Dost Meclisi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Herkese iyi tatiller.
    ancak borsacılar tatil yapar mı bunu düşünmek lazım.
    çok kazanmak için çok çalışmak lazım.
    alınabilecek gözünüze çarpan hisse yok mu hiç kimsede.
    Tabi sebepleri ile beraber olursa daha verimli olur.
    bu sırada kar payı verecek hisselere dikkat diyıorum ve bu hisselerle ilgili haberleri yapıştırayım tek tek.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

* Aygaz: İMKB’de temettü potansiyeli yüksek şirketler arasında yer alıyor. Güçlü sermaye yapısı ve Tüpraş’taki yüzde 10’luk dolaylı payıyla dikkat çeken şirket için 2009 yılı kar tahminimiz 295 milyon TL. Aygaz’ın karının yarısını temettü olarak dağıtacağı varsayımıyla hissenin temettü verimini yüzde 8 olarak hesaplıyoruz. Hisse için hedef fiyatımız 6.50 TL.

* Aksu Enerji: 2008 yılı karı ve diğer kaynaklardan 2009 yılı içerisinde 1.29 milyon TL nakit temettü ödedi. 2009 yılını, son iki yılın üzerinde tahminen 3.1 milyon TL karla kapatmasını bekliyoruz. Şirketin yeni yatırım planı olmadığından 1.5 milyon TL civarında nakit temettü dağıtmasını öngörüyoruz. Bu da yüzde 4 temettü verimine işaret ediyor. Hisse için hedef fiyatımız 5 TL.

* Ayen Enerji: 2008 yılı karından 2009 yılı içerisinde 36.2 milyon TL nakit temettü ödedi. 2009 yılını 40 milyon TL civarında karla kapatmasını tahmin ediyoruz. Ancak şirketin yatırım projelerinin devam etmesi nedeniyle 2010’da dağıtacağı temettünün azalmasını ve 30 milyon TL’ye gerilemesini tahmin ediyoruz. Bu rakam bile sermayenin yüzde 25’ine ve piyasa fiyatının yüzde 10’una denk geliyor. Hisse için hedef fiyatımız 3.40 TL.

* Tüpraş: Temettü verimliliği açısından dikkat çeken şirketler arasında yer alıyor. 2009’da hisse başına kar ve temettü beklentilerimiz sırasıyla 3.02 ve 2.72 TL. Temettü verimliliği yüzde 8.1’e denk geliyor. Tüpraş’ın 2010’da da hem kapasite kullanımı hem de rafineri marjları açısından olumlu hedefleri bulunuyor. Hisse için hedef fiyatımız 40 TL.

* Turkcell: Sektöründe tartışmasız pazar lideri konumunda. Turkcell’in Türk kullanıcılara yeni tanıtılan 3G’deki büyüme potansiyeli ve kar marjlarının desteğiyle esas faaliyet karını 2010 yılında da tatminkar oranda artırmasını bekliyoruz. 2009 yılı için hisse başına kar ve temettü beklentilerimiz sırasıyla 0.90 ve 0.40 TL. Temettü verimini yüzde 3.4 olarak hesapladığımız hisse için hedef fiyatımız 13.50 TL.

Baki ATILAL / Turkish Yatırım Araştırma Müdürü

EKONOMİK TOPARLANMA AKÇANSA’YA YARAYACAK

* Akçansa: Şirketin tesisleri, yoğun nüfusa sahip ve sanayileşmiş Marmara’da konumlanmış durumda. Bu da ekonomideki toparlanmadan en yüksek faydayı sağlayacağı beklentisine yol açıyor. Ayrıca rekabetin daha az, fiyatların daha yüksek olduğu Karadeniz bölgesine hitap ediyor. Kilinker üretim kapasitesindeki lider konumu, artan talebe katkısını artıracak. Maliyet avantajı yaratan petrokok ve kömür tercihinde bulunabiliyor. Akçansa’nın rüzgar enerjisi projesi de artı bir değer katıyor. Hisse için hedef fiyatımız 8.76 TL. Temettü verimliliği beklentimizse yüzde 4.4.

* Çimsa: Akdeniz Bölgesi’ndeki altyapı yatırımları talebi canlı tutuyor. Rusya pazarındaki toparlanma beklentisi de sektör ve şirkete yönelik olumlu görüşlerimizi destekliyor. Çimsa, Adana ve Mersin bölgelerinde toplam 10 adet hazır beton tesisini kapsayan “hazır beton merkezi sevkiyat” projesiyle tesis ve araç optimizasyonu sağlayarak, zamanında sevkiyat gerçekleştirip yüksek seviyede müşteri memnuniyeti hedefliyor. Şirket, komşu ülkelerden birinde de çimento üretim tesisi sahibi olmak istiyor. Öte yandan, güçlü seyreden operasyonel faaliyetleriyle üretim maliyetindeki iyileşmeye paralel artan bir FAVÖK’e (finansman giderleri, amortisman giderleri, vergi öncesi kar) sahip. Hisse için hedef fiyatımız 9.94 TL. Temettü verimliliği beklentimizse yüzde 6.3.

* Çelebi Hava Servisi:Türkiye ve Macaristan pazarlarında hakim konumda. Bu pazarların yüksek büyüme potansiyeline sahip olması şirkete artı değer katıyor. 2009 Kasım’da Hindistan Delhi’de kargo faaliyetlerine başlayan Çelebi Hava Servisi’nin 2010’da bu havaalanında yer hizmetlerine de başlaması bekleniyor. Acciona’nın satın alınması için de görüşmeler devam ediyor. İspanyol yer hizmetleri şirketi Newco’yu satın almak üzere bağlayıcı olmayan teklif vermesi de önemli. Hissede hedef fiyatımız 21.30 TL. Yüzde 12 temettü verimlilik oranı öngörüyoruz.

* Ford Otomotiv: ÖTV indiriminin bitmesi ve görece düşük paya sahip olunan binek otomobil segmentinin yavaşlamasına karşılık Avrupa otomotiv pazarlarındaki stoklar giderek eriyor. Kuzey Amerika’ya sevkiyatların başlamasıyla birlikte Ford Otomotiv’in ihracat payındaki yükselişin sürmesini bekliyoruz. 2010 yılında bu bölgelerdeki canlanmadan fayda sağlamasını öngörüyoruz. 2009’da ABD’ye satışına başlanan ve beklentilerin üzerinde satış rakamlarına ulaşan Ford Transit Connect’in de önümüzdeki dönemde şirkete destek olacağını tahmin ediyoruz. Hisse için hedef fiyatımız 12.42 TL. Temettü verimliliği beklentimizse yüzde 7.4.

* Mardin Çimento: Enerji maliyetlerindeki gerilemenin yanı sıra satış gelirlerindeki artış sayesinde karı beklentilerin üzerine çıktı. Mardin Çimento, yurtiçi gelirlerini yüzde 7, yurtdışı gelirlerini ise yüzde 13 artırarak 2009 yılında iç pazarda yaşanan daralmadan en az etkilenen şirketlerden biri oldu. Operasyonel faaliyetlerdeki iyileşme marjlarda da etkisini net bir şekilde gösteriyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güçlü oyuncusu Mardin Çimento’nun özellikle Ortadoğu ülkelerini yönelik faaliyetlerinin bilanço ve hisse performansına katkı sağlamaya devam etmesini bekliyoruz. Ilısu Barajı’nın yaratacağı potansiyeli de göz önünde bulundurarak hisse için hedef fiyatımızı 8.51 TL belirledik. Temettü verimliliği beklentimizse yüzde 12.

Belgin MAVİŞ / Piramit Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü

BRİSA’DA YÜZDE 230 TEMETTÜ BEKLİYORUZ

* Brisa: Şirkte, süreçlere odaklanarak oluşturduğu iş modeli ve bu modele bağlı olarak karar alma seviyesinin ve sorumluluklarının süreç sahiplerine verildiği yeni bir yapılanmaya gitti. Bu kapsamda işleyişin çeşitli kademelerindeki yönetici pozisyonlarında değişiklik yapıldı. Brisa’nın 2010 yılına yeni bir anlayışla girme çabasında olduğunu düşünüyorum. Yeni pazar stratejileri ve yeni ürün anlayışında da bunu geliştirirse, 2009-2012 projeksiyonunda yeni karlar ve sermaye artırımları gündeme gelecektir. Bu da hisse yatırımcısının yüzünü güldürecektir. Şirketin karının 2008 yılına göre 2009’da yaklaşık yüzde 61 azalma bekliyoruz. Ancak buna rağmen temettü beklentimiz yüzde 230 gibi yüksek bir seviyede. Hisse için hedef fiyatımız ise 80-85 TL aralığı.

* Fenerbahçe Sportif: Sahaların lider takımı borsanın da liderleri arasına girer mi? Bence evet. 2010 yılında hem sahalarda hem de borsada Fenerbahçe’yi konuşursak bu beni şaşırtmayacaktır... Daha önce bu sayfalarda dile getirdiğimiz bu görüşümüzü koruyoruz. 2009 yılı kar beklentimiz ve buna bağlı temettü hedefimiz de yüksek. Fenerbahçe Sportif, hisse başına brüt 2.3259 TL, net 1.9770 TL nakit kar payı dağıttı. Şirket, 31 Ekim 2009 tarihinde bu payı hissedarlarıyla paylaşmıştı. 2009 karının 2008 yılına göre yüzde 5 düşük olabileceğini düşünüyorum. Temettü verimliliği beklentimiz yüzde 221. Hisse için hedef fiyatımız ise 60-65 TL aralığı.

* Galatasaray Sportif: Kulüp, yeni bir yapılanmaya gidip borçlarından kurtulmaya çalışıyor. Riva’daki araziye birtakım teklifler geliyor. Ancak Galatasaray’da bu araziyi satmadan sorunları çözme gayreti devam ediyor. Şirketin, mali yapıyı güçlendirme konusunda 2010 yılında hızla yol kat edeceğini düşünüyorum. Hissede borsa performansının yanı sıra yüksek temettü beklentisi de devam ediyor. 2008 ve 2009 yılı bilanço performanslarına baktığımızda, Galatasaray’da temettü beklentimiz yüzde 737. Son yayın hakkı ihalesinden payına düşecek gelirin 2010 yılı bilanço performansına olumlu yansıması mümkün. Kulübün yüksek borçlarına karşılık Galatasaray Sportif’in 2009 yılı karında yüzde 8 artış bekliyoruz. Ancak şirketin hisseleri endeksteki yükselişe çok fazla uyum sağlayamıyor. Hedef fiyatımız 170-175 TL aralığı.

* Kartonsan:Endeksteki yükselişe yeterince ayak uyduramayan hisselerden biri de Kartonsan. Ancak istikrarlı duruşu devam ediyor. Uyuyan devlerden biri olarak gördüğüm hissenin, endeksin şu andaki seviyesi düşünüldüğünde kat edeceği yol olduğunu düşünüyorum. Endeksteki yükselişle oranladığımızda hissenin sadece yüzde 50 yükseldiğini söyleyebiliriz. Kartonsan’ın karını 2008 yılına göre 2009’da yüzde 2.7 artırmasını bekliyoruz. Temettü beklentimiz yüzde 125. Hisse için hedef fiyatımız ise 98-105 TL aralığı.

Yorum

• MESUTC
        KEYFE KEDER YAZAR
        • 22 Mayıs 2008
        • 4444

yemekçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Şu an bir pıyasa yalancı
        Tahvıl % 1.32 aşağıda
        Doviz % 0.50 aşağıda

EEEEEEE
        borsada aşağıda

Bunda bir tezatlık var
        Nakit kral
        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• karınca06
          KASAP
          • 12 Nisan 2009
          • 976

sevgili yorumcu çalışmalarınız için tesekkur ederım.

voba takılırsanız ve cuma gecesıne flat gırersenız.cumartesı-pazar tatıl oluyor..hısse senetlerını ıncelemeye ve mesai ücreti almadan mesai yapmaya gerek kalmıyor.......

Yorum

• hiram
            Bağımlı
            • 27 Kasım 2008
            • 783

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Nakit kral

ıpmat dıyorum
            haftaya halka arz surecı baslyacak bır kac haberle 5 lırakamın ustune atması .....
            yt degıldır

Yorum

• karınca06
              KASAP
              • 12 Nisan 2009
              • 976

karınca nın stratejisi

5 dk lıktan 60 dk lıga sıkışma ortada ve bence patlama yukarı yönlü olacak
              ve buyuk bır balık gelecek.bu balığı avlamak için

1-buyuk bır ıhtımal aşağı yönlü bır feyk gelecek bu feyk 120 dk lıkta beyaz çizgiyi kırarsa yukarı dönüşünde beyaz çizgi stoploss olmak üzere long....
              2-beyaz çizgiyi kırdı ve aşagılara devam ettı karınca göstergesinin '+' bölgeye gectiği yerden stopploss olmadan long
              3-endeks yatayda kalır karınca göstergesi '+' bölgeye gecerse stoploss olmadan long....
              4-endeks yukarı gıderse karınca göstergesinin '+' bölgeye gectığı yerden stoploss olmadan long...
              5-yukarıdaki öngörüler tutmadı endeks asagı patladı flat kalır ne zaman saldıracağı bellı olmayan köpek balığına yem olmam....

Yorum

• EFE_09
                Tecrübeli
                • 14 Mayıs 2009
                • 1078

Para girişi 8 kurum : 12.074
                Total para girişi : 1.789.403
                Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• EFE_09
                  Tecrübeli
                  • 14 Mayıs 2009
                  • 1078

Kendimce takip ettiğim rakamları ve gün içi trade stratejimi yazıyorum sadece yarın benim için

orta bandım...68.950>>><<<<68.250
                  Dış bandım >>üstte yukarı 69.300 altta aşağı 67.900 hangi yöne kırılırsa o yöne pozisyon alacağım >>başarısız trendde aynı nokta stop..

PS:Orta band içeri dış bantlar dışarı kırırlırken pozisyon alırım..
                  Akşama pozisyon taşımamaya çalışıyorum ama taşıdı isem strateji gereği orta band kırılmaları stop tur...
                  Rakamlar Xu030 değil direk Xu030 yakın vade(aktif kontrat) grafiğinden çıkarılmıştır..
                  İMKB-100 açılana kadar ki vobda oluşan orta bandın dışarı kırılmalarını hacimli olmadığı sürece ciddiye almıyorum..

PS:Yatırım tavsiyesi içermez..
                  Ben küçük yatırımcıyım yazdıklarım kendimce not almak içindir ..Mesajlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez..

Yorum

• EFE_09
                    Tecrübeli
                    • 14 Mayıs 2009
                    • 1078

DJI..

10.767 de pozisyondan çıkılması emri veren sistemimde hala al sinyali gelmemiş olasa DJI yıkıldı bitti çığılılarının atılması için uzaklardan gelen(kalın sarı) desteğinde kırılması gerektiğini düşünüyorum..

pazartesi için 10.004 rakamı tutulması ve güçalınması gereken rakam olacak eğer burada tutunamzasa 9755 leri görmesi içten bile değil..

ama eğer gücünü burada toplarsa 10.328 üzeri ikinci yukarı devam etme noktası..

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      sevgili yorumcu çalışmalarınız için tesekkur ederım.

voba takılırsanız ve cuma gecesıne flat gırersenız.cumartesı-pazar tatıl oluyor..hısse senetlerını ıncelemeye ve mesai ücreti almadan mesai yapmaya gerek kalmıyor.......
                      vob bana göre değil. herkes bildiği ya da benim gibi bildiğini zannettiği işi yapmalı. Bende borsada uğraşıyorum. Hisselerle haşır neşir olmaya çalışıyorum. Şu devirde alıp üç dört kademe yukarı görünce satıp karı cebe indiriyorum. Ama asla kısa vadeci olamadım borsada. Uzun vadeciyim zaten ilk baştan bu yana yazarım. Uzun vadede benim için tabi alabileceğim hisse yok şuanda. Tabi borsanın bir yukarı daha hareketinden sonra aşağı yöneleceğini düşünerek yazıyorum. Neyse sevgili karınca teşekkürler. Sadece uzun vadeli senet arayışı içindeyim. Fırsatlardan şundan bundan kaynaklı olmayacak. Uzun vadede düşmeyecek bir hisse arıyorum. Nasip belki bulurum. Benim için ucuz senet şuandan 100 de 1 dir onuda arıyorum.
                      Teşekkürler.

Yorum

• yemekçi
                        Gurme
                        • 22 Mart 2009
                        • 3314

8 ocaktan buyana borsaya giren para
                        işe yarayacakmi
                        bu hafta belli olur

Not: bu yabancı alışıdır anlamı çıkmaz

Kapitalizmin zor sınavı
                        Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• yemekçi
                          Gurme
                          • 22 Mart 2009
                          • 3314

Bu hafta bir tarafa kırılma bekliyorum
                          Kapitalizmin zor sınavı
                          Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• yemekçi
                            Gurme
                            • 22 Mart 2009
                            • 3314

(yenıleme) jcr, turkıye'nın notunu artırdı

japon kredı derecelendırme kurulusu jcr, turkıye'nın yabancı ve yerel para cınsınden
                            uzun donemlı borclanma notunu "bb-"den "bb" sevıyesıne yukselttı. Notun gorunumu ıse
                            duragan olarak belırlendı.

Alınan kararda turkıye'nın dıs soklara karsı dayanıklılıgının artması ve global
                            fınansal krızde bunun gorulmesının etkılı oldugu belırtıldı. Bu durumun ıkı ana
                            faktorden kaynaklandıgını belırten jcr, malı pozısyondakı toparlanma ve fınansal
                            sıstemın gectıgımız yıllarda turk ekonomısıne verdıgı destegın bu ıkı faktor
                            oldugunu belırttı.

Hukumetın malı pozısyonunun 2001 yılında yasanan krıze oranla onemlı olcude
                            toparlanmıs halde oldugunu belırten jcr, bu durumda 2001 yılında ımf'nın destegı
                            ıle gerceklestırılen yapısal reformların etkılı oldugu ıfade edıldı.

-matrıks-
                            Kapitalizmin zor sınavı
                            Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

• EFE_09
                              Tecrübeli
                              • 14 Mayıs 2009
                              • 1078

Bu hafta bir tarafa kırılma bekliyorum
                              ne tarafa kırılırsa kırılsın biz orda oluruz inş. Sn yemekçi herkese öncelikle sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta dilerim

Yorum

• yemekçi
                                Gurme
                                • 22 Mart 2009
                                • 3314

Bu açılışta bir teslik var
                                normalde en az 68.200 lerde olmamız lazım
                                bu durum hoşuma gitmedi
                                Kapitalizmin zor sınavı
                                Bir dönemin sonuna doğru

Yorum

Working...