Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
mesajımın barbara adlı üyeye yazdığınızla alakası yok o konuda haklısınız.
bir haber sitesinden kaynak belirterek yaptığım "doğru bilgilendirme amaçlı" içinde hakaret küfür olmayan bir alıntı sebebiyle, kendi dışındaki fikirlere karşı ne saygısı ne hoşgörüsü olan moderatörleriniz , beni 2023 e kadar uzaklaştırdıktan ve arkamdanda bir dünya laf söyledikten sonra bunlara cevap yazamamak sizin yukarıda yazdığınız ""bi forumdan atılmış gelmiş buraya kendisine cevap veremeyecek/vermeyecek kişilerin arkasından konuşuyor"" serzeninin tillahıdır.
en azından o arkadaslarınız sizin gibi buraya gelerek kendileri hakkındaki arkadan yapılan konusmalara cevap verebilirler..fakat bir dünya sadece ego tatmini için cezalandırılan ve arkalarından tonlarca laf söylenen insanların bir 50 yıl beklemesi gerekiyor.
madem bu kadar doğrucu davutsunuz; su an forumunuzda bir başlık açıp moderatörlerinizi saygısızlık yapmama ,aşırı ve gereksiz tepki vermeme , yetki alınca kendilerini bir matah sanmama konusunda uyarabilirsiniz değil mi?
Babo abi, bu kısa vadeli yükselişin tepesini 59.999.99 olarak kabul edersek eğer geri dönüşteki 36.000 endeks hedefiniz için tahmini süreniz nedir acaba, saygılar.
arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. sanal platformlarda kişiler birbirlerinin fikrini, duygusunu, algısını, karekterini, mimiklerini görmezler ve yazılanları farklı algılayabilirler. kim her nerede ne yaşadıysa orada kalmalı ve uzatılmamalıdır. farklı yerlerdeki konular farklı yerlerde tartışılmamalıdır. evet burada saygı, sevgi, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz. kah anılarımızı, kah neşelerimizi, kah üzüntülerimizi ama birbirimizi kırmadan lütfen. konuyu kapattık ve unuttuk diyelim. işimize bakalım.
"Başkalarından üstün olmanız önemli değildir. Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır."
Hint Atasözü
Babo abi, bu kısa vadeli yükselişin tepesini 59.999.99 olarak kabul edersek eğer geri dönüşteki 36.000 endeks hedefiniz için tahmini süreniz nedir acaba, saygılar.
eğer yıl sonuna kadar bir yükseliş olursa en fazla 59.999 olabilir diye vurgu yapılmıştı. sorunuzun diğer üyeleri yanıltmaması için eklemek isterim.
Bi ara BaBo abi seneye ağustos aylarını belirtmişti ama tam emin değilim.
repo ihalesinde teklif 18.3 milyar tl oldu. repo ihalesinde gün içi teklifler yüksek kalıyorsa dolar tl de düşen yatay hareket teklifler 11 -14 milyar tl aralaığında ise yükselen yatay hareketler yaşanıyor ilginç izlemeye devam.
1.ci grafik imkbnin 2002 kasım-2007 ekim zirvesi
2.ci grafik imkbnin 2008 ekim-2010 kasım zirvesi
2 GRAFİK İNCELENDİĞİNDE ÇOK DEĞİŞİK TARİH VE ZAMANLARDA BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ HAREKET EDEN KİŞİLERİN YA DA GRUPLARIN FARKINDA OLMADAN NASIL FİYAT HAREKETLERİNİ NASIL AHENK İÇİNDE HAREKET ETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKACAKTIR.. BU DA BİZE FİNANSAL PİYASALARIN DEĞİŞMEYEN TEK GERÇEĞİNİN TEKRAR OLDUĞUNU ORTAYA KOYAR.. BABO HOCAMLA ALTIN KONUSUNDA TERS DÜŞTÜK AMA HER YÜKSELİŞİN HELE BORSANIN 68BİNLERİ GÖRMESİ DURUMUNDA KAÇILMASI GÖRÜŞÜNE ÇOK KATILIYORUM.. AYRICA ALTINDA HERKESİN BEKLEDİĞİ ÇÖKÜŞ GELİRSE BU DA BERABERİNDE ARAPSAÇINA DÖNMÜŞ SORUNLAR YUMAĞININ OLUŞMASINA SEBEBİYET VERECEKTİR.. UZUN YILLAR BU DURUMDA BORSALAR KENDİNİ TOPARLAYAMACAKTIR.. KAĞIT PARANIN KARŞILIĞI OLMADIĞI REEL FAİZLERİN SIFIR OLDUĞU,ÜLKELERİN ALTINLARINI MİLLİLEŞTİRDİĞİ,PİYASADA FİZİKİ ALTIN YETERSİZLİĞİ BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLAYACAĞI Bİ ORTAMDA ALTIN Bİ BALONSA BEN BU BALONUN İÇİNDE ALTINLA BERABER BATMAYA RAZIYIM..
iyi geceler ekaya kardeşim.. şu an grafik atamıyorum.. daha önce yakaladığım 2002 kasım-2007 zirvesi ile 2008 ekim-2010 kasım zirvesinin benzerliğini gösteren iki grafik.. sende az çok elliota ilgi duyarsın diğer forumdan takip ediyorum seni.. sence bu dipten gelen çıkışın ne zamanın tekrarı olabilir?
hayatta yediğin kazık ne kadar çoksa temelin o kadar sağlam olur.
umut en büyük işkencedir....
şu an grafik atamıyorum... şahsi görüşüm 48,600 dibinden gelen yükseliş tepki niteliğinde..gösterilenin aksine endeksin sağlam durduğunu düşünmüyorum.. endekin 56-58 bin bandında oyalanıp düşüş trendinin hızlanmasını bekliyorum..en azından fiyat hareketlerine göre..
98 2001 2007 bütün krizlerden önce (zorlama yükselişlerde) işlem hacminin neredeyse üçte birini iki üç hisse oluşturuyodu..son 7 8 bin puanlık yükselişte neredeyse piyasayı tek başına garan ve işc sürüklüyo... hacimsizlik böyle devam ederse 20-50 günlük hareketli ortalamalar yine birbirine hızla yaklaşıcak ve bi yerde bi patlama olup şahsi fikrim satışlar hızlanıcak..
Yorum