pasta nötr ama teb alım yapmış diğer konu ise piyasanın ası iş yt.genel durumda poz kaptma işine dalmış sanırım ağam kurum değişikliğinde.ne güzel yukarı dalışyaparken aşağı dalışın sebebi poz değişikliği gibi.
2000 Yılından Bu Yana Endeks Hareketlerinin Günümüze Uyarlaması...
Collapse
X
-
ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
-
önce şunu bi yazayım dostlar
dow da şöyle bir trend var sanki...
açısı çok düşük (zaten öyledir dow da her zaman BKZ : 2010 grafiği... dow gıdım gıdım gider... İMKB 48 DEN 70 e gider )

görünen 12539 dan destek bulup zıplayacak demeyelimde... bizimkiler bunu yapacağını hesap edip 2 gün önceden hamleye geçti
şunu hep söylemişimdir yinede söyleyeyim
İMKB ÖNCEDEN KOŞAR...
misal dow yarın dip görüp, yükselişe geçecekse... bizimkiler en az 1 hafta önce dibi görüp, yükselişin yarısını yapmıştır bile
gerekçeside basit (en son mayıs sonu haziran başında yaşadık )
biz 24 mayısta dibi bulup yukarı öküz gibi yardırdığımızdan 10 gün sonra dow dax dibi buldu
bu zaman farkını yapmak zorunda...
ancak öyle para kazanabilir... yurtdışı düşüyor diye şortçu gelecekki tahtaya, onları longlasın
onlar tepeyi yapmadan 10 gün önce tepeyi bulmalı ki... yurtdışı yukarı gidiyor bizde gideriz diye mala giren, long açan bulmalı ki... verebilsin elindekileri
(bunun en güzel örneğide NİSAN 2012 ayıdır... 3 nisanda tepe yaptık ve komple o ay düştük, ama dow 2 nisan tepesinden sonra 11 nisanda dip yapıp, 11 nisan, 30 nisan arası aralıksız YÜKSELDİ... o yükselişi hiç kaale almadılar, dow yükseliyor diye gelene SOKTULAR MALI... )
---bu arada dow çizginin altına kaydı... trend bozulup buzulmadığını TAKA ABİ ye sorun, ben anlamam o işten
attı çizginin tekrar üstüne
555 teyiz
Yorum
-
gelelim 2. meseleye
İŞYATIRIM
1 senedir VOB ile uğraşıyorum.... ben İŞYATIRIM ın bir kere zarar ettiğini, terste olduğunu görmedim
ama bunu birkaç yerde yazdığımda, hemen bazıları '' İŞYATIRIM hep terstedir...'' dedi ve benimde kafam karıştı
ACABA diyor insan ister istemez
2012 yi sayayım size
9 ocak... 59775 dip görüldükten sonra (800 aktiften long açıp, kapanışta pozsuz eve gidek diyerek 60400 den kapamışlığım vardır
) 65000 e kadar, 5000 puanlık aralıkta İŞYATIRIM LONGLAMIŞTIR
TEB-CİTİ-MERİL.... 65 geçilirken gelmiştir piyasaya ve 76000 lere gitmiştir o trend
ondan kelli
nisan-haziran vade de ŞORTA dönmüştür... 14-15 mayıstaki 200 gho 69100 lere kadar 20000 şort biriktirmiştir...
17 mayıs günü 69600 görülüp, 68100 kapattığımız, ertesi günde 66800, 1300 puan gaplı (hatta 66150 çalışmıştı ) açtığımız gün sanırım 12000 şort vurup, piyasanın belini kırmıştır (o günkü pasta yorumumu yazmıştım meclis 5 te... isteyenler bakabilü )
sonra 64-65 lere gittik.... ve bunları 65 ortalama ile 23-24 mayısta EFG ye iteledi... 23 ünde 16000, 24 ünde de 12000 şort kapattı yanlış hatırlamıyorsam
o hızlı hamlelerin karını alıp, şöyle şapkasını önüne koyup düşündükten sonra, ertesi hafta
tekrar ŞORTLADI... EFG nin kapattıklarını açtı bu seferde (67300 kuzu abimizin rakamı, geçemedik biraz kaldıkya 66-67 arasında o zamandı ) yine 40000 şort a çıktı
ama hemen peşine 67 geçilipte artık altına gelinmeyeceği kesinleişnce KAPANMAYA başladı...
her ALLAHIN günü 5000 long açarak kapanıyordu... 6 hazirandan sonrasıydı (onuda yazdım ) en son 20000 şorta bıraktım... onlarıda 19-20 haziranda 71 geçilirken civarı çalışırken 2 günde 10000--10000 kapatmış
ve sonra vobun geldiği yer 78000 .... 7000 puan korumuş
ve en son TEMMUZ ayı
ay başından bu yana ŞORTLUYORDU... ben bile la diyordum (bu niye şortluyor, bu kadar şort diğer varken... TEB-MERİL-CİTİ longa abanmışken, manyak mı la bu diyordum )
ama sonuç, gelinen nokta
76,5--77 ortalama ile şortladığı 30000 şortu... 2 günde 74500 den kapadı geçti
hepimiz gördük
o yüzden İŞYATIRIM a öle böle diyip benim kafamı karıştırmayın...
İŞYATIRIM TERSTE OLMAZ...
çünkü spotta yabancıdan sonraki elinde en çok portföyü bulunduran İŞYATIRIM dır
kimse yokken bunlar vardı
İŞYATIRIM spot tahtalarına milyon milyon lotları alış-satış taraflarına yazmadan spot olmaz
yabancıdan sonraki en büyük eldir piyasada
kafası atsın, ''bu ne lan azına kesiyim'' desin tek başına borsayı 70000 e de sürecek gücü vardır... 50000 e gömecek gücüde vardır
Yorum
-
şuan -77 fıçır var... ve dow tarihinde ilk defa görüyorumPEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstergavur dow.... PEGA abisi ona destek gösterdi, nası tepiyor bi bakın hele
gavur gibi gidiyor noğmıssız
sabah olsa neyse, ama bu saatte kapanıştan 1 saat sonra bu değer, bir ilk
bi PİSLİK var yine... sabah ola HAYROLA bakalım
bu gavatlar birinden bişiy bekledi de, gelmedimi nooldu... helikopter konuşacak diyorlardı... ne oldu varmı bişeylerden haberiniz
aşşa köyde falan ne yazıyolar, okudunuz mu ?
iyi geceler dostlar
Yorum
-
şundan heral... teşekkürler legend dostLeGeND2369 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterLONDRA'da Olimpiyatlarda birilerinin 11 EYLÜL benzeri büyük bir saldırı planlandığı kimi yerlerde geçmekte. Böyle bir olay gerçekten olursa borsalar, pariteler, emtialar nasıl etkilenir acaba.
Yorum
-
daha yenisin o zaman PEGA bak bakalım grafiklere % kaç + - hareketler vardı.
diğer köye az önce attığım 2 grafik
Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı:yes: nerde o eski 3000 puanlık gap lar ve % 10 a varan +- hareketler özledik yawwwwww :kahkah:
kimisi ayakta kalır, diğerleri Vob a geldiğine geleceğine 1-2 günde bin pişman olurdu.
Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı
PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterşuan -77 fıçır var... ve dow tarihinde ilk defa görüyorum
sabah olsa neyse, ama bu saatte kapanıştan 1 saat sonra bu değer, bir ilk
bi PİSLİK var yine... sabah ola HAYROLA bakalım
bu gavatlar birinden bişiy bekledi de, gelmedimi nooldu... helikopter konuşacak diyorlardı... ne oldu varmı bişeylerden haberiniz
aşşa köyde falan ne yazıyolar, okudunuz mu ?
iyi geceler dostlarMeşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
Yorum
-
yarının değerlisi 74775 olup 74550-75050 geniş bant testere ihtimali olabilir.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
yazdıklarım beni bağlar,yatırım tavsiyesi kesinlikle içermez.o kadar bilseydim ne işim varki burda...
sadece bilgi amaçlı olup; bilgi kutsaldır vede paylaşılmadıkçada bilgi anlamını taşımaz.
müzik ahengiyle coşkuları veriyorsa. barları hissetmelisinki dokunacağın noktalar düzgün notaları mırıldansın.
Yorum
-
-
8 dolarlık elmayı 600 dolara yersen böle ömcüğe turkar.hehehe
ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
Yorum
-
aynı terane bizde 10 hisse dowdada 10 hise endekse yön vermekte.bundan dolayı endeksler filika gibi oynamakta.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
Yorum
-
bugün her iki yön için çarpılma günü olabilir.zira testere görüntüsü mevcut.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
Yorum
-
bence de işyatırım kolay kolay terste kalmaz.PEGA_SUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İŞYATIRIM TERSTE OLMAZ...
çünkü spotta yabancıdan sonraki elinde en çok portföyü bulunduran İŞYATIRIM dır
kimse yokken bunlar vardı
İŞYATIRIM spot tahtalarına milyon milyon lotları alış-satış taraflarına yazmadan spot olmaz
yabancıdan sonraki en büyük eldir piyasada
kafası atsın, ''bu ne lan azına kesiyim'' desin tek başına borsayı 70000 e de sürecek gücü vardır... 50000 e gömecek gücüde vardır
kurum her gün tek başına nerdeyse toplam kontrat hacminin neredeyse yarısı kadar kontrat açıp kapıyor..
hatta son aylarda sanko ile beraber (karşılıklı işlem yapıyorlar veya yapmıyorlar.. ) vobu domine ediyorlar.. ikisi beraber her gün en az 70k-100k kontrat alıp satıyor. adamların maliyetini bir tek kendileri bilirler.. çünkü maliyetleri continuous. muhtelemen gün içindeki ağırlıklı ortalamanın açık pozisyonlarına göre az biraz gerisindeler veya ilerisindeler..
bunların terste kalması mümkün değil.. piyasaya yön veriyorlar.. yani bu derinlikte.. iş yatırım+sanko ne derse o olmakta..
bir de deniz ve tera var. bunlar yine 30-40k hacimle kontrat açıp kapıyorlar.. açık pozisyon bırakmıyorlar arkalarında..
Yorum
-
bugün gidin özel işlerinize bakın öğlenden sonraki şekillenmeye göre bakarsınız.
11:00 EUR İtalya Tüketici Güveni 85.0 85.3
11:00 EUR Almanya Ticari Beklentileri 96.7 97.3
11:00 EUR Almanya Anlık Değerlendirmesi 113.0 113.9
11:00 EUR Alman Ifo İş Ortamı İndeksi 104.7 105.3
11:30 GBP GDP (Yıllık) -0.3% -0.2%
11:30 GBP GDP (çeyreklik) -0.2% -0.3%
11:30 GBP Hizmetler İndeksi 0.3% 0.0%
12:30 EUR Almanya 30-Yıllık Tahvil İhalesi 2.410%
13:00 GBP CBI Endüstriyel Eğilim Emirleri -12 -11
14:00 USD MBA Morgage Başvuruları (Haftalık) 16.9%
14:30 TRY Türkiye İmalat Güveni 108.10
17:00 USD Hazine Sekreteri Geithner Konuşması
17:00 USD Yeni Ev Satışları 372K 369K
17:30 USD Ham Petrol Envanterleri -0.809M
17:30 USD Benzin Stokları -1.815M
20:00 USD 5-Yıllık Tahvil İhalesi 0.752%ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
Yorum
-
supotta yan hisselerde hareketler olması muhtemel gibi.ŞAŞKIN ÖRDEK SUYA DALARMIŞ..HERZAMAN BİR ŞANS VARDIR,YARATMASINI BİLİRSEN.
Yorum

Yorum