ev, araba, arsa nasıl zekata tabi olur kardeş? Nerede yazıyor?
Ramazan & Geyik Çadırı
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ticaret maksadı ile kullandığı dedim ...Akresi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterev, araba, arsa nasıl zekata tabi olur kardeş? Nerede yazıyor?
Mesela galerici isen, ev alıp satıyorsan ...
Yoksa 5 tane evin, 10 tane araban var hepsini kendin kullanıyorsun, dahil edilmez ...ZOR OYUNU BOZAR...
Yorum
-
(062) Ev ve arabanın zekatı ile ilgili birkaç soru.
Cevap. İster kooperatif yoluyla ister başka şekilde ev yaptıran veya yaptırmak isteyen bir kimse eğer bu evi oturmak için yaptırıyorsa, hem bu evin yapılmış kısmının değeri üzerinden hem de bunun için ayırdığı paradan zekat vermez, ev aslî (temel, olmazsa olmaz) ihtiyaçlardan sayılır. Oturmak içim değil de satıp parasını başka şeylere sarfetmek için ev yaptırıyorsa bunun maliyet değerinden ve buna ayırdığı paradan kırkta bir olarak zekat vermesi gerekir
Soru 4. Araba binek hükmünde ve zekat düşmez diye biliyoruz. Ancak her an satılabilecek konumda olduğundan ticari mal gibi düşünülmeli midir?
Cevap. Bir çok mal hemen satılabilir durumdadır; hemen satılabilir olmak malı zekatlık yapmaz; yani edinme ve kullanma niyeti esas alınır; aslî ihtiyaç sayılan mallar zekata tabi değildir; araba da böyledir.
Soru 5. Araba hususunda lüks olması zekatı nasıl etkiler. (5 milyarlık araba da var 35 milyarlık araba da var) Hepsi tek binek hükmünde midir?
Cevap. Eski zamanlarda da insanların binekleri kıymet bakımından farklı idi; çok değerli atları ve develeri olanlar ile adi bineği olanlar aynı sayılır, kıymetli binek sahipleri bundan dolayı zekat ödemezlerdi.
Yorum
-
Sual: Gayrimüslime, sadaka veya zekât verilebilir mi?
CEVAP
Zimmi varken, zimmiye zekât hariç, fitre, kefaret, nezir [adak] ve sadaka verilirdi.. Bugün, dünyada zimmî yoktur. Yani, şimdi gayrimüslime, zekât da, sadaka da verilmez. [Zimmî, İslam devleti uyruğunda olan, gayrimüslim vatandaş demektir.]!!! !!!...' Yüzünü güneşe dönen insan gölge görmez.'....!!! !!!
""ĶőşēМę ĊēķϊŁĎįΜ... βįź ĐēĻįķąήĻįŷįž ĐũŽзή ĶāħРЄ""
Allah'ım çok paranın beni değiştirip değiştirmediğini öğrenmem için lütfen bana bir şans ver !
Yorum
-
oK, o zaman olur ....ASPİRİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTicaret maksadı ile kullandığı dedim ...
Yoksa 5 tane evin, 10 tane araban var hepsini kendin kullanıyorsun, dahil edilmez ...
Yorum
-
ihtiyaç fazlası malım yok....otlayan hayvanım yok..........giymediklerimi zaten evde tutmam..........ticaretle üğraşmıyorum..........geçen seneye göre daha fakirim............uyar mı bana zekat..............ASPİRİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAltın şart değil ...
İhtiyaç fazlası her türlü mal ;kağıt para, hisse senedi, tarladan kalkan ürün , otlayan hayvanlar , giymediğin ve kullanmadığın elbiseler-eşyalar, ticaret maksadı ile kullandığın her türlü emtia (ev, araba , arsa v.b ) 1 sene süreyle elinde kalırsa zekata dahil olur ...
Bu gün para ile 4000 TL si olan zekat verir ...
Buradaki incelik ticaret eşyası olması ve 1 sene süreyle elinde kalması ...itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................
Yorum
-
Soru:
Arkadaşıma verdiğim döviz bazındaki borcu, imkanı 4 yıl sonra olunca ödeyebildi. Şüpheli bir alacak durumunda değildi. Verirken vade de belirlememiştik. Bu parayı alınca zekat ödemem gerekiyor mu? Gerekiyorsa, borç verirken zekat kadar ilave talep edebilir miyim?
Cevap:
Sağlam (ödeneceği umulan, ödenmesinden ümit kesilmiş olmayan) alacakların zekatı, müctehidlerin çoğuna göre (hanefîler dahil) her yıl, alacaklı tarafından ödenir. İmam Mâlik'e göre sağlam olsun olmasın alacakların zekatı, tahsil edildiği yıl -geçmiş yıllarınki değil, yalnızca o yılınki- ödenir. İhtiyaç sahibine borç vermek de bir yardım olduğu için alacağın zekatı ödenmez diyen müctehidler de vardır. Ben İmam Malik'in ictihadını orta ve adil bir çözüm olarak görüyorum.
(bu site güzel)
Yorum
-
zimmi ne dir..........türkçe yaz............guneysu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSual: Gayrimüslime, sadaka veya zekât verilebilir mi?
CEVAP
Zimmi varken, zimmiye zekât hariç, fitre, kefaret, nezir [adak] ve sadaka verilirdi.. Bugün, dünyada zimmî yoktur. Yani, şimdi gayrimüslime, zekât da, sadaka da verilmez. [Zimmî, İslam devleti uyruğunda olan, gayrimüslim vatandaş demektir.]itibar puanı verenler karşılığını beklemesin......................ısrar halinde negatif ödeme yapılır.....................
Yorum
-
ASPİRİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterTicaret maksadı ile kullandığı dedim ...
Yoksa 5 tane evin, 10 tane araban var hepsini kendin kullanıyorsun, dahil edilmez ...
yaw 10 tane arabanız varsa birini bana zekat verin verin yaw.....

NARGİLENİN DUMANINA BENZER HAYALLERİM ..
SADECE BENİ ZEHİRLER VE UÇUP GİDER...
--------------------
Yorum
-

Yorum