Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
beklemenin ne olduğunu tamamen unutmuş gibiyiz. sabır neredeyse bir boşluğa dönüşmüştür. unuttuğumuz şudur ki; doğru şey için doğru zamanı bekleyebilmek en büyük erdemimizdir.
varoluş, doğru zamanı beklemektir, doğru zamanda doğru yerde olmaktır belki de. bunu ağaçlar bile bilir! çiçeklerin ne zaman açacağını, yaprak dökümünün ne zaman başlayacağını veya
gökyüzünün altında nasıl çırılçıplak kalınacağını... çırılçıplakken de güzeldir ağaçlar, eski güzel günlerin anısına ve eskiyi bildikleri için inançla yeni baharlarını beklerler. yeniden parlayacakları zamanı...
beklemeyi, nasıl bekleneceğini unutmuşuz. herşeyi hemen şimdi istiyoruz. telaşla istiyoruz. deliler gibi. bu insanlık için büyük bir kayıp. sabırsızlık da sabır gibi bulaşıcıdır çünkü.
insan sessizce içinde büyüyecek birşeyi beklediğinde, gerçek kendine dönecektir. dönmek, varmaktır. olmaktır... ve bir gün bir kıvılcım tutuşacaktır, ben olduğun seni tutuşturacak,
alev alev yakacaktır. işte o zaman tamamen yanacak, bambaşka biri olarak yeniden doğacaksın. benliğin paramparça olacaktır. yeniden tanışacağın o asıl sen herşeyin doğrusunu bilendir.
törenleri, kutlamaları ve hayatın gerçek tadını o bilir.
siz her bus cycle sonunda, paranın anavatanına dönmekten bahsediyorsunuz
fakat benim anlayamadığım, illa neden dönmesi gerekiyor bu paranın?
amaç bir imparatorluksa
sesli düşünüyorum ve diyorum ki
amerikan emperyalizmi, amerikanın nesine ihtiyacı var? sadece ordusuna
bunun için vergiye ihtiyacı var
verginin olması için, ekonomisinin düzeltmesi lazım
uzun zamandır bunu ihmal etmiş durumda
çünkü borçlanarak veya dünyayı soyarak bunu yürütüyordu zaten
ve çok da karlıydı
amerikaya paranın dönmesi, sadece amerika'da devaluasyona sebep olmaz mı?
dolayısıyla sermayenin, dünyada yayılmış olarak kalması onlar açısından daha anlamlı değil mi?
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
para her şeyin önünde degildir,her şeyin önünde oldugunu sanan para için gerdan kıran,paraya kul olandır ,dangalagın önde gidenidir ve zerrece ilkesi,erdemi yoktur..para kazanmak önemlidir ama ilkeli olmak her şeyden önemlidir,mert,delikanlı,er kişi olmak için dik durmasını bileceksin paraya secde etmek yerine..tutup yatırımı kendi ülken yerine coninin ülkesine yapmak coniyi soymak demek degil,kendi ülkene ihanettir,insanın ilkesizligidir,sonradan türküm,en haso adamım,vetanımı çok severim martavalı çekmemek gerekirki en azından insan kendine karşı dürüst olabilsin....velhasıl yapılan aklı kullanarak coniyi soymak degil,paraya(dolayısı ile paranın sahibi kimse ona) kul olmaktır...aklı olan heç bi vetan evladı paraya kul olanı şakşaklamamalı,prensip ve ilke sahibi olmalı..aksini söyleyenlerede ''yeme beni yavrum,yaptıgın sadece vetanına kazık atmaya kılıf bulmak'' demeli....
sayın vmr
sizi tanımıyorum ve kuzu ile samimiyetinizi de bilmiyorum
ama yazılarınızda her yerde gördüğüm bir tutum var
kıskançlık mı desem, karşı tarafın açığını bulup tatmin olmak mı desem bilmiyorum
hayatım boyunca da öyle insanlar çok gördüm
sizden birşey rica ediyorum
lütfen kendinize bir topik açın ve bilgilerinizi orda bizim gibi deneyimsiz küçük yatırımcılara aktarın
bu şekilde gözümüzdeki değeriniz yukarıda anlattığınız şekildedir
''aklli olan coni gibi furusup conden aldgi parayla coniden ev alrken''
tamam vuruş,domuzdan koparabildigin kadar kıldakopar,emme coninin beş para etmez evini niye alırsın,niye tuncelide,samsunda,antalyada vs ev almazsın,iş kurmazsın,kurdugun işte kendi işsiz vetandaşın çalışıpta karnını doyurmasın diyemi?türkün furuşkan evladı diye hitab ederken mangalda kül bırakmadıgın bu vetanın evladı iş ararken sen coninin et kombinasını alıp nediyon,coniye meksikalı gonzalesemi iş verecen...yani anlamayan dimaglar için daha anlaşılır yazayım;iş arıyorsan git amerikada,almanyada,avustralyada iş bul,çalış ve kazan.ama yatırım yapacaksan helede ölü yatırım olacaksa bunu kendi ülkende yap,hatta daha iyisi kendi ülkende iş kur ve kendi evladına iş ver....deymi ama,sonra gel cigerimi ye,başımın üstünde yerin var o zaman..ama yatırımını gavura yapıp sonrada ben ülkemi nede severim vaveylası koparma..
sn k3r3m,ben guzumu forumlardan başka tanımam,özel samimiyetimde yoktur,ikili bir konuşma içine girmişligim bile yoktur.kuzunun elbette kıskanılacak,öykünülenecek tarafları vardır,fiiliyata aktarmakta yanlış zamanlamalı olan genel ekonomi bilgisini bir kenara bıraksak bile(ki bu bile az şey degildir),lafazanlıgı,sempatikligi,hoş sohbeti gibi özellikleri iyi,hoş,takdir edilecek özelliklerdir..fakat genede kuzuyu bu hasletleri dahilinde dahi kıskanmam,ki bilgisi konusunda asla kendisi ile aşık atamamda,nerede ki bir topik açmak..insan için büyük degerlerden biride haddini bilmektir,ben bilgi olarak sadece bir noktayı-zerreyi temsil ediyor olsamda,görgü olarak bu kadar mütevazıı olmayacagım,helede bazı erdemlerin,hasletlerin yanlış kullanılıp,sonrada bunların erdemmiş gibi gösterilmesi hususunda..
emir benim gibi adamlar senin gibi adamlar oldugu için var.bu kadar basit bu..anlamadınmı güzel kardeşim..niyetim guzuyu yada topigi sabote degil merak etmeyin,sadece guzunun ilkelilik,akıllılık adına ettigi(hatta bana bile etmedi o lafları)bir iki lafa tepem attı..neyse arkadaşlar topigi amacı dışına çıkarıp daha fazla *** etmeyelim isterseniz..
Burada her gönderinin altında teşekkür et ve yazıyı beğen ikonları var...
Lütfen genel olarak birşeyler yazan kişiler dönüp yazdıkları yazının dibine baksınlar teşekkür edip beğenen var mı diye....Eğer hiçbir şey yok ise yazdığınızı yazılar burada takdir edilmiyordur ve istenmiyordur...
Bilgiye sahip değilsen elindekini doğru değerlendiren kişleri yanlış yorumlarsın !
Uslubunu topiğini benimseyip okuduğun kişileri (babo dahil) ne yaptıklarını bilmezsen hata yaparsın şimdi olduğu gibi.
Dolar alana ,shortta olana vatan haini ucuzluğuna kadar gider bu.Baboya da dediler öbür tarafta ondan birşey eksildimi?
Kapitalizmi ve onun sermayesinin ,dolaşımının ,gücünün velhasıl hiçbirşeyinin farkında değilsiniz.
Bu nedenle piyasalarda ütülmeniz/ütülmemiz çok normal.
Ne yani ferrari insanlar için yapılmadı mı? benim insanımın tofaş alma zorunluluğu var mı? bakın nerelere gider...
Sorun anlatsın ustalar bildiğimiz dilimizin döndüğünce bizde yardımcı olalım ama senin ülkeni senin elinle/oyunla,rızanla soyanlara değil onlardan bir kıl kopartanlara gelmiş ahkam kesiyorsun OLMUYOR.
Yorum