Ay Yıldız

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • TALEBE
    A-YI
    • 24 Ekim 2010
    • 1221

kuzu.............
    notu dusurulen 15 banka ve caresizligi....

bu bankalar skender .....bu bankalar yarattiklari yeni instrumanlarla derivatifler yani....SUREKLI YOKTAN PARA YARATTI....

MONEY SUPPLY....merkez bankalardan bu yolla alindi....artik money supply bunnarin elinde...parayi borc ve derivative le yarattilar ....alan greenspan bunnara yardim etti...FED in elinden kontrol cikti....

simdi....JPMORGAN...elindeki kotu yonlu korkunc derivatifle yakalandi...trilyonlarca dolar olan bu derivativler 1994 den once yoktu...bu trilyonlarca dolar aslinda yok...hepsi kaart ustunde....boyle bi para yok....borsalarda tutulan hisse senetleri bu karsiligi olmuyan para ile tutuluyor....BU 15 DEN BIRI GUMLESE....HEPSI BIRDEN GUMLER BUNNARIN...bunnar tarihin en buyuk hirsizliginda yakalandilar....bunnarin sectirdigi politikacilarda ciplak yakalandi....

PARA YOK....PARA YOK....PARA YOK....

olmuyan para ile elde tuttuklari fahis fiyatli hisse senetleri....BU NEDENLE COP ASLINDa....

PARA YOK....PARA YOK....PARA YOK....

hicbir devlet...butun devletler bu kadar parayi yaratamaz.....IMKANSIZ BU....
    Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
      A-YI
      • 24 Ekim 2010
      • 1221

Derivatif ürünler

Posted on Ocak 4, 2012 by paratuccari
      http://www.occ.gov/topics/capital-markets/financial-markets/trading/derivatives/dq211.pdf
      Hadi size derivatif ürünler hakkında bir rapor. Okuyunca kaçınızın tüyleri ürperecek bakalım.
      Bunlar Futures & Forward, Swap, Options ve Credit Derivatif’ler. Toplamı yaklaşık 250 trilyon dolar %95′inin sahipleri 5 büyük banka ( Tablolardan kimler olduklarını bulabilirsiniz ), dünya’yı gerçekten birileri yönetiyorsa bunların sahipleridir her halde.
      Sadece genel kültür olsun diye yanınlıyorum madem piyasa ilginizi çekiyor
      “Gerçek dünya’ya hoş geldiniz” Artık sizinde bilmiyordum demeye hakkınız yok
      Gücümüzün 1/10'unu geçen pozisyonlar....riski.....yükseltir.....diye düşünüyorum.....

Yorum

• TALEBE
        A-YI
        • 24 Ekim 2010
        • 1221

BaBo..........

Eksperim, yigenim, gittikce GUZUlasiyorsun??
        Neden erkenden CORTLADIN Ki?

Bari XU30 da 75.xxx leri bekleseydin.

Sende Cali dibinde saklanmaktan zevk aliyorsun sanki.

Yorum

• TALEBE
          A-YI
          • 24 Ekim 2010
          • 1221

..............

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's dünyanın önde gelen 15 banka ve finans kurumunun notunu düşürdü.
          Notu düşürülen bankalar arasında Barclays, HSBC ve Royal Bank of Scotland (RBS) da bulunuyor.
          ABD'den de Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JP Morgan notu düşürülen kurumlar arasında.
          BBC Ekonomi Editörü Robert Person, yeni not düşürmelerin yolda olduğunu, düşürmeler nedeniyle bankaların ticari borçlanmalarının kendileri için zorlaşacağı kaygısını taşıdıklarını bildiriyor.
          Notu düşürülen diğer kurumlarsa şunlar: Credit Suisse, UBS, BNP Paribas, Credit Agricole, Societe Generale, Deutsche Bank, Royal Bank of Canada ve Morgan Stanley.
          Moody's ayrıca bankalardan bazılarının görünümlerini de negatife indirdi.
          Bu, bankaların hükümet desteğinden yoksun kaldıkları takdirde notlarının tekrar düşürülebileceği uyarısı anlamına geliyor.
          RBS'ten yapılan açıklamda Moody's'in not indirimi eleştirildi.
          Moody's, dört bankanınkini bir kademe, 10 bankanınkiniyse iki kademe indirdi.
          En fazla notu düşürülen ise üç kademe indirimle Credit Suisse oldu.
          Uzmanlar en büyük sürprizin Credit Suisse'in notunun üç kademe birden düşürülmesi olduğu yorumunu yaptı.

Yorum

• TALEBE
            A-YI
            • 24 Ekim 2010
            • 1221

küçük_k............

sakin kafa grafikleri inceledim... tüm periyotlar Al konumunda.. bende 1/4 longum....
            her an dönüş olabilir diye temkinliyim...
            hesaplarım birkaç gün daha çıkış yaparak 77500 görüleceği yönünde...
            vade sonu nedeniyle bu birkaç gün vade sonuna kadar uzayabilir...
            devamında esaslı bir düşüş bekliyorum.... en az 20bin pointlik...
            hedef varmadan 73bin altında oyalanırsa 77500 hedefini iptal etmek lazım...
            sonuç: sistemlerim 67binden beri ALda, bende maldayım... SAT gelirse satarız... parayı cebe atarız....
            tepe ve dip dönüşlerinde 1500 point yemeden benim sistemlerim yön değiştirmez...
            Huzurlu ve kazançlı seanslar hepinize

Yorum

• TALEBE
              A-YI
              • 24 Ekim 2010
              • 1221

eksper...........

hisse icin dogrudur...emme vobda ekrana sürekli bakmassan piyasayı okuyamassın....

misal bugün anlık dakika dakika piyasayı yorumladım.....ekran okumak zor iştir...kırlaşmış sac ister....

Yorum

• TALEBE
                A-YI
                • 24 Ekim 2010
                • 1221

QUANTUM... 31 mayısta.....bloğunda..bakın neler demiş....

31 Mayıs 2012 Perşembe

Piyasanın fiyatladıkları

En son yazımızdan bu yana olumlu anlamda bir gelişme olmamasına rağmen, birçok değişik faktörün fiyatlandığını gözlemledim.
                Yunanistan ayrılığı asıl odak noktası iken, diğer yandan İspanya'nın belirsizliği artmakta.

Petrol son yılların en düşüğünden işlem görürken, altın ve güvenli liman tabir edilen yerlere rağbet artıyor.

En büyük korkusu piyasaların , deflasyon! Benim korkum ise bambaşka, benim korkum şu Avrupa gene sıkıştı mı ? Haftasonu kaçamakları yapıp arka arkaya şapkadan başka bir kuş çıkartacak. Gene 3-4 ay zaman kazanacak sonra bu kötüleşme daha da güçlü şekilde ortaya çıkacak o zaman gene başka kuşlar çıkartarak oyalayabildiği kadar oyalayacak piyasaları. E malum piyasalar da AB'nin dağılmamasından yana oynamaya daha da yatkın ve biz çok uzun süre ne öleceğiz ne dirileceğiz.

Benim gerçek korkum budur!

Avusturya ekonomisi ekolu der ki her balon şişer ve patlar, bu insan psikolojisinin doğal sonucudur her patlama yeniden taze doğuşlara sebep olur. Ne yazık ki AB bir türlü patlamıyor da , düzelmiyor da.
                Sürekli zaman kazanıyor. Peki onca geçen zaman içerisinde kazanılan zaman , bir işe yaradı mı? Hayır, bu sefer kartlarda Ispanya'da var! hem de daha ciddi şekilde fiyatlanıyor, demek ki kazanılan zaman bir işe yaramıyor ama yine de başka da birşey yapamıyorlar! Yazık!

Yorum

• TALEBE
                  A-YI
                  • 24 Ekim 2010
                  • 1221

palasarte...öteki köyde..neler demiş......

Sn Gordongekko,

Çok fazla iktisat diline girerek okuyucuları sıkmak istemiyorum.. Yukarıdaki maddelere birşey eklememişziniz.. Devletin, harcanabilir geliri arttırmak için, illaki vergi gelirlerini düşürmesi gerkmez. Birçok durumda direkt kendisi de yatırımlara girişerek, işsizliği azaltarak, büyümeyi sağlayarak; yeni iş sahaları ve harcanabilir gelir yaratır (ertelenmiş; yol baraj, alt-yapı, eğitim, makina-teçhizat satınalma, askeri yatırımlar vs gibi harcamalara girişmesi)..

Sizin söylemlerinizle gidersek, batan bir ekonominin hiçbir zaman düzlüğe çıkamayacağı gibi bir denklemle karşılaşırız.. Tüketim yok.. Yatırım yok.. İşsizlik hat safhada.. Tasarruf edecek gelir yok.. Devlet vergi gelirlerinde indirime gidemiyor, çünkü zaten kendisi batmış.. Büyüme negatif veya sıfıra yakın.. O zaman bu bir fasit daireye girer.. Batan bir ekonomi düzlüğe çıkamaz gibi.. İşte bu tip durumlarda, DEVLET, sazı kendi eline alır ve YATIRIMLARA GİRİŞİR!!..

o zaman şunu sormak gerekiyor: dünya 1929 krizinden nasıl çıktı?? veya 2. dünya savaşı krizinden (Almanya'nın hiçbir zaman 2.dünya savaşı krizinden çıkamaması gerekirdi).. hadi biraz daha günümüze gelelim; Türkiye 2001 krizini nasıl atlattı..?? Veya battı denen ABD, "LEhman krizini" nasıl atlattı?

Keynesyen teorilerle bu durumu hızlandırabileceğiniz gibi (krizden çıkışı devlet eliyle hızlandırmak), ortadoks yömtemlerle bile, eninde sonunda krizlerden çıkılır.. İnsanlar eninde sonunda, ekonomi politikalarına güvenecek, sokağa çıkacak ve alışveriş yapacaktır (otonom harcamalar dışında da harcama yapacaktır)..

Ki; son AB kararları, İtalya, İspanya ve Fransa'nın Keynesyen yaklaşımları benimsediğini göstermektedir.. Krizden çıkışın büyümeyle olabileceğini düşünmektedirler.. Artı, mevcut dünya düzeni, Keynes'in yaşadığı dünyadan daha globaldir.. İnternet çağında yaşıyoruz.. Tüketici güveninin yerine gelmesi çok daha kısa sürebilir!!

Büyüme; hele bir de enflasyon yaratırsa, borçlunun borcunun azalmasını sağlar.. Ve bazen krizden tek çıkış yolu da enflasyon yaratmaktır.. Hele ki İspanya gibi gayrimenkul krizi yaşıyor ve teminatlardaki gayrimenkuller sebebi ile, bankalar, karşılık ve sermaye sıkıntısı yaşıyorsa...

NOT: Eurozone ülkeleri için tek handikap; sınırsız para basma yetkisine sahip olamamaları veya borçlanma için ucuz kredi bulamamalarıdır (devlet yatırım ve harcamaları için).. Zaten pazarlık edilen de budur..

Yorum

• TALEBE
                    A-YI
                    • 24 Ekim 2010
                    • 1221

yine palasarte.................

Birincisi; borsalar, her zaman current (yani mevcut durum)'a göre fiyat belirlemezler.. Meşhur bir söz vardır ya: "borsalar 6 ay sonrayı görürler" diye.. Belki 6 ay sonrasını fiyatlıyorlardır.

İkincisi; borsalar, sadece makro ekonomiye uygun hareket etseydi, bu konudaki hocalarımız bayağı bir zengin olurlardı.. Elbette köpüksüz bir borsa/ayran düşünülemez.. Ama her zaman da köpük, tüm bardağı dolduramaz..İnandırıcı olmaz!!

Yorum

• TALEBE
                      A-YI
                      • 24 Ekim 2010
                      • 1221

trmcleod............

hemen hemen butun bu tür kitapları okudum..hepsinde net bir şekilde ;
                      disiplinli trade et, trendin tersine pozisyon alma,zararları kısa tut,üst üste zarar ediyorsan bir süre ara ver, kar için hedef koy ve sadık kal, süreklli pozisyonda olman gerekmez zamanlamayı iyi seç, güniçi yada hafta içi olan veri akışını iyi izle..

Yorum

• TALEBE
                        A-YI
                        • 24 Ekim 2010
                        • 1221

palasarte.....
                        Bir örnek daha;

LCTM.. Nobel ödüllü ekonomistler, matematikçiler ve en ünlü traderlardan kurulu müthiş bir fon.. Bir yıldızlar takımı.. İlk başlarda müthiş kazanıyorlar (arbitraj yapıyorlar.. arbitrajı bulduklarında çok yüksek kaldıraçla yükleniyorlar -kredilerle..).. Tüm dünyayı tarayan, arbitraj arayan, riskleri ölçen Korkunç simülasyon programları var.. Herkes bu fona para yatırmak istiyor..

Ama sonra öyle bir hata yapıyorlar ki (onlara göre belki milyarda bir olasılık var), 1998 Rusya krizinde Rusya'da büyük bir pozda yakalanıyorlar (şişman kuyruk).. Ve batıyorlar!!!

Risk yönetimi.. Risk yönetimi ve risk yönetimi.. Her zaman ve her yerde "şişman kuyruklar" olabileceğini tahmin etmek gerekli..

Başıma hiç gelmedi, ama okuyarak öğreniyorum!! Hiçbir zaman paramın tamamını tek bir menkule (veya benzer korelasyondaki diğer menkullere) yatırmıyorum.. Bu fondaki adamlardan daha bilgili ve akıllı değilim..!! Onlardan ders alıyorum.. Onlar bile yaptıysa, benim, çok daha rahat o hataları yapabileceğimi düşünüyorum

Yorum

• TALEBE
                          A-YI
                          • 24 Ekim 2010
                          • 1221

imaslan...............
                          Keller perşembe ECB faizi ve ardından gelecek pariteye bakıyor...
                          Kerim Ağam ise cent olarak endekse...

Katılıyorum dediklerine...
                          Bu hafta, max haftaya kararlı dengeyi bozacaktır...
                          Kararlı denge diyince stabilite anlıyoruz, ne kadar da garip işte...
                          75e dayadığın rsi bile bazen kararlı dengeyi ifade edebiliyor artık...
                          Eski kitaplarla ögrettiklerini avlamak en büyük zevki oysa kuffarın...
                          Ezberlet, sına, sonra sıvala...

Satranç turnuvası hikayemi hatırlıyor musun...
                          Katıldığım bir turnuvada büyük Şogun ben gibi 20 ronine karşı ceng edecekti...
                          Başladık taşları itekleyeme...
                          Şogun misket atar gibi taşları salıyor üstümüze...
                          Herkes de bi kendini beğenmişlik, bir kibir...
                          Şogunu devirme hayalleri...
                          Aç gözlülük...
                          O 20 kişiye karşı oynarken oynadığı oyun senin onu küçümsemene neden olur...
                          Alırım bunu aşşa dedirtir...
                          Ama kısa sürer...
                          Sonra kekolar tek tek ayrılır masadan...
                          Kalırsın 13... 8... 5...
                          Adam Şogun...
                          Yavaş yavaş gerçek hamlelerini, derinliğini hissedersin...
                          Rakipler azaldıkça kalitesi artar...
                          Kibirin saygıya dönmesi gerek...
                          Ama saygı yoktur o evrede...
                          Korku başlar...
                          Sıkıntı başlar...
                          Panik başlar...
                          Kabullenirsin...
                          İlk kez yaşıyorsan bunu üzerinden Truva ordusu geçmiş gibi hissedersin...
                          Oyun sona yaklaştıkça, gereksizler masadan ayrıldıkça Şogun esas oyununa geçer...
                          Masada çok az adam kalır bu hafta...
                          Bugün Erzurumluyu üzen, yarın Kanadalıyı üzer...
                          Şogun ise hep kazanır...

Vakit oldukça okuyorum seni buradan...
                          Gaddar'ımı da diğer taraftan...
                          Bu hafta büyük ihtimal o da verir sinyali tekrar...
                          Uzunun 11111'ini hatırlıyor musun...
                          O vakitleri yaşıyoruz şu an...

Neyse...
                          Sağlıcakla kal...

Yorum

• TALEBE
                            A-YI
                            • 24 Ekim 2010
                            • 1221

clk02..........
                            3 yıllık vob serüvenimde sona geldim herhalde

kısa bi süre belki, ama her sene bi şeyler aldın sanki benden.. coşkulu adrenalinle başladı her seferinde, ama küçük de olsa bi şeyler yapmak istiyorum dedim kendime geleceğime, geleceğimle oynadığımı aslında hep geç farkettim..

bir ay önce yazılanlara şöle bi baktım ölesine, o kadar eğlenceli ki, 64leri bidaha göremeyiz diyenlerden uzun vadede hiç bi çıkış emaresi yok diyenlere kadar, pozisyonun önemi yok, algı o kadar çabuk değişiyo kii..

Meşhur bi söz var; tam teslimiyet durumu oluşmadan borsa da trent dönmezmiş derler.. aslında işaret bile sayılabilir bu

Geleceğime ve aileme ait sermayemi burada çarçur etmeyi bırakmak için ayrılıyorum buradan..

Oyun gibi başladım, kumar gibi devam etti, yatırımla ilgisi olmadı hiç..

Allah yolunuzu açık etsin arkadaşlar..

.............

asl98....
                            en iyisini yapmışsın.
                            burası iş değil...4 yıldır içindeyim. Tamamen boş bir şey... Reel sektörde işler yoğun olsaydı...zaten buraya kimse zaman ayırmazdı. Gerçi ciddi oranda bu işden soğuyan sayısı arttı. Birçok forum boşalmış durumda...Bir tek burada yazan çizen var...yakında burasıda biter...işlemleri ve hacmi incelediğinizde tamamen makineye bağlanmış gibi... Çevremde kimse borsaya ilgi duymuyor. Eskiden olsa bu tip rallilerde ilgi olur...en alakasız kişiler bile sorardı...Kısacası KY de para yok...büyükler birbiri ile çarpışıyor.

Yorum

• TALEBE
                              A-YI
                              • 24 Ekim 2010
                              • 1221

alfisti........

inandığınız, gelecek bilançolarına güvendiğiniz kağıda fiyat alıp başını gitmişken değil de, ucuzken, kimse yüzüne bakmıyorken alın ve sabırla bekleyin, gerçek değerinin üzerindeyken de söylentilere fazla itibar etmeden satın, karı cebinize koyun derim..

Yorum

• TALEBE
                                A-YI
                                • 24 Ekim 2010
                                • 1221

beski........den...

Parayı bulunca komünizm, kocayı bulunca feminizm, uçak sallanınca ateizm biter..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information