Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

BORSANIN ALTIN KURALLARI

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında alışveriş yapılırken uyulması gereken ve yazılı olmayan kurallar var. Eğer bunlara tamamen uyabilirseniz kazanma ihtimaliniz gerçekten çok yüksek olacaktır. Kurallar Yusuf Sarının Borsada Teknik Analiz adlı kitabından alınmıştır.

1) Riskinizi önceden sınırlayın. Spekülasyona ayıracağınız parayı önceden kaybedebileceğinizi kabullenin. Başka bir amaç için biriktirilen paralarla yapılan spekülasyonda alınan kararların sağlıklı olmadığı gözlenir. Başarılı alım satım kararları için zihnin bağımsız olması gereklidir. Kararların kaybetme korkusu altında verilmesi hatalı sonuçlar doğurabilir.

2) Kendi kendinizi tanıyın. Spekülatif hareketlerde duygulara hakim olmak gerekir. Eğer girdiğiniz bir pozisyon gece uykularınızı kaçırıyorsa o pozisyonu mutlaka kapatmalısınız.

3) Küçük başlayın. Bilmediğiniz bir alanda para kaybetme tehlikesi yerine kağıt üzerinde alım satım yaparak başlayın. Borsada tecrübeniz yoksa ilk alışlarınızı küçük miktarlarda ve fazla hareketli olmayan hisselerle yapın. Bu işe ilk defa başlıyorsanız hareketli hisselere girmeden alım satımdaki zamanlamanın önemini kavrayın.

4) Ara verin. Her gün yapılan alım satımlar kişinin karar verme yeteneğini köreltebilir. Başarılı spekülatörler, hatalı kararlarının artmaya başladığını hissettiklerinde borsayı unutup tatile giderler.

5) Seans içinde karar vermeyin. Kararlarınızı, etkilenmeyeceğiniz bir ortamda verin. Seans anında görüşlerinize ters düşen hareketlerin planlarınızı etkilemesine izin vermeyin. Daha önce düşünmediğiniz yeni fikirler oluşturmayın. İyice incelenmeden yapılan hareketlerin genellikle zararla sonuçlandığı gözlenir.

6) Çoğunluğa uymayın. Yapılan istatistikler, çoğunluğun her zaman yanlış düşündüğünü göstermiştir. Herkesin bildiği fikirlerden, haberlerden kaçının. Bazı istatistik büroları aracı kurum ve bankaları arayarak borsa hakkındaki görüşlerini düzenli olarak sorar. Bu görüşler iyimserlik yüzdesi olarak her hafta yayınlanır. Yüzde 85'in borsayı çok iyi görmesi, düşüş belirtisi olarak kabul edilir. İyimserliğin yüzde 25 in altına düşmesi ise yükseliş belirtisidir.

7) Kendi fikrinizle başkalarının fikrini birbirinden ayırın. Kendi kararlarımızı verdikten sonra başkalarının sizi etkilemesine müsaade etmeyin. Dış görüşlerden etkilenirseniz sürekli karar değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Çevrenizde her zaman sizi ikna edecek mantıklı sebepler olacaktır. Kararınızı değiştirirseniz daha sonra ilk kararınızın yenisinden daha doğru olduğunu göreceksiniz.

8) Emin olmadığınız zamanlarda işlem yapmayın. Kendinizi her gün alım/satım yapmak zorunda hissetmeyin. Başarılı sonuca ulaşabilmek için disiplinli olmanız ve sabırla iyi fırsatları beklemeniz gerekir. Bir pozisyona girmişseniz sonucunu bekleyin. Şüpheleriniz varsa pozisyonunuzu kapatıp kenara çekilin.

9) Serbest fiyatlı emir vermeyin. Kısa vadede alım/satım yapan spekülatörlerin serbest fiyatlı emirlerden kaçınması gerekir. Limitli fiyat emirleri kullanmak daha doğrudur. İnandığımız hissede birkaç basamak ucuz alma hesabını yapmayın.

10) Aşağı doğru ortalama yapmayın. Önceden aldığınız bir hisse ucuzlayınca ek alımlar yaparak maliyetinizi ucuzlatmaya çalışmayın. Aşağı giden fiyatlarda hiçbir zaman ortalama yapılmaz. Eldekilerin satışı daha doğrudur. Yükselen fiyatlarda ek alım yapılması mümkündür. Bunun da piramit gibi kademeli yapılması gerekir.

11) Yüksek miktarlardaki alımı tek fiyattan yapmayın. Büyük portföyler için yapılan alımları bir kaç güne ve değişik fiyatlara yayın. İlk alım yapıldıktan sonra hareketin doğru olup olmadığını gözleyin. Pazarın yönünde aksi bir değişiklik yoksa alıma devam edin.

12) Kaybeden bir pozisyona hiç bir zaman ek alım yapmayın. Kendinize ve aldığınız hisseye ne kadar güvenirseniz güvenin eğer zarar ediyorsanız ek alım yapmayın. Aldığınız hissenin düşüyor olması, sizin piyasanın yönüne uyum sağlayamadığınızı gösterebilir. Maliyet düşürme çabası pozisyonu daha da kötüleştirebilir.

13) Zararı kesin. Piyasa sizin düşüncenize ters hareket ediyorsa hata yaptığınızı kabul edin. Elinizdekini satın. Zararın neresinden dönülse kardır. Borsaya yeni girenlerin başarısız olmalarının en büyük etkeni hata yapmış olabileceklerini kabullenmemeleridir. Piyasa istediğiniz yöne dönsün diye beklemek yerine, pozisyonu zararla kapatmak disiplin ve irade gerektirir. Başarının sırrı buradadır.

14) Zararı sevin. Zararda iken satış yapmak çok zordur fakat zararı sevmeyi öğrenmelisiniz. Çünkü zarar, karın kardeşidir. Onurunuzu zedelemeden zarar etmeyi kabullenirseniz, zararınız sınırlanacak ve başarınız artacaktır.

15) Beklenenin tersini yapın. Piyasada beklenen bir olayın beklenen reaksiyonu görmemesi al/sat sinyalidir. Beklenen olumlu bir haberin açıklanmasından sonra sonra fiyatlar hala yükselemiyorsa düşüş olacaktır. Olumsuz olay ve haberler piyasayı aşağı doğru etkileyemiyorsa yükseliş olacaktır.

16) Tepe ve dip noktalardan kaçının. Alçalan trendde fiyatın her yukarı çıkışı, trendin o seviyeden değişeceğini göstermez. Her dönüş noktasında burası en düşük yerdi diye alim yapmak size çok pahalı bir ders olabilir. Tepe ve dip noktalarının kendilerini ispat etmelerini beklemek daha az zararlıdır. En tepede satmak, en dipte almak çabasında olmayın.

17) Söylentiyi alın, gerçeği satın. Eğer bir hisse için olumlu söylentiler yayılmaya başlıyorsa alın. Söylentilerin kesinleştiği anlaşılınca satın. Söylentiler ilk duyulduğunda hisseye talebi artırır. Dedikodular resmiyet kazandığında fiyat zaten yükselmiştir. Satış yapın. Siz yine de söylentilerle hareket etmeyin.

18) Çok kısa vadede oluşan karı alıp hisseden uzaklaşın. Bazen satın aldığımız hisse birden hiç beklemediğimiz kadar hızlı yükselmeğe başlar. Yükselişin hep aynı tempoda devam edeceğini sakın düşünmeyin. Satış yaparak mutlaka kan realize etmelisiniz.

19) Küçük hesaplar yapmayın. Seçtiğiniz hissenin yükseleceğine gerçekten inanıyorsanız ucuz almaya çalışmayın. Piyasa fiyatının 1000 lira altında almaya çalışırken hisseyi kaçırabilirsiniz. Bir kaç kademe ucuz almaya çalışmak bazen çok önemli fırsatların kaçmasına neden olur. Kararlı olun. Karar verdiğiniz zaman beklemeyin, uygulayın.

20) İçinde bulunduğunuz trendleri izleyin. Fiyat trendi en iyi dosttur. Bir hissenin uzun trendi, orta vadeli trendi ve kısa vadeli trendi hakkında bilginiz olmalıdır. Bazen biri yukarı, diğeri aşağı doğru olabilir. Hangi zaman zaman diliminde alım satım yapmak istediğinizi tayin etmelisiniz.

21) Trend dönüşlerini kollayın. Bazı spekülatörler alım satım kararlarını oluştururken dikkatlerini bu noktaya toplarlar. Fiyatın trend çizgisi dışına çıkması ve orada kendini ispat etmesi çoğunlukla trend dönüşünü ortaya koyar. Yükselen çizginin aşağı doğru geçilmesi sat, alçalan çizginin yukarı doğru geçilmesi al sinyali sayılır.

22) Fiyat hareketleri ile birlikte işlem miktarlarını da izleyin. Fiyat ile işlem miktarının birlikte artması, alış sinyalidir. Yükselişin devam edeceğini gösterir. Fiyat azalırken işlem miktarının artış göstermesi satış işaretidir. Kararsız fiyat hareketlerinde miktar artıyorsa fiyatın yönü belli olana kadar bekleyin.

23) Pazarın değişen momentumuna bakın. Eğer borsa her gün yükseliyor fakat yükseliş her gün daha azalıyorsa bu pazarın aşağı döneceğini gösterir. Momentum zayıflamaktadır. Borsa günlerdir düşüyor fakat düşüş hızı gün geçtikçe azalıyorsa yön değiştirme zamanı yaklaşmaktadır. Pazarın momentumu artmaktadır.

24) Kuvvetli hareketlerin ardından düzeltme geleceğini unutmayın. Bir hisse kısa zamanda çok hızlı yükselmişse alım için gerilemesi beklenmelidir. Bazen bu gerileme toplam yükselişin yüzde 60'ına varabilir. Hızlı bir düşüşte satış kararı alındıysa düzeltme yaparak fiyatın biraz yükselmesi beklenir.

25) Alım/satım kararlarınızı o günkü fiyata dayandırmayın. Fiyat çok düştü, atık düşmez veya çok yükseldi artık yükselmez sanmayın. Fiyatların alt ve üstüne kendiniz sınır koymayın. Çünkü fiyatlar sınır tanımaz. Bir kaç senede hiç ummadığınız kadar yükselebilir veya alçalabilir.
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

kuzu........
      bu bolge....kritik su an....aslinda bu dalganin hedefi imkb100 de 71 000 dir....eliot olarak bakarsan...emme bunu macro desteklemiyor...icdinamiklerde desteklemiyor...

71 000 eski zirve....bunu buraya surecek adam...KAR UCUN SURER...ORADA MALI DEVRETMEK UCUN SURER....KIME DEVREDECEK...AKP li usaglara mi....onlara mali kilitledi zaten...62 000 ila 72 000 araliginda hepsine mali verdi...yukari surdumu kar yerine bunnarin satisi ile karsilasacak...onun ucun suremez....

algilamalarimiz niye catladi....cunki long yonunde yorum yazanlar...o dedigim bolgede mala kilitli...AKP li usaglar...
      bir borsayi eski zirvesine surecek adam....orada durmaz...bi 10 000 puan daha ekler buna...yani imkb100 de...82 000 dir bu...

peki bu rakkama gitse...mali alacak adam var mi orada...yoksa niye gitsin adam...yerine....iner 44 000 e....herkesten mali zararina geri alir ve basar 82 000 e....ben bunu soyluyorum...canlar yanmadan...zararlar realize edilmeden kimse borsayi yukari surmez...

cunki....

borsa....zero sum game dir....birinin zarari digerinin karidir.
      unutmayin...faizler dustukce borsalar duser bu bilinenin tersidir....borsalarda dip....faizlerde dip olusunca olusur...

faizler cikmiya basliyinca borsalar vinlar...CUNKI....para bonodan kacar...

amerika sifir....almanya sifir....emergingler yuzde 8....euro club med yuzde 7 de....

SON BI HAMLE VAR....O HAMLE....GUZUNUNDUR...yani bilginindir...o yer diptir....44 000...dow 11 200....
      vob.... 77 000 le acti....75 000 le kapamasi gerekir bugun....

Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

eksper........

trend döndü demem ücün vobda 71000 aşşagı kırılması icap eder....buraya kadarki düşüşler düzeltmedir....bu seviye kırıldıgı anda benden azılı şortcu bulamassınız....bu düzeltme ihtimali şu anda var....onun ücün zayıf eller mutlaka ama mutlaka kenara cekilmeli....

peki bu düzeltme ihtimali varken neden şort olmuyorum???sebep ise bizim endeksin dinamiginden....bir kere almaya başladımı asla durmaz....durur gibi yapar döndü dersiniz düzeltmeyi yatayda yapar....ve yine topuk....apişır kalırsınız...onu icin bu seviyelerde iyice longdan düştüm....korunmalı gidiyorum....vurup kapıyorum ....ana longun maliyetini iyice düşürüyorum......

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

kuzu.........
            MALIYET DUSURMEYE DEVM...her 1000 puan dusute karli bolumu kapa....tepkisinde aninda con...geri...kontrat sayin sabit hep...kapanista,....KONTRAT SAYIN....SERMAYEN BU....MARGINI önemli değil ...O GELIRDE GIDERDE....HIC ONEMLI DEGIL....

her aksam....kontrt sayin ayni olmali....uyurken.

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

kuzu.........

aciga satis yasak.....vawww....

skender agam nasil para kazanacak o zaman....

aciga satisi yapmislar var....bi cikis onun ucun yapildi...ki magmaya geldiginde....alsin yerine kosun...boyuk kari cebe atsin....

aciga satis yasaksa....yayilacaksa diger borsalara....HEDEF MAGMA KESMEZ....MAGMADAN DAHA DERIN MAGMA SART...

bizim borsada ANAP doneminde bu oldu....40 cente conmustuk....
              .............

aciga satis yoksa....borsa dustugu yerde kalir tepki gelmez...tepkiyi aciga satmislar ve shortcularin poz kapamasi sagliyordu....

YENI BI OYUN DUZENI GEREK....USULET VE SUHULET CALISMAZ ARTIK.....

..................

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

taka............
                yarın (salı) ve çarşamba borsaların son şansı aylık destek x100 de 58500 altına kayarsaki hele 57700 altına yandım allah keten helva.bundan dolayı olabildiğince hızlı bi şekilde eski seviyeler geçilmeli yoksa altında kalan kurtulamaz ilk durak yaklaşık 44 bin olur.

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

kuzu..........

bankalar....

bunnarin elinde bonolar...hisselr...ve sattiklari krediler var...

bu nedenle bunnar faizleri sifira indirmek istediler...ve bunu liborda manupulasyonla yaptilar...

boylece....tasarruf eden...harfurup harman savurmuyan....parasi oln dunya halklarinin paralarinin ustune belese oturdular...

bu beles oturus....ellerindeki eski yuksek faizli bonolarin vadeleri dolana kadar surecek...bu arada sifir faizden yilan para sahipleri...hisse senedine gelecek ve bankalar....ellerindeki senetleri bu gelenlere gomecek....

bununla ...bi tasla iki kus furuluyor....hem bonodan vade dolarak...hem hisseden cikiyorlar....bu aslinda planli....hukumetler ve bankalar beraber yapiyor bunu....ceza hikaye...

bu is bittimi...yani bono ve hisseden cikis....HAKIKI DIP OLUSACK....

O DIPTE....bankalar...halka verdigi hisse senetlerini halktan zaririna geri alacak...bu dow da 7000....bizde 1 dolar seviyesi...ISTE TAM O ANDA...FAIZLER YUKSELMIYE BASLIYCK....VE KRIZ BITECEK...YENI BIR 5 YILLIK YUKSELIS GELECEK....

bunun adi....business cycle dir.

2008 de faizler sifirlandi....25 yillik cycle da...bu sifir 5 ila 6 yil surer....yani...2013 de hakiki dip gelecek...

geriye kalan hersey...politika demokrasi getirmek...v.s....LAGALUGADIR.
                  ............
                  GUZU...

tum oyunlarini bu cycle lara gore kurar...bu 25 yillik cycle in bi de alt cycle lari var ki...bunnar gecici AYI RALLILERIDIR....
                  ................
                  BORASALARDA....

halk genelde bogadir....

bankalar...hem ayi ve hemde bogadir...cogunlukla ayidir...parayi AYILIKTAN GOTURUR BOGALIKTAN DEGIL...banka bogaligi suruyu toplamak ucun yapar ve toplayista cok para harcar....zamanlamada...banka 4 zaman longsA...1 zaman shorttur ve butun parayi bu 1 zamanda kazanir....obur 4 zamanda banka para harcar....
                  ..............
                  guzu bu nedenle....SHORTA meftundur...

............

2007 deki business cycle yorumlarimda pariteyi verdim...1 dolar=1 euro dedim....dedigimde 1 euro=1,5 dolardi...

.................
                  ve dunyayi....FINANS CAPITAL YONETIR...

politikacilar masadir...halklar soyulunca....sucu o donem iktidara getirdigine yikar...onlari degistirir...yenileri getirir ve yeni soygunu uygular....
                  ...............
                  misal...

eceviti iktidara fethullah hocamida yanina vererek...ocalanida paketleyip vererek finans capital getirdi...ilgili yasalar...cikti...dervisi yollayip yasalari tamamladi...halk ici bosaltilmis bankalari odedi...SUC eco ve o doneme yikildi...tayyip beyi getirdiler...onunlada isleri bittimi...onuda yollayip baskasini getiriyorlar....

...............
                  bizim gazata kose yazarlarida....fikir sahibi olan digerleride...yok laiklik...yok turban...yok demokrasi...yok biber...yok dolma gibi...

lagalugalarla....HALKTAN BU GERCEGI SAKLIYOR....

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

asagir..........

Altın vuruş üç günde hedefine ulaşır ve tarihi zirveler hemen görülür diye bir şart yok. Düzeltmeler illaki yaşanır.

Paritedeki düşüşün şekli de yükselişi destekliyor bence.
                    Özellikle son iki hafta EUR/USD'de daha farklı bir hareket bekliyordum. Bu son sert hareketler paritede de bir dip oluşumunun başladığı düşüncesinin bende ağırlık kazanmasına neden oldu.

Ben paritenin düşmeye devam edeceğini, buna karşın İMKB'nin yükseleceğini, İMKB ile parite arasındaki düşüş yönlü korelasyonun bozulacağını düşünüyordum.

Oysa bu son hareketler nedeniyle paritenin de yakında yukarı yönde altın vuruşa başlayacağını ve ana grafiğimizde belirttiğim aşağı yönlü hedeflere ulaşamayacağımızı düşünmeye başladım. Eğer bu olursa, İMKB'deki yükseliş çok daha sert olur.
                    Unutmayalım ki en karanlık günler, kesin dönüşlerin başladığı günlerdir.

Dikkat ediyorsak son zamanlarda herkes çok karamsar ve çok daha aşağılarda hedefler vermeye başladılar.

Bence bunun anlamı düşüş bitmek üzeredir. Bir iki hafta içinde(Belki o kadar bile sürmez) yükseliş ve bütün dünyada bahar havası esmeye başlar.

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012...lik-zulasi-var#

İngiliz hükümetinin desteklediği Vergi Adaleti Ağı, tüm dünyadaki vergi cennetlerini inceledi ve Türkiye'nin dahil olduğu bir skandala ulaştı. 97 milyar $'lık döviz rezervi, 110 milyar $'lık döviz hesabı bulunan Türkiye'de, zenginlerin yurtdışında 'zula' tabir edilen hesapları 158 milyar $'ı buluyor. Bu hesaplarla vergi kaçırılıyor
                      Libor ve HSBC'den sonra şimdi de küresel çapta vergi kaçırma skandalı ortaya çıktı. İngiltere hükümetinin desteklediği Tax Justice Network (Vergi Adaleti Ağı) tarafından hazırlanan raporu küresel çaptaki vergi kaçırma skandalının boyutunu gözler önüne serdi. Rapora göre, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin işadamlarının vergi cennetlerinde toplam 21 trilyon doları var. Türkiye'den yurtdışına çıkan para tutarı da 158 milyar dolar olarak belgelendi. Böylece patronların asgari ücretli, çalışan ve emeklilerin tabi olduğu vergilerden kaçtığı, devleti ve kamuyu zarara uğrattığı ortaya çıktı.

REZERVİN 2 KA TI PARA

Türk işadamlarının 158 milyar dolarlık serveti yani 'zulaları' Türkiye'deki bankalarda bulunan toplam döviz mevduatının yaklaşık 1.5 katı, Merkez Bankası rezervinin ise 2 katına ulaşıyor. Türk bankalarında toplam 110 milyar dolarlık döviz tevdiat hesabı, 97 milyar dolarlık da Merkez Bankası rezervi bulunuyor.

BAŞBAKAN ZULA DEMİŞTİ
                      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılının Kasım ayında ABD'de Lehman Brothers'ın batışıyla başlayan krizden sonra Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na başkanlık etmiş, krizle ilgili eleştirilerde bulunan işadamlarına "Bir bildiğimiz var da ondan böyle konuşuyoruz. Bu çevrelerde yakın dostlarımız var. Bazı işadamlarının zulasında 2 yıl yetecek paraları var" ifadesini kullanmıştı.

TASARRUF VE CARİ AÇIK YARATIYORLAR
                      Türkiye'de sürekli tasarruf açığı olduğunu söyleyip, cari açığa vurgu yapan işadamları paralarını vergi cennetlerine götürerek ülkede üretilen değeri yurtdışına çıkarmış oluyor. Hem tasarruf açığına neden oluyor hem de cari açığı back to back (bir cepten bir cebe) kredilerle finanse edip faiz geliri ve kâr sağlıyor. Türkiye'de yıllık cari açık bugün 66.9 milyar doları buluyor. Özel şirketlerin cari açığın finansmanında kullandıkları borçların bir kısmı kendi kendilerine verdikleri borçlardan oluşuyor. Patronlar şirketine sermaye olarak koyacağı parayı yurtdışına çıkarıp kendine borç vererek vergiden kurtuluyor.

50 BANKANIN ADI KARIŞTI
                      Raporda, 139 gelişmekte olan ülkeden vergi cennetlerine giden paranın 7.3 ile 9.3 trilyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Vergi cennetlerinde işlem yapan 50 bankanın ilk üç sırasında ise en çok işlemle UBS, Credit Suisse ve Goldman Sachs bulunuyor. Rapor, vergi cenneti olarak bilinen ülkelerdeki banka ve yatırım hesaplarını içeriyor. Sözü edilen rakamlar yat ve emlak gibi varlıkları kapsamıyor. 21 trilyon dolar olarak belirlenen vergi cennetlerindeki para, ABD ve Japon ekonomisinin toplamına denk geliyor. Ama bu rakam saklanan varlıklarla birlikte 32 trilyon dolara da çıkabilir.

ABD UBS'TEN PARA ALMIŞTI
                      Gelişmiş ülkelerin, 'vergi cennetleri'ne yönelik atakları 2008'de başladı. ABD İsviçre bankası UBS'ye yönelik soruşturma açtı, banka 780 milyon dolar ödedi. Konu OECD'nin de gündemine oturunca ülkeler, Bilgi Değişim Anlaşmaları imzalamaya başladı. Türkiye de Jersey Adaları ile anlaştı.

PATRONLAR VERGİYİ BÖYLE KAÇIRIYOR
                      Patronların 'zula' olarak yurtdışında çıkardığı paralar Maliye'ye zarar olarak yazılıyor. Vergi cennetlerinde sistem şöyle işliyor:

* İşadamı, cebindeki 1 milyon doları şirketine sermaye olarak koymak yerine, yurtdışına yolluyor.
                      * Yurt dışına çıkan para Seyşeller, Hollanda Antilleri ve Virgin Adaları gibi vergi cennetlerine transfer ediliyor.
                      * Burada hukuk büroları aracılığıyla bir şirket kuruluyor. Kurulan şirket kağıt üzerinde ve işadamına ait değil. Daha sonra yurtdışına çıkan para, bankacılık sistemi aracılığıyla işadamının Türkiye'deki şirketine kredi olarak gönderiliyor.
                      * İşadamının Türkiye'deki şirketi aldığı dış borç karşılığında, yüksek faiz ödüyor. Faizi kazanan; işadamının vergi cennetindeki kendi şirketi oluyor.
                      * Türkiye'deki şirketi ise faiz gideri ile kur farkını, gider olarak gösterip vergiden düşüyor. Türkiye'deki firma patronunun dışarıdaki şirketine ödediği faiz gideri ölçüsünde düşük kâr gösterdiği için devlete ödeyeceği vergi de azalıyor. Şirket yüzde 20'lik Kurumlar Vergisi, patronu da yüzde 15 oranındaki Gelir Vergisi Stopajı'ndan kurtuluyor.

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

kuzu........
                        COK KISA VADE....

BUGUN....askidayiz....74 000 ler....aski ve tereddut yeri....longa yatmis slow traderi zorluyor....hizli tradere tereddut yasatiyor...
                        umutla korkunun basabas oldugu yer...askidir.

bonolar tabiiki....gercek faiz o....

..........
                        ....su an faiz sifirken...mali bu buylltugum fiyatlardan devredecek...

sonra cokup esas dibe inecek...ve mali geri alacak...

o arada FED...FAIZLERI 0.25 YUKSELTTIM DEDIMI....BU DIPTIR.
                        .........
                        millet bonoda degil...bankalar bonoda...ve ellerinde yuzde 5 ila 7 faizli bonolar var....bono faizini dusurerek bunnar su an FED e ve cinlililere buyuk karla devrediyorlar...amerikan halkina ve diger soveryn fonlara....

ve para BONODAN CIKIYOR BU SEKILDE....sonra...bono krizi patlatilacak...BONO FAIZLERI FIRLIYACAK...BU SON FELAKETTIR....VE DIP BURADADIR...

ADI BONO KRIZI....bu cikmadan dip gelmez....

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

kuzu..........
                          sozunu ettigim...25 yillik cycle in basi...1980 dir....tepesi 2000 dir...BUYUK RALLY....TUM DUNYA....

paul volcker FED baskani...faizler dolarda yuzde 20 ye cikmisti...oradan faizler duse duse simdi sifira geldi...TUM DUNYADA KORKUNC BI RALLY OLDU...

2003 VE 2008...dipleri gecici diplerdir...aradaki...2007 ye....ve sonra 2010 olan ralliler....AYI RALLILERIDIR....

TEPEDE MAL CIKMA RALLILERI....

esas dip...BONO KRIZI CIKAR CIKMAZ GELECEK....

ve cycle tamamlanacak....bunnari uzun uzun hissenette annattim....2007 de....

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

gundwane.........
                            Kuzu abi dediğin gibi 1982 de abd de şu an 0.25 olan faizler 20 idi..Tarihi rekor seviye..
                            Yalnız bunun başlangıcı 1974 petrol krizine dayanır..Dow değerinin yüzde 50 den fazlasını kaybetmiş idi..

Oradan başlayan durgunluk taa 1982 ya kadar devam etti..Faizler yükseldi..Yani nedenler epey farklı idi..
                            Belki ekonomi yönetiminin bakış akışı..Belki ABD nin global çıkarları..Bilemiyorum tam analizini yapmak çok güç..

Senin şablonu oturtamıyorum bir türlü..
                            Haklısın faizler tepede borsa dipde idi..
                            Şimdi faizler dipte borsa zirvede (en azından dow zirveye yakın)

Ama dediğim gibi şartlar çok çok farklı idi..

Şimdi FED faiz artırımına geçemez diye düşünüyorum..Kendileride 2014 e kadar falan düşük kalacak dediler zaten..

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

eksper........
                              ve yeni hedefimiz sevgili dostlar.....85OOO VOB.....

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

kuzu..........

MEGAPOLITIKS...REZERV PARALAR....ISLAM VE IRAN....

megapolitiks bundan 40 yil once NIXON la basladi....

neydi bu...dolar rezerv para olacak ve altinada endeksli olmuyacak...

tek baglantisi vardi....petrol satanlar...petrolu dolarla satacaktilar...OPEC kaddafi onderliginde karsi cikti...5 parayi sepet yapip onunla satalim bu sepette altinda vardi...bu megapolikse karsiydi...amerika suudi kraliyla bi anlasma yapti...o aileyi hep basta tutacak....diger araplardan koruyacakti...ve suudiler opec e dolari kabul ettirdiler....

bu petrol ulkeleri...trilyonlarla dolar petrol sattilar ve karsiliginda dolar istediler....diger ulkeler biz dahil merkez bankalarinda dolar rezerv etmeye basladilr...petrol alabilmek ucun...neydi dolar bi kaart...maliyeti yok...FED basip basip veriyor...VE AMERIKAN HALKI...BEDAVA YASAMAYA BASLADI...tek uretimi var...oda dolar basmak...tum dunya calisti...bunnar korkunc bi savas makinasi ve ordu yaratti....degaul karsi cikti...onu hemen yolladilar...

berlin duvari yikilinca...tum kominist halklar...da...be hizmetin icine girdiler....

ve megapolitiks in...karsisinda marksizm yikildi....ve son noktaya yukseldi....

birden...bu yikilan ideoliji marksizmin yerini...1979 da yeni bir devrim ve yeni bir ideoloji aldi....BU ISLAMDI...adelet ve hak hukuk istiyordu...IRANDA sekillendi...ve megapolitiks ilk darbeyi aldi....

neydi bu....IRAN DEDIKI BEN PETROLUMU DOLARLA SATMIYORUM....ve digerleride bu yola girdi...BU YOL SU ANDA ACIK...cin...iran ...rusya hindistan bu yolda IRANLA YURUYORLAR...

bu durdurulmazsa....MEGAPOLITIKS COKER...bas bas ver biter....kimse almaz...

bu yuzden...yapmadigi halde bombayi yaptin diyorlar...hayir yapsa ne olur...herkeste var...pakistanda da var...

onun ucun...suriye ve irana...bunnarla cikacak savasa turkiyenin bulasmasi...turkiyeyi boler....

bu savas....DOLRIN REZERV PARA KALMA SAVASI....baska hicbirsey degil....

bu bakimdan....yillarca bas bas ver yapan....EURO ve DOLAR....topun agzinda ikisi birden....ne avrupa...nede amerikanin dunya halklarini bu kiytirik kaartlari baip dagitarak SOYAMAZLAR....

bu huysuzluk...bu ani yukselisler borsada....KORKUNC BI DUSUSUN ONCULERIDIR....

MEGAPOLITIKS BITMISTIR ARTIK.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information