short noktası 57400 e yukseldı
Soyulmaya son
Collapse
X
-

Senaryo : 9 Fiyat : Aşağı APS : Azalıyor Etki : Olumsuzdan Olumluya Piyasa :
Eski boğalar, istemeyerek pozisyon kapatan (alan) eski ayılara agresif satış yaparak pozisyon kapatıyorlar*
(eğer fiyatların düşüşü, APS’nın düşüşünden daha hızlıysa olumsuz, tersiyse olumlu)
57500 den acılan shortların stoplossu 56600....
Yorum
-

29 temmuz tarıhıne kadar boğaların nasıl tuzak kurdugu yukarıdakı bılgılerde göruluyor...tuzak hazırlanmış ve 30 temmuz gunu boğa saldırısı başlamış savaşın sonunda ayıların postu alınmış......
matrıks verılerı guncelleyınce bakalım 30 temmuz-7 agustos arası pastada ne degışıklık olmuş.....şimdilik görulen 55000 e yakın ayı telef etmışler.....
Yorum
-

30 temmuzda boga saldırısına ugrayan ayıların verdıgı zaiyat ortada diger kısmında yaklaşık %50 ayı telef olmuş ve bır %50 lık kısım 34996 adet daha var...
uzun dıger kısmına baktıgımızda 5619 adet azgın bogaların yanına sıgınmış
kucuk boga var.....
iş yatırım ve efg pozısyon kapamaya baslamış bunları kol kesmesı gereken ayılara yuksek fıyattan satıyorlar....herkes vade sonunu yuksek fıyattan beklıyor...ama sımdıden senaryo yazmaya gerek yok efg ve iş yatırımın bu hafta yapacakları işlemler vade sonuna ışık tutabılır....iş yatırım bu hafta elındekı 13635 adet uzunu bıtırır ıse bence vade sonua dogru dıger 5619 uzun sayısıda cogalırsa iş ve efg ayı kılıgında bırde bogaları zıyaret edebılır.....
NOT:Genel pastada 12 tane kısım var bunların usttekı 10 tanesının yanı buyuk kurumları ben tek bır kurum olarak dusunuyorum yaptıgı şey dıger kısımdaki 2 kısmı yemek bıtırmek.
ıyıce sacmaladım en ıyısı bıtıreyım......
Yorum
-
Yukarıda gönderdıgım mesajda tv lere cıkan yorum yapan kışılerın vobda 5000 puan yani %100 yani yatırdıgı paranın hepsını nasıl kaybedecegının kanıtıdır.....
Forumdakı yazan acemı dostu kışılerin ne kadar degerlı oldugunu ve bılgılerını bızle karsılıksız olarak paylaştıklarını unutmayalım.
Tv de cıkan kişiden ve Anadolu yatırımdan yatırım danışmanlığı almış olsaydık hem para verıp hemde %100 zarar etmışmı olacaktık......
Ögrendıklerımde katkısı olan herkese tekrar tşk ederım...ve özellıkle yukarıdakı pasta konusunu ögrenmeme neden olan sn CADETRAL a ayrıca tşk ederım.buraları okuyorsada bu kadar tatıl yeter dön artık dıyorum.....
Yorum
-

gecen haftadan bu yana uzun tarafta pozısyon kapamalar baslamış ve diğer kısmında yavas yavas artış var sankoyla bırlıkte 6231 adet yenı uzun acılmış ılerıkı gunlerde daha cok artarsa vade sonuna dogru py ye yenı ekmek kapısı olabılır.....
kısa tarafta dıger kısmında denız yatırımla bırlıkte gecen hafta 66400 pozısyondan 40658 kalmış bu hafta py bunlarıda bıtırmek için yukarı bır hamle daha yapabılır..halen yenecek ekmek bu tarafta daha fazla....
iş yatırımın 13635 tane longu kalmış vade sonu en yukarıdan kapanacaksa bu hafta iş yatırımın yenı longlar acması gerekır dıye dusunuyorum aksı takdırde longlar bıterde alan razı veren razı bıcımınde efg nın longlarını shortlayarak hem kendısı yuksekten short acmış olur hemde efg vade sonunu beklemeden longları nakıte cevırmış olur uzlasmaya gerek kalmaz vade sonu yukarı bekleyen ky long sayısını artırır ise vade sonu bırde orayı stoplatmaya yonelık asagı hareket olabılır.
gelecek hafta hersey daha net ortaya cıkabılır.......
arkadaslar bu aracı kurumların durumunu trade aracı olarak kullanmıyorum sadece pıyasanın yönunu anlamaya calışıyorum trade seklım daha öncekı gönderdıgım grafıklerdedır yanlış anlaşılmasın....
Yorum
-
sayin karinca bir sonraki short noktaniz neresi.bide citi menkul gectigimiz vadede longtu bu vadede pek yoklar buda sanki bu vadeyi asagida kapatacagiz gibi bir his uyandiriyor . baskin bir 10000 puan asagi gelebilir kanatindeyim bu arada bir cok kucuk yatirimci long olur zaten .shortlayacak pek kimsede kalmadi .
Yorum
-
cancan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersayin karinca bir sonraki short noktaniz neresi.bide citi menkul gectigimiz vadede longtu bu vadede pek yoklar buda sanki bu vadeyi asagida kapatacagiz gibi bir his uyandiriyor . baskin bir 10000 puan asagi gelebilir kanatindeyim bu arada bir cok kucuk yatirimci long olur zaten .shortlayacak pek kimsede kalmadi .
sn cancan
57500-55100 e kadar olan dususu cebe attım ve mumkun oldugu kadar az işlem cok puan almaya calışıyorum şu an için short noktam 20 dk lıkta 34 bırımlık ortalamanın altına ınmesı yanı 56125 te ve her 20 dk da bu rakam yukarı dogru cıkacaktır.pozısyon acarsam önemlı olan nokta kesınlıkle 200 puan yukarısı stoplossdur......20 dklıkta 34 luk bar kırılınca 30 dklık grafıkte 34 lugun kırılmasını beklıyorum kırıldıgında stoploss o noktaya kayıyor kıramazsa karı alıp cebe koyuyorum...kırılırsa 20-30-60-120-240-gunluk olarak takıp edıyorum ve dususu mumkun oldugu kadar yukarıdan yakalamaya calışıyorum...kendımı 5000-10000 puan alırım dıye sartlandırmıyorum...kac puan gelırse alıp cebe atmaya bakıyorum kımı zaman 500 gelır kımı zaman 200 gıder...sonucta py degılım ne verırlerse onu alırım cunku sartlanmak kotu sonuclar dogurabılıyor....
belkı senın için önemlıdır.jelly abı abd de bır duzeltme beklıyor bılgıne....
Yorum

Yorum