Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • daroka
    ......
    • 24 Nisan 2009
    • 362

Bir çoğumuz bugünlerde faiz ve dolar cephesindeki hareketliliğin farkında sanırım...
    genel kural şudur tahvil düşüyorsa dolarda düşerse borsa çıkar, 2 gündür bunlar oldu ama borsa çakıldı
    yarın Mb nin toplantısı var önemli bir gün çıkıcak kararlar piyasayı etkilicektir.. bence etkisi olumlu olucaktır...
    birazda siyasal olarak bakarsak olaya haziranda seçim olucak, mevcut siyasi parti herşeyi tozpembe göstermek için elinden geleni yapıcaktır
    buna borsada dahil, yaz aylarında yeni tepeler yapmış bir borsa görürsek şaşırmamalıyız...
    ayrıca not artışınıda nisan mayıs gibi halletmiş olacaklar bence..
    Türkiyenin notunun yatırım yapılabilir seviyelere gelmiş olması çok önemli bir seçim yatırımı olucaktır...
    zaten bu derecelendirme kuruluşları birilerinin uşakları olduğunu herkes tarafından biliniyor...
    YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• BİR GARİP YOLCU
      Yeni üye
      • 25 Nisan 2010
      • 12

kıymetli cevabınız için teşekkürler sayın yemekçi. bu soruyu grafği görünce, aa önceden ben bu filmi seyretmiştim mevzusu geldi aklıma
      yazdıklarım şahsi düşüncemdir asla yatırım tavsiyesi değildir

Yorum

• daroka
        ......
        • 24 Nisan 2009
        • 362

mali kural olayına gelirsek
        mali kural keşke olsa diye bakanlardanım ciddi bir mali disiplin getiriyor borsaya
        peki bunu neden eylülde yapmadılar;
        cevap basit aslında haziranda olucak seçimler için ciddi harcamalar olucak eğer mali kural olsaydı bunu yapmak çok zor olucaktı...
        aynı anayasa değişikliği gibi
        anayasa değişikliğini şimdi yapsalardı mevcut hükümet çok oy kaybı yaşıyacaktı...
        çünkü anayasanın değişmez ilk 3 maddesine dokunacaklardı ve bunlara dokunsalardı koltukları sallanacaktı
        hazirandan sonra koltuğu garantiye aldıkan sonra bu 3 maddeyede dokunacaklardır...
        bunlar siyasi olaylar olsada dolaylı olarak borsaylada alakalı konulardır
        bunları polemik olsun diye yazmıyorum...
        sadece siyaset ve borsa arasındaki illiyeti kurmak için yazıyorum
        saygılar...
        YASAL UYARI: Burada yer alan yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyelerim "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir.

Yorum

• daroka
          ......
          • 24 Nisan 2009
          • 362

daroka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          vob açıldı n düşük 82 en yüksek 82,300 kapanış 81,850...
          bunu kapamak isticeklerdir bugün...
          Piyasa beklentimiz doğrultusunda ilerliyor...
          vob gapını kapatsada spot daha kapatamadı...
          önemli seviyelerdeyizz...
          82 altında short olmak isteyen arkadaşlar lütfen stoplarını kısa tutsunlar...
          hayırlı kazançlar...

Yorum

• daroka
            ......
            • 24 Nisan 2009
            • 362

benden başka yazan yok sanırım :(

Yorum

• poritino
              Çalışkan
              • 04 Mayıs 2009
              • 2005

Abi ustune ne yazalim. Super yararlaniyoruz sayende. 82300 den pozumu kapatip short olup ustune asagidan yine long'a donmusum. Daha ne olsun Sagolasin...

Ekleme:Aslinda daha long'a donmezdim ama pozisyon tasiyorum ve trende oynamaya calisiyorum. Seans icin al-sat yapmamaya calisiyorum.
              Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• daroka
                ......
                • 24 Nisan 2009
                • 362

Benim için bugünkü hareketler ; yüksek bir açılış hatta 82,400 e kadar sürme oradan geri basıp 81,400 - 600 e kadar gelip sonra büyük bir yukarı trendin başlaması...
                spot 30 da 83,300 de bekleyen bir gap var onuda doldurmak isticeklerdir... bilinçli olarak gap bırakılıyor zaten...
                zaten yatırımcılar dünki gibi gene yukarı gidip oradan aşağıya gidince full short olucaklar py ninde istediği, 82 altında short açanları avlıcaktır...
                2 gündür açılışta 81,600 e yazdığım short reverse ve longlar bugün geldi
                81,550 de de az bi miktar long bekliyor...
                hayırlısı olsun bakalım...

Yorum

• daroka
                  ......
                  • 24 Nisan 2009
                  • 362

poritino Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Abi ustune ne yazalim. Super yararlaniyoruz sayende. 82300 den pozumu kapatip short olup ustune asagidan yine long'a donmusum. Daha ne olsun Sagolasin...

Ekleme:Aslinda daha long'a donmezdim ama pozisyon tasiyorum ve trende oynamaya calisiyorum. Seans icin al-sat yapmamaya calisiyorum.
                  Aman hocam bana göre işlem yapmayın ben çok acemiyim bu konuda...
                  ben orta vadeli pozisyon alan bir vob çuyum mesela bugün aldığım longları 2 hafta kadar tutucam...
                  günlük te hep kaybettik en iyisi orta vadeli poz almak...
                  saygılar..

Yorum

• poritino
                    Çalışkan
                    • 04 Mayıs 2009
                    • 2005

Aman hocam bana göre işlem yapmayın ben çok acemiyim bu konuda...
                    ben orta vadeli pozisyon alan bir vob çuyum mesela bugün aldığım longları 2 hafta kadar tutucam...
                    günlük te hep kaybettik en iyisi orta vadeli poz almak...
                    saygılar..
                    Yok yok rahat ol. Sen soyledin diye sat-al yapmadim. Hizli acilis ile gevsemesini ben de bekliyordum ama nereden doner diye kestiremiyordum. Senin yorumun donuse karar verme noktami verdi.

Ben orta vadede yukselise gonul vermis bir bogacik olarak poz degistirmem artik.
                    Söylediklerim yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Başkalarının yorumuna göre trade edenler büyük ihtimalle zarar ederler.

Yorum

• Koala
                      Tecrübeli
                      • 27 Şubat 2009
                      • 137

Sn. Doraka Tebrik ederim. Bu arada herkese selamlar. Bol kazançlar dilerim.

Yorum

• poritino
                        Çalışkan
                        • 04 Mayıs 2009
                        • 2005

Spot +0,6 olmasina ragmen VOBun yerinde sayiyor olmasi bana daha asagilara gidebilecegi sinyali veriyor. Buradan yeni poz alanlar ancak long olacak cesareti gosterebilirler kanimca. O yuzden daha asagilara gelirse sasirmayacagim.

Yorum

• VOLVO
                          indikatör
                          • 30 Nisan 2009
                          • 1448

bize yazacak birşey bırakmıyorsun ki.
                          şimdi fikret abi gelse %3900 short yazar.
                          poritino yazsa "longum ama piyasa düşecek bence yada shortum ama piyasa yükselecek bence " diye yazar.
                          ben yazsam yürrrüüüü *** yazarım.

en iyisi sen yaz. nazar değecek diye de ödüm kopuyor.süper gidiyorsun. :081::081:

Yorum

• daroka
                            ......
                            • 24 Nisan 2009
                            • 362

VOLVO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            bize yazacak birşey bırakmıyorsun ki.
                            şimdi fikret abi gelse %3900 short yazar.
                            poritino yazsa "longum ama piyasa düşecek bence yada shortum ama piyasa yükselecek bence " diye yazar.
                            ben yazsam yürrrüüüü *** yazarım.

en iyisi sen yaz. nazar değecek diye de ödüm kopuyor.süper gidiyorsun. :081::081:
                            Eywallah saolasın...
                            Sevgili karıncanın topiğinde yazmıştım zaman analizimde benim için dip tarihleri 18-19 ocak diye...
                            18 inde spotta 19 undada vobta dip görüldü, acemice tahminlerimiz tutuyo arasıra işte
                            Bu arada bana zaman analizi konusunda yardımcı olan Hbilgin ve bana bu konularda kaynak göstererek yardımcı olan Sidabumi abime teşekkürlerimi bir borç bilirim...

Yorum

• mutimar
                              Bağımlı
                              • 12 Mart 2009
                              • 1356

Sayin daroka dİlİne saglik
                              Tırsık VOB'cu...

Yorum

• daroka
                                ......
                                • 24 Nisan 2009
                                • 362

Dün endekste bariz bir ters çekiç oluştu...

TERS ÇEKİÇ BOĞA FORMASYONU
                                Künye:
                                İki çubuklu formasyon. Güvenilirliği az. Gösterdiği yön yukarı. Oluştuğu andaki trend yönü aşağı. Piyasada dönüş sinyali. Teyit kesin gerekli.
                                Tanım:
                                Ters Çekiç Boğa formasyonu bir siyah mumu takibeden yukarı kuyruğu uzun kısa gövdeli bir mumla karakterize edilir. Kayan Yıldız Ayı Formasyonuna çok benzer. Kayan Yıldız bir aşağı trendde belirince işte o zaman Ters Çekiç Boğa Formasyonu ortaya çıkar.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information