlamak lazım demişti zamanında.. Türkiyede şartlar çok hızlı değişiyor ve sayın kuzu da buna uygun davranıyor..
                            ben şahsen sayın kuzunun yorumlarından çok şey öğrendim..
                            sonuç olarak herkes kendi parasından sorumludur ve istediği yerde istediği şekilde değerlendirebilir..
                            bunu sorgulamak kimseye düşmez..
                            seni seviyoruz kuzu.. saygılarımla

Yorum

• k3r3m
                              Aktif
                              • 31 Temmuz 2011
                              • 665

neyse sildim....

gerçek konumuza dönelim..
                              MB'nin elinde 10 milyar civarı dolar kaldı
                              bakkal hesabı, ortalama günde 100 satsa
                              3 ay sonra o biter.. yani nisan gibi
                              eğer qeX olmazsa, ondan sonra dolar fezalar gibi gibi...
                              "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• taka
                                Kıdemli
                                • 22 Eylül 2009
                                • 3774

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                neyse sildim....

gerçek konumuza dönelim..
                                MB'nin elinde 10 milyar civarı dolar kaldı
                                bakkal hesabı, ortalama günde 100 satsa
                                3 ay sonra o biter.. yani nisan gibi
                                eğer qeX olmazsa, ondan sonra dolar fezalar gibi gibi...
                                nerden biliyorsunuz 10 milyarı kaldığını bu ciddi bir açıklamadır.lütfen referans gösterinki bizde bilelimde dolara koşalım.
                                ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.

yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
                                sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
                                müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information