Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
dunle bugun gun sonu arasındakı fark kısacılar kol kesmeye baslamış iş yatırım yenı uzunlar acıyor.dun dıger long poz sayısı 3784 bugunde 9568 tane acılmış kalan long 3314 adet kol kesıldıgı barız sekılde ortada.efg 1000 e yakın poz kapatmış görunuyor ama bunları diğer vadede actı..
efg nın 1000 cıvarı longu gun gectıkce dıger vadede cogalırsa vadenın başları yukselış olabılır diye gözukuyor...anlaşıldıkı bu vadede shortları kesebıldıklerı son noktaya kadar kesecekler...yarın aksam bakalım pasta bıze ne dıyecek.....
arkadaşlar alın sıze guzel bır sıstem 20 dk lık grafık uzerıne 34 luk mav atılmış vazıyette altı short ustu long poz actıktan sonra 10 dk lık grafık acılarak bu cızgı takıp edılır fıyat 10 dk lıgı kestıgınde karı alarak cıkıyoruz...20 lık ters yöne işaret verene kadar aksı yöne poz acmak yok...eger 10 luk mav tekrar 20 terse donmeden aynı yonde işaret verırse tekrar poz ac.....
kesınlıkle sısteme uymak sartıyla guzel işliyor...poz actıgınızda ters bır şey olursa aynı cızgının kırılması stop....
sadece diğer rakamlarına bakmak yeterlı vade sonu yaklaştı yemek nerede ise köpek balığı son bır hamle ıle oraya saldıracak.....
köpek balığı saldırısı devam devam edıyor...
bugun gelen haberlerle kurumlar arası vırman yapma ınkanı saglanmış bu pastalarda oynaklık yaratabılır ve pastada dogru pozları bundan sonra göremeyebılırız.....ama bızım baktıgımız diğer kurumlarda yani köpek balığının ekmegı olan kısımda degısıklık olacagını sanmıyorum.
Haftalık çizelgede göruldugu uzere denızde köpek balığı var ama ky short gıyerek denıze gırmeye devam edıyor kıyıya cıkıyım üzerime uzun birşey alıyım dıyen yok.....ne zaman yem bıttı veya kıyıya cıkıldı köpek balığı saldırısı orada bıtecektır....
yukarıdakı pasta derkı vade sonuna 2 hafta kaldı.efg den sonra en buyuk pozısyon dıger kısmındakı shortlar...
şimdi amaç para kazanmak ise uzun vade 15 gunluk iddaa oynasanız diğer shortcularamı yoksa efg yemı oynarsınız.....
yukarıdakı cızelgeyle daha ıyı karsılastırmak için öne cekelım...
zor bır soru halen köpek balığının saldıracagı nokta diğer shortcular diğer tarafta 1461 long var kendı ayagına kursun sıkmaz dıye dusunuyorum...
vade sonuda yaklaştı kafasına koydugu fiyatlardan alır gıder parasını nasıl olsa kendısı py...önemlı olan bız carpılmayalım....
korelasyon bozulmaz ise (aşırı prımlıyız abd yukarı gıderken yenı vadede bızı satabılırler)ekım vadeye yon verecek grafık asagıda..abd vade sonu 20 eylul gibiydi sanırım oradakı kurumlar longda ise (jelly abı daha ıyı bılır) bu tarihe kadar aşagıdakı grafık ne yöne gider sizce......bu krız 100 yılın krızı ıse unutmayalım 1929 krızı %50 duzeltme yapmış.....
sn cancan
ne kaybedersem acgözlülüğümden kaybedıyorum gecen hafta yazdıgım yazı ortada.haftabaşı 56100 ortalamalı longa gırdım.sattım aldım aldım sattım elde olan 1500 puan.bereket versın az degıl ama ınmesem bugun ıtıbarıyle 4500 puandı gelecek hafta ne olurdu onu bılmıyorum...
demek ıstedıgım ara dalgalara oynamak usta degılsen kardan cok zarar getırıyor....
21 Ağustos 2009
Bugün Ramazan ayının ilk günündeyiz ve hepinizin Ramazan ayını kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bu yourmu da sahurdan sonra yazıyorum. Az önce AMerika'da neler olup bittiğine baktım. AIG isimli dev sigorta şirketi devlete olan borçlarını ödeyeceğini açıklamış ve dünkü yükselişin önemli sebebi buymuş. Ayrıca imalat sanayi verilerinde de toparlanmalar görünmesi moralleri düzeltmiş.
Amerika'daki dünkü yükselişlerin ardından, bugün eğer bizim piyasalar açılmadan önce dow jones future'larında çok ciddi bir gerileme olmazsa herhalde bizim borsamız yine en az 300-500 puanlık yükselişle güne başlayacaktır.
Fakat daha önceki yazımda belirttiğim üzere, artık yükselişin konsolide dönemine geldik ve önümüzdeki 5 günde borsada göreceğimiz tepe seviyenin artık bir daha en az 3-5 ay görülmemek üzere V yükselişinin bittiği ve W'nun ikinci V'sinin başlayacağı yer olacağını söylüyorum.
- Hocam daha önce söylediklerini de biliyoruz. 33-35 binde satın demiştin.
- Evet dedim, çünkü bir yatırımıcının alım yaptığı anda satacağı yeri hedefleyip bilmesi gerekiyor. Geçmiş krizlerde borsamız dip seviyeleri gördükten sonra genellikle yüzde 80 ve yüzde 100 primler yapmıştı ama bu sefer yüzyılın kriziydi ve yüzde 40 yani daha önceki getirilerin yarısı yeter demiştim. Tabi ki bu benim yatırım anlayışımdır ama 22-23 binden alanlar en azından 33 binin üzerine kadar beklemeyi bildiler. fakat 38 binden sonra alanların çoğu nerede satacaklarını bilemedikleri için alım yapıp bir iki kademe üzerinden sattılar veya kendileri aldıktan sonra gelen bir satış dalgasında panikleyip düşüş başlıyor diye sattılar. Halbuki 33-35 bin arasında satanlar şu an bu tür hareketlere girerek para kaybetmedikleri gibi, yeniden herkesin sattığı bir dönemi bekliyorlar.
- Tamam da hocam yani bu 45 bini göremedin ama değil mi?
- Bu aşikar değil mi? Ben 35 binden sonra en fazla 3-4 bin puan yükseliş olabileceğini ve rallinin orada yataya gireceğini ve daha sonra da aşağı yönlü hareketin oluşacağını düşündüm. 37.500 seviyesi yukarı kırıldığı anda, aslında bayrak formasyonu yukarı kırılmıştı ve 42.500-43.000'e kadar olabilecek bir yükselişin sinyali gelmişti ama orada insanlara yeniden girin demek istemedim, çünkü bayrak formasyonu tehlikeli ve kısa süreli bir formasyondur ve kısa vadede ciddi karlar elde ettireceği gibi ciddi zararlar da ettirebilir. Bu tür bir durumda insanlara yeniden alım yapın demek yerine "yükselişler olabilir, alım yapsanız bile, mutlaka stop loss belirleyerek alım yapın, ayrıca alım yaptığınız anda satacağınız hedefi de önceden belirleyin" diyerek kenara çekildim. Ama hiçbir zaman düşüş şimdi başladı artık borsa yukarı gidemez gibi bir yazım olmadı. Sadece "borsadan uzak durun" dedim ve bunu demeye devam ediyorum. Çünkü insanlar borsa yükselirken de para kaybediyorlar. Mesela dün açılışta coşkuya kapılıp açılışta alanlar ABD işsizlik verileri açıklandığı sırada satışlar gelince panik olup sattılar. Yatırım işi oyuncak değildir ve bizlerin insanlara sürekli al-sat mesajları vermek yerine disiplinli yatırımcı olmalarını öğretmemiz gerekir. Disiplinli yatırımcı da piyasanın her hareketini yakalamaya çalışan yatırımcı değildir. ya elinde bir trade sistemi vardır ya da temel analize göre hareket eder.
- Hocam şimdi yine çok iddialı bir laf ettin ve endeksin beş gün içinde göreceği tepe seviyesinin bundan sonraki 3-5 ayda geçilmeyeceğini söyledin, bunu neye dayanarak söyledin?
- Borsalarda tarih tekerrür eder... Aşağıdaki grafiğe bak ve niçin sürekli insanları bu kurtlar sofrasından uzak tutmaya çalışıyorum anlarsın. Bu yükselişteki son nokta 48.000-48.500 aralığı olması olsılığı yüksektir. Bu arada geleceği yalnızca Allah bilir, bizler ise elimizdeki verilerle insanlara sadece bir nebze yol göstermeye çalışıyoruz. Kalın sağlıcakla...
yaşar erdinç hocam cok ıddıalı yazmış umarım bu sefer yanılmaz...
37500 lerdeyken haberturk te tepe bellı oldu demıştı....yoksa ınandırıcılığı kalmayacak.....
Yorum