Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
yukarıdakı pasta derkı py yanı efg ve iş yatırım bu dususe ınanmıyor pozısyon kapatmıyor duzeltmenın bıttıgı yerde daha cok pozısyon acarak vade sonuna gıdebılır...bakalım yarının pastası nasıl olacak.....
sevgili dostlar, duzeltmeler artik %5-10 arasina prese edildi, ve her iki yone dalgalanmalar hat safhada 3-5 gun flat kalipda tek yone bile 2000 pip almak cok nefis bir kazanc. George Soros bile bogalasti ve dip yapti diyor piyasa bundan once. ote yandan eylul sonu ekim gibi ciddi bir banka konusuluyor. eger consumer amerikada para harcamaya baslamazsa bogalarin en yuksek oldugu noktadan yani tek haneli ayilardan yuzde olarak orantida saglam bir satis gelebilir.
1) piyasa su anda sp 1000 ile tam ikiye ayrilmis durumda iyi oldu deyip yukari doner ve 1200 gorebilir... bu arada 1096,8 de gap var onu kapatabilir. (yansima teoremcileri bunu savunuyor)
2) yada piyasa gecen inisteki gibi agustosta volatil olarak tepeyi teyitler bizde 3lu tepeler meshurdur belki bu hafta sonu yada haftaya cycle teoremine gore tepenin tepesini yapar ve duzeltme asamasina baslar.(yine cikislar olacaktir duzeltmelerde ilk kimse kavramaz ve cikiyoruz derler)
3)elliota gore bu duzeltme ile son bir c dalgasi yukari yonde gelebilir. yeni tepelere. ama bundan onceki duzeltmede kisir kaldigina gore bu dalga 9654 lere uzayabilir 4.dalga extremi. eger burdan duzeltme gelmezse demek hedef 29lu yillara donersek yansima olarak %50 duzeltme gan 50 10.300 olur.
4) astroloji ise gurular son demler diyorlar burda su onemli mundane gore
bugun yarin ve hatta pazartesi yukselis sonra satis ve artik tepe yapti ve trand donusu. ama finanasal bazi astrologlar 13 agustosda saturn etki etmediyse bundan sonra artik toparlanma donemidir diyor.
5) turkiye icin birde IMF koyun capa gorevi gormeye devam ediyor kurumlarda ettirtiyor her raporda IMF kullaniliyor. belki sizler bayatladi diyebilir ama her bayat peynir kuflenir buda eskiden penicilin olarak kullanilirdi. bakalim daha ne kadar panzehir olarak ise yariyacak.
---------------
sonuc: 44600 den beri flat ama kacirdik 10.000 pip son 4 trade ile verdiklerimizle beraber kar 6000 puan yani 2-3 ayda yaptik 4 trade toplam 8 gun hemen hemen aldik tum cikisi.
-------------------
ya flat kalin gercek yon belli olsun yada olabileceklere oynamayin.
ciddi bir savas icinde ayilar ve bogalar ama sunuda belirteyim RBS den Mr Bob Janjuah sat verdi ve spde 550 hedefini verdi. Morgan Stanley Mr Teun Draaisma armageddon atlatildi diyor ama kesin ciddi bir duzeltme beklenebilir deniyor. ama cikisin nerde bitecegi belli degil. Elliottan Mr precter 2/5fibo geri alinmasiyla dow 9350 den itibarenn her an sat gelebilir ama 10.000 kadar yolu var (spde 1044 formati bozmuyor (4.dalga extremi ama uzatmalar 1100e yol veriyor).
ozet: soros ayi bogaliga donus sinyali veriyor ayi / boga orani %14-%86 kasim 2007 oranlarina cok yakin extremelere gidebilir tek hanelilere o zmanda satis gelir cunku satici olmadan ne alacak bogalar.?
kanimca uzatmalara gidilir beklenmedik andada satis gelir fakat bizde yukarda 59.500 de bir ince gap var u30da orayi sanki alip sonra asagida 40.000 gapina gidebilirz. saglicakla kalin... karincayla zaten gorusuyoruz
son olarak sunuda belirteyim uzun vade kucuk poz tasimiyorsaniz geceye tam emin olmadan pozla girmeyin . 500-1000 puanlar sn karincanin dedigi gibi nefis puanlar. haftada 800 alsaniz ayda 3000 olsa senede 36.000 puan 10.000 zarar etseniz 26.000 puan %50 yatirimizini 3 e katlar ac gozlu olmadiginiz surece. yani flat kalmayi bilmelisiniz kacana uzulmeyin ama aldiginiza sevinin. iyi aksamlar
yukarıdakı pasta derkı vade sonuna 2 hafta kaldı.efg den sonra en buyuk pozısyon dıger kısmındakı shortlar...
şimdi amaç para kazanmak ise uzun vade 15 gunluk iddaa oynasanız diğer shortcularamı yoksa efg yemı oynarsınız.....
sayin karinca pasta oyunun kucuk kismi, asil kismi spotta mal devir teslimi pastaya inanilacak zaman vob 28000 kn idi simdi 55000 bu saatten sonra efg yi de yerler ayilar
sayin karinca pasta oyunun kucuk kismi, asil kismi spotta mal devir teslimi pastaya inanilacak zaman vob 28000 kn idi simdi 55000 bu saatten sonra efg yi de yerler ayilar
sn cancan
fıkırlerınız için tşk ler ben sızın gıbı dusunmuyorum ve pastayı önemsıyorum.
önemsedıgım kısmı dıger kısmı ky kısada ıken bence asagı ınmeyecek son 1 shortcu katlıamı beklıyorum bu cıkısıda en az 4000-5000 puan arası beklıyorum.zaman herseyı gösterecektır.daha önce soyledıgım sekılde trade seklım pastaya göre degıldır pastayı yon teyıdı ıcın kullanıyorum yukkarıdakı pastaya göre bence ekmek longda.boyle oldugundan sıstemın long işaretlerınde trade edıyorum shorta dondugunde flat kalıyorum....
acik pozisyon sayisi 260000 dn 185000 e indi efg nin gercek uzun adedi 30000-50000 arasidir onuda hedge amacli kulllanabilir yada 2-3 gunde eritir 75000 ky kontrati yok artik
sevgili arkadaslar,
spde 980-970 altina inmeden bizde long kollamayin,
eger pazartesi sp yukari cikip gecen kapanisinin usutunde kapanis teyidi veremezse 1006 ustu o zaman, bir gunde %2-3 asagiya gosterirler.
tekrarliyalim, pazartesi sali duzeltme yapip yukari gidersek cumaya flat cunku bundan onceki ust seviyeleri kirmadan yani 1017, 1030lara yolculuk olmaz. eger hafta basina arti baslarsa o zaman 1044 4.dalga ektremine gider. bizde yeni tepe yapabiliriz.
kanimca bu kadar bariz bir duzeltme gelirmi, bogalar cok cok ustun olmadan yani tek hanelere oran olarak dusmeden sentiment endeksi , her halukarda daha fazla ayi bogaliga gececektir.
cin duzeltmeyi saglam yasiyor cunku soluksuz cikti bizim borsa gibi, bizler biraz psikolojisi degisik irkiz yani bacaginiz kesilecek deseler kesilmeden cidiiyetini anlayamayiz ama sonrada iyi aglariz.
ve medya haftaya baslar IMF haberlerine seyredin.
bu aralar apex daraldi bu daralma trend degisikliginin habercisi olabilir ama bu arada amerikada c-rsi gostergesi boga piyasasinda 10 ustunde seyrederken son 10 gundur ustunde, dusus etkilerini hafifletebilir.
medium term bogaliga oynamaya baslayabilir kurumlar. buda elliot dahil herkesin bekledigi 2oncesi cyi yukari yasatabilirki su kanimca beni rahatsiz eden gapa 1096,8 e goz dikebilir yukarda.
ama elliotcular bilirler dalgalar sonuclanmadan sayimlar sonuclanmaz
dolayisiyla biten a lara yada b lere wxy uzantilari gelebilir.
sonuc: tam dusus teyidi gelmeden volatil bir piyasada ya oynama yada pozlari dogru yonde yakalarsan vaktinde kapat ac gozlu davranma.
herkes iyi bir duzeltme bekliyor bu spde 925-945 arasi , ama bundan oncede duzeltme beklenirken kisa kalmisti sizler isterseniz yogurdu ufleyerek yeyin su aralar. bu inisi vobda 44600-41700 duzeltmesiyle %5-10 arasi ve yatay yukariya benzetebilirsiniz. eger 54.000 asagiya egale edilirse kapanislarla dusunulmesi gerek. eger 2-3 gun teyitli edilmezse demek C sicramasi ciddi olabilir.
su siralar yaziyorum dostlar buralar volatil surfcu piyasasidir bakin
eger surf yapamiyorsaniz bekleyin yonu. boyle bir mesaji 3 ay oncede yazmistim yeniden yaziyorum bazen flat kalip aydinlikta dogru yone oynamak karanlikta isigin dugmesini aramaktan iyidir
sevgili dostlar,
haftanin ilk 2 gunu sayet ilk gun yukari olmazsa amerikada asagiya hareket olacagi bekleniyordu, nerden cikti :
1-overbought konumu ciddi boyutlarda
2-boga ayi orani %88 lere ulasti
3-ikincil piyasalar peak yapiyor ve gostergeler iyice yoruldu.
haftanin ilk iki gunude son rally 8temmuz 7agustos bacagi 22 gun surdu ve %38.2 zamansal olarakda algilanirsaki fibo her yerde her seviyede uygulanabilir carsamba sonuclanacak gibi gorunuyordu tepki gelmedigi muddetceki gelmedi.
gorunuyor diyorum yine neden:
1-en dibi 1 olarak algilarsak sonraki iki ayagada wxy dersek bu birincil 3.dalga baslamadan once ynin ABC si olarak algilanirsa su an B ayagini yasiyoruz olmaliyiz yani herkes B bitip C yukari tepkiyi bekliyorve C bittigi yerde 3.ana dalgaya gececegiz.
----------
sahsim elliotcu degilim ama inceledigimde gan her ne kadar karmasik matematik kullandiysa ve hala cozulemedigi halde mukemmellik icinde bu isin en mukemmeli gorunuyorsa, modern bir fibo gan birlesimi olarak algilatabiliyor elliot kendini ve deginmek durumundayiz.
kendime sordugum ve belkide sizde sordugunuzda degisik bir trade izlemenizi sagliyacak sorulara su cevaplarla bilgi iletiyim ve sizler karar verin cunku karar asamasi yaklasiyor.
1-bu rally 29 krizindeki gibi ozaman %52 simdik %48 ini geri aldi
2-rally 22 hafta surdu her iki taraftada
3-su anki duzeltme %38,2 sini geri verdi
4-bogalar ayilar orani son olarak %87
5-ayilar bogaliga donus sinyali verdi ve bankalar ve kurumlarda artik dipler goruldu haberleri cikiyor
6-kriz baslamadan oncede herkes aliyordu hemde cilgin gibi aliyordu ve birdenbire dusmeye basladik ve insanlar duzeltme sandilar
-------------------
bana C ayagi yukari sicrama gelirmi derseniz bakalim en erken carsamba ne gosterecek belkide yarin ama hala asagiya gitme olasiligi yuksek.
dolar diplemis gozukuyor endeks olarak ve yukari gidebilir trend olarak yukselis gelirse ters trend olacak ama nisan boyle degilmiydi.
fazlada uzatmiyayim kisacasi C gelmezse anlayinizki dostlar artik 3 un icindeyiz.
kanimca bogalar yine carpismadan aksi haber cikmazsa saflarini teslim etmezler ama su an gostergeler ayidan bogaya cikma asamasinda 2/3 teyitli dikkatli olalim trendler en zirvelerinden doner...
C ye oynamiyacaksaniz dow da alt kanalin yikilmasini takip edin kanalda 8900-8560 asagi kirilirsa kimseyi dinlemeyin flat kalin.
benden bu kadar bu calkantili asamada herkese risksiz trade dilerim...
saglicakla
(image shack calismadi dow grafigi yukleyedigim icin detayli yazmaya calistim)
yukarısı vade basından dune kadar,bugun ve vadebaşından bugune kadar...
bgc ve anadolu yatırımı cıkarır ısek 1300 tane ky uzunumuz var kısa tarafta ise halk yatırımla bırlıkte 40000 kısa var...
deutsche bugun 4645 de kol kestı efg ve iş göstermelık poz kapadılar tum bunlar pastada pıyasanın yukarı gıdecegını gösterıyor ızleyelım görelım...
iyi aksamlar ,bizim borsamiz mal devir teslimi asamasina girmis olduu kanaatindeyim yeni tepelerin yapilacagini dusunmuyorum saticilar isteksiz gorunmek zorunda cunku istekli gorunseler piyasa 2 gunde coker herkesin eli tuslarda yavas yavas mal yediriliyor .dow jones unda bundan sonra yukselerek yabancilarin mal devir teslimine yardimci olacagini dusunuyorum onun icin sabahlari short acip aksmlari kapatilabilir.imf anlasmasi olursa turkiyenin gizlenen ekonomik gercekleri ortaya cikacaktir imf nin gittigi ulkelerden istedigi ilk sey parayin degerini dusur der buda bankalari ve sirketleri zor duruma sokacaktir maalesef memleketimiz ithalatci bir ekonomiye sahiptir onun icin zor bir donem bizleri beklemektedir.jelly abi yazilarin icin tesekkurler dikkatle takip ediyorum.
Yorum