Hisse_Trade 8

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mustafa71mustafa
    Bağımlı
    • 19 Nisan 2008
    • 819

Trader gibi işlem yapan patron.
    Çok sayıda şirketini halka arz eden Galip Öztürk, borsadaki şirketlerinin hisselerinde neredeyse her gün işlem yapıyor

Çok sayıda şirketinin halka açan bir o kadar şirketi de halka açmak için hazırlık yapan Galip Öztürk aynı zamanda borsada işlem yapmaya devam ediyor. Bir trader gibi neredeyse her gün kendi hisselerini alıp satan Öztürk KAP'a yaptığı son açıklamada, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar (Metro) hisselerinden 0.86 liradan 422.883 adet alım yaptığını beyan etti. Galip Öztürk'ün çok sayıda şirketi olduğu için işlemleri sadece Metro ile sınırlı kalmadı, Avrasya GYO'da da yüklü bir satış yaptığını açıkladı Öztürk. KAP'a yapılan bildirime göre Avrasya GYO hisselerinde 1.57 liradan 6.109 adet alım yapan Öztürk, 1.57-1.82 lira fiyat aralığından 2.056.109 adet satış yaptığını duyurdu.

Bu arada Galip Öztürk'ün hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketleri de yatırımcıların tepkisine neden oluyor. AVGYO hisselerinde yaşanan set düşüşte ise ismi Keriz Silkeleme operasyonuna karışan iki oyuncunun büyük para kaybettiği konuşuluyor. Ayrıntılar yakında Borsagundem.com'da olacak...
    MEVLANA Hz. "Ne Arıyorsan Kendinde Ara"...
    Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak."

Yorum

• mustafa71mustafa
      Bağımlı
      • 19 Nisan 2008
      • 819

Doğuş Grubu bünyesindeki ‘Doğuş Hava Taşımacılığı’ şirketi, olağanüstü genel kurula giderek adını ve faaliyet alanını değiştirdi. Artık 28.5 milyon lira sermayeli Doğuş Hava Taşımacılığı’nın yeni ismi ‘Doğuş Yeme İçme Hizmetleri’... Şirketin faaliyet alanı ise her tür restoran, kafe ve lokantayı kurmak, işletmek ve devralmak olarak yenilendi.

‘Görüşmeler sürüyor...’

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan yenilenen şirketin yönetiminde. Doğuş Grubu 123 şirketi ve 29 bin çalışanıyla finans, otomotiv, inşaat, turizm, medya, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Grubun şimdi de isim sahibi restoranların çoğunluk hissesini alarak bu yeni sahaya iddialı bir giriş yapması bekleniyor.

Balık yemeklerinden Osmanlı mutfağına kadar çok çeşitli damak zevklerine hitap eden restoranları almaya niyetli olduğu belirtilen Doğuş Grubu’nun bu alandaki görüşmeleri sürüyor. Hayal Kahvesi’nin kurucusu ünlü işletmeci Fehmi Yaşar, Doğuş Grubu’yla temasta olduklarını belirterek, “Hayal Kahvesi’nin yanı sıra Lacivert ve Galata Kiva Han için de grupla görüşmelerimiz sürüyor. Prensip aşamasında bazı kararlar var ama henüz bir imza atılmış değil. Şu an için görüşmelerin sürdüğünü söylemekle yetinebilirim” diyor. Doğuş Grubu’nun ilgilendiği diğer ünlü işletmeler arasında kebap restoranı Köşebaşı ve et lokantası Nusr-Et’in de adı geçiyor.

Otel ve marinaları var

Doğuş Grubu 1976 yılından beri var olmayı sürdürdüğü turizm sektöründe, 6 adet 5 yıldızlı otel ve iki de 5 yıldızlı tatil köyünün yanı sıra Didim ve Port Göcek marinalarının sahibi. Grubun Dalaman ve Hırvatistan Sibenik’teki marinalarının da 2013‘te tamamlanacağı düşünülürse ‘Doğuş Yeme İçme Hizmetleri’ girişiminin turizm boyutuyla da önemi artacak.milliyet

Yorum

• mustafa71mustafa
        Bağımlı
        • 19 Nisan 2008
        • 819

Fransa'da oylanacak sözde soykırım iddialarına dönük tasarı öncesinde ekonomi yönetimi Türkiye'de faaliyet gösteren iki Fransız bankasına yaptırım kararı aldı. Fransız yatırım bankası Credit Agricole ve mevduat toplama yetkisine sahip olan ve Türkiye'de şubesi bulunan Societe Generale uyarıldı. Credit Agricole'e "Bankanızı satıp çıkın" diye şifahen sözlü müdahalede bulunulduğu öğrenildi. Societe Generale'in ise Türkiye'de kurulu şirketini anonim şirkete dönüştürülmesi için tebligat gönderildi. Sabah

Yorum

• kenimiç
          haberci
          • 25 Kasım 2009
          • 1140

Cem boyner: Altinyildiz, 2012’de 2 milyar liralik ciroya ulasacak
          hurriyet gazetesinin haberine gore; boyner holding yonetim kurulu baskani
          cem boyner, boyner’in yuzde 22’ye, beymen’in yuzde 50’ye yakin hissesini
          altinyildiz’a devrettiklerini belirtti. Boyner, altinyildiz’in 2012’de 2 milyar
          liralik ciroya ulasacagini soyledi. Yabanci yatirimcilarin perakende sektorune
          ilgisine dikkat ceken boyner, "yabancilarla gorusmekten millet isine bakamiyor" dedi.
          Gazetenin internet sitesinde 25 aralik'ta yayinlanan haber asagida bulunuyor:
          "boyner holding yonetim kurulu baskani cem boyner, 2011’in son gunleri
          yasanirken hem gelecek yila iliskin ongorulerini hem de beymen ve boyner
          hisselerini neden altinyildiz’a devrettiklerini anlatti.
          Beymen ve boyner
          hisselerinin bir kismi altinyildiz’a devroldu.
          - holding, boyner’in yuzde
          22’ye yakin, beymen’in yuzde 50’ye yakin hissesini altinyildiz’a devretti.
          Altinyildiz, grubun en hizli buyuyen sirketi. 2011’de cerkezkoy’e tasinmasina
          ragmen tekstilde yuzde 60 buyudu. Bunyesindeki aymarka catisi altinda 350
          milyon tl’lik perakende isi var. Divarese, network ve fabrika bu catinin
          altinda. Tekstil cok buyuk bir isi. Ve bunun disinda starcity ve istwest’teki
          ortaklik onun catisi altinda. Altinyildiz, birbiriyle ilintili olmayan isleri
          bunyesinde barindiran bir sirket. Yabanci yatirimci acisindan ise perakende en
          ilgi duyulan alan.
          Bu hisse devri neden oldu peki? - altinyildiz
          perakendede buyusun istiyoruz. Butun perakende islerimizi kontrol eden bir
          amiral gemisi olmasini daha uygun bulduk. Onu parlatmak istiyoruz. Bu islemin
          sonunda 2012’de tekstilin disinda 2 milyar tl’ye yakin perakende cirosu olacak
          ve bu altinyildiz’i turkiye’nin halka acik en buyuk gida disi perakende sirketi
          yapacak. Cunku starcity ve istwest altinyildiz’in esas ihtisas konusu degil.

Benetton’daki hisselerinizi neden devretmediniz?
          - orada benetton
          ailesiyle yuzde 50-50 ortagiz. Hem benetton hem sisley belli bir buyume
          hamlesini gerceklestirdikten sonra olabilir.
          Holding catisi altinda neler
          kaliyor?
          - morhipo, back-up, benetton, altinyildiz’in yuzde 80’i var.

Butun bunlari altinyildiz’i daha degerli hale getirmek icin yapiyoruz
          diyorsunuz. Bunun sonunda yeni ortak almak, halka aciklik oranini artirmak var
          mi?
          - 2012’nin sonunda ciddi bir dinamizm kazanacak. Perakende
          sirketlerimizin bazilarinda cok degerli ortaklarimiz var. Hepsiyle konusup bunu
          degerlendiririz. Simdiden bir sey soylemek erken.
          2012’de boyle bir
          yatirima niyetlenen belki de para bulamayacak?
          - finans piyasasi cok siki
          olacak, kolay olmayacak. Fakat servet mutlaka bir yerlere gidecek. Turkiye
          2010-2011’de yabanci yatirimci istilasina ugradi ama bizim sektorde ciddi bir
          satis gerceklesmedi. 2012 cok daha baskili olacak. Turkiye yatirimin
          gidebilecegi bir elin 5 parmagindan biri. Cok para var, gidecek yer yok.
          Turkiye’ye bu gozle bakan, pes pese gelen cok yatirimci var. Yabanci
          yatirimcilarla konusmaktan millet kendi isine bakamaz hale geldi. Bu
          gelismelere bakarak altinyildiz’a deger katmamiz da bu nedenle cok onemli.

Misir’daki beymen butun bu karisiklik arasinda nasil gidiyor? Cevre ulkelere
          acilma planlarinizi revize ettiniz mi? - bir kere butun bu yasananlar
          nedeniyle turkiye cok kiymetli oldu. Misir’daki magaza yuzde 50 suratle
          gidiyor; kotu gitmiyor ama yarin ne olacagi belli degil. Birkac sezon
          durduralim mi diye dusunuyoruz. Dinazorlar kolay olmuyor. Devrimler kolay
          olmuyor. Bahardan hemen yaza gecilmiyor. Libya, suriye, tunus, yunanistan ve
          cevre ulkelerde cok guzel projeler vardi onlari askiya aldik. Su anda herkesin
          gozu turkiye’de. Dunyada az sayida yatirim yapilabilecek ulke var ve turkiye
          onlardan biri. Grubun parasini yurtdisinda harcamasi dogru olmaz. 4-5 yil
          enerjimizi turkiye’ye harcamak istiyoruz. Gelecek bahar erbil’de beymen
          aciyoruz. Onun disinda gozumuz turkiye’de.
          Avrupa birligi’nin dagilacagi
          da soyleniyor. Krizi nasil asacaklar?
          - avrupalilar devrimsel kararlarla
          pacalarini kurtaracak, bu kaosun icinden cikacaklardir. Su anda birbirlerini
          parcaliyor olsalar da konusup uzlasma kulturleri var. Turkiye’nin gundeminden
          de avrupa dusmeyecektir.
          Morhipo ile online satisa girdiniz nasil
          gidiyor?
          - morhipo’yla yepyeni bir perakende formatina kavustuk. Daha
          yedinci ayimizda 1.2 milyon uye ile yili kapatiyoruz. Aralik ayinda gunluk
          satis 8 bin adetlere cikti. 2012 sonu ciromuzu 10 misli artirmayi, uye
          sayimizin ise 4.5 milyonu gecmesini bekliyoruz. Sektorde en buyuk farki
          kosulsuz musteri mutlulugu prensiplerini internet perakendeciligine tasiyarak
          yaptik.
          Zor gececegi soylenen 2012’ye iliskin ongoruleriniz nedir?
          -
          2001 anayasa ve 2008 lehman brothers krizlerine hazirliksiz yakalandik. Fakat
          2009’un subat ayinda hizli toparlandik ve 2010 altin yil oldu. 2012’de ise
          basimiza gelecekler davulla zurnayla geliyor. Konusulan beklentiler cok
          olumsuz. Artik konusulanlardan daha kotusu degil, ancak daha iyisi olabilir.
          Sinyaller erken geldigi icin herkes tedbirini aldi. Tedbir felaketi onler. Bu
          nedenle 2012 dusunulenden daha az hasarla atlatilir. Herkes hesabini birkac kez
          yapiyor.
          Perakende sektoru acisindan 2012 zor bir yil olacak mi? - pek
          cok sikinti perakendeyi 2011’de vurdu. Develuasyon gibi tl’deki dusus, ham
          madde fiyatlarindaki cilgin artis, ilave gumruk vergileri... 2012’de acilacak
          alisveris merkezlerinin acilis tarihleri kendi termin sorunlari nedeniyle
          2013’e sarkti. Dolayisiyla gelecek yil magaza acilislarinda sektor bir patlama
          yasamayacak, yani cok acilmayacak. Turkiye’nin cok sikinti cekmeden 2012 yilini
          atlatacagini dusunuyorum.
          Turkiye icin cok da kotu olmayacak yani... -
          turkiye olarak gormedigimiz kriz kalmadi. Fransiz’in, italya’nin sahip olmadigi
          bir sansimiz bu. Yasamadigimiz kriz turu kalmadi. Aslinda bu da bir varliktir.
          Tecrube muthis bir degerdir. Ayagimizi o denli saglam basiyoruz ki 2012’de yeni
          anayasa’ya bile vakit ayirabiliriz. Kriz donemlerinde uzun vadeli islere zaman
          ayirmak bir lukstur aslinda. Hukumetin saglam ve sakin bir ortam
          saglayabilecegini dusunuyorum.
          Siz 2011 yilini nasil kapatiyorsunuz? -
          guzel bitiyor. Mevcut islerde yuzde 33, yeni ilave olanlarla ise yuzde 45
          buyume yakaladik. 2 milyar tl ciroyu astik. 230 bin metrekare ve 450 magazaya
          ulastik.
          Beymen markali luks otel ve rezidanslar geliyor
          starcity ve
          istwest ile gayrimenkule de girdiniz. - gayrimenkule tesadufen girdik ama
          ilgimiz artarak devam ediyor. Starcity’de yuzde 40, istwest’te yuzde 47.5
          ortakligimiz var. Beymen properties markali luks rezidans projeleri uretmeyi
          cok ciddi degerlendiriyoruz.
          Ykm ile ilgili gelismeleri cok yakindan
          izliyoruz
          ykm’yle ilgilendiginiz yonunde soylentilere ne diyeceksiniz? -
          sektorde herkes birbirinin rakibi. 10 metrekerelik magaza da 10 bin
          metrekarelik magaza da birbirlerine rakipler. Bu yuzden yakindan izliyoruz. Ykm
          sektorun abidelerinden biri. Bu kiymetli oyuncuyla ilgili her gelismeyi cok
          yakindan takip ediyoruz.
          Satranc tahtasinda en iyi sekilde konumlandik

2011’de ulastiginiz kitle acisindan da epey bir genisleme oldu. - turkiye’de
          nufusun yuzde 80’ine hitap eder hale geldik. Mevcut formatlari korurken yeni
          formatlar ekledik. Efsane carsi geri dondu. Boyner’den daha ekonomik fiyatlara
          sahip. Ayrica t-box kutudan cikti; butcesi kisitli, trendleri takip etmek
          isteyen, dinamik kitleye hitap ediyor. Ayakkabiya ilgi beymen shu’yu dogurdu.
          Yil sonuna kadar 4 magazaya ulasacak. Beymen ayni magazalarda yuzde 40 buyudu.
          Turiste yapilan satis yuzde 10’a ulasti. Zorlu, onemli bir gelisme olacak.
          Yaklasik 10 bin metrekare beymen acacagiz orada. 2008 krizinden bu yana dunyada
          heyecan verici luks department store acilmadi. Biz en iyisini acmak istiyoruz.
          Boyner ise bu yil yuzde 23 buyudu. Yani a’dan d’ye genis bir tuketici kitlesine
          ulasiyoruz. Satranc tahtasinda en dogru sekilde konumlandik. "
          -matriks-

Yorum

• kenimiç
            haberci
            • 25 Kasım 2009
            • 1140

Besiktas kulubu asbaskani serdal adali, yonetim kurulu gorevinden istifa ettigini acikladi
            besiktas kulubu asbaskani serdal adali,
            yonetim kurulu gorevinden istifa ettigini acikladi.
            Besiktas kulubu'nun ceylan intercontinental otel'de gerceklestirilen
            olagan divan kurulu toplantisi'na katilarak, son bolumde soz alan adali,
            ''yorucu, yipratici ve ayni zamanda devam edecek bu surecte yonetim kurulu
            gorevime devam etmeme kararimi aldigimi sizlerle paylasmak istedim'' dedi.
            Serdal adali, divan kurulu uyelerine hitaben yaptigi konusmada, ''ailem
            dedigim sizlerle bir arada olmaktan buyuk mutluluk duyuyorum'' ifadelerini
            kullanarak, soyle konustu:
            ''bugun burada olmamin tek nedeni, bizzat sizlere ve camiama tesekkur
            etmek. Sayin divan baskanimiz yalcin karadeniz'e bu hafta basi ziyaretimde
            tesekkur etmistim. Ancak bu tesekkuru bir kez de sizlere etmek istiyorum.
            Sizlerin ve kamuoyunun da yakindan takip ettigi uzere, zor bir surec yasadik. Bu
            surec ile ilgili cok fazla konusmamiza gerek yok. Ancak sunu bir kez daha
            ozellikle soylemeliyim ki, besiktas'in ismine ve durusuna leke surecek hicbir
            yanlisin icinde olmadim, olmadik.''
            bir besiktasli olarak ogrendikleri aile ve devlet terbiyesine dikkat
            ederek, surecin tamamlanmasini bekleyecegi anlatan adali, sozlerini soyle
            surdurdu:
            ''yuce turk adaletinin gercekleri en kisa zamanda ortaya cikartacagina,
            sahsimin ve arkadaslarimin bu surecten aklanarak cikacagina inancim tamdir. Bize
            dusen, sessizce bu surecin tamamlanmasini beklemektir. Bu sikintili surecte
            bizlere inancini hic kaybetmeyen ve destegini hic esirgemeyen divan kurulu'nun
            siz degerli uyelerine, yonetim kurulu arkadaslarima ve camiamiza cok tesekkur
            ediyorum. Surecin basinda asbaskanlik gorevimden ayrildim. Yonetim kurulu
            arkadaslarim cok buyuk bir nezaket ornegi gostererek bunu kabul etmediler.
            Yorucu, yipratici ve ayni zamanda devam edecek bu surecte yonetim kurulu gorevime
            devam etmeme kararimi aldigimi sizlerle paylasmak istedim. Yonetim kurulu
            gorevimden istifa etmek, besiktasliliktan istifa etmek manasina gelmiyor. Bundan
            sonra da camiamin hizmetindeyim.''
            serdal adali, devan kurulu uyelerinden haklarini helal etmelerini
            isteyerek, ''tekrar herkese, buyuk besiktas camiasina cok tesekkur ediyorum.
            Goreve geldigim ilk gunden itibaren besiktas'in tek bir kurusunun dahi hesabini
            yaparak calisacagimi soylemistim. Hep bu felsefeyle calistim. Tekrar tesekkur
            ederken, ben hakkimi helal ediyorum, sizler de hakkinizi helal edin. Saygilar
            sunuyorum'' diyerek sozlerini tamamladi.

-uyeler yakin ilgi gosterdi-

serdal adali, ceylan intercontinental otel'de gerceklestirilen
            toplantinin son bolumune katildi.
            Adali, otele giriste hemen toplanti salonuna gelmedi. Bir sure asagida
            bekleyen serdal adali, daha sonra toplanti salonunun onune geldi. Koridorda
            konusmalari bekleyen adali, dilekler bolumunde soz alarak, istifa kararini
            acikladi.
            Siyah-beyazli kulubun eski yoneticisine divan kurulu uyeleri yakin ilgi
            gosterdi ve kendisini alkislayarak karsiladilar. Konusmasi oncesi once divan
            kurulu baskanligi ve denetleme kuruluyla tokalasan adali, daha sonra yonetim
            kurulu bolumune yoneldi. Toplantida yer alan yoneticiler serdal adali'yi ayaga
            kalkarak karsiladilar. Yoneticiler birbirlerine sarilarak hasret giderdiler.
            Adali, daha sonra istifa ettigini acikladigi konusmasini yapti.
            Konusmasinin ardindan bir daha divan kurulu baskanligi, denetleme kurulu ve
            yoneticilerle gorusen serdal adali, uyelerden bu sefer tek tek helallik istedi.
            Serdal adali, daha sonra tek basina otelden ayrildi.
            -aa-

Yorum

• kenimiç
              haberci
              • 25 Kasım 2009
              • 1140

Suc orgutunun, galatasaray-bellinzona maclarin da **** yapmis olabilecegi ya da ****ye yeltendigi ileri suruldu
              italyan futbolunu hafta basinda sarsan ****
              skandalinin merkezindeki singapur kaynakli suc orgutunun, avrupa kupalarinin da
              dahil oldugu 200 macta **** yapmis olabilecegi ya da ****ye yeltendigi
              belirtildi.
              Italyan basinina yansiyan haberlerde, italyan futbolunu hafta basinda
              sarsan sorusturmasinin merkezinde yer alan, singapur kokenli uluslararasi suc
              orgutunun, aralarinda galatasaray'in 2008 yilinda uefa kupasi'nin 1. Turunda
              isvicre ekibi bellinzona ile yaptigi iki mac da olmak uzere, toplamda 200 maci
              manipule etmis olabilecegi ya da bu maclarda ****ye yeltendigi ifade edildi.
              Sorusturmada, 200 mac arasinda italya'nin 2. Ve 3. Lig maclarinin yani sira
              almanya, macaristan, bosna-hersek, slovenya, hirvatistan, isvicre, fransa ve uefa
              sampiyonlar ligi ile avrupa ligi on eleme maclarinin olabilecegi ileri suruldu.
              Cremona cumhuriyet savciliginin bu hafta basinda baslattigi ve italyan
              polisi tarafindan yurutulen ''last bet'' operasyonunun ilk asamasinin ardindan,
              alman yetkililerin, ellerindeki bilgileri paylasmak maksadiyla italyan
              mevkidaslariyla temas kurdugu belirtildi.
              Almanya'nin bochum savciligindan gelen belgelerde, marjio cvrtak isimli
              bir alman organizatorun pisman olarak verdigi ifadesine dayandirilan haberde,
              cvrtak'in agustos 2008'de oynanan dinamo zagrep-nk domzale maciyla,
              galatasaray'in bellinzona ile yaptigi her iki maci manipule edilen maclar
              arasinda saydigi ancak cok acik konusmadigi kaydedildi.
              Italyan ''corriere dello sport''ta yer alan haberde ise bellinzona'nin
              italyan kaleci antrenorunun, cremona savciliginin baslattigi sorusturmada
              hakkinda tutuklama talebi cikarilan almir gegic ile irtibat halinde olabilecegi
              iddia edildi.
              Almanya'da bochum savciliginin yuruttugu sorusturmanin merkezindeki isim
              olan eski futbolcu gegic'in, singapur merkezli suc orgutuyle yaptigi telefon
              konusmalarinin kayitlari nedeniyle hakkinda italyan cremona savciliginca
              tutuklama talebi cikarildigi basina yansiyan haberler arasinda yer aldi.
              Galatasaray, uefa avrupa ligi 1. Turu ilk macinda bellinzona'yi
              deplasmanda 4-3 yenmis, ali sami yen'de oynanan rovansta 2-1 galip gelmisti.
              Bu arada, italya'daki **** sorusturmasinda hafta basinda tutuklanan
              isimlerin sorgusu devam ederken, tutuklananlar arasindaki en populer isim olan
              atalanta'nin eski takim kaptani cristiano doni'nin zor gunler gecirdigi, geceleri
              uyuyamadigi ve kendisini ''tren altinda kalmis gibi'' hissettigi basina
              yansidi.
              -aa-

Yorum

• kenimiç
                haberci
                • 25 Kasım 2009
                • 1140

Aselsan'in gozcu'sune yilin yenilikci urunu odulu
                aselsan, turkiye elektronik sanayicileri
                dernegi (tesid) tarafindan duzenlenen ''yenilikcilik yaraticilik odulleri''nde,
                gozcu elektro-optik sensor sistemi ile ''elektronikte yenilikci urun'' odulunu
                kazandi.
                Aselsan'dan alinan bilgiye gore, tesid tarafindan her yil duzenlenen
                tesid yenilikcilik yaraticilik odulleri, kadir has universitesi cibali kampusunde
                duzenlenen torenle sahiplerine dagitildi. Turkiye'de arge calismalarinin yazilim,
                donanim ve surecler acisindan ozgun urunler vermesini de tesvik etmek amacini
                tasiyan elektronikte yenilikci urun odulu, aselsan tarafindan gelistirilen gozcu
                elektro-optik sensor sistemine verildi.
                Odulu, aselsan muhendislik direktoru ahmet tahsin ozgul, bilgi
                teknolojileri ve iletisim kurumu baskani tayfun acarer'den aldi.

-gozcu termal kamera-

gozcu, tehditlerin uzak mesafeden tespiti, tanimlanmasi, koordinatlarinin
                belirlenmesi ve haberlesme birimleri uzerinden ates destek unsurlarinin
                yonlendirilmesi amaciyla, modern ordularin taktik saha ihtiyaclarini karsilamak
                uzere tasarlandi.
                Icerisinde bir cok sensoru barindiran entegre bir termal kamera olan
                gozcu, personel tarafindan kolayca tasinabilmesi sayesinde her tur gorevde
                kullanilabiliyor.
                Ustun elektro-optik yetenekleri bir arada sunan gozcu; yuksek
                cozunurlukte termal goruntuleme, laser mesafe bulucu, yer konumlama alicisi
                (gps), sayisal manyetik pusula ve opsiyonel laser hedef noktalayici birimlerini
                iceriyor. Gozcu, gelismis gomulu yazilimi ile tum hesaplama islemlerini otomatik
                olarak, kullanici mudahalesine ihtiyac duymadan gerceklestiriyor.
                Hareketli birliklerde veya us bolgelerinde ucayak uzerine kurularak ya da
                elde kullanilabilen gozcu, genis acida arazi taramasi yapma imkani sunuyor.
                Tespit edilen muhtemel hedefler yuksek optik ve elektronik buyutme yetenegi ile
                kolayca tanimlanip teshis edilebiliyor. Laser mesafe bulucu ve diger sensorlerden
                gelen bilgiler ile hedefin konum bilgileri hizli ve hassas olarak bulunuyor.

-aa-

Yorum

• muroci40
                  Tecrübeli
                  • 15 Mayıs 2009
                  • 1229

kenimiç klgyo tbr
                  PARA ASLA UYUMAZZZZ! ( MONEY NEVER SLEEPS )

Yorum

• mustafa71mustafa
                    Bağımlı
                    • 19 Nisan 2008
                    • 819

Arabası olanlara kötü haber...

Maliye Bakanlığının Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni tarifeyle 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'ü geçmeyen otomobillerde MTV 480 liraya, motor silindir hacmi 1301 ve 1600 cm3'e kadar olan otomobillerde ise 768 liraya çıkacak.

Tarifeye göre, 1-3 yaş grubunda bulunan ve motor silindir hacmi 4001 cm3 ve üzerinde olan otomobillerde MTV tutarı ise 17 bin 443 liraya yükselecek.

Yorum

• mustafa71mustafa
                      Bağımlı
                      • 19 Nisan 2008
                      • 819

Tofaş markaları yeniden yapılanıyor.
                      TOFAŞ, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep markalarının yönetimini ''Premium Markalar'' çatısı altında yeniden yapılandırıyor.

Süreç doğrultusunda, "Premium Markalar"ın yeniden yapılanmasının yönetimini 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle Uğur İrfanoğlu üstlenecek.

TOFAŞ'ın yazılı açıklamasına göre, İrfanoğlu, eş zamanlı olarak da Chrysler Jeep Tic. A.Ş'nin yasal faaliyet süresi tamamlanana kadar genel müdürlük görevini sürdürecek.

Alfa Romeo ve Lancia Marka Direktörlüğünü yürüten Arzu Çolakoğlu, TOFAŞ Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini üstlenecek. Çolakoğlu, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle yeni görevine başlayacak.

Yorum

• Tnaaa28
                        Analizci
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1334

bu son haftayı böyle durgun sakin ve yatay geçirecez sanki... acık artı, acık eksi, acık yatay..

buda yılsonu rallisi değil ama yılsonu yatayı... yılsonu şelalesinden eyidir...
                        " Yazdıklarım şahsi düşünceler, analizler ve yorumlarım olup yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirmeyiniz..."

Yorum

• kenimiç
                          haberci
                          • 25 Kasım 2009
                          • 1140

muroci40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          kenimiç klgyo tbr
                          hayrini bol bol gÖrÜn hocam ben 2 3 gÜn Önce verİp afyona geÇmİŞtİm ondan kar edemedİĞİm gİbİ bunda da fİyat yÜkseldİ yİne de hayirlisi, tecrÜbe kazandik demek aÇ gÖzlÜ olmadan sabrederek beklemek gerekİyormuŞ, ben de bugÜn 2,87 den tekrar aldim,İnŞallah Çok yÜkselİr

Yorum

• muroci40
                            Tecrübeli
                            • 15 Mayıs 2009
                            • 1229

inşallah
                            PARA ASLA UYUMAZZZZ! ( MONEY NEVER SLEEPS )

Yorum

• ARTIK'ÇI
                              kah yerde kah gökte
                              • 02 Temmuz 2009
                              • 914

Gunaydin herkese..
                              Onlara güneşi işaret ettim, onlar parmaklarıma baktılar...

Yorum

• EFEKENT
                                Kıdemli
                                • 15 Mayıs 2008
                                • 4329

selamlar. ALTIN değerlendiren olduysa hayırlı olsun. Trend listesinden idi.
                                "Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
                                Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

Working...
                                X

Debug Information