Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
ben de kisayim. asagidan 1000 puan yukari vermelerini cok iplemedim. ne de olsa hala boga piyasasindayiz. herhangi bir kirilim gerceklesmedi. haa, niye kisasin o zaman kardesim derseniz. vallahi hic bir nedeni yok. beynimi kemiren o ayu tekrar musallat oldu. (saka bir yana, bir-birbucuk ay once Garanti Bankasi'nin 8.50 olarak verilen fiyat hedefi ile, 8.50'yi simdilik goremeyecegini sadece kiyisindan donecegini kumarvari bir sekilde tahmin ettim)
'''...when stocks began to sell off in April, a contrarian measure he watches was at a high, and it is getting close to the same level now. He notes that in late April, 70 percent of analysts' earnings revisions were to the upside. As the market fell, that number declined to a level of about 45 percent in June, and negative revisions outweighed the positive. At that point, the market was about to rally back...the level of positive revisions has risen again, to a level of about 65 percent...'''
Akşam kapanışa 30 dakika var, 1500 puan geri aldılar... Teknik hemen bir bahane daha bulur,SAhte kırılım oluştu,stopla hemen,Kanala geri girdi..Pozisyonla inatlaşılmaz,kapat shortları,
Sen stop diye bir şey duymadınmı...Hadi dön longa...
Ne cahil adamsın, Biraz Teknik Analiz Kitapları oku,Seminerlere git...Üstad KendiBileKazanamaz'ı oku..Çok iyi yazıyor.. Longla bakayım TA ınanıyorsan...
Longladım...................
Longladım ama içim rahat değil şu forumları okuyayım da benim gibi long olan var ise psikolojime iyi gelir...
Hımm herşey yolunda.. BenDememişmiydim3günönceharbidelikanlı abim yazmış,birde grafik atmış,o da long,iyi doğru yoldayım...
Hanımmmmmmmmmmm aç televizyonu, YAŞ mı dır ne tiyatrodur,Anlaşmışlarmı görelim acayip stresteyim... hehehe
---------------------
TA bir şey öngörmez..Ben bu TA hep Pazar günü maçlar bitince yorum yapan programlara benzetirim. Bu offside dı, Bu goldü..Söyle düşündü, niye böyle yapmadı...
TA hiç bir şey bilmeyen 20 yaşında ki delikanlı tecrübesi vardır. Tutarsa hava atar, Tutmazsa kenarda öylece aval aval bakar...
TA herseye uygulanabılır,Ister bu borsa olsun ıster baska bır sey..
Yazı tura atalım.. Hep yazı gelıyor, yukselen tepeler olustu,Bolınger bacagını actı, devam yazı bahısıne... Hımm Tura gelmeye basladı, 17 yazı geldı,18 tura geldı ardından,Kanal kırıldı don tura bahsıne..
Yaslan arkana turaya devam... Tura sayısı 30 oldu..Trend var hıc korkma...
Ardından 70 yazı daha geldı, Asırı satıstan dondu don yazıya...
Bu ornek aslında TA nın deli saçmasını göstermesi açısından birebir...
TA yapılanların fotgrafını ceker,gelecegı soylemez,sadece yapılan şudur der...Bunun için TA ya gerek yok,Fiyata da baksan aynı şey...
Ama aslında yazı tura oyunda matematik % 50,%50 der. Yani her şey nafile,Üstelik her atış bir öncekinden bağımsız yani RANDOM (Rastgele)..
O zaman soru şu, Borsa Rastgele midir ,Yoksa Önceki barlara bağımlıdır...
Benim düşüncem rastgeledir. Rastgele atışlarda da TA nın öngörüsü,Yazı Tura öngörüsü gibi deli saçmasıdır.
Borsalarda akıllı adamlar kaybeder,Akılsız adamlar bu iş olmuyor der ve hemen çıkar borsalardan.Akıllı insanlarda ,bunun bir mantığı var,çözeceğim diye kendilerine ve zekalarına güvenerek bolca para kaybederler..
Akıllı insanlarda çözmek için bir noktadan başlamaları için önlerine bir tuzak atılması lazımdır Kapitalizm tarafından..Bu da TA dır..
Akıllı ,zeki ve paralı insanları çekmek için TA yemi atılır...
Zeki insan da çözmek için uğraştıkça, hayat sürecinde dramlar başlar..
Bu nedenle Para piyasalarında çok para kaybetmiş insanları duydukça zekalarına hayran kalır,imrenirim..Lakin içimide filmin sonunu bildiğim için bir hüsran kaplar...
Başarılı olmak için TA ya mutlaka bakın ama ona aşık olmayın..
Random walk >>rassal yürüyüş biraz gıcık bir konu elbette geleceği kahin edasıyla %100 dogruluk ile göremeyiz. Ancak gelecek hakkında tahminlerde bulunmak ve tahminlerin güvenilirliğini saglamak yeterlidir..
Random seriler bir gecikme uygulanarak duraganlaştırıldıgında gerekli analiz yapılabilir..Hiç bilmemektense belirli bir yüzde ilede olsa görebilmek büyük başarıdır bence..
Aşık olmak insana güven verir o da işin tuzu biberi oluyor..
Bir varlık ya da malın fiyat hareketlerini bir sarhoşun yürüyüşüne benzeterek tahmin edilemez olduğunu savunan teori. varlıkla ilgili geçmiş bilgileri kullanarak geleceğe ilişkin tahmin yapmanın imkansız olduğunu iddia eder çünkü bir fiyat hareketleri serisindeki bütün hareketler birbirinden bağımsızdır. bunun sebebi varlıkla ilgili bütün bilgilerin zaten fiyata yansımış olmasıdır. yeni bir bilgi geldiğinde ise bu anında fiyata yansıyacaktır ve bunu öngörmek imkansızdır.
dolayısıyla teknik analizi anlamsız kılar ve teknik analistler teoriyi savunan akademisyenlere gıcık olur. gıcıklıklarını bir de hikayeyle süslerler:
bir prof., öğrencisiyle kampüste gezerken yerde 100 dolarlık bir banknot görür. öğrenci parayı almak için eğildiğinde hocası onu durdurur. öğrenci "hocam neden parayı almama engel oldunuz" diye sorunca hoca da(nasreddin hoca gibi oldu ama değil) yapıştırır cevabı; " oğlum o para orada değil, eğer olsaydı biri çoktan alırdı"
Yorum