Hisse_Trade 8

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bogazici77
    .............
    • 11 Temmuz 2009
    • 1920

ben pala olsam 65 bine doğru bir ralli yapar piyasaya coskuyu verirdim.doları aşağı basar dımki boğaziçi alttan maliyet yapsın sonra krizin esamesi ortalıkta konusulmuyoken basardım 30 bine.
    Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• kenimiç
      haberci
      • 25 Kasım 2009
      • 1140

Suat kilic:bu, aziz yildirim'i kurtarma operasyonu degildir. Boyle adlandirilmasi da haksizlik olacaktir
      genclik ve spor bakani suat kilic, yeni
      cikarilan, ancak hemen ardindan degistirilen ve kamuoyunda **** yasasi olarak
      adlandirilan yasayla (sporda siddet ve duzensizligin onlenmesine dair kanunda
      degisiklik yapilmasi hakkinda kanun) hicbir sahsi kurtarma cabasi icinde
      olmadiklarini soyledi.
      Tv8'de yayinlanan bir programa katilan bakan kilic, burada yaptigi
      aciklamada, kendisinin 7 temmuz'da bakan oldugunu, 3 temmuz tarihi itibariyle de
      ozel yetkili savciligin futbolda **** sorusturmasini baslattigini hatirlatarak,
      ''turkiye'den gelen bir talep tbmm tarafindan olumlu bulunmus ve mevcut mevzuat
      uluslararasi normlara uygun hale getirilmistir. Bu, aziz yildirim'i kurtarma
      operasyonu degildir. Boyle adlandirilmasi da haksizlik olacaktir'' dedi.
      Sorusturmanin baslatilma talimatini ne kendinin, ne de baska bir
      siyasetcinin vermedigini vurgulayan kilic, sozlerini soyle surdurdu:
      ''bu yonuyle bakildigi zaman 'cok talihsiz bir doneme geldiniz, sizin
      icin uzuluyoruz' diyenler fazla. Eger ki turkiye'de temiz toplum ve temiz
      siyaset, temiz spor adina atilmasi gereken adimlar varsa, bu adimlar kimse icin
      talihsizlik olarak degerlendirilmemelidir. Cumhuriyetin savcilari, hakimleri
      turkiye'de sporun siyasetin sanatin ve diger sahalarin temize cikmasi icin
      uygulamasi gereken kanunlari harfiyen uygulamaya devam edecektir. Kanun
      degisikligi sonrasinda bize yonelik cok haksiz elestirilerde bulunuldu. Bahse
      konu edilen sahsi hayatimda gormedim, bundan sonra da gorecegimi zannetmiyorum.
      Bu kabil haksizliklara maruz kalmamiz kesinlikle hatali yaklasimlardir. Bir
      hukukcu olarak sunu ifade etmek durumundayim; en iyi ve dogru kanun, toplumsal
      olaylarda uygulanabilirliligi olan kanundur. Yine en iyi kanun, evrensel
      standartlarla evrensel normlarla en fazla paralellik tasiyan kanundur. Eger
      yaptiginiz bir kanunun uzun vadede uygulanabilirliligi yoksa, iyi bir yasanin
      elinizde oldugunu soyleyemezsiniz.''
      bakan kilic, ''eger cikardiginiz bir metnin uluslararasi hukuk
      normlariyla paralelligi yoksa yine dogru seyler yaptiginiz iddiasinda
      olamazsiniz'' diyerek su degerlendirmeyi yapti:
      ''turkiye'den gelen bir talep, tbmm tarafindan olumlu bulunmus ve mevcut
      mevzuat uluslararasi normlara uygun hale getirilmistir. Bu aziz yildirim'i
      kurtarma operasyonu degildir. Boyle adlandirilmasi da haksizlik olacaktir. Hukuka
      guvenmek ve teslim olmak lazim. Ak parti goreve gelene kadar, bu ulkede birkac
      medya kurumunu eline gecirenler, yan tarafta da ufacik bir parti kuran herkes,
      sonrasinda gidip bankalari hortumlayabiliyordu. Karanlik guclerle mucadeleyi
      yuruten ve karanligi aydinliga cikaran ak parti hukumetidir. Turkiye gece yatanin
      sabah kalkip darbeye tesebbus edebilecegi bir ulke durumundaydi. Turkiye
      uzerinde, sandiktan cikan milli iradeyi begenmeyen herkesin milli irade aleyhine
      silahli guc kullanabilecegi bir ulke goruntusu vardi. Turkiye'nin demokratik
      mucadelesi yargi yoluyla mucadelesini surdurebilecegi ozgurluk ortami ve hukuk
      devleti iklimi yine ak parti iktidari doneminde olustu. 2007 yilinda yapilan
      anayasa degisiklikleri, 2010 yilindaki anayasa referandumu turkiye'yi
      ozgurluklere, hukuk devletine adim adim yaklastiran hamleler oldugu, bunlari
      yapan hukumetin ak parti hukumeti oldugu gozardi edilecek ve kalkip bu olay
      uzerinden bize farkli ithamlar icine girilecek, bu haksizliktir''
      degerlendirmesini yapti.

-''****yi suc haline getiren yasal duzenleme bizim zamanimizda cikti''-

genclik ve spor bakani suat kilic, ****yi suc haline getiren yasal
      duzenlemenin ilk kez ak parti yonetiminde ciktigini hatirlatarak, ''ak parti
      hukumetinden once **** diye, tesvik primi diye bir kavram ceza kanununda yoktu.
      Bunlari suc haline getiren cogunluk tbmm'deki ak parti cogunlugudur'' dedi.
      Mevcut yasadaki agirlastirici nedenlerin hicbir avrupa ulkesinde yer
      almadigina dikkati ceken kilic, sozlerini soyle devam ettirdi:
      ''kanunun yazimi ve yapimi sirasinda cezalar tff tarafindan
      uygulanabilirlilik sinirinin uzerinde, cok agir bir zemine tasindigindan dolayi
      bir degisiklik yapilmasi soz konusu hale gelmistir. Futbolda siddet ve
      duzensizligin onlenmesi basligini tasiyan kanundaki ****ye ve tesvik primine
      yonelik cezalarda bir miktar indirim yapilmasina ragmen mevcut haliyle bile
      cezanin alt siniri avrupa ulkelerindekilerin tamamindan daha yuksektir. Bizdeki
      agirlastirici nedenlerin hicbiri avrupa ulkelerinde yoktur. Birden fazla
      islenmesi halinde 4'de 1'inden 4'de 3'une kadar agirlastirici neden. Kulup
      baskani, kulup yoneticileri, federasyon veya federasyon yoneticileri tarafindan
      islenmesi halinde yarisi oraninda ceza artirilir. Bu da agirlastirici neden ve
      avrupa hukukunda yok. **** nedeniyle mahkumiyet cezasi alanlar hakkindaki hapis
      cezasi paraya cevrilemez ve hukmun aciklanmasi ertelenemez, bu ucuncu bir
      agirlastirici neden. Dorduncusu ise **** veya tesvik priminden dolayi hakkinda
      hapis karari verilenler hapis karari suresince veya mahkemenin iki katina kadar
      artirmasi mumkun olan sure boyunca bir daha federasyonda ve kuluplerde
      yoneticilik yapamazlar.''
      cezanin ust sinirinda indirim yapilirken, icerik ve uygulama baglaminda
      ceza limitlerinin olabildigince arttirildigini dile getiren kilic, ''demokrasiye
      karsi islenen suclar tc rejiminin parlamenter, demokratik rejim oldugu gercegine
      karsi islenen suclar, ekonomik suclar ve temiz topluma giden yolu karartmaya
      donuk suclar konusunda hic kimsenin ak parti hukumeti doneminde verilen
      mucadeleyi elestirmek ve kinamak hakki yoktur diye dusunuyorum. Bizden once
      bankalari hortumlayan, **** ve tesvik priminin suc olmadigi, bir banka kuranin
      bir medya kurumunu ele gecirenin her turlu ekonomik suca bulastigi bir turkiye
      vardi. Butun bunlara karsi mucadele ak parti hukumetleri doneminde verildi. En
      buyuk haksizlik olarak gordugum bindirmelerden biri de su; kanunda degisiklik
      yapildi. Bu yol olacak ve buradan hareketle ergenekon ve balyoz gibi demokrasiye
      karsi islendigi iddia edilen suclara yonelik davalarla ilgili bir takim
      kolaylaslastirici duzenlemelere gidilecek. Bunlar kesinlikle iftira. Boyle bir
      seyin olabilmesi mumkun degil. Bizim boyle bir taahhutumuz yok. Orada uygulanan
      kanunlar yeni cikmis kanunlar degil. Senelerdir uygulamada olan kanunlar ve
      senelerdir yururlukte olan kanunlar'' diye konustu.
      Bakan kilic, sozlerini soyle surdurdu:
      ''degisik zamanlarda kenarindan kosesinden farkli kisilere ve olaylara
      uygulanmis olan kanunlar, turk ceza kanunu'nun genel hukumleri, demokrasinin
      kendisini mudafaa rejimidir. Onlari yeniden degistirmenin geregi yok. Tutukluluk
      sureleri kisalacak mi gibi yaklasimlar gelistirildi. 31 aralik 2010 tarihi
      itibariyle yeni kanun yururluluge girdi (tutukluluk surelerini kisaltan kanun) ne
      oldu, medyasi muhalefeti birden tutukluluk suresini 10 yila indirdik diye bize
      yuklendi. Ayni medya ve muhalefet tutukluluk suresini 3 yila indirilmesiyle
      ilgili kanun teklifi veriyor. Tutukluluk sureleri ile ilgili son duzenleme bu
      yilin basinda yururluge girmistir. Yargitay geregini yapmadigindan dolayi kritik
      dosyalari karara baglamadigindan dolayi yuzlerce sakincali isim sokaga
      salinmistir. Bunlarin faturasi da ak parti'ye cikarilmistir. Biz yeniden benzer
      bir hatanin icinde olmayiz.''

-izmir'e stat yapilacak-

genclik ve spor bakani suat kilic, izmir'in, 2012 yilinda stat temelini
      atmayi planladiklari illerden bir tanesi oldugunu soyledi.
      Karsiyaka takimina tarihinin buyuklugune ve mazisine yakisir bir stat
      kazandirmak gerektigi kanaatinde olduklarini ifade eden kilic, ''bu stadi izmir'e
      kazandirmaya kararliyiz. Umit ve temenni ediyorum ki, izmir'de bu cozum surecine
      katki saglamasi gerekenler ellerini tasin altina koymaktan kacinmasinlar. Bunun
      basinda izmir buyuksehir belediyesi var. Imar duzenlemesinin yapilmasi
      gerekecektir. Stadin yapilacagi alanin imar planina spor yatirim alani olarak
      islenmesi gerekecektir. Stadin insa edilecegi alanla ilgili kentlesme anlaminda
      bir problem varsa, izmir'deki mimar ve muhendis odalarinin da yargiya gitmek icin
      sabirsizlik icine girmemeleri gerekecektir. Cunku maalesef mimar ve muhendis
      odalarinin yargiya gitme konusundaki aceleciligiyle ilgili trabzon'daki akyazi
      projesi askiya alinmistir. Trabzonspor kulubu'nu sanina yakisir spor kompleksi ve
      stada kavusturmak icin ak parti hukumeti kararli ve istekliydi. Ancak proje
      yargida durduruldu. Bildigim kadariyla yargiyla ilgili sorunlar asildi ama
      trabzon en az 3-4 yilini bu ugurda kaybetti'' seklinde konustu.
      Basbakan erdogan'in stat yapilacak sozunu verdigi illerin tamaminda
      statlarin temelini 2012 yilinda atmayi hedeflediklerini anlatan kilic, ''bu
      yonuyle aslinda cok nitelikli bir rekorun altina da imzamizi atacagiz. Ne mutlu
      bize ki turkiye cumhuriyeti ekonomisi bir takvim yili icinde 14-15 stadin
      temelini atabilecek kadar guclu bir ekonomi haline gelmis'' dedi.

-turkiye'de baska illere de stat yapilacak-

suat kilic, turkiye'de baska illere de stat yapilacagini belirterek,
      ''samsun stat yapilacak illerden biri olacak. Malatya'nin temelini yakin surede
      atmayi istiyoruz. Su anda ihale surecinde. Mersin'in stat ihalesi tamamlandi.
      Antalya'yi protokole hazir hale getirmeye gayret ediyoruz. Yer secimi konusundaki
      ihtilafi gidermek surecindeyiz. Eskisehir'i yine yer secimi konusundaki ihtilafi
      giderdikten sonra protokol asamasina tasiyacagiz. Diyarbakir, batman, gaziantep,
      konya ve bursa bu illerden bazilari. Stat yapilmasiyla ile ilgili maksimum sure
      800 gundur. Ben bunun yerine en uzun sure olarak 2 yil ibaresini gormeyi tercih
      ediyorum. Bir an once bu statlari bitirmek bizim hedefimiz'' diye konustu.
      Genclik ve spor bakani suat kilic, van kentinde stat bulundugunu
      belirterek, ''belediyeye devrettik ama maalesef bakimsizliktan dokuluyor. Yeniden
      orayi ihya etmek isteriz. Belediye kullanim hakkindan vazgecmeli ya da yatirim
      yapmalidir. 4 yil once van belediyesi'ne stadin ust kullanim hakkini devrettik.
      Bakimsizliktan dokulmesi beni uzuyor'' dedi.
      Van'da yeni bir yuzme havuzunu bitirdiklerini, ancak deprem nedeniyle
      acilisini yapmadiklarini vurgulayan kilic, sozlerini soyle tamamladi:
      ''sevincle belirtmek isterim ki burasi depremde herhangi bir hasar
      gormedi. Van'da 5 bin kisilik bir spor salonunun yapimina basladik. Deprem
      nedeniyle kiralik bir yurt binamiz yikildi. Eski yurt binalarinda da hasar
      olustu. Ercis ilcesinde ilk etapta 350, akabinde 600 olmak uzere toplamda 950,
      van'da da bin 500 arti 3 bin 500 olmak uzere toplamda 5 bin kisilik yurt
      insaatinin ihalesini gerceklestirecegiz. Bunlari yapmadigimiz takdirde 100. Yil
      universitesi'nin canlanmasi mumkun degil. Barinma imkaninin cozumune biz bakanlik
      olarak gereken katkiyi saglayacagiz ki, 100. Yil universitesi yeniden eski
      gunlerine donus yapabilsin. Ben van'i, polemik yapanlardan daha iyi biliyorum.
      Van'daki deprem yardimlarini istismar edenler oldu. Van'daki depremi siyasi
      istismar konusu haline getirenler de oldu. O istismarlarin icinde bulunanlar
      bizim samimiyetimiz karsisinda erimeye mahkumdur.''

-aa-

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

92.00-93.00 aralığında biraz afyon topladım.... (SAP)
        https://twitter.com/keyborsa_simurg

Yorum

• bogazici77
          .............
          • 11 Temmuz 2009
          • 1920

sap ne dmek hocam
          Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• ARTIK'ÇI
            kah yerde kah gökte
            • 02 Temmuz 2009
            • 914

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sap ne dmek hocam
            Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...

Yorum

• Tnaaa28
              Analizci
              • 18 Ağustos 2011
              • 1334

bogazici77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sap ne dmek hocam
              Bi ara ABV yazıyolardı... Onu çabuk çözdükte SAP ı bende merak ettim bilen yazsın...

sakın bana SAP sap demek işte demeyin ama..

"pen altum emme siz SAKIN ALMAYİN PUNİ olabilirmuu ?
              " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• warworn
                BUĞRA
                • 05 Eylül 2009
                • 274

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Bi ara ABV yazıyolardı... Onu çabuk çözdükte SAP ı bende merak ettim bilen yazsın...

sakın bana SAP sap demek işte demeyin ama..

"pen altum emme siz SAKIN ALMAYİN PUNİ olabilirmuu ?

pen altum emme siz SAKIN ALMAYİN PUNİ olabilirmuu ?

olabilur........
                darağacında olsak bile son sözüm FENERBAHÇE........

Yorum

• mustafa71mustafa
                  Bağımlı
                  • 19 Nisan 2008
                  • 819

Singapurlu finans devinin bir aracı kurumu satın alarak borsaya geleceği haber olmuştu. Bu şirket Tera mı?

SPK'nin geçtiğimiz Ağustos’ta günlük 2.5 milyar dolar işlem hacmine sahip Forex piyasalarına çeki düzen vermek için önemli bir adımlar atması aracı kurumlara yabancı ilgisini artırdı. Üst Kurul, yayınladığı tebliğ ile piyasalara çeki düzen vermekle kalmadı, aynı zamanda bu işlemlerin Türkiye’de yapılmasını zorunlu kılarak mevcut aracı kurumların tabela değerinin ciddi anlamda artmasını sağladı. Bu sayede TMSF’nin satışa çıkardığı ve aktif olarak faaliyet göstermeyen Ada Menkul Değerler’in bile lisans bedeli 1 milyon liradan 2.5 milyon liraya fırladı. Aynı durumdaki Med Menkul Değerleri ise Azeri işadamları konsorsiyumu 3 milyon lira ödeyerek satın aldı. Tabelası bile olmayan aracı kurumların bile fiyatını yükselten faktör ise, Türk piyasalarının potansiyelini gören ve burada yer almak işlem yapmak isteyen ABD, Batı Avrupa, Uzakdoğu ve Körfez ülkelerinin yüksek ilgisiydi. 20 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Singapurlu yatırım fonu Phillip Capital’in aracı kurum almak için Türkiye’ye gelmesi bu ilginin hangi boyutlara ulaştığının gözler önüne seriyor. Bir Türk aracı kurum ile el sıkışan Phillip Capital’in faaliyet izni için önümüzdeki günlerde SPK’nın kapısını çalması bekleniyor. Aracı kurumlardaki bu ‘yabancı rüzgarının’ sektörü ve daha da önemlisi Türk sermaye piyasalarını nasıl etkileyeceğini ise bize zaman gösterecek… Malum bu haber geçen hafta Vatan gazetesi Yazarı Ufuk Şanlı tarafından gündeme getirildi. Peki Singapurlu yatırım fonu Phillip Capital'in almak için görüştüğü aracı kurum hangisi. BORSAGÜNDEM'e gelen haberlere göre bu aracı kurum. Tera Menkul Değerler.

Önceki ismi Stok Menkul Değerler olan Tera Menkul Değerler 1991 yılında kuruldu. 2005 yılında ortaklık yapısı değişen Stok Menkul Değerler’in ismi Tera Menkul Değerler olarak değiştirildi. Tera, eski Roma bolluk ve verimlilik tanrıçası Terra isminden esinlenerek yaratılmış bir isim.

Tera Menkul Değerler'in asıl amacı internet sitesinde şu cümlelerle anlatılıyor: 'Müşteri odaklı bir kurum kültürüyle Türkiye'de kurulu aracı kurumlar arasında mümkün olan en iyi servisi sağlamak. Ekibimizin başlıca temel prensipleri arasında etik kurallara bağlılık, ileriyi gören bir yaklaşım, bağımsız aracı kurum kimliğinin korunması ve müşterileri, çalışanları ve ortakları için değer yaratmak sayılabilir'. Bir başka iddiaya göre Phillip Capital'in almak için görüştüğü aracı kurum Hak Menkul Değerler. Bakalım önümüzdeki gülerde hangi şirketin yönetimi Singapurluların eline geçecek. Bunu da zaman gösterecek. BORSAGÜNDEM.COM
                  MEVLANA Hz. "Ne Arıyorsan Kendinde Ara"...
                  Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak."

Yorum

• mustafa71mustafa
                    Bağımlı
                    • 19 Nisan 2008
                    • 819

DENTA: Ortaklık beklentisi.

Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi yönetiminin yaptığı açıklama sonrası başlayan hareket sürüyor

Şirket 7 Aralık tarihinde KAP'a şu açıklamayı yapmıştı:

"Yönetim Kurulumuz şirket merkezi idari binasındaki toplantı salonunda saat 17.00'de

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Ali Abalıoğlu başkanlığında toplanarak aşağıdaki

gündemi görüşmüştür.

İştiraklerimizden Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi Anonim Şirketi'nin 2007 yılında 70 bin ton olarak gerçekleştirdiği oluklu mukavva satış miktarını 2011 yılı sonu itibari ile yaklaşık 170 bin ton seviyesine yükselterek önemli bir büyüme kaydetmesi beklenmektedir.

İştirakimizin bu başarısını ve büyümesini orta ve uzun vadede devam ettirmek vizyonu doğrultusunda, çeşitli stratejik opsiyonların incelenmesi amacıyla Standard Ünlü Menkul Değerler A.Ş'nin görevlendirilmesine oy birliği ile karar verilmiştir"

BU açıklama sonrası hissede gündeme gelen ortaklık beklentisi hisseleri olumlu yansıyor. Bugün ilk seansta yüzde 5 yükselen hisseler 1.48 lira oldu.

Yorum

• mustafa71mustafa
                      Bağımlı
                      • 19 Nisan 2008
                      • 819

Halka açıldıktan kısa bir süre sonra 7 lira seviyesinden 9 liraya yakın bir seviyeye ulaşan ve ardından sürekli değer kaybeden Kiler Gıda hisseleri 2.5 lira seviyesinden toparlanmaya başladı. Bugün ilk seansta yüzde 8 prim yapan hisseler 2.91 liraya ulaştı. Yine aynı şekilde yüzde 7 prim yapan Kiler GYO hisseelri de 2.95 lira oldu. Kiler GYO hisseleri de halka arzdan hemen sonra 7 lira seviyesinden 2.5 liraya kadar gerilemişti.

Hisselerdeki yükselişin nedeni olarak şu ana kadar kamuoyuna açıklanmış özel bir durum bulunmuyor.

Yorum

• mustafa71mustafa
                        Bağımlı
                        • 19 Nisan 2008
                        • 819

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Altınyıldız’ın 2012’de 2 milyar liralık ciroya ulaşacağını söyledi

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Boyner’in yüzde 22’ye, Beymen’in yüzde 50’ye yakın hissesini Altınyıldız’a devrettiklerini belirtti. Boyner, Altınyıldız’ın 2012’de 2 milyar liralık ciroya ulaşacağını söyledi. Yabancı yatırımcıların perakende sektörüne ilgisine dikkat çeken Boyner, “Yabancılarla görüşmekten millet işine bakamıyor” dedi.

BOYNER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, 2011’in son günleri yaşanırken hem gelecek yıla ilişkin öngörülerini hem de Beymen ve Boyner hisselerini neden Altınyıldız’a devrettiklerini anlattı.

Beymen ve Boyner hisselerinin bir kısmı Altınyıldız’a devroldu.

- Holding, Boyner’in yüzde 22’ye yakın, Beymen’in yüzde 50’ye yakın hissesini Altınyıldız’a devretti. Altınyıldız, grubun en hızlı büyüyen şirketi. 2011’de Çerkezköy’e taşınmasına rağmen tekstilde yüzde 60 büyüdü. Bünyesindeki Aymarka çatısı altında 350 milyon TL’lik perakende işi var. Divarese, Network ve Fabrika bu çatının altında. Tekstil çok büyük bir işi. Ve bunun dışında Starcity ve İstWest’teki ortaklık onun çatısı altında. Altınyıldız, birbiriyle ilintili olmayan işleri bünyesinde barındıran bir şirket. Yabancı yatırımcı açısından ise perakende en ilgi duyulan alan.

Perakendenin amiral gemisi

Bu hisse devri neden oldu peki?

- Altınyıldız perakendede büyüsün istiyoruz. Bütün perakende işlerimizi kontrol eden bir amiral gemisi olmasını daha uygun bulduk. Onu parlatmak istiyoruz. Bu işlemin sonunda 2012’de tekstilin dışında 2 milyar TL’ye yakın perakende cirosu olacak ve bu Altınyıldız’ı Türkiye’nin halka açık en büyük gıda dışı perakende şirketi yapacak. Çünkü Starcity ve İstWest Altınyıldız’ın esas ihtisas konusu değil.

Benetton’daki hisselerinizi neden devretmediniz?

- Orada Benetton ailesiyle yüzde 50-50 ortağız. Hem Benetton hem Sisley belli bir büyüme hamlesini gerçekleştirdikten sonra olabilir.

Holding çatısı altında neler kalıyor?

- Morhipo, Back-up, Benetton, Altınyıldız’ın yüzde 80’i var.

Bütün bunları Altınyıldız’ı daha değerli hale getirmek için yapıyoruz diyorsunuz. Bunun sonunda yeni ortak almak, halka açıklık oranını artırmak var mı?

- 2012’nin sonunda ciddi bir dinamizm kazanacak. Perakende şirketlerimizin bazılarında çok değerli ortaklarımız var. Hepsiyle konuşup bunu değerlendiririz. Şimdiden bir şey söylemek erken.

Yabancı yatırımcı ilgisi var

2012’de böyle bir yatırıma niyetlenen belki de para bulamayacak?

- Finans piyasası çok sıkı olacak, kolay olmayacak. Fakat servet mutlaka bir yerlere gidecek. Türkiye 2010-2011’de yabancı yatırımcı istilasına uğradı ama bizim sektörde ciddi bir satış gerçekleşmedi. 2012 çok daha baskılı olacak. Türkiye yatırımın gidebileceği bir elin 5 parmağından biri. Çok para var, gidecek yer yok. Türkiye’ye bu gözle bakan, peş peşe gelen çok yatırımcı var. Yabancı yatırımcılarla konuşmaktan millet kendi işine bakamaz hale geldi. Bu gelişmelere bakarak Altınyıldız’a değer katmamız da bu nedenle çok önemli.

Beymen Mısır duracak, çevre ülkelerdeki planları askıya aldık

Mısır’daki Beymen bütün bu karışıklık arasında nasıl gidiyor? Çevre ülkelere açılma planlarınızı revize ettiniz mi?

- Bir kere bütün bu yaşananlar nedeniyle Türkiye çok kıymetli oldu. Mısır’daki mağaza yüzde 50 süratle gidiyor; kötü gitmiyor ama yarın ne olacağı belli değil. Birkaç sezon durduralım mı diye düşünüyoruz. Dinazorlar kolay ölmüyor. Devrimler kolay olmuyor. Bahardan hemen yaza geçilmiyor. Libya, Suriye, Tunus, Yunanistan ve çevre ülkelerde çok güzel projeler vardı onları askıya aldık. Şu anda herkesin gözü Türkiye’de. Dünyada az sayıda yatırım yapılabilecek ülke var ve Türkiye onlardan biri. Grubun parasını yurtdışında harcaması doğru olmaz. 4-5 yıl enerjimizi Türkiye’ye harcamak istiyoruz. Gelecek bahar Erbil’de Beymen açıyoruz. Onun dışında gözümüz Türkiye’de.

Avrupa devrimsel karar alırsa paçayı kurtarır

Avrupa Birliği’nin dağılacağı da söyleniyor. Krizi nasıl aşacaklar?

- Avrupalılar devrimsel kararlarla paçalarını kurtaracak, bu kaosun içinden çıkacaklardır. Şu anda birbirlerini parçalıyor olsalar da konuşup uzlaşma kültürleri var. Türkiye’nin gündeminden de Avrupa düşmeyecektir.

Morhipo 1.2 milyon üyeye ulaştı

Morhipo ile online satışa girdiniz nasıl gidiyor?

- Morhipo’yla yepyeni bir perakende formatına kavuştuk. Daha yedinci ayımızda 1.2 milyon üye ile yılı kapatıyoruz. Aralık ayında günlük satış 8 bin adetlere çıktı. 2012 sonu ciromuzu 10 misli artırmayı, üye sayımızın ise 4.5 milyonu geçmesini bekliyoruz. Sektörde en büyük farkı Koşulsuz Müşteri Mutluluğu prensiplerini internet perakendeciliğine taşıyarak yaptık.

2012 krizi davul-zurnayla geliyor, herkes hazırlık yaptığı için felaket olmaz

Zor geçeceği söylenen 2012’ye ilişkin öngörüleriniz nedir?

- 2001 anayasa ve 2008 Lehman Brothers krizlerine hazırlıksız yakalandık. Fakat 2009’un şubat ayında hızlı toparlandık ve 2010 altın yıl oldu. 2012’de ise başımıza gelecekler davulla zurnayla geliyor. Konuşulan beklentiler çok olumsuz. Artık konuşulanlardan daha kötüsü değil, ancak daha iyisi olabilir. Sinyaller erken geldiği için herkes tedbirini aldı. Tedbir felaketi önler. Bu nedenle 2012 düşünülenden daha az hasarla atlatılır. Herkes hesabını birkaç kez yapıyor.

Perakende sektörü açısından 2012 zor bir yıl olacak mı?

- Pek çok sıkıntı perakendeyi 2011’de vurdu. Develüasyon gibi TL’deki düşüş, ham madde fiyatlarındaki çılgın artış, ilave gümrük vergileri... 2012’de açılacak alışveriş merkezlerinin açılış tarihleri kendi termin sorunları nedeniyle 2013’e sarktı. Dolayısıyla gelecek yıl mağaza açılışlarında sektör bir patlama yaşamayacak, yani çok açılmayacak. Türkiye’nin çok sıkıntı çekmeden 2012 yılını atlatacağını düşünüyorum.

Türkiye için çok da kötü olmayacak yani...

- Türkiye olarak görmediğimiz kriz kalmadı. Fransız’ın, İtalya’nın sahip olmadığı bir şansımız bu. Yaşamadığımız kriz türü kalmadı. Aslında bu da bir varlıktır. Tecrübe müthiş bir değerdir. Ayağımızı o denli sağlam basıyoruz ki 2012’de yeni Anayasa’ya bile vakit ayırabiliriz. Kriz dönemlerinde uzun vadeli işlere zaman ayırmak bir lükstür aslında. Hükümetin sağlam ve sakin bir ortam sağlayabileceğini düşünüyorum.

Siz 2011 yılını nasıl kapatıyorsunuz?

- Güzel bitiyor. Mevcut işlerde yüzde 33, yeni ilave olanlarla ise yüzde 45 büyüme yakaladık. 2 milyar TL ciroyu aştık. 230 bin metrekare ve 450 mağazaya ulaştık.

Beymen markalı lüks otel ve rezidanslar geliyor

Starcity ve İstwest ile gayrimenkule de girdiniz.

- Gayrimenkule tesadüfen girdik ama ilgimiz artarak devam ediyor. Starcity’de yüzde 40, İstwest’te yüzde 47.5 ortaklığımız var. Beymen Properties markalı lüks rezidans projeleri üretmeyi çok ciddi değerlendiriyoruz.

YKM ile ilgili gelişmeleri çok yakından izliyoruz

YKM’yle ilgilendiğiniz yönünde söylentilere ne diyeceksiniz?

- Sektörde herkes birbirinin rakibi. 10 metrekerelik mağaza da 10 bin metrekarelik mağaza da birbirlerine rakipler. Bu yüzden yakından izliyoruz. YKM sektörün abidelerinden biri. Bu kıymetli oyuncuyla ilgili her gelişmeyi çok yakından takip ediyoruz.

Satranç tahtasında en iyi şekilde konumlandık

2011’de ulaştığınız kitle açısından da epey bir genişleme oldu.

- Türkiye’de nüfusun yüzde 80’ine hitap eder hale geldik. Mevcut formatları korurken yeni formatlar ekledik. Efsane Çarşı geri döndü. Boyner’den daha ekonomik fiyatlara sahip. Ayrıca T-Box kutudan çıktı; bütçesi kısıtlı, trendleri takip etmek isteyen, dinamik kitleye hitap ediyor. Ayakkabıya ilgi Beymen Shu’yu doğurdu. Yıl sonuna kadar 4 mağazaya ulaşacak. Beymen aynı mağazalarda yüzde 40 büyüdü. Turiste yapılan satış yüzde 10’a ulaştı. Zorlu, önemli bir gelişme olacak. Yaklaşık 10 bin metrekare Beymen açacağız orada. 2008 krizinden bu yana dünyada heyecan verici lüks department store açılmadı. Biz en iyisini açmak istiyoruz. Boyner ise bu yıl yüzde 23 büyüdü. Yani A’dan D’ye geniş bir tüketici kitlesine ulaşıyoruz. Satranç tahtasında en doğru şekilde konumlandık. hürriyet

Yorum

• simurg
                          Administrator
                          • 10 Mart 2007
                          • 9248

SAP (simurg aydınlatma platformu )

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

cuma günü atlasta ağlayanlar döküleblir....

Yorum

• Tnaaa28
                              Analizci
                              • 18 Ağustos 2011
                              • 1334

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              SAP (simurg aydınlatma platformu )
                              Hocam pizu aydınlattiğiniz içün teşekkürler...

40 yıl düşünsem pelki akıl ederdim oniii..
                              " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• simurg
                                Administrator
                                • 10 Mart 2007
                                • 9248

Tnaaa28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Hocam pizu aydınlattiğiniz içün teşekkürler...

40 yıl düşünsem pelki akıl ederdim oniii..
                                bizim neyimiz eksik demi...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information