altinda....altin furus....1900 den 1400 e...yuzde 25 dusus...MAKULDUR...EYIDIR...ICABIDER...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • manif
    Matematikçi
    • 16 Ağustos 2011
    • 752

benim kuzuyu bugüne kadar takip edip anladığım felsefe şu:
    hiçbir varlığa körü körüne bağlanmadan, alacağını alıp bırakıyor, aslında kuzu değil arı olsa daha iyi olurmuş nicki,
    çiçeğin özünü sömürüp çıkıyor, altın uzunda 3000-5000 olmuş onu bağlamaz.
    uzun vadeymiş, ulen yarına yaşayacağımızın garantisi yok... benim yiyemediğim parayı benden sonrakiler yese nolur yemese nolur?
    son tahlilde altın düzeltmesi var dediyse düzeltme olur, ne diye 1800 dolar civarından altın alayım ki o halde?
    arada 400 dolar fark var...
    doğru mu anlamışım kuzu?
    grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

manif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      benim kuzuyu bugüne kadar takip edip anladığım felsefe şu:
      hiçbir varlığa körü körüne bağlanmadan, alacağını alıp bırakıyor, aslında kuzu değil arı olsa daha iyi olurmuş nicki,
      çiçeğin özünü sömürüp çıkıyor, altın uzunda 3000-5000 olmuş onu bağlamaz.
      uzun vadeymiş, ulen yarına yaşayacağımızın garantisi yok... benim yiyemediğim parayı benden sonrakiler yese nolur yemese nolur?
      son tahlilde altın düzeltmesi var dediyse düzeltme olur, ne diye 1800 dolar civarından altın alayım ki o halde?
      arada 400 dolar fark var...
      doğru mu anlamışım kuzu?
      beni iyi tanimisin manif...evet dogru anlamassin...

turkiyede...altina ait ilk raporu yazan benim...o raporda...2013 de altin 3600 dolar diyen benim...raporu 2008 de onemli bi kuruma yazdim ve altin 1000 dolardan 700 dolara dusmustu.....yayinladilarda onu....gerekcelerim var...

bu yukarida yazdiklarimda....o rapordan alinti ve icine politikada katilmis...raporda onlar yok.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
        Aktif
        • 31 Temmuz 2011
        • 665

tabi bu önermeye göre, petrol de 180 dolar civarı olacak...
        yandık ;)
        "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

kuzusal iliskiler.....sari...siyah...dolar...euro..

2002 de....1 varil petrol=20 dolar=22 euro...ve 1 once altinla 15 varil petrol aliyordun...

2008 de...1 varil petrol =120 dolar=80 euro...ve 1 once altinla 10 varil petrol aliyorsun....

burada dolar ve euro nun birlikte deger kaybi...ve ayrica dolarin euroya karsida deger kaybina dikkat edin....

simdi...su dakka...irene gacisinin ustume ustume gelmesine saatler kala....

su dakka....1 varil petrol=85 dolar=60 euro....ve 1 once altinla 22 varil petrol aliyorsun....

vawwwwww.....22 varil....

halbuki...denge 20 yil ortalamasinda.....1 once sari gaci....10 varil siyah gacidir....buda kuzusal iliskidir....

SARI AYVAYI YIYECEKTIR...HEMIDE CIG...

FURUS....sistemden gelecektir....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• k3r3m
            Aktif
            • 31 Temmuz 2011
            • 665

sayın kuzu
            şu paritelerle ve petrol/altınla ilgili ilişkileri anlatmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz

bu arada, aklıma takılan bir mevzu paritelerle ilgili

üretim yapan bir ülke, parasını diğer paralar karşısında değersizleştirmek ister
            fakat bunu sürekli yaparsa bu defa devlet tahvillerinin faizleri yüksek olmak zorunda kalır... yoksa kimse almaz
            bu da o ülkeye güveni azlatır gibi birşey

bunu ülkeler nasıl dengeliyor???

tabi bilmiyorum anlattıklarınızla bir alakası var mı ama, parite deyince sorayım dedim

Yorum

• k3r3m
              Aktif
              • 31 Temmuz 2011
              • 665

yani sayın kuzu
              diyorsunuz ki

şu anda dünya bir duraksamaya girdiği için petrol fiyatları artamaz
              o yüzden petrolcüler, altıncıların ucuza petrol almasını engellemek için, altını aşağı basacaklar
              mı???

Yorum

• k3r3m
                Aktif
                • 31 Temmuz 2011
                • 665

peki biraz daha sesli düşünürsek

bir ülkenin para biriminin değerini en çok etki eden şey aslında, petrole karşı olan talebi mi belirtiyor (ortalama %40 civarı)

mesela euro niye zamanla değersizleşmiş, çünkü petrole olan talebi artmış
                ama dolar kadar değersizleşmemiş çünkü ABD'liler daha fazla tüketmişler

gibi birşey de diyebilir miyiz?

yani merkez bankaları be hükümetler ekonomi politikalarıyla, petrole ne kadar talep olacağını ve dolayısıyla paritelerini mi belirtiyorlar

Yorum

• manif
                  Matematikçi
                  • 16 Ağustos 2011
                  • 752

pişmek için öğrenilecek çok şey var bu kuzuda..irine kuzuya teğet geç lan
                  ilgiyle yazdıklarınızı takip ediyorum sayın kuzu
                  grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

bizde ise durum cok kotu...

biz....
                    2002 de...1 varile....34 tl oduyorduk....

2008 de ekonomimiz zirvedeyken....1 varile 144 tl oduyorduk...

simdi....ekonomi bozuk...cari acik var... 1 varile 151 tl oduyoruz....

bunu turkiye SURDUREMEZ OLDUGU UCUN....BIZIM BORSAYI HEMEN SATTILAR...bakiniz o topigime...makro tamama...

orada...ara ara bu dengeleride vardim hep...NEDEN COKECEGIZIN CEVAPLARINDA....

turk ekonomisi yuzde 9 buyurse bunu kaldirir demistim...buyume yuzde 7 altina duserse bunu kaldiramaz demistim..KALDIRAMIYOR ISTE...buyume dustu.

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

sayın kuzu şaka maka irene gelmeden çok değerli bilgiler anlatıyorsunuz ;)
                      yani sürekli anlatıyosunuz da, bunlar çok temel ve önemli şeyler
                      şimdi resim daha güzel görünmeye başladı....

Yorum

• k3r3m
                        Aktif
                        • 31 Temmuz 2011
                        • 665

irene kuzu'ya teğet geç lan )

süper ya

Yorum

• BottleNeck
                          Yeni Üye
                          • 09 Ağustos 2011
                          • 26

Öncelikle ben de irene kasırgasını en az zararla atlatmanızı diliyorum.

Bu denklemde aklıma oturmayan birşeyler var.
                          Bildiğim kadarıyla petrol, rusya, arabistan, iran vs. gibi ülkelerde.
                          Altın ise ABD, Almanya, IMF, İtalya vs.de.
                          Yani altın güçlü ülkelerde, petrol ise tek gücü petrol olan ülkelerde. Burada dengeyi değiştirmek isteyen bir tek Çin olabilir ki diğer güçlü ülkeler izin verirler mi? Ya da hangi koşullar piyasaları dediğiniz denklemi tekrar dengelemeye itiyor?

Yorum

• k3r3m
                            Aktif
                            • 31 Temmuz 2011
                            • 665

yani Çin'in elinde çok fazla altın olsa şu anda, düşünsenize petrolü çok ucuza mal edecek uzun süre
                            bu de ekonomilerini roketler

Yorum

• ASPİRİN
                              Katılımcı
                              • 06 Mayıs 2009
                              • 41

Sn.İrene ,bunca curcunanın içinde bir sen eksiktin, nereden çıktın yahu, hem Kuzuya hem de FED'e teğet geç , hatta yanlarına dahi yaklaşma, bir de senle ve olası zararlarınla uğraşmayalım ...k24

Hayırlı sahurlar ...
                              ZOR OYUNU BOZAR...

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

altina....kim...neden ve nicin furacak...adini versem agziniz acikta kalir...gozlerniz yuvalardindan oynar....

en iyisi vermiyim lem.....ha ha ha

Yorum

Working...
                                X

Debug Information