VOLVO Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
yemekçi Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Mevcut koşullarda ihtiyaç duymadığı doğrudur...
hatta hiç ihtiyaç duymaması ve kendi ayakları üzerinde durarak..murat kardeşiminde belirttiği gibi dünyanın sayılı ülkelerinden biri olması kalpten dileğimizdir...
ama para piyasaları duygusallığı kaldırmaz...
az önce Sayın Babacan'ı dinledim TV'de...
Türkiye yeterince güçlüdür...ihtiyaç yoktur..ama gerekirse yinede gerekli olanı yapmaktan çekinmeyiz diyerek...ufacıkda olsa bir kapı aralığı bırakmış oldu...
önümdeki sürece bakıyorum....
siyasi riskler had safhada...her an beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir.. Yurtdışına bakıyorum başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD ekonomisi ve hatta Çin'de hala önemli sorunlar masada bekliyor...
peki bu olası risklerin ...şok gelişmelere dönüşmesi ve yurtdışında aşağı yönlü baskı kurması durumunda ne olacak????
konu borsa deilki...
konu borçlanma gereği...bütçe açıklarını kapatma gereği...konu büyümeye yönelik politikalara kaynak bulma gereği...
peki olası sert koşullarda...hükümet mali disiplini sürdüremezse ne olacak...kaynak bulmakta beklenmedik ek sorunlarla karşılaşırsa ne olacak???
soru çok...
hükümet bence zor olanı seçmiştir..vardır bir bildiği...dilerimde ülkem hiçbir zaman IMF yada başka bir koşullu kaynağa ihtiyaç duymaz...
bunu yürekten diliyorum...
ama bir taraftan da biliyorumki....piyasalar duygusallığı kaldırmaz...gerçekleşmelere bakar...
izleyip göreceğiz....aklım ve gözüm piyasalarda...kalbim Ülkemin politikalarında olacak...

Yorum