Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)
hazır matrıksten verılerı tamamlamışken bır grafık çizelım....
4 ocak 2010 dan bugune kadar para girişi ve endeks grafiği...
4 ocakta endeks kapanışı 53368
para girişi 1536 mılyon tl
12 martta endeks kapanışı 52232
para girişi 2128 mışyon tl.
endeks düşmesine veya yatay kalmasına ragmen borsaya 592 mılyon para
girmiş...
acemı olarak bu para bır yerde hedge edılmışmı dıye bakıyorum vob endeks kontrat ve dolar kontratta göremıyorum bono ve tahvıl pıyasasından anlamıyorum orada hedge etmış olabılırmı..bır arkadas anlıyorsa cevaplarsa sevınırım bence oradada hedge etmemıştır...
bu bılgıler ışıgında ıkı secenek kalıyor
1-py ımkb ye soktugu parayı yurt dışı baska bır yerde hedge edıyor.
2-bu borsa göçer dıyen kışıler sadece hayal göruyor krız falan bıttı hedef cok yukarı....
öngörüm tutar vobda 78500-81000 arası bır yer görulurse oralardan bu grafıge tekrar bakmak gerekır....
Bu kadar muhabbeti nasıl kacırdın hayret
Üstelik birkaç sponsor varken
neyse sonunda yakaladın
Sevgili cuneyt ve murat kardeşmizle zaten bir D10 yapamadık
Volvo sponsorluğunda geniş katılımlı bir D10 garanti oldu heralde
Ayrıca bir müddet beleş takılacağız
bayağı sponsor bulmuş arkadaşlar
Benim okuyabildiğim
Yanlız biri izmir
Biri Ankara
sevgili taka nerden bilmiyorum
Fakat herkesin yolu muhakkak istanbula düşer
Bekliyoruz sevgili sponsorlar:081::081::081:
Bu kadar muhabbeti nasıl kacırdın hayret
Üstelik birkaç sponsor varken
neyse sonunda yakaladın
Sevgili cuneyt ve murat kardeşmizle zaten bir D10 yapamadık Volvo sponsorluğunda geniş katılımlı bir D10 garanti oldu heralde
Ayrıca bir müddet beleş takılacağız
bayağı sponsor bulmuş arkadaşlar
Benim okuyabildiğim
Yanlız biri izmir
Biri Ankara
sevgili taka nerden bilmiyorum
Fakat herkesin yolu muhakkak istanbula düşer
Bekliyoruz sevgili sponsorlar:081::081::081:
Valla o dürümcüye devam ederseniz daha çok göbek ve nasır yapacaksınız....
daha önce görmüş ama okumamıştım...sız gönderdıysenız önemlı bırsey vardır dıye okudum.
bu yazı sevgılı yorumcunun görüşünün ne kadar dogru oldugunu
ve uzun vade yatırımcılarının neden hısse almaması geregını gösterıyor.çünkü uzun vade yatırımcıda stoploss yoktur..ve 2 ay
içinde paraları pul olabılır...
sn tuncer şengöz hocamız ne emeklerle o grafıklerı hazırlamıştır emeğe
saygım sonsuz ama kendısıde bazen sosyolojı ve suru pısıkolojısını hakkında yazılar yazıyor.ve şu anki sürü psıkolojısı çıkışı değil düşüşü beklıyor örnek vob pasta diğer kısmı.yukarıdakıler py oldugu için onları dıkkate almasak bıle
diğer kısmı cok pıs bır boga pıyasasının yaklaştıgını soyluyor...
ıkıncısı vob dolar pasta turkıyenın en buyuk üç kurumu ak-iş-garanti kısa tarafında diğer kısmına baktıgımızda yıne yukselışe oynayanlar fazla....
üçünçüsü tv haberleri henüz borsa ucuyor kacıyor tarzı haberler başlamamıştır.aksıne batan ulke haberlerı,ımf ıle anlasma yapmayan bır turkıye haberı kım bu ortamda hıusse senedı almaya cesaret edebılır...
bundan ıkı ay önce tv lerde neredeyse altın fıyatları bırıncı haber olarak verılıyordu o gunden bugune ne oldu..altın fıyatları asagı dustu forexde altın longlayanlar sızce ne haldedır....
dördüncüsü seçimlere 1 yıl var ve bız ımf anlasması ımzalamıyoruz..murat abının dedıgıne göre tarıhı bır karar ve ulkemız için gelecekte cok faydası olacak bunun yanında bende dıyorumkı kısa surelıde cok ıyı sonuç vermelıdır.düşünüyormusunuz secıme gıderken dolar başını almış gıtmış borsalar çökmüş bu hukumet ayakta kalabılırmı.iş dunyası hukumetı ne hale cevırır..ama hukumet borsaların batmayacağını doların ucmayacağını adı gıbı bılıyor..yoksa ımf anlasmasını yapar ve bunuda iş dünyasını desteklemek için yaptıgını topluma dıkte eder.borsalarda çökünce bız elımızden gelenı yaptık ımf ıle anlasma bıle imzaladık ama dunya pıyasaları ıle bızde çöktuk dıye ortaya cıkarlardı....
tum bu yazdıklarım nedenıyle sevgılı tuncer hocamın grafıklerının gercekleşmeyecegını dusunuyorum...
Sn karınca umarım yanlış anlaşılmamışımdır tuncer hocanın makale linkini bura da yayınlamamım sebebi yaşanılan artış ve düşüşleri tarihsel olarak irdelediginden okumak isteyen arkadaslar olabilir diyeburaya taşıdım. Kimseyi etkilemek istemem benim ne vobla nede borsa ile ilgili bir yatırımım yok sadece kendimi ekonomik olaylar ve makro ekonomi hakkında geliştirmeye çalışıyorum.
yapmış oldugunuz analizde de belirttiginiz gibi televizyonda yapılan analizler ve insanların bekelentilerinin tersine oluşan hareketler var.
Sn karınca umarım yanlış anlaşılmamışımdır tuncer hocanın makale linkini bura da yayınlamamım sebebi yaşanılan artış ve düşüşleri tarihsel olarak irdelediginden okumak isteyen arkadaslar olabilir diyeburaya taşıdım. Kimseyi etkilemek istemem benim ne vobla nede borsa ile ilgili bir yatırımım yok sadece kendimi ekonomik olaylar ve makro ekonomi hakkında geliştirmeye çalışıyorum.
yapmış oldugunuz analizde de belirttiginiz gibi televizyonda yapılan analizler ve insanların bekelentilerinin tersine oluşan hareketler var.
herkese mutlu huzurlu güler dilerim.
sevgılı kımseo nıye yanlış anlaşılsın sadece karşı tez olarak usttekı yazıyı yazdım unutmayın topıkte yazdıgımız yazıların gercekleşme oranı %51 boyle paylaşımlara devam edersenız gercekten cok sevınırız....
sonuçta burası dost meclısı kavga etmeden sevgı,saygı cercevesınde her dost her turlu göruşunu bıldırır..işlem yapmak kişinin kendı beynının vereceği karardır.
Yorum