Soyulmaya son

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • karınca06
    KASAP
    • 12 Nisan 2009
    • 976

yukarıdakı ekım pastası erkek elıyle bu kadar oluyor.cadı abla burada olsaydı vırman olayından sonra pasta tarıfını degıştırır nasıl yapılması ve yorumlaması gerektıgını ögretırdı.şimdilik aramızda olmdıgı için yukarıdakı şeklıyle idare edecıegım..artık yukarı 5 lıye dıkkat etmeyecegız onlar py
    ciğer yerler ete para vermezler,bırbırlerını dudukler hayat kadınına para vermezler....

yukarıdakı py bırbırıne muhtac oldugu için alttakı kırmızı ky yı yemeye bakacaklar bır yerde 3115 adet var bır yerde 25534 tane var..sonuç ıtıbarıyle yon yukarıyı gösterıyor ama 25534 adet yem az derlerse bıraz buraya yem atarak daha sonra hepsını bırlıkte yıyebılırler...bakalım haftaya tablo dahada netleşebılır....

şimdilik trade yönu long veya flat ne zaman dıger yonunde long cogalır short azalırsa trade terse döner....

Yorum

• karınca06
      KASAP
      • 12 Nisan 2009
      • 976

umarım ben yanılırım ama ky yıne shorta ınanmış gedık ve denız yatırımla bırlıkte toplam 37094 ky short var.umarım bu sefer ky kazanır ama hıc sanmıyorum...

Yorum

• jelly
        Tecrübeli
        • 19 Şubat 2009
        • 0

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +
        sevgili dostlar ,

flat flat oturun lfn kapilmayin sayimlara su siralar son sayimlar cok can yakmistir.
        elliotisyenler eger bu tepe ise S&P de 1016 asagiya ve dowda 9450 asagiya kirilmamaliki kanaldan cikmasin yoksa dalga ihlali olur.sayim tutmaz.
        yani 5.1 imi (eger 1016 kirilirsa bu ihtimalde ortadan kalkar), yoksa 5.5 miydi son hareket ve yapilan tepemiydi.

sentiment % 89 boga / ayi orani, teknik olarak bu tepe simdiye kadar gorulen en yuksek seviye. eger tepe olusumu yapiliyorsa son bir cekilme sonrasi sicrama yasanir genelde tekrar yaziyimda az can yansin.

simdik bu kadar para girdi diye soyleseniz dogrudur. girdi, 2007 tepesindede cok para girmisti hersey gulluk gulistanlikti 1 haftada degisti hersey...

aman F L A T kalin en azindan su 1 hafta amerikada labour day sonrasina kadar ve sonra karar verin (9/11 de kapida). bu kadar buyuk kriz bu kadar kolay atlatilamaz.
        TEKRAR YAZAYIM ELLIOT BILIRIM AMA ELIOTISYEN DEGILIM GORUSUM TAMAMEN TEKNIKSEL VE SENTIMENTE DAYALIDIR. (EYLUL AYINDA AMERIKADA BORSA GETIRILERI DIGER AYLARA ORANLA EKSIDIR)

PARA SIZIN KARAR SIZIN , BIZ NE TEPE BULUCUYUZ NEDE DIPCI
        (aranizda hem dalgic hemde dagci varsa o baska

saglicakla huzurlu kalin
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++

Yorum

• cancan
          Aktif
          • 15 Mart 2009
          • 233

sayin jelly bende geceye flatim 1000 puanimi aldim. abd ucusa gecebilir cin borsasinin dusmesinin nedeni elindeki dolarlarin tuvalet kagida donusmesi ihtimalidir parite beklentim euro/usd 1.6 turkiyede 1.5-1.6 arasi gider gelir bir muddet sonra ekim gibi 2 tl olur yarin sabah gapli yukari olursa acarim shortlari bizim borsa mal dagitimi safhasinda iyiaksamlar

Yorum

• karınca06
            KASAP
            • 12 Nisan 2009
            • 976

köpek balığı saldırmadan önce yemlerı cogaltıyor.....gunlukler sat vermeden indikatörler çıkışı işaret ettıgınde oynamak daha mantıklı gelıyor.....

Yorum

• jelly
              Tecrübeli
              • 19 Şubat 2009
              • 0

SON BASKI

eger bir tepe yapacaksak , muhakkak bir yukari atmasi gerekecektir.
              (((kirilma oncesi catirdama diyelim, bu da on haberdir gibi algilanirsa)))
              soyleki eger buralar veya 58600 lerden yukari cikip 62.000 ustune dogru ani atak baslarsa o zaman kanimca bu 1 hafta icinde kademeli short denenebilir (62.000 ler civarindan).

---elliot takip edenler icin bu cikis 4.dalga bitimini ve en azindan 5.dalgada 1.dalga kadar cikacagimizi bildirir.

arkadaslar takip ettigim bu kadar baska degistirebilecegim bir durum yok, kanimca rally sonuna dogru geliyoruz dususe yaklasiyoruz yada yaklastik.

dusus olmayacak diyenlerde hic olmazsa kar satislari gelebilecegini goz ardi etmesinler.

sahsen son hareketler oncesi flat kalmayi tercih ederim nerde bitecekleri belli olmaz

saglicakla kalin,

Yorum

• jelly
                Tecrübeli
                • 19 Şubat 2009
                • 0

cancan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sayin jelly bende geceye flatim 1000 puanimi aldim. abd ucusa gecebilir cin borsasinin dusmesinin nedeni elindeki dolarlarin tuvalet kagida donusmesi ihtimalidir parite beklentim euro/usd 1.6 turkiyede 1.5-1.6 arasi gider gelir bir muddet sonra ekim gibi 2 tl olur yarin sabah gapli yukari olursa acarim shortlari bizim borsa mal dagitimi safhasinda iyiaksamlar
                sn cancan,
                dolar endeksi diplerde ve sanki dip yapmak ister cinsinden, borsalarin dusmesi insanlari gecen dususte oldugu gibi dolar almaya itebilir safe heaven. buda enflasyonist baskilarla dolarin batmasini engellemis olur ama onemli olan dolarin altin karsisindaki develuasyonudur.

euro/usd paritesi hakkinda yorum yapmak istemiyorum cunku pariteler kimse tarafindan gercek anlamda tahmin edilebilir degerler degildir. ama
                eger dolar deger kaybedecekse yani 1,43 den 1,60 %12 kadar bir deger kaybi ve bizde dolar kuru 2 olacaksa buda %40 gibi bir deger kaybidir. bu durumda hem dolarin degeri dusecek hemde ytl degeri dusecek euro 3-4 ytl arasina gelmesi lazim.
                bana biraz anlamasi zor oran gibi geldi. lfn yanlis anlamayin ama stratejinizi tekrar gozden gecirirseniz sevinirim benide aydinlatmis olursunuz.

Yorum

• cancan
                  Aktif
                  • 15 Mart 2009
                  • 233

sayin jelly aynen euro 3 ytl olacak dolar 2 ytl minumum .yabanci vobda vurgunu yapti bonoda vurdu parayi gidiyor yavastan. efg nin toplam uzun sayisi 35000 deutcheyi ciktiktan sonra, gunicinde 5000 puanlik dusus olabilir bundan sonraki surecte turkiye konkordato ilan eder imf ile mondrosu imzalariz kolay degil 600 milyar dolar borcun olsun vobda ,bonoda yabanciyi ihya et deniz bitti malesef

Yorum

• cancan
                    Aktif
                    • 15 Mart 2009
                    • 233

sayin jelly 260000 shorttan 155000 short pozisyona inmisiz 100000 kontrat kayip aniden 5000-10000 asagi gelebiliriz dikkat

Yorum

• cancan
                      Aktif
                      • 15 Mart 2009
                      • 233

usd 2 ytl olursa bankalar sendikasyon kredisi alamazlar ciftci mazot alamaz inanin kapinin onundeki arabaya binemeyecegimiz gunler onumuzde krizin buyugu yaklasiyor

Yorum

• pseudocode
                        Katılımcı
                        • 03 Mayıs 2009
                        • 0

% 2 lik düşüşle bu kadar panik yapmaya gerek yok bence.. tamam rüzgara kaşrıda i... mez fakat.. bu sadece iiymserliğin hüsranı.. ynai çok daha iiy olması beklenirken o akdar iyi değilmiş düşüşü... felaket senaryoları yazamya gerek yok.. iocak şubat dönemindeki psikolojisi ise iyimserliğin hüsranı değil, kötümserliğin ihüsranıydı arada çok fark vardı ve o zmanlar bile $/tl 1.83 lerden döndü.. arada önemli bir fark var.. dolar 2 tl olurmu olmazmı ona bnişey diyemiyeceğim ama böyle bir felaket senaryosu için şuandaki verilerin kat be kat fazlası kötü veriye ihtiyacımız var..

benim tek moralimi bozn 9 milyar dolarlara kadar çıkan ihracatın yneiden 7.7 ye düşmesi.. türkiyenin şuanda en büyük problemi ihracatını eski seviyeye çıkaramaması.. yoksa borçluluk, finansal yapı, mütehitlik ve turizm gibi döviz getirleri , finansman ihtiyacı, iç pazardaki satıların durumu ( daraldı diyoruz ama bizim zaten avantajımız bu zaten iç pazarıız çok dardı yediğimiz darbenin % 30 udur bu oda çoktan satıldı) gibi konuları göz önüne aldığınızda felaket senaryosu yazmaya hiç aam hiç gerek yok...

Yorum

• jelly
                          Tecrübeli
                          • 19 Şubat 2009
                          • 0

sayin arkadaslar,
                          elbette boyle bir kriz muhakkak bu kadar kolay atlatilamaz ama ufak dusmelerle hemen korkmayalim longdakilere muhakkak firsat verecektir cikmak icin.

dusus olacaksa sayet (ki sahsim adina sizler ayni fikirde olmak zorunda degilsiniz olacak derim) ve bu kar satisi ustune cikacaksa o zaman dususu degerlendirip tekrar paylasicagiz. su anda artik borsalar hafiften korelasyona giriyor gibi, hep beraber amerikayi takip ederek duserler elbette duseceklerse, terside ihtimal bogalarida kizdirmayalim cunku herkes bir yone inanir gorusler ve algilamalar farklidir..

soyle bir ornek vereyim topu birkac kisi havaya atar. kimi daha gucludur ve topu daha fazla havada kalir daha yukarilara deger. ivme bittimi en ust seviyeye cikan bir an durduktan sonra hepsi gibi dusmeye baslar ama en cok en uste cikan duser.
                          (insanlari ulkeler olarak algilarsak , insanlarin atma gucu, onlara verilen sermaye gucudur. top duserken ciktigi yerde bir rekor yazmis olabilir ama insan hala degismemistir temeli yine ayni ulkedir.)

anlayamadigim tek sey ve beni cok dusunduruyor hisselerin kriz onceki seviyelerinden daha degerli hale gelmis olmalari.

-bu kadar krizler geldi gecti yurt disinda hic izlemedigim seyler goruyorum en basiti cicek bahcelerinin bir bolumunde insanlar sebze yetistirmeye basladilar
                          -evde ekmek yapmaya basladilar
                          -3 odali evlerinin 1 ve hatta 2 odasini kiraya vermeye basladilar.
                          -garajlarini kiraya vermeye basladilar.
                          -olen hayvanlarinin yerlerine yenisini almamaya basladilar.
                          -yaslilar bakim evlerine gitmek yerine evlerine cocuklarini cagirip onlarla yasamayi tercih etmeye basladi.
                          -televizyonlarda yeni yeni altinlarinizi posta ile aliyoruz diye sirket reklami turemeye basladi

basladi , basladi , basladi ....

bu yazida amacim ne bogayla catismak nede ayilari mutlu etmek dogada ayi boga catismasi zaten mevcut isin ilginc yani ikisininde birbirlerini yaralasalarda hicbirzaman oldurmemeleri kavgalari uzun uzun surer.
                          demek istedigim yaz uykusu bitmek uzere FLAT derken avci durumundayken degisen mevsimle av durumuna dusmeyelim.
                          cok para kazanalim da demiyorum ama piyasada olanlar icin en buyuk basari SERMAYENIN DEGERINI KORUMAK olmali...
                          (SU ZORLU ORTAMDA)

saglicakla kalin

Yorum

• cancan
                            Aktif
                            • 15 Mart 2009
                            • 233

sayin jelly bizim borsamizla dow jones arasinda korelasyon kurmuyorum cunku ocak tepesi bizde 38000 dow 9600 bugunku durum ortada .long pozisyonlar zaten kisaldi simdi mali spotta devredecekler edebildikleri kadar biz dusustede ayrisiriz onun icin short treninden inmemek gerek yukseliste duzeltme olmadigi gibi duserkende duzeltme olacagini sanmiyorum ilk hedef 38000 saygilar

Yorum

• cancan
                              Aktif
                              • 15 Mart 2009
                              • 233

sayin jelly vobda agustos kapanisini nasil yorumluyorsunuz ?herkes son yukselis beklerken tepeden 3000 puan asagida kapattilar benim yorumum py long olmayacak yeni vadede

Yorum

• cancan
                                Aktif
                                • 15 Mart 2009
                                • 233

sayin jelly israrla shortum ikinci seans 2000 puan nasil asagi geliyorlar seyredin cuma usd 1.55 kapanabilir

Yorum

Working...
                                X

Debug Information