Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Gelelim piyasalara..
Son haftalardaki piyasa tahminim Bildiginiz gibi 2-3 hafta oncesinden USD assgi Yonca yukari seklindeydi.
"Dolares" de ki direnc sasirtici.
Direndi ha direndi, gevsemedi, dusmedi.
Ve tahterevallinin bir tarafindaki Dolares gevsemeyince, diger taraftaki YONCA da cikisini yapamadi.
Yabanci portfoyler 2011 i kapattilar, 2012 ye bakiyorlar artik.
2012 de Faiz ve Doalares iMKB mize yon verecek etkenlerdir.
Grafikler bize onceden Dolaresin ve Faizin bu cikisinin sinyallerini vermisti.
Bizde sanal ortamda elimizden geldigince paylastik.
2012 icin ise 2011 e gore her 2 enstrumanin da ($/Faiz) yeni zirve arayisi icerisinde olacagini soyleyebilirim.
Buna mukabil iMKB de yeni dipler ve olasi bir "dip olusumu" icerisine girecektir.
Faiz ve US$ nin hareketi ile ilgili haberler gazetelerde TV lerde ve kulaktan kulaga yayilmaya devam edecektir.
Bu haberlerin icerigi bizi ilgilendirmiyor.
Ancak haberler piyasanin moralini "kotu yonde" etkileyecektir.
Biz nasilsa Teknik analiz vasitasi ile ve grafiklerimiz ile ne olacaginin analizini onceden yaptik.
Hazirlikliyiz yani.
Bildiginiz gibi aylar oncesinden muhtelif topiklerde ve forumlarda "YILBASI RALLiSi" dillendirildi, hatta rakamlar ve hedefler verildi.
Yapmis oldugum Teknik analiz ve grafiklerim bana bu "YILBASI RALLiSi" moduna temkinli yaklasmam gerektigini soyledi.
Netekim, kebap ve kokarec alacaklarim listemi doldurmaya devam ediyor.
1992 den beri borsa ve para piyasalarindaki iddia neticesinde Alacak/Borc listemin bir kaydini tutsaydim KESKE!
Islerimin yogunlugu nedeni ile borsada islem yapmiyorum.
Surekli trafikle bogusarak birkac sey yapmaya calisiyorum.
Piyasa hakindaki esas yorumlari bulustugumuzda sesli olarak yapmayi tercih ederim.
Bu vesile ile su 1-2 gunde tekrar buralarda yazamazsam, Yeni yilin Milletimize Devletimize hayirlara vesile olmasini, 2012 de gorusmek umiidi ile hepinize Guzel Huzurlu ve saglikli yeni yillar dilerim.
Islerimin yogunlugu nedeni ile borsada islem yapmiyorum.
Surekli trafikle bogusarak birkac sey yapmaya calisiyorum.
Piyasa hakindaki esas yorumlari bulustugumuzda sesli olarak yapmayi tercih ederim.
Bu vesile ile su 1-2 gunde tekrar buralarda yazamazsam, Yeni yilin Milletimize Devletimize hayirlara vesile olmasini, 2012 de gorusmek umiidi ile hepinize Guzel Huzurlu ve saglikli yeni yillar dilerim.
Babo abi ve forum sakinleri yeni yılınız kutlu olsun, sağlık mutluluk ve huzur getirsin..Babo abi buluşmaya gelemeyecek olan türkün vuruşkan evlatları içinde bir ara müsait oldugunuzda düşüncelerinizi paylaşsanız, çok iyi olucak...
Yorum