BaBo ve guzu....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • k3r3m
    Aktif
    • 31 Temmuz 2011
    • 665

sayın kuzu
    bu eski topiklerinizin birinde
    MAL nedir, PARA nedir
    kapitalizmi anlamak için bunu anlaman gerek

diye birşeyler demişsiniz

ben Ayn Rand'ın kitaplarını beğenerek okumuştum. Kendisi rusya'dan amerika'ya bolşevik devrimi dolayısıyla kaçan küçük burjuva çocuğudur ve kitaplarında sürekli kapitalizmi över ve komünizmi yerer, abartarak

orda para nedir sorusuna, baş kahramanlardan biri: para senin ahlakındır
    diyordu. çok abartılı bulmuştum o zaman bu lafı.. ve daha sonra yavaş yavaş kafama oturmaya başlamıştı
    iyi manada düşünmüştüm.

şimdi ise düşündükçe, evet para senin ahlakındır, bunu böyle kabul edince ancak kapitalizm olur bir büyük sistem olur
    bunu kabul etmediğin zaman kaos çıkar. vahşi bir talan
    kabul ettiğin zaman kapitalizm: usuletle ve suhuletle soygun

kafamda birşeyler daha var ama onları kelimelere dökemiyorum
    felsefik ve psikolojik şeyler
    ....
    para: senin ahlakın, seni frenleyen, vicdanın... ben bu kadarlık adamım demeni sağlayan şey
    mal: sahip olmak istediğin şeyler. çekici parlayan şeyler

bu iki duyguyla en güzel oynayan sistem kapitalizm diyebilir miyiz
    "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• manif
      Matematikçi
      • 16 Ağustos 2011
      • 752

millet uyumaya gitti herhalde..
      neyse furuşmaya devam agalar.
      grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• gemici
        Ne yazar...
        • 25 Mayıs 2009
        • 250

kuzu yu kestiler mi ...............yazık ya................kesen bir parçada bana yollasın butundan...................
        itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................

Yorum

• manif
          Matematikçi
          • 16 Ağustos 2011
          • 752

guzu gelir pozisyonunu yazar az sonra da, ben pozisyonlarımı kesip bekleme moduna geçtim.
          ayulaşmakta fayda var sanki.
          grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• TUNABEN10
            Katılımcı
            • 22 Ağustos 2011
            • 238

Palanın oyunu değilse, u30 kırmızı ile şort sinyali veriyor.
            Pul para; para pul olur.

Yorum

• TUNABEN10
              Katılımcı
              • 22 Ağustos 2011
              • 238

Fransa meclisi bütçe açığını kapatmak için, 1965 yılında yürürlüğe konulan, yurt dışıyla çalışan şirketlere vergi kolaylığı sağlayan yasayı iptal etmiş.

Açık büyük anlaşılan.
              Pul para; para pul olur.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

dun yaptigim dow longlari....400 puan yukaridan...bi gun icin korkunc bi kar oldugu ucun kapadim...kar cebe yakisir usaglar....

sari....1794 e kadar dustu....20 gunnuk ortalamayi asagi kesti 1811 deydi o....50 gunnuge yoneldi...1675 de o....

isvicre karari ile....dolar endeks rally e cikti...hem 20 ve hemide 50 gunnugu yukari kirdi...SARIYI COKERTEN BU...DOLAR CARRY TRADE VAR SARIDA....

DOLAR RALLY e devam ederse....bi aydir uyguladigim ve dun ilan ettigim sistemi revize edecegim....

cunki....biz ve diger emerginglerdede DOLAR CARY TRADE VAR....bugun bizi bu yuzden yukari basamadi.....

Gordugunuz gibi....tek silahi bilgi olan guzu....bu piyasalari oyuyor....

iki destekle....bikmisin graflari....gocamangusun....yanilmaz siyasal analizleri ile....

bu yuzden...guzuyu ve gocamangusu....bilinen tum forumlardan...birer veya ikiser kez kovdurmuslardir...buda dahil...

forum yonetimlerinin bunda sucu yok....onlar ekip olarak saldirmis...okuyucularimiz...bu iki vetan evladina sahip cikamamistir....

bu yuzdende....babo....her alanda bizi bulmus ve hakkimizi teslim etmistir...o yuzden yucedir babo...kalbi dag gibidir...bilgiside oyle.
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

erol.erdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  ben onları kastedmedim zaten...onlaradan hepimiz çok şey öğrendik, öğrenmeye de devem ediyoruz...burada son derece kendini beğenmiş bir kaç kişi var...

ben epey zamandır takip ediyorum, 2 sene önce kocamankus bir kaç kişiyle tartışmış, hatta ağızlarının payını vermişti. bunlardan biri şimdi tvlerde yorum yapmakta.

kocamankus'un bu tartışma ile ilgili yazdığı yazılar silinmişti ve kocamankus yasaklanmıştı...bu kişiler Kuzu ile de tartışmışlardı ve Kuzu'nun da yasaklanmasına sebep olmuşlardı...

Aşağıdaki yazıyı 2 sene önce kocamankus yazmış...hemen altında kendisine cevap verilmiş... daha sonra kocamankus'un yazdığı cevap silinmiş ve kocamankus yasaklanmış...

http://forum.keyborsa.com/showthread...821#post168821

kocamankus un yazısına hemen cevap verilmiş...daha sonra kocamankus cevap yazmıştı, fakat o yazı silindi ve kocamankus yasaklandı...bu konu bugün tartışılan ve gündemde olan bir konu olduğu için örnek verdim...adam 2 sene önce görmüş...yazmış

olay bilgi stokçuluğu değil yani...ahbap çavuş ilişkisi ile foruma çöreklenme, bilgiymiş, çalışmaymış hiçbirşeyi önemsemeden, geyik yapma...

heee...candostlarimi diyorsun...o kadar iyi yorumculardi ki...birisi TV de simdi....ha ha ha
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

jim rogers...sorosu soros yapan adam....ve faber...sarida yakalandilar...isviicre karari nedeniyle....buyuk bi savas var simdi....

Yorum

• k3r3m
                      Aktif
                      • 31 Temmuz 2011
                      • 665

isviçre frangının özelliği nedir, sayın kuzu?
                      "the invisible hand is visible...it is FED...."

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

dolar rally e ciktimi...ne olur....

dolar cary trade olan her alan...ayvayi yer...margnler istenir....ve usaglar doser...para bulmak ucun....

bakiniz....bugun bize dosediler....

Yorum

• ayhan53
                          Rallici Başkan
                          • 27 Nisan 2009
                          • 2657

gemici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          kuzu yu kestiler mi ...............yazık ya................kesen bir parçada bana yollasın butundan...................
                          şimdi yağlı olur kuzu budu önümüzdekii mayısa kadfar beklesen
                          [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                          M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

k3r3m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            isviçre frangının özelliği nedir, sayın kuzu?

emniyetli limandir...paritelerde....biri o...biri sari....

unutmayin...

dun astigim sstem...gecerliligini yitirmistr....dolar 50 gunnugu...kirmadigi surece...asagiya yani....

Yorum

• santafen
                              Yeni üye
                              • 31 Ağustos 2011
                              • 3

Kuzu bey füze kalkanına karşılık notumuzu artıracakları haberleri doğrumudur sizce ? Notumuz artarsa borsa kaça fırlar ?
                              Bunca haberin üstüne birde bu füzeli not haberi gelecekmiş, o zaman kanatlanıp uçacak dendi bir arkadaşım tarafından.
                              Forumlarda göremedim bu tarz bir haber.

Yorum

• asi
                                Aktif
                                • 05 Temmuz 2009
                                • 270

kuzu sarı da tırlar bekliyo demi huylanmaya başladım ben.
                                gerçi sabaha kadar el kolbağlı burda.
                                kamyonetleri 2 katına çıkardım 1845 te

Yorum

Working...
                                X

Debug Information