altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
kuzu 73.800 den kısaldıysa ki bozarsam namerdim dedi, vadeli 65 gördüğü gün çıkar. paralarıyla nasıl seviştiğini yazar.
işini bilir o hatta beklenen düşüşün ardına atacağı adımları planlamış ve skenderi bir örümcek gibi ağına çekmeye hazır ol bekler...
kuzu babama bu kadar iltifat etmedim, yanıltma sende beni hehehehehegrafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme
Yorum
-
Arkada kalmasın....
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster7000 puan...mnumum...bi kontrat yok eder bu....74 000-7000=67 000 makuldur....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstershortlama sebebm bu zaten...bu korkuyu yaydiki kimse shortluyamasn....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdenge kurulmali....taslar yernden oynadi bi kez...BUNU YERINDEN OYNATANLAR...NE YAPTKLARNI BILIYORLAR....
biz avciyiz....avci sabirla bekler....bekler....bekler....ve furur....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdenge....yil sonunda....s@p degerne gore....fonlarin ve bankalarn karlilik hesaplardir....s@p...ne kadar asagda ise....ondan daha fazla kar yazan fon yoneticsi....BONUS ALIR.....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdenge kosullari...
dow 9300....dolar endeks 80 ler...petrol 60....altn 1475....biz se keyfi bilir...73 800 shortum...inersem namerdm...Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
sn kuzu nerelerdesiniz... umarım amerikadaki işleriniz yolundadır acaba görüşlerinizde bir değişme varmıdır?... yada son yorumlarınızı alabilirmiyiz... saygılar...
Yorum
-
Yayınlanma Zamanı: 03 Ekim 2011 - 09:10 pm
Bir kaç gündür sabırla makale yazmayıp, altının şöyle 1.400 dolar/ons düzeyine gerilemesini bekliyorum. Çünkü, sıradan yazarlar altın 2.000 dolar/onsa giderken “altın alın” diye yazar. Benim gibi çağın çok ötesini gören Yüce Bilgeler altın dayak yeyip orta malı olurken o makaleyi yazar. İnsanlar ihtiyarladıkça, köşe yazarları ise çaptan düştükçe aynı teraneyi daha sık tekrarlar. Benim gibi ebediyet ufkunun ötesine intikal etmiş, orda “çifte dönen” Fevkalde Özellikli Şahıslar (FÖŞ) ise siz, sıradan fanilerin akıllarından çıkmasın diye bazı şeyleri bilinçli olarak sık sık hatırlatır.
Bunlardan en önemlisi de yatırım ile ticaree arasında hiç bir fark olmamasıdır. İyi tüccar satarken değil, ucuza alırken kazanır. İyi yatırımcı da herkes korkudan tiril tiril titrirken, minik popişi yusuf yusuf atarken mala girendir.
Bazı okur yorumları arasında yer alan “altın 2.000 dolar olacak” dediğim, bu tahminimin çıkmadığı iddiasını-affınıza sığınarak-çocukça buluyorum. Evet, bir Haberertürk yada Bloomberg programında altın için 2.000 dolar hedefini açıkça telaffüz ettim. Ama ben nerede bilebilirdim ki, bütün dünya ağzımdan çıkacak bir kelamı nefesini tutmuş bekliyor? Bir ay içinde altın spotta 1.930 dolar/onsa çıktı. Yani, yıl sonu hedefim 4 ay erken gerçekleşti. Peki altında niye bu kadar sert satışlar yaşanıyor? Birincisi, bu gezegende benden başka FÖŞ’ler de var. Fiyat 1.930 dolara çıkınca, malı verirler haliyle. Bazıları ABD dolarının değer kazanmasının altının aleyhine olduğu tezini işlerken dolar-altın arasındaki ters korelasyona dikkat çeker. Koçlar ve Koçiye’ler, eski korelasyonlar bardak oldu. Korelasyon analizi bir haltıma yarasaydı, Afrika’nın balta girmez ormanlarından 3 tane şempanze kiralar, onlara portföy yönettirirdik. Korelasyon hiç bir şey, “causation” yani sebeplendirme herşeydir.
Bu sefer de altındaki gerilemenin nedeni doların güç kazanması değil, tüm dünyada dolar likditenin iyice sıkışmasıdır. Avrupa bankaları bile dolar bulamıyorken, kredi alıp altın gibi güvenli limanlara yatırım yapanlar birden “squeeze’e” uğradı, yani kredi maliyetlerinde artışla karşı karşıya kalınca zorunlu satışa geçtiler. Bazı büyük bankalar da dolar temin etmek için zorunlu satış yapmış olabilir. Bu satışların bir-iki hafta ömrü var. Aradından, altın en azından 2015 yılına kadar sürecek azimli tırmanışını yeniden başlatacak.
Birisi size “altının daha fazla değer kazanması için 3 neden göster” filan gibi aptalca bir soru sorarsa, siz de ona “altının değer kaybetmesi için tek bir neden göster” diye cevap verin. Göya altında balon varmış, spekülatif furya varmış, yakında patlarmış. Altının en büyük özelliği geleneksel değerleme yöntemlerine sığmamasıdır. Altının değeri sadece arz-talep analizi ile çözülebilir. Şimdi bu yöntemi birlikte uygulayalım.
Arz tarafını az-çok biliyoruz. Dünyada yeni altın madeni pek keşfedilmiyor, halen üritimde olanlar da gittikçe artan birim maliyeti ile karşı karşıya. Son 10 yılda altın arzında en büyük belirsizlik olan merkez bankası satışları da sona erdi. Arıtk merkez bankaları net alıcı. Talep tarafında altın almak için ilk neden de bu. Asya başta hızla büyüyen gelişen ekonomiler ihracata dayalı bir model uyguluyor. Bu modelin bir yan etkisi de merkez bankalarında F/X rezerv birikimi. Sıradan insanlar yarın Çin yuanı’mı rezerv para olacak, Euro’mu olacka diye sığ tartışmalar içindeyken, siz FÖŞ olmaya çalışın ve şu gerçeği görün artık: Hiç bir merkez bankası forex cinsinden rezerv tutmak istemez, volatilite çok yüksek, getiri de sıfır. Tüm merkez bankaları yıllar boyunca altın cinsinden rezerv kompozisyonlarını artıracak.
İkinci neden ise dünyanın en hızlı refah düzeyi artan toplumlarının altın manyağı olması. Biz, Araplar, Çinli ve Hintli’ler. FT haberine göre Türkiye’de sikke ve ziynet altının değeri 300 milyar dolarmış. İşte ben buna “popişden duyum alarak habercilik” derim. Elde tek bir veri olmadan işkembe-i kübradan konuşmak. Ama, Türkiye’de bu kadar altın varsa dahi, bunu finansal sisteme kazandırmak fikri boştur. Çünkü, kollarında, gerdanlarında, çeyiz sandıklarında altın tutan insanların bir numaralı nedeni finansal sisteme güvenmemeleridir. Bir ülkede gelenekler ya da miras hukuku tüm üretim varlıklarının babadan-oğula intikal etmesini emredieyorsa, kadınlar ellerindeki tüm birikimi altında değerlendirecektir. Daha önce de yazdım. Çin ve Hindistan’da 2 milyar insan önümükzdeki 30 yılda orta sınıfa yükselecek. Araba, Tv ve ev almanın yanında net servet birikimi de yapacaklar. Bu servetin hiç de küçümsenmeyecek bir bölümü altın ve diğer değerli metaller vasıtası ile yapılacak. Sizce dünyada bu talebi karşılıyacak kadar ek altın üretimi yapmak mümkün mü?
Operation Twist de altın almak için süper bir fırsat. QE2 son derece başarılı oldu (enflasyon beklentisini yükseltti), Operation Twist daha da başarılı olacak. Yıl sonuna kadar ABD’de 10 yıllık tahvilde getiri %1.5, 30 yıllık da ise %2.5 düzeyine gerileyecek. Harika, muhafazakar yatırımcının elindeki son getiri üreten finansal varlığı da aldık böylece, kaçacak yeri kalmadı. Altın alacak. Tabii, 6 Ekim’de faiz indirmesi olası AMB’nın aynı zamanda bankalara 1 yıla kadar vadelerde sınırsız likidite sağlayacağını da ekleyelim. Dünya İspanyollar’ın Peru’da gümüş madenleri keşfedip Avrupa’da değerli maden sirkülasoyonunun bo..unu çıkarttığı günden bu yana görülmedik bir para arzı artışı ile karşı karşıya. Kısa vadede değilse bile, uzun vadede bu kadar para basmak herhalde enflasyonist olacak. Nereye gidecek enflasyondan kaçan yatırımcı? Altına.
En son olarak ise FÖŞ’lerin altın daha 1.00 dolarken keşfettiği ve her altın aşağı geldiğinde alım yapmasına neden olan gerçeği sizlere ifşa edeyim: Yalnız enflasyo değil DEFLASYON dönemlerinde de altın satın alma gücünü koruyan tek varlıkdır. Çünkü deflasyon borçların reel değerinin artması anlamına gelir. Zaten aşırı kaldıraçtan geberen finansal sisteme bir de deflasyon yüklerseniz, borçlarınn ödeyemez hale gelir. Bankalar başta finansal kurumların borçlarının ödeyemeyeceği kaygısı ise altına alım getirir. Somuta dönelim, AB bir kaç ay daha sorunlu bankaların sermayesini zorla artırma kararı almazsa, bankacılık sisteminden kaçışla altın tahayyül ettiğimden daha hızla prim yapar.
Beyler ve Bayanlar, Altın’ın Altın Çağı gelmiştir. Alkışlarınızla.
Atilla YeşiladaPul para; para pul olur.
Yorum
-
Furuşan kuzu abi.............
Bunlar ne iş........
Bizi aydınlatsan....
Bu krizden çıkmak için ,
1-ÇİN'in bölünmesi............
2- ABD'nin de Sovyetler Birliği gibi dağılması...........
Çözüm olabilir mi......? Makro analizinde bunlarla ilgili birşeyler var mı...?
Saygılarımla
AYIGücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....
Yorum
-
Altın için önemli bir gün, 1678-80 li seviyelerdeki direnci 4. denemesinde kırıyor gibi gözüküyor, Ayrıca yükselen üçgen formasyonu oluşmak üzere formasyon başlarsa hedef 1850 li seviyeler..Tabi seanslık ve günlük kapanışlar belirleyici olacaktır.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yorum
-
usaglar...
73 800 shortlarımı bugun...hedefımde kapattım....7000 puan karı cebe aldım....
bıraz daha altı var emme....onemlı olan dısıplın....verdıgım hedef 7000 dı ve aldım....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ımkb100 55 500 eskı zırve yenı destekte....bıldıgınız gıbı 48 000 longları 55 000 lerde kapatmıstık....gerı oradayız...
skender ya buranın altı artık yok deyıp....avrupa kararları alınınca yukarı fısekler....yada 48 000 e yenıden bı hamle yapar emme....bu hemen bırden olmaz....
sımdılık tum pozızyonlardan cıkmıs....heryerde full nakıtım....
ne altın var...ne hısse var...ne dolar var TURKIYE BOLUMUMDE....AMERIKADA DOLARDA....TURKIYEDE TL YE GECMIS....1.85 ILA 1.90 ARALIGINDA....
malsız ve culsuz bı vetan evladı olarak...hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum....vetanın vazgecılmez evlatları....
gariiii
gozlerim....yeni fırsatlarda ve tetıkte....SKENDER AGABEYİMİN DOVLETLERI SOYUS BICIMINE ODAKLI...VE ORADA YARATACAGI FIRSATLARA KILITLI BEKLIYORUM....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum

Yorum