günaydın
Hisse_Trade 5
Collapse
X
-
bulunduĞum yer tÜrkİye sÖyledİĞİnİz yerlerede hİÇ gİtmedİm bİ yanliŞ anlaŞilma var sanirimkenanji Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersurgunefe neredensiniz? Nisan ayında bir arkadasımla 6 aylık bir süre icin belarus'a gitmeyi dusunuyorum.
Pahalı olmayan ,cok kücük olmayan bunun yanında yaşanılabilir bir sehir olmasını istiyoruz.(pahalı olabilir düsüncesiyle minsk'i eledik)
gomel, mogilev ,vitebsk ,grodno, brest şehirlerinden hangisini tavsiye edersiniz?
Birde bu sehirlerde ortalama ev kiraları nedir?
Soyle bir site buldum "http://gomel.olx.by/cat-363" fakat pek randıman alamadım.belarus'ta sahibinden.com tarzı siteler biliyormusunuz ?
Daha once odessa'da kalmıstım.harcadıgım paranın yaklasık %20 si polise rüsvet olarak gitmisti.belarus icin böyle bir durum olmadığını söylüyorlar.katılırmısınız?
Tsekkurler
Yorum
-
sa.
gunaydın...
hayırlı kazançlar....MEVLANA Hz. "Ne Arıyorsan Kendinde Ara"...
Surette kalırsan putperestsin. Her şeyin suretini bırak, manaya bak."
Yorum
-
Wall Street’te değer kaybeden dolar düne damgasını vurdu. Emtia fiyatlarındaki yükseliş söz konusu fiyatlara duyarlı şirket hisselerini yükseltirken, özellikle alüminyum sektörünün önde gelen şirketlerinden Alcoa ile demir çelik sektörü şirketlerinden US Steel’deki %2’ye yakın değer artışı ve rafineri şirketi Sunoco’daki %4’lük performans ön plandaydı.
Beklentilerin altıda kar rakamı açıklayan Citigroup %6 oranında değer kaybederken (bankacılık endeksi %1.1 oranında değer kaybetti), şirket CEO’su Jobs’un sağlık problemlerinin etkisinde Apple hisseleri de dünün kaybedenleri arasında yer aldı.
Kapanış sonrası gelen IBM ve Apple bilançoları ise beklentilerin üzerinde mali performansa işaret etti. Özellikle IBM performansının bugün teknoloji şirketlerini desteklemesi beklenebilir.
Asya tarafında Wall Street’teki teknoloji şirketlerinin performanslarının yansımalaları gözlenirken, bunun yanında emtia fiyatlarındaki artışın da olumlu algılamayı desteklediği görülüyor.
Günün ajandasında ABD’den gelecek datalar ön planda. Özellikle Goldman Sachs, State Street, US Bancorp, Wells Fargo gibi bankaların 2010 yılı son çeyrek performansları dün Citigroup’un yarattığı hayal kırıklığını ortadan kaldırılmasına yönelik sinyaller aranacağını belirtelim. Günün diğer verileri ise 15:30 ve 17:00’da açıklanacak olan konut dataları olacak.
Lokal tarafta TCMB Başkanı Yılmaz’ın faiz indirimi beklentileri konusundaki açıklamaları dikkat çekmekte. Buna göre Yılmaz, faiz indirimlerinin cari açık konusunda yardımcı olmadığı yönündeki açıklaması faiz indirimleri konusunda beklentileri bir kez daha azaltırken, TL tarafında değerlenme yaratmış durumda. Bu konudaki belirsizliğin yarın itibariyle sonuçlanacak PPK toplantısıyla aşılacağını bir kez daha hatırlatalım.
Sabah Notları’nın tamamına ekte yer alan dosyadan ulaşabilirsiniz. Notlardan başlıklar:
-Faiz indirimi konusundaki belirsizliğin piyasa üzerindeki etkisi sürüyor
-Halk GMYO, halka arz için SPK ve İMKB’ye başvurdu
-BİM, Suudi Arabistan’da yatırıma hazırlanıyor
-Lokman Hekim, halka arz ediliyor
-Borusan Boru, ihale kazandıELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
Konut verileri ve finans sektörü bilançoları ön planda”
Dış Piyasalar
AB’ye yeni stres testi.. AB bölgesi, Şubat-Haziran dönemini kapsayacak yeni bir stres testine hazırlanıyor. Geçen Temmuz ayında yapılan ilk testlere göre daha fazla bankanın başarısızlıkla sonuçlanmasının beklendiği bu ikinci aşamayla ilgili olarak, Mart ayında testlerin hazırlanması, Mayıs ayında bitirilmesi ve yaz aylarında da sonuçların açıklanması planlanıyor.
AB borçlanmaları sorunsuz gerçekleşti. İspanya’nın 12 ve 18 aylık tahvil ihalelerinde, talep açısından önceki ihalelere kıyasla önemli bir iyileşme gözlenmemesine karşın, borçlanma faiz oranlarında düşüş görüldü. Yunanistan’ın 13 haftalık ihalesinde ise, talep/satış oranı ile yabancıların payında Kasım borçlanmasına göre iyileşme yaşandı.
Bilançolarda karışık seyir.. ABD piyasaları açılmadan açıklanan Citigroup’un bilançosu beklentinin altında kalırken, kapanış sonrası açıklanan Apple ve IBM’in sonuçları olumlu bir görünüm yansıttı.
I.çeyreğe ait ilk sinyaller “ılımlı toparlanma” senaryosunu destekliyor. Almanya’daki Ocak Zew endeksi gelecek dönem görünümü açısından tahminlerin üzerinde sonuçlandı. ABD’de NY Fed imalat endeksi beklentilerin altında kalmasına karşın, önceki aya göre yükseliş trendini devam ettirdi. Kasım’daki sermaye girişleri ise güçlenmeye işaret etti. Dolayısıyla, geçen yılın son çeyreğinden itibaren alınan toparlanma sinyallerinin kalıcı olmasıyla ilgili ümitlerin devam ettiğini söyleyebiliriz.
Endekslerdeki yükseliş devam ediyor. S&P 500 ve DJ endeksleri sırasıyla % 0,14 ve % 0,43’lük artışlarla 1.295 ve 11.838 puana çıkarken; DAX endeksi % 0,92‘lik yükselişle 7.143 puanda kapandı.
Euro-dolar paritesi, kısa vadede yatışan AB baskısının desteğiyle 1,34 civarındaki direnç seviyesini tekrar test ederek yukarı yönünü güçlendirmeye çalışıyor.
Petrol fiyatları, arz ve talep koşullarına yönelik farklı yönde gelen açıklamalarla 91 doların üzerinde yukarı yönünü devam ettirme çabası içinde.
Altın fiyatları ise 1.370 dolar civarında sınırlı bir bandda hareketini devam ettiriyor. Aşağı yönlü baskılar hala daha fazla hissediliyor.
Konut verileri ve finans sektörü bilançoları ön planda.. Ekonomik iyileşme sürecinin en önemli kırılganlıklarından biri olan konut sektörü ile ilgili olarak, ABD’de Aralık ev başlangıçları ve inşaat izinlerinin olumlu beklentileri destekleyip desteklemediği önemli olacak. Bilançolar tarafında ise, US Bancorp, Goldman Sachs, Wells Fargo, Bank of NY Mellon gibi finans sektörü açıklamaları ön planda.
Çin-ABD başkanlar zirvesi.. Çin devlet başkanının Washington’a yapacağı ziyarette, Kore’de yaşanan gerginlik gibi politik konuların yanısıra, ticaret dengesi gibi ekonomik alandaki politikalara yönelik sinyaller de yakından izlenecek.
İç Piyasalar
İMKB 100 endeksi, gün içinde küresel destek ve Hazine ihalelerine yönelik oluşan güvenle yükseliş gösterse de, para politikası ile ilgili farklı beklentilerle günü % 0,60 kayıpla 66.828 puanda kapadı.
Faizlerdeki yükselişte soluklanma..Pazartesi günü 14 aylık tahvil ihalesine gelen düşük talepten sonra, dünkü 3 yıllık sabit kupon ödemeli ve 10 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvil ihalelerinin talebinde bir sorun yaşanmadı. Böylece, bono oranlarındaki yükselişin beklediğimiz doğrultuda soluklanma sürecine girdiği gözlendi. Merkez Bankası’nın Perşembe günkü faiz toplantısında alacağı karar, gevşeme hareketinin kalıcı olup olmadığını belirleyecek.ELDEKİ SERÇE DAMDAKİ GÜVERCİNDEN İYİDİR.
Yorum
-
GÜnaydin arkadaŞlar kolay gelsİn....Mevlana der ki;
Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!
YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...
Yorum
-
cümleten hayırlı sabahlar, bol kazançlı günleryazdıklarım şahsi düşüncemdir asla yatırım tavsiyesi değildir
Yorum
Yorum