altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

skender....neyi istiyor....DEVLETLERI SOYMAYI....DOLAYISIYLA HALKLARI....

devletler ve demokrasiler neden kurulmustur....KOLLUK KUVVETLERI UCUN....

SKENDER...iste bu kolluk kuvvetlerini....yunan ve italyada devreye sokmus bulunuyor....

her ikisindede teknokrat ve tarafsiz hukumet kuruldu...VE HALKLARA AHU ICIRILECEK.
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• EFEKENT
      Kıdemli
      • 15 Mayıs 2008
      • 4329

Dovcons geldi zurnanın zırt dediği yere...
      bakalım ne edecekler...

"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
      Hint Atasözü

[url]https://twitter.com/EFEKENT017[/url]

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

tefeciler ve kurulan teknokrat hukumetler....ve beklenen cozum....

sorun ne...italya ve yunanda borc...milli gelirlerinin yuzde 120 si ve ustu....

tefeciler bonolarini almiyorlar artikin....ve alincada korkunc faiz yaziyorlar...bu faizle borc iyicene kuduruyor....

para basamadiklari ucunde....maaslari ve butceyi yurutecek paralari yok....

teknokrat ne yapar....vergiyi koyar....yatirimi kisar....buda halklarin satinalma guclerini sifirlar....bu haldeki ekonomi ise....ALMAN URETIMINI....satinalamaz....ve alman ekonomisi buzusur....motor tekler ve avrupa merkez bankasi givrasir....givrasinca euro kitlasir....euro kitlasinca....kriz turkiyeye gecer....iki yonden...birincisi az mal satarak....ikincisi euro kredilerin geri donusu ile....

simdilik bi rahatlama olacak....ve biz shortcular...bi sure...ebemizin orekesini operiz....yanik yanik aglasiriz...zaten borsada bu nedenle zevklidir....got ustu oturunca aniden....vawww....hicbirsey bildigimi gibi degilmis dedirtir...tuzu yalatir....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• bir bilmeyen
          Katılımcı
          • 21 Ağustos 2011
          • 93

Merhaba Sn Kuzu altında yakın dönemdeki fikirlerinizi biliyorum. 3-5 ay ve 1-2 yıl perspektifinizde değişiklik var mı?
          Altına bir miktar bağlamayı düşünüyorum, uzun vade için, ama bir türlü istediğim alım seviyesine gelmedi. Geldiysede dolar yükseldi. Ne düşünüyorsunuz?
          Saygılarımla.

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

altinnn....

parasal sikisma surerse ki surecek.....altin....1400 leri oper....altinin 1800 ustu ve beyond var emme...simdi degillll...onu 1800 e tasiyan motor....bu rakkam ve ustunde....yogun satici buluyor....bunnar tefeciler....tefecinin satici oldugu hicbir piyasa iflah olamaz....

o nedenle....

altin 1400 lere inmeli ve bu belalardan kurtulmali ki....benim 2008 de yazdigim raporda verdigim 3600 dolara gidebilsin...yoksa cok zor....

Yorum

• sonperde33
              Kıdemli
              • 03 Ağustos 2011
              • 3006

sn.kuzu iyi yazmışssın emmee, sarı gacının kardeşi zenci uşağı unutmuşsen
              nasıl kardeş oluyolarsa, ama senin geçmişteki formüle göre hemüde eküz kardeşler.

opetmi opekmi, kıytırıktan kabile reisi sendikası zencü uşağı gazlamak için ellerinden geleni yapıyorlar,açıklama felan yapıyorlar,
              somalideki karışıklıklar, nijeryada petrol boru hatlarının sabotajlanması her ne kadar çadır ahalisinin çapını aşsada adres onlar gibi.

bekliyoruz bakalım, neticede bunlar haydarı kafalarına ailecek yiyecekler,
              911'i aradıklarında meftayı kaldırmak için orada olacağım.
              nihahahaha,

(normalde böyle yazmam ama bu akşam promüllüyüm idare edin saygılar)
              Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
                Kıdemli
                • 03 Ağustos 2011
                • 3006

zaten dünyanın başına ne gelecekse, bu zenci uşaktan gelecek,
                alın öbür tarafın gocaman kuşundan mükkemel bir paylaşım,
                kocamankuşu ve paylaşımlarını özledik bu arada...

Çinliler Avrupalılara demiş ki, size Avroyla değil Çin parasıyla borç vereyim. Yazar diyor ki, bu gerçekleşirse, ABD de Çin parasıyla borçlanabilir!

------

ABD'nin oyun planı ise belli. İkinci Dünya Savaşında Japonya'ya yaptığının bir benzerini Çin'e yapmaya niyetleniyor.

İkinci Dünya Savaşında Japonya, ABD'den ve Endonezya'dan petrol alıyordu. ABD henüz savaşa girmemişti. ABD, Japonya'ya petrol satışını durdurup Endonezya'dan petrol ithal etmeye başladı. Savaş içindeki Japon ekonomisi enerji darboğazına girdi. Bunun üzerine Japonya mecburen Endonezya'yı işgal etmeye hazırlanmaya başladı. ABD, donanmasını, Japonya'nın tam ensesine, Havai Adalarında Pearl Harbor'a yerleştirdi. Japonlar, Endonezya'ya saldırırlarsa ABD'nin arkadan saldırmasından korktular. Mecburen Pearl Harbor'a saldırdılar... http://www.zerohedge.com/article/str...ulf-and-energy

Şimdi ise ABD, iki kanatlı bir strateji uyguluyor. Bir kanattan, Çin'in İran Körfezi dışından satın aldığı petrolleri bir bir kurutuyor. Sudan ikiye bölündü, petrollü kısmı ABD yanlılarında kaldı. Libya, arapsaçına döndü. Çin git gide, Hürmüz Boğazından geçen petrollere mahkum kalıyor. Diğer kanattan, Basra ve Körfez petrollerini boru hatlarıyla taşımaya hazırlanıyor. http://intellibriefs.blogspot.com/20...e-network.html Arap yarımadasında Hürmüz Boğazının etrafından dolaşan hatlar yapıyor. Dahası, bir hat Yemen'e, bir hat Kızıldeniz'e, bir hat da Akdeniz'e çekiyor. Kızıldeniz girişindeki Bab-ül Mandeb boğazını (Yemen ve Somali) kontrol etmeye çalışıyor. Akdeniz'e giden hatların emniyeti için Suriye'nin kontrolü gerekebilir.

İşini zamanında halledebilirse, Hürmüz Boğazını bir bahaneyle kapatacak. Çin ya ABD'ye saldıracak ya da teslim olacak, tıpki İkinci Dünya Savaşındaki Japonya gibi. Bu arada, yukarıdaki Stratfor yazısında ABD, Japonya ile nasıl dalga geçiyor? Nükleer enerjisi var diye kendini emniyette görüyordu, depremden sonra Hürmüz Boğazına mahkum oldu diye yazıyor (In dealing with the Persian Gulf, will Japan continue to follow the American lead or will it decide to take a greater degree of control and follow its own path? The likelihood is that a shaken self-confidence will make Japan more cautious and even more vulnerable)....

İşini zamanında halledemezse, Çin parasıyla borçlanacak.
                vakti zamanında bir yazı okumuştum, japonya pearl harbour'a saldırmadı, saldırmak zorunda bırakıldı,
                nedenini bu arkaşımızın paylaşımına kadar hiç bir zamam öğrenememiştim,

ama holywood'tan lansedilen, gariban savunmasız amerikan askerlerinin savunmasız şekilde telef edilişine, abd'nin buna haklı baş kaldırısıydı japonyaya saldırması,
                hatta o kadarki savaşın sonlarına doğru,japonya 100 mil açıktan amerikan donanması tarafından,
                kuşatılmasına rağmen (yani savaş bitmesinin adı konmuşken)
                2 tene de, atom bombasını kafalarına yemişlerdir, sırf icat edilen silahın denemesini yapmak için.

varın siz düşünün vietnam savaşından bu yana amerikanın icat ettiği ama denemek için can attığı silahları. neticede kendileri dünya üzerinde gelmiş geçmiş en predator medeniyettir.

Yorum

• sonperde33
                  Kıdemli
                  • 03 Ağustos 2011
                  • 3006

birde hep merak etmişimdir, 2.dünya savaşında dümüdüz edilen jap ve alamanlardan neden bu kadar geri kalmışız diye,

gariptirki hep icatlar ve buluşlar *** korkusundan yapılmıştır.
                  şöyleki 2.dünya savaşında alman hava saldırılarından tüm avrupanın anası ağlamıştır,
                  son kale ingiltereye dalınca toslamıştır almanlar, çünkü bunların red baron denilen pırpır uçakları, alman pırpırlarına karşı üstün başarı göstermiştir,
                  buna rağmen alman hava akınlarından bunalan ingilizler radarı icat etmiştir,

sonrasında almanlar,doğru düzgün giremedikleri ingiliz semalarına , icat ettikleri uzun menzilli füzeyle londranın anasını ağlatmıştır,
                  dünya üstünde bilinen ilk jet savaş uçaklarınıda almanlar icat etmiştir ancak bu savaşın sonlarına doğrudur, müttefik uçakları yanlarından vınnnn diye geçen cisimleri rapor etsede, yetiştirememişlerdir bu müthiş buluşu savaşta kullanmaya. ( bu işin kaymağını, göçertilen ülkenin bilim adamlarını ithal eden
                  amerika yemiştir daha sonra)

demek istediğim hayır ve şer yalnız Allah'tandır, size başta sıkıntılı olarak görünen durum,
                  ilerideki şahlanızın fitili olabilecektir, o yüzden mızmızlanmak hemen havlu atmak yerine çalışmak,
                  mevcut duruma sabredip, inanıp, azmedip, adaletli bir şekilde çalışmak çok önemlidir.Güçlü zalim insanlar istedikleri kadar plan yapsınlar, olacakları yalnız ona onun kurallarına göre iman edenler belirler. bizim sıkıntı yaşayamamış olmamız belki iyi değil kötüdür.

neyse geri kalmışlığımıza son iki nokta zihniyet ve oluşum farkıdır,

oluşumdan kastım,
                  alman ve japonya yenik düşünce 2. dünya savaşında, bütün gelirlerini eğitim ve sanayiye harcamışlardır,
                  (ordu kurmaları antlaşmalar vasıtası ile yasaklandığından)
                  bizim etrafımızdan dolayı haklı olarak malesefki böyle bir şansımız yoktur,

en önemlisi zihniyet ise,
                  adamlar tüm geniuslarını askere almamış elde tutmuştur,savaş sonrası bu memleketlerde erkek nüfus kalmamasına rağmen, beyin takımı kalmış,
                  fabrika kurabilmiş, ancak işçileri bizim gibi memleketlerden ithal etmiştir.

bizde ise atom mühendisi, kaliteli makine mühendisleri,
                  ancak askeriyede 1000 kişilik asker gazinosunda televizyondan yada buzdolabından sorumlu olmuştur.

Yorum

• manif
                    Matematikçi
                    • 16 Ağustos 2011
                    • 752

sayın sonperde 2.dünya savaşı tarihini ayrıntılı okumuştum.
                    japon amiral Yamamoto'nun minik bir hatasını amerikalılar affetmemiş ve savaşın kaderini japonya aleyhine değiştirmiştir.
                    gerçi bizim bilgilerimiz değerli gocamankuş'un yanında kırıntı hükmünde bile değildir, kendisi öyle güzel strateji yazıyor ki hayranlıkla okurum.
                    sizin mesajında bahsettiğiniz cihan harbi sonrası eğitim hamlelerine karşı bizim ülkemizin milli denen eğitim bakanlığı,
                    amerikanın los angeles-san franciscosundan 15 kişilik sınıflarda çift öğretmenle uygulanan eğitim modelini 1-1 kopyalayıp,
                    40-50 kişilik sınıflarda, hizmet içi eğitim görmemiş, maaşı hali hazır son KHK ile hademe maaşından daha aşağı bırakılmış, kamuda en az maaş olan memur olmuş
                    öğretmenlerimizden uygulanmasını beklemekte ve öğretmenleri dersten daha fazla evrak yüküyle ezerek, adeta koyun yetiştirilmesini sağlamaktadır.
                    ben öğretmenim çocuğum yok ama günün birinde çocuğum olursa, zorunlu eğitim kısmını okutup liseyi dışarıdan açık lise aracılığı ile bitirtip evladımı bu ülkede uygulanan
                    hiçbir sınava sokmadan kendim gereken bilgiyle donatıp, üniversite tahsilinide gücümün el verdiği ölçüde yurtdışında özgür bir akedemik ortamda almasını sağlayacağım.
                    bu ülkenin bulunması gereken yere gelememesinin sebebi, eğitiyoruz diyerek koyunlaştırıp, aptallaştırmaya çalıştığı beyin gücünü hakkıyla kullanamamasından ötürüdür.
                    ve bilinmeyen (aslında bilinen ama uluorta dile getirelemeyen) birtakım iç-dış dinamikler bu aptal eğitim sisteminin iyileşmesini bir şekilde sabote etmektedir.
                    neyse çok yazdım.
                    grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

güzel paylaşımlar için teşekkür ederim sonperde

ben de kendi mantığıma göre, alman ve japonya'nın teknoloji'de ilerleyişini ve bunu ekonomiye olumlu aktarmalarını (bunu ruslar yapamamışlar mesela, teknolojide ilerlemelerine rağmen) açıklamaya çalışmışımdır

evet almanlar ve japonlar askeri harcamalar yapmamışlardır bu önemli bir etkendir, o yüzden savaş ve uzay teknolojilerinde değil (yani jandarmalık işinde değil) günlük ihtiyaçlarda ilerlemişlerdir (bilgisayar, araba gibi)
                      eminim bunda bu ülkelerin ekol oluşturabilecek üniversitelerin/ekollerin yanında, hırslı ve emperyal/istilacı kültürlerinin de etkisi vardır
                      japonya'nın bilim tarihini bilmiyorum, ama almanya özellikle rönesan ve daha sonra barok döneminden sonra felsefe, bilim ve müzikte çok ilerlemiştir
                      hitler gibi bir deliyle de bilime de çok önem vererek teknolojide ilerlemiştir... çok iyi bir know-how'a sahip olmuştur
                      (japonya'yı dediğim gibi bilim tarihini bilmiyorum tek bildiğim, demir konusunda, samuray kılıçlarından dolayı çok ilerde oldukları)

2.dünya savaşından sonra da, amerikan sermayesi japonya ve almanya'yı sadece düzgün iş yapan okumuş, akıllı, büyük sözü dinleyen uslu çocuk olarak kullanmıştır
                      yani okumuş amele olarak kullanmıştır
                      ve şimdiye kadar sadece finansal olarak onları istediği zaman vergiye bağlayabilmiştir
                      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

yukaridaki yazilara sunuda ilave etmek icabeder....

parite savaslari....

cin.....arkadaslarin cok guzel anlattiklari japon eliminasyonu na karsi....kendini korumak ucun farkli ve onemli bi silahla saldiriyor su an...

bu saldiri....dolar ve euro yu yikmaya yonelik....basarirsa skender ayvayi cig yer....

nedir bu....

cin....rusyayla anlasti....rubleyle satinaliyor....yuan la satiyor....arada dolar veya euro yok...

cin bunu....petrol veya kredi iliskisine girdigi ulkelerlede yapma pesinde....

YANI....DIRECT SEYTANA....REZERV PARA DOLARA SALDIRIYOR....BU HEPSINI YIKAR....BASARIRSA TABIII.....

Yorum

• FNT
                          KARAKARTAL
                          • 29 Mart 2008
                          • 4754

Kuzu emmi, boğalar biraz daha büyüyünce katliam olacakmış diyorlar. Sen ne dersin?

Büyüyen boğalar bir araya gelince ayı katliamı da kaçınılmaz bir sonuç olabilir. Doğru mu?

Hörmetler emmi.

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

sayın kuzu anlattıklarınızı nasıl okumalıyız?

çin'in saldırısı, dolar ve euro'nun itibarsızlaşması ile olabilir ancak
                            hadi euro'yu sallayalım... ne askeri olarak büyük bir güç ne de siyasi istikrarını sağlayabilmiş bir oluşum

peki dolar?
                            onun itibarsızlaşması nasıl olur?
                            petrolün dolar ile satılmaması
                            veya doların çok fazla devalue olması ile mi? örneğin petrol 300 dolar olursa, bakır şimdikinin 10 katına çıkarsa gibi... sallıyorum şu anda

çin bunu yapabilir belli bir süreliğine
                            ama o sırada
                            askeri olarak, abd'nin siyasi ve askeri olarak meydan okumalarına karşılık verebilmesi gerekir
                            ayrıca o asosyal/mazbut halinden kurtulup, diğer dünya halklarına satması gereken yalan/hayal veya ideolojide belli bir noktaya gelmiş olması gerekir

veya kervan yolda düzülür mü diyecek

sizin öngörünüz nedir?

bu arada, türkün furuşkan evlatlarına bir video
                            moğol: cengiz han filminden bir sahne
                            http://www.youtube.com/watch?feature...v=VdMKZAWTlCo#!
                            "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• banner
                              Yeni Üye
                              • 29 Ekim 2011
                              • 41

Şöyle bir haber var. Şayet bu haber doğru ise vay yavrum vay.

Yorum

• manaw
                                havacı
                                • 28 Ekim 2011
                                • 896

Bugün kap'a 365 nu.lı haber ile "CIN PASIFIK OKYANUSU'NDA BUTUN EKONOMIK DENGELERI DEGISTIRECEK KADAR PETROL REZERVI BULDU" başlıklı haber düştüler.. Aynı haber bloomberg'de geçtiğimiz cuma günü yayınlanmıştı. Sn. sonperde'nin mesajı ile ilintili olduğu için paylaşıyorum.. Miktar bu kadar büyük olunca bulmaktan ziyade sıkıntıları yazıp çizittirmişler..

http://www.bloomberg.com/news/2011-1...-drilling.html

Yorum

Working...
                                X

Debug Information