Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • dekolaj
    Katılımcı
    • 04 Temmuz 2008
    • 1

ereğli yorumu yapabilrmisin lütfen ereğli için ne düşünüyosunz tşkler

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
      Yeni üye
      • 24 Nisan 2009
      • 12

Günaydın, hayırlı kazançlar.

Yorumcu hocam, sessiz sedasız takipteyim bir kaç gündür konuyu. Paylaşımlarınız için öncelikle tekrar teşekkürler. Kendi çapımda ben de biraz hisse araştırması yaptım.

Tcell, Alkim, Tüpraş, Aksa, Kozaa ve Asyab. Tcell zaten portföyde. İnşallah 7.65'in altına gelmez. Gelmezse yukarı gidecek gibi sanki...Nasıl değerlendirirsiniz bunları acaba? Bu arada kendim aldığım ve alacak olduğum için değil bu soru. Şimdilik o kadar cesaretim yok Sadece takipteyim ve konuya bir katkım olsun istedim. 4. hisse olarak portföyünüze eklenme veya satacağınız hisselerden birilerinin yerine konma şansları nelerdir bunların?

Teşekkürler.

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

Piyasalar 19 Mayıs`a kadar dişini sıkmalıÖnümüzdeki 2,5 haftalık dönemde, küresel piyasaları ilgilendiren pek çok konu netlik kazanacak.

Ancak, netlik kazanacak konular içerisinde, Türkiye ile IMF arasında ‘yılan hikayesi'ne dönmüş olan stand-by yer almayabilir.

Önümüzdeki yarından itibaren hem yerel, hem de uluslararası boyutta bir dizi makro veriyi yakından takip etmeye başlayacağız. ABD halkının bireysel tüketim ve harcamalarına yönelik verilerin yanı sıra, otomobil satış verileri dikkatle takip edilecek. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin mart ayı dış ticaret verileri ve nisan ayı ihracat verileri de açıklanmış olacak. Küresel krizin başlangıç noktasını oluşturan ABD ekonomisinde gözlenen resesyon ve talep daralmasının sona erip ermediği, küresel piyasalar açısından önemli bir gösterge. Keza, küresel finans krizinin neden olduğu dünya ticaretindeki daralmadan Türkiye'nin ihracatının ne kadar etkilendiğini de yakından takip ediyoruz. ABD ekonomisindeki talep daralması iyice yavaşlayarak, tüketimde kısmen bir canlanma kendini gösterirse ve Türkiye'nin ihracat hacmindeki daralmanın da tek haneli oranlara gerilediği gözlenirse, piyasalarda umutlar daha istekli bir şekilde canlanabilir. Bu nedenle, gerek mayıs, gerekse de haziran ayı, hem ABD, hem Euro Bölgesi, hem de Türkiye'yle ilgili makro verileri dikkatle takip etmemiz gereken bir dönem olacak.

Stres testi ve enflasyon

4 Mayıs'ta iki önemli veri ve bilgi ilgi odağı olacak. Bunlardan ilki, ABD Hazinesi'nin ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) kamuoyuna duyuracağı, 19 ABD bankasıyla ilgili stres testi sonuçları. Son iki haftadır bu konuda ciddi bir spekülasyon söz konusu ve tablonun bir hayli kötü çıkacağına vurgu yapılıyor. Bununla birlikte, kimi haber kaynaklarına yansıyan bilgiler, 19 banka içerisinde, sadece iki tanesinin ekstra sermaye desteğine gerek göreceği yönünde. Küresel yatırımcıların büyük bir bölümü, hali hazırda beklenenden daha iyimser bir tablonun çıkacağına işaret etmekteler. Ancak, bilinçli bir şekilde, genel tablonun var olandan daha iyimser gösterilmesinin de bir risk oluşturduğu vurgulanmakta. Kaldı ki, sadece ABD bankaları açısından değil, AB ve Japon bankaları açısından da ciddi sorunların varlığı dile getirilmekte. Bu nedenle, önde gelen ABD ve AB bankalarının bu yılın ilk çeyreğine ait bilanço ve kar performanslarının beklenenden iyi çıkması, orta vade için söz konusu bankacılık sektörlerine yönelik genel endişeyi gidermiyor. Üstüne, bir de Domuz Gribi geldi.

Faiz indirimi sürer mi

İçeride ise, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimlerine devam edip etmeyeceği çok önemli. Bu nedenle, 4 Mayıs pazartesi günü açıklanacak olan nisan ayı enflasyon değerleri ve özelikle özel kapsamlı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranları hayli önemli olacak. TCMB, faizle ilgili kararını alırken, özel kapsamlı TÜFE oranlarına, yani farklı tanımları olan çekirdek enflasyon değerlerine baktığına zaten işaret ediyor. Özellikle, H ve I kodlu çekirdek enflasyon türleri ocak ayından beri ciddi bir gerileme gösteriyor. Enflasyon verileri nisan ayında da gerilemeyi sürdürür ise; ama özellikle H ve I kodlu çekirdek enflasyon türlerindeki düşüş sürer ise, TCMB'nin yeni bir faiz indirimi kararını gündemine alması söz konusu olabilir. 14 Mayıs perşembe günü, TCMB'nin yeni adımını öğrenmiş olacağız.

7 ve 8 Mayıs'a dikkat

TCMB'nin politika faizi konusunda yeni adımının ne olacağı ne kadar önemliyse, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da 7 Mayıs Perşembe günü atacağı adım o derece kritik önemde. ECB'nin 0,25 puanlık yeni bir faiz indirimiyle yetinerek, mayıs ayında da politika faizini 1 puanın altına indirmemesi ve Euro Bölgesi ülkelerinin devlet tahvilleri veya şirket tahvilleri için beklenen adımları atmaması, küresel krizin ortak bir müdahale algısıyla atlatılması hususunda yeni bir hüsranı da beraberinde getirecek. ECB'nin politika faizini yüzde 1'in altına indirmesi ise, piyasalar açısından, AB'nin de küresel çabalara katkı sağlamaya niyetli olması boyutunda olumlu algılanabilir.

8 Mayıs'ta ise, ABD'nin işsizlik ve tarım dış istihdam verilerini öğreneceğiz. Geçtiğimiz ay yüzde 8,5'e yükselmiş olan ABD'nin işsizlik oranının yükselişini sürdürmesi önemli bir risk. Başkan Obama ve ekibi, oranın yüzde 9'u geçmemesi için özel bir çaba sarf ediyor. Ancak, 8 Mayıs'ta açıklanan istihdam verileri, sıkıntının devam etmekte olduğuna işaret ederse, küresel piyasaların dip konusundaki umutları bir ay daha ertelenecektir. Kaldı ki, küresel finans krizinde dibe yaklaşıldığı, en kötü günlerin geride kaldığı noktasındaki değerlendirmeler açısından aceleci davranılmaması gerektiği de vurgulanıyor.

IMF işi muamma

Benim açımdan, 18 Mayıs pazartesi kritik bir gün. Çünkü, 19 Mayıs'ta, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na kadar Türkiye ile Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında yeni stand-by için bir uzlaşı sağlanacağını umut ediyorum. Bakan Şimşek de ifade ediyor ki, Türkiye 3 yıllık kapsamlı bir planı IMF tarafına sunmuş. IMF tarafının söz konusu kapsamlı planı ve hedefleri değerlendirmesi en fazla bir hafta sürse ve buna göre mutabık kalınacağı anlaşılsa, en geç önümüzdeki hafta başı, yani 4 Mayıs'la başlayan hafta IMF Heyeti'nin Ankara'ya davet edilmesi gerekir. Türkiye tarafından kapsamlı bir plan ortaya konmuş olmasına rağmen, 18 Mayıs'ta hala stand-by için tık yoksa, anlaşma beklentilerimizi hızla gözden geçirmemiz yerinde olabilir...
        Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          ereğli yorumu yapabilrmisin lütfen ereğli için ne düşünüyosunz tşkler
          ereğli'nin bilançosu son üç aylıkta iyi değildi. 9 aylık ile 12 aylık karşılaştırılacak olursa insan sanki fabrikası yandıda yeni fabrikayı alel acele yapıyor sanıyor. Karar vermek için 3 aylık bilanço beklense daha iyi olur. elinizde varsa maliyeti nedir? Eğer tabandan almışsanız. 3 aylıklara kadar dursun. Eğer yeni almışsanız üst fiyatlardan dirençlerden satılabilir.
          bilanço gelene kadar endeksle birlikte hareket eder diye umuyorum.

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

TurkiyeSevdalisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Günaydın, hayırlı kazançlar.

Yorumcu hocam, sessiz sedasız takipteyim bir kaç gündür konuyu. Paylaşımlarınız için öncelikle tekrar teşekkürler. Kendi çapımda ben de biraz hisse araştırması yaptım.

Tcell, Alkim, Tüpraş, Aksa, Kozaa ve Asyab. Tcell zaten portföyde. İnşallah 7.65'in altına gelmez. Gelmezse yukarı gidecek gibi sanki...Nasıl değerlendirirsiniz bunları acaba? Bu arada kendim aldığım ve alacak olduğum için değil bu soru. Şimdilik o kadar cesaretim yok Sadece takipteyim ve konuya bir katkım olsun istedim. 4. hisse olarak portföyünüze eklenme veya satacağınız hisselerden birilerinin yerine konma şansları nelerdir bunların?

Teşekkürler.
            Tcell araştırma raporlarında 10 küsür fiyat biçiyorlar ben inanmıyorum onlara. senet 8,60 ikende vardı o raporlar senet 7,70 şuanda... Ancak dün gördüğü 7,65 alım noktası için kısa vadede çok uygundu. Tcell çok bekletti.
            alkim aşağı yönlü olarbilir bir süre, olumlu bir beklenti mevcutsa senet direnebilir.
            Kozaa maliyet kaç? 0,80 lerden şuanki seviyesine geldiği unutulmamalı.
            asyab; temeli sağlam.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
              Endeks: 28.956
              Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmak. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 325
              tcell 25 birim para ile 7,90 maliyetten alındı.
              alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı.
              garan 25 birim para ile 2,96 maliyetten alındı.
              Toplam birim paramız 400...
              garan şimdiki verilere göre 3,15 ten satılabilir. Bekliyoruz. Teknik şimdilik bu seviyeleri işaret ediyor. şayet 3,15'e gelemeyecek gibi bir durum söz konusu olursa endekste kısa vadeli düşüş trendi başlamış demektir.
              TCELL; saatlikere göre al verdi bile. 7,60 görüldüğünden itibaren alış konumunda. 7,90'ın hacimli geçilmesi gerek. Şayet geçilirse 8.20 seviyeliri satılabilir bir seviye.
              ALKA, bugün öğleden sonra 1,40'ları görürse satılır.

Yorum

• YORUMCU
                Çalışkan
                • 26 Kasım 2008
                • 1296

Normalde 4 senete böldük paramızı ancak endeksteki riskler fazla olduğu için az ile kanaat edeceğiz. En iyi yatırım şuan kaybetmeme üzerine yapılan yatırımdır.

alka mutlaka hacimle 1,35 geçilmeli.

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

28.950 ZARAR KES SEVİYESİ ENDEKS VE ENDEKS KAĞITLARI İÇİN bugün için. Yarın tekrar duruma bakılır.

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

Kozaa bugünkü hareketi çok olumlu.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

banvit gözüme hoş geldi ama araştırma fırsatım yok şimdi. Öğleden sonra hareketlenme olmazsa bir kere daha inceler ona göre portföye koyabiliriz.

Yorum

• TurkiyeSevdalisi
                        Yeni üye
                        • 24 Nisan 2009
                        • 12

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Kozaa bugünkü hareketi çok olumlu.
                        Kozaa bir haftadır takibimdeydi. Ah keşke biraz cesaret olsaydı da alabilseydim dün falan...

Neyse bekliyoruz, inşallah yorumları okumaya devam ederek ufkumuzu genişletip, kendimizden emin olarak senede gireceğiz...

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmak. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 351
                          Toplam birim paramız 401...

GARAN 3.18 SATILDI %7.43 KAR İLE 25 BİRİM PARA 26 BİRİM PARA OLDU.

Yorum

• dekolaj
                            Katılımcı
                            • 04 Temmuz 2008
                            • 1

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            ereğli'nin bilançosu son üç aylıkta iyi değildi. 9 aylık ile 12 aylık karşılaştırılacak olursa insan sanki fabrikası yandıda yeni fabrikayı alel acele yapıyor sanıyor. Karar vermek için 3 aylık bilanço beklense daha iyi olur. elinizde varsa maliyeti nedir? Eğer tabandan almışsanız. 3 aylıklara kadar dursun. Eğer yeni almışsanız üst fiyatlardan dirençlerden satılabilir.
                            bilanço gelene kadar endeksle birlikte hareket eder diye umuyorum.
                            çok önceleri almıştım kriz öncesi sermayeyi çeke çeke 4:15 e kadr çektim ama maliyet şimdilkik bu üstad

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

dekolaj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              çok önceleri almıştım kriz öncesi sermayeyi çeke çeke 4:15 e kadr çektim ama maliyet şimdilkik bu üstad
                              3,76 dan satıp 3,50 gibi biryerlerden bir kaç gün sonra alsan mesela diyorum.
                              Ben yaptığımı yazayım. Burda anlık olarak yazamadığım için sistemli borsada bunu gösteremem. Çünkü gün içi al-satlara yer vermiyorum topikte ama normalde yapıyorum.
                              Tcell için yaptığımı yazayım. 8,60 dan almıştım. Senet 8,20'ye düştü sattım. Zararına ancak bir haftaya kalmadı 7,70 lerden yerine koyma imkanım oldu. Bu durumda zarar mı ederim kar mı? Daha fazla senedim oldu aynı parayla. Bunu yatırdığınız paranın yarısı ile yapmayı düşünebilirsiniz. ancak bu hususta endeksin yönünü ve senedin desteğini direncini iyi bilmeye geçer. Yani senetle haşır neşir olmalısınız.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 351
                                Toplam birim paramız 401...

tcell de ilk direnç geçilmiş durumda ancak kapanışı güzel yapamamış ikinçi direncimiz ise 8,05 te burayıda geçerse ki öyle umuyorum. Yarın dolarda çıkış olursa iyi olur diye düşünüyorum.
                                alka bu çıkıştan faydalanamadı. Düşerken nasıl bir etki gösterecek buna göre karar vereceğiz. Beklemeyi bilmek en güzel kazançtır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information