altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

sayın kuzu ve bikmisbroker, inşallah iyisinizdir
    biz arkadaşlarla yaptığımız beyin fırtınası sonucunda sizin daha önce sormuş olduğunuz soruya son bilgiler ışığında tekrar cevap vermeye çalışalım

soru su...usaglar...
    neden borsalar coktu...dolar tl coktu....de....parite cokmedi...eskiden ilk o cokerdi....

2008 krizi, subprime mortgage kriziydi ve amerika likiditeye sıkışmıştı.. o yüzden bütün dünyadaki amerikan sermayesi amerika'ya geri dönmek zorundaydı...
    çıkarken doların değeri arttı bütün dünya para birimleri değer kaybetti...

peki bu petrole nasıl yansıdı???
    bütün dünyada petrole talep azaldı ve petrolün fiyatı düştü.. sanırım %50 düştü, 50 dolara kadar
    ama yine de dünyanın diğer kesimlerindeki ekonomiler(emerging ve avrupa) ciddi sorun olmadığı için petrole talep devam etti ve bir denge sağlandı (amerika ve diğer ülkelerin petrol talepleri doğrultusunda bir denge oluştu)

ardından qe1 ve qe2 ile amerika iki şeyi başarmış oldu
    çok değerli olan dolar sebebiyle çökmekte olan ekonomilerine şok etkisi ve finansal piyasalar açısından da yeni bir business cycle'a start
    dolar değersizleşti ve dünyadaki ülkeler petrole daha fazla ihtiyaç duymaya başladı ve petrol tekrar arttı...

peki, şimdi o zamankinden farkı nedir?
    1. para amerika'ya dönmedi (dolayısıyla finansal açıdan dolar euro karşısında değer kazanamadı)
    2. avrupa'nın ekonomisi eskisi kadar iyi değil o yüzden petrole talep azaldı AB'de ve bu da EUR'yu petrol karşısında değersizleştirmedi fakat bütün emergingler petrole ihtiyaç duydukları için (ekonomileri tüketimleri devam ediyor) paraları değersizleşti

bu düşünceler nasıl?
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• bikmisbroker
      BaBo
      • 27 Şubat 2009
      • 1009

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Usaglar bu irene denen Gaci Ne Yok ile beraber ayni boylamda bulunan benim sehri de vuracak.
      Hemide Pazar gunu oglenden sonra (yani bugun)
      İnsallah hasarsiz atlatiriz bu isi.

1 sattde 10 cm yagmur bekleniyor.
      Ayni zamanda da ortalama 100 km suratle esecek bir ruzgar.
      Ruzgarin hizi 150 km ye kadar cikabilir deniyor.

Oturdugum evi ben kendim yaptim.
      Temel beton, ama ustundeki 2 kat ahsap, tipik Kanada evi yani.
      Cok kuvvetli ruzgarlarda bu ev "savruluyor" kotu olan bu.

K.Amerikada yerlesim tarzi bu.
      Hos betondan da olsa evler bu defa CATILAR ucacak!
      iMKB ile ilgili de bir grafik ve olusum dikkatimi cekmeye basladi birazdan diger tarfta bunu paylasacagim.
      (Babo ve Guzu topikinde)

Yorum

• sonperde29
        Seyirci Üye
        • 21 Haziran 2011
        • 54

sn.kuzu,
        raporda 2013 3600 diyorsunuz, ama pis vurucaklarda diyorsunuz,
        bu bende biraz kafa karşıklığı yaptı?

Yorum

• demobig
          Aktif
          • 02 Eylül 2009
          • 203

sayın babo-kuzu ve diğer amerikalılar Allah yardımcınız olsun.
          Yemen yolu çukurdandır,
          Karavanam bakırdandır,
          Zenginimiz bedel verir,
          Askerimiz fakirdendir...

Yorum

• erol.erdem
            Yasaklı
            • 16 Aralık 2009
            • 83

diğer topicte bdi endeksinin grafiği var, sürekli yükseliyordu, şimdi düşmeye başlamış.
            artık hiçbir kuşku kalmadı, altın düşmez.

altın, fed faiz arttırırsa düşer...

Yorum

• bikmisbroker
              BaBo
              • 27 Şubat 2009
              • 1009

ABD de faiz artirimi yerine VERGi artirimi dusunuluyor.
              Bu bir nebze sorunlari hafifletebilir.
              FED'in soruna cozum getirecek bir formulu KALDIGINA inanmiyorum.

(KDV artisi-Direk indirekt vergilerde artis)

Yorum

• erol.erdem
                Yasaklı
                • 16 Aralık 2009
                • 83

Babo Ağabey,

taksim meydanını için size borcu olanlar, dolar 2,53 olacak,

altın ise 1430 olacak diyorlar...site açmışlar galiba...

Bir de Sn.Devir'in sitesi var. Ücretli ama analizler okunabiliyor, faydası olabilir.

Yorum

• demobig
                  Aktif
                  • 02 Eylül 2009
                  • 203

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Babo Ağabey,

taksim meydanını için size borcu olanlar, dolar 2,53 olacak,

altın ise 1430 olacak diyorlar...site açmışlar galiba...

http://www.finansbook.com/
                  bu siteyi açan pokemon kimdir
                  adam 20binden longlamış 70binden çıkmış.
                  1.15ten dolar almış 170den çıkmış. piyasayı bu şahıs yapmış
                  filmlerde bile olmaz .madem bu kadar kazandın ne diye ücretli site kurarak yorum yapıyorsun?
                  herşeyi dipten yakalayıp tepeden satsam parayla işim olmazdı.ihtiyacım olduğunda şortlar longlar para kazanırdım
                  Yemen yolu çukurdandır,
                  Karavanam bakırdandır,
                  Zenginimiz bedel verir,
                  Askerimiz fakirdendir...

Yorum

• bogazici77
                    .............
                    • 11 Temmuz 2009
                    • 1920

dün gece gözüm takıldı.2009 da key kafe topiğimiz vardı.ordaki yazılanları okudum.şaşırtıcı derecede isabetli hedefler verilmiş.aktörlerse bugünün aynıları bir kaç eksikle.tebrikler
                    Birilerine göre ya Allah'a tapmalısın ya da Atatürk'e. Oysa Allaha şükür, Atatürk'e teşekkür diye bir seçenekte var ...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

babo...

irene giz geldi bana....suh ve alimliydi....anlattiklari gibi deelldi....garsilikli oturduk...birer fiski cektik....turklukten delianlilktan filan bahsettim....gacinin hiddetlisini severim filan dedim....eccik tirsti...etrafimda dans etti....giderken dedim ki...yukarida yolunda babo diye bi turke daha rastliyacaksin....elleme usagi dedim....sapiktir dedim....gozleri kaydi....ikiside arzu doluydu...geyirli isler gaddas....ha ha ha
                      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

geçmiş olsun sayın kuzu
                        darısı bikmisbroker'in başına ;)
                        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sonperde29 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          sn.kuzu,
                          raporda 2013 3600 diyorsunuz, ama pis vurucaklarda diyorsunuz,
                          bu bende biraz kafa karşıklığı yaptı?

pis furacaklar demiyorum....yuzde 25 duzeltme yapacaklar diyorum ve bu dogal...

bundan faydalanabilecekler var....bos un yazdigi enstrumanlar yoluyla...

faydalanamiyacak durumda olanlar...uzun vadeci altinci iseler...ellemiyecekler tabiiiki....

dikkat ettiysen...altin 1800 e cikincaya kadar....onunla ilgili hicbirsey yazmadim....oraya geldikten sonra...shortlamaya basladim... ve kazandimda...dogal bu....

adim frusan akinci....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

babo ve guzu...

topigine gecelim...bu bi beyin firtinasi topigi idi....bazi dostlarimin istekleri uzerine actim...ve isi bitti...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              SARI...

1971 de dolardan bosandi...35 dolardi ve sabitti fiyati...siyahin varili 3 dolardi...

bosanmadan sonra ucude gudurdu...biri zamparaliktan aids oldu bernanke nin elinde...oburu once varoslarda calisti...bilezik gerdanlik oldu...siyah zaten tipsiz oldugu ucun araplarin elinde pic oldu....

birden ve aniden...araplar israele furdu...amerika israelden yana cikinca...

araplar ellerindeki dolarlari atip sariya furmaya basladi...siyahida KADAFFI nin oculugunde.. vermiyoruz lem filan yapinca...

hersey zivanadan cikti...dunya ekonomisi cokuyordu...

ve 1981 e geldigimizde...

altin....35 dolardan...700 dolara...2o kat cikmisti...

petrol...3 dolardan....40 dolara 14 kat cikmisti...

bu cikista buyuk payi olan iran sahi hemen dehlenmisti...emme humeyniyi beklemiyordu dehliyenler...bizdeki gibi demokrasi getirmek istiyordular...netekim kenan pasam 1980 de...BIZE DEMOKRASIYI GETIRDI...irandan korkmuslardi 1979 da...humeyni nedeniyle....

ve hersey yoluna yeniden girdi....hem sari hem siyah gozden dustu...surekli dustuler...

ve 2001 de...

altin 280 dolara inmisti...

petrol 20 dolara dusmustu...

BIRDEN VE ANIDEN...ne udugu belli olmuyan usaglar...newyorktaki binalara ucaglari surmezmi...senmisin suren...kim surdu...niye surdu bu ucaklari derken...irak...afganistan...felan filan ...yerle bir edilmezmi...oralarada demokrasiyi...goturmezler mi...goturuler tabiii....

geldik 2008 e...demokrasi eyicene yayildi...ve...

altin....1000 dolar...

petrol....12o dolara...bir ara 150 dolar cikmazmi....

BIRDEN VE ANIDEN...24 YASINDAKI USAGLARI BASEKONOMIST YAPTIKLARI...FINANSAL KURUMLAR SALLANMAZ MI....meger bu usaglari basekonomist atayan dinazorlar...sirketlerin icini bosaltmazmi...

bosaltinca bunlar yikilmazmi...

altin 1000 dolardan 700 dolara...

petrol...150 dolardan 40 dolara geri gocmezmi....

herkesss....hep bi agizdan....HAYDAAAA...demezmi...der tabiii....ha ha ha

birsey daha ilave etmem gerek...altinci yawriler ucun...

buyuk bankalarin altin raporlari ve hedefleri....bu raporlar...benim hazirladigim raporlardan farklidir...ben emtia dan emtia ya kiyas yaparken...onlar...enflasyonu kullanarak...altinin eski zirvelerini guncellestirir...altinda eski zirve 800 dolar ve kisa bi sure idi....bu rakkamin enflasyon etkilenmis hali...1800 dolardir...o yuzden guzu short eylemlerini sergiledi....iki eylemde toplam 210 dolarlik marj yakaladi....

sonuc....

ister benim emtia dan emtia methodu...ister enflasyon metodu....her ikiside...ALTIN ZIRVEDE DIYOR....

bu zirvenin...yukari otelenmesi ucun...petrolun 100 dolar ustune cikmasi icabider....onuda amerika istemez simdi...

hadise budur...altinin sari evlatlari....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                kuzusal iliskiler.....sari...siyah...dolar...euro..

2002 de....1 varil petrol=20 dolar=22 euro...ve 1 once altinla 15 varil petrol aliyordun...

2008 de...1 varil petrol =120 dolar=80 euro...ve 1 once altinla 10 varil petrol aliyorsun....

burada dolar ve euro nun birlikte deger kaybi...ve ayrica dolarin euroya karsida deger kaybina dikkat edin....

simdi...su dakka...irene gacisinin ustume ustume gelmesine saatler kala....

su dakka....1 varil petrol=85 dolar=60 euro....ve 1 once altinla 22 varil petrol aliyorsun....

vawwwwww.....22 varil....

halbuki...denge 20 yil ortalamasinda.....1 once sari gaci....10 varil siyah gacidir....buda kuzusal iliskidir....

SARI AYVAYI YIYECEKTIR...HEMIDE CIG...

FURUS....sistemden gelecektir....

benim metodum....emtiadan emtiaya ve pariteler....

simdi birde ic dinamikler var altinda...yani koseye kistirilacak usaglar...bos un yazdigi mortgic benzeri olusmus altin piyasasi...orada cok para var....birileri o paraya goz diktimi....benim verdigim 1400 tutmaz....1000 e kadar iner....o paranin maliyeti orada....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information