yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Sistematik Borsa -2-
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Krizin dibi göründü!
25.04.2009 | Eyüp Can | Yorum
Size global ekonomik krizle ilgili bir "iyi" bir "kötü" haberim, bir de "önerim" var.
IMF hafta içi Dünya Ekonomik Görünüm raporunu açıkladı.
Her yıl iki defa yayımlanan, ekleriyle birlikte 200 sayfayı aşan nisan raporunu dikkatlice okudum. Kabaca ne diyor IMF?
1- 2. Dünya Savaşı sonrası en derin durgunluğu yaşıyoruz.
2- Bu yıl dünya ekonomisi yüzde 1,3 küçülecek.
3- 2010 yılında yüzde 1,9 büyüyecek fakat bu defa toparlanma geçmiş krizlere göre çok daha uzun zaman alacak.
* * *
Bence raporun herkesi ilgilendiren en can alıcı yeri 3. Bölüm.
Başlığı: "Resesyondan Toparlanmaya: Ne kadar yakın/Ne kadar güçlü?"
Teknik ayrıntıya girmeden özetle söylüyorum; IMF analistleri, resesyonda "en kötü noktanın arkada kaldığı" görüşünde.
Piyasaların tabiriyle "krizin dibi göründü!"
Bu "iyi" haber. Fakat bir de "kötü" haber var.
Toparlanma en az resesyon döngüsü kadar sürecek!
Yani dünya ekonomisi 2010'da toparlanmaya başlayacak fakat esas çıkış 2011'e sarkacak. Çünkü finansal krizin tetiklediği, birçok ülkenin eşzamanlı etkilendiği krizlerde iç-dış talep ve kredi kanalları aynı anda tıkandığı için toparlanma ciddi zaman alır.
Bu da "Nasılsa dip göründü; işler hemen düzelir, her şey eskisi gibi olur" diye bekleyenlere "kötü" haber.
* * *
Bir kötü haber de "bu yıl yüzde 3,6 küçülürüz" diyen AK Parti hükümetine.
IMF'ye göre Türkiye 2009'da yüzde 5,1 küçülür, 2010'da yüzde 1,5 büyür.
Tabii bunların hepsi tahmin.
Hem IMF'nin hem de hükümetin bu yıla dönük yaptığı tahminleri tekrar ve tekrar revize etmek zorunda kaldığını hatırlamakta yarar var.
Dolayısıyla bu noktada esas olan IMF'nin "en kötü günler geride kaldı" tespiti.
Fakat ben hâlâ "krizin dibi göründü" diyemiyorum çünkü bu kuyu dipsiz bir kuyu.
Daha doğru tabirle her kuyunun dibi farklı.
Dünya ekonomisini tek bir kuyu bile kabul etsek size "borsa-döviz-altın-bakır-petrol-navlun…" bir sürü farklı dip noktası gösterebilirim.
Birinde yüzde yüzlük düşüş dip gibi görünürken diğerinde yüzde bin!
Ayrıca eskiler boşuna "Mesele kuyunun dibi değil elinizdeki ipin uzunluğu" dememişler.
* * *
Şimdi gelelim dünya ekonomisinin gidişatını anlamanızı kolaylaştıracak önerime.
Adı Baltık Kuru Yük Endeksi.
Daha çok denizcilerin yakından takip ettiği bu endeks dünya ekonomisinin dünü-bugünü ve yarınına ilişkin spekülatif olmayan en ciddi indikatör.
Çünkü endeks, demir cevheri, çelik, hububat, çimento, kömür ve bakır gibi sanayi üretiminde kullanılan temel hammaddelerin taşıma maliyetini yansıtıyor.
Her gün bu malların 26 ayrı rotadaki nakliye fiyatları derlenip ortalama bir veri haline getiriliyor. Böylece dünya ticaretinin seyri en çıplak biçimde ortaya çıkıyor.
* * *
2003-2007 arasında "Baltık Endeksi" sürekli olarak yükseldi. 2008 yılı mayıs ayında tarihinin en yüksek noktasına yani 11.793 puana çıktı.
Fakat Aralık 2008'de küresel ticaret adına "krizin dip noktası" olarak tanımlanabilecek 663 puana düştü. Şu günlerde ise 2000'lerde seyrediyor.
Dedim ya IMF tespitinde haklı: "En kötü günler geride kaldı."
İlla dip arıyorsak küresel ticaret aralıkta felaket bir dip yapmış.
200 bin dolara kiralanan yük gemileri 5 bin dolara müşteri bulamamış!
Daha ne olsun!
2010-11 toparlanma yılları.
Peki ama Baltık Endeksi bir daha ne zaman 12 bin seviyesine gelir?
Bu krizden sonra sormamız gereken doğru soru: Bir daha o seviyelere gelir mi, dahası gelmesine gerek var mı?Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian
Yorum
-
ÇOK ÖNEMLİ !.................
İHMAL ETMEYELİM...
Amerika da MSNBC nin
Ermeni soykırımı:
Kabul edilmeli mi?.
Edilmemeli mi ?.
Diye bir oylaması var...
Lütfen 'No' yu isaretleyin ve vote yazan kismada basarak islemi tamamlayin ve acilen tüm tanıdıklariniza iletin.
Oylama oranını da hemen gösteriyor..
ADRES : http://www.msnbc.msn.com/id/21253084/Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Beklenti kalmadı diyenler için;
1. stres testi başarıyla atlatılmıştır bu piyasaların ileriyi görmeleri için bir gösterge değilmidir?
2.Ekonomik dataların kaç haftadır geride bıraktığımız aylara göre iyi gelmesi daralmanın yavaşladığının bir göstergesi değilmidir?
3.Bu saatten sonra GM nin batışı sizce fiyatlanmamışmıdır (bundan sonra gelebilecek en kötü haber budur)
4.Mevsimsel olarak yaz aylarının ekonomilerin toparlandıkları aylar değilmidir?
5. Bundan sonra iyi gelecek her ekonomik veri piyasaların yukarı gitmesi için bahane olacaktır.
6. Tüm dünya borsaları için hisse senedi fiyatları halen yerlerde sürünmüyormu
En büyük beklenti daralmanın yavaşladığının emarleri değilmidir sizce
Başka siteden bir arkadaşın yazdığı yazıyı alıntıladım. Beklentiler mevcut. Ancak yeterince şişmiş uzun vadeli düşüş trendinin direncine gelmiş bir endekste alım yapmak ne kadar mantıklı bunu düşünmek gerek. Ben endekste (şuan için) 26.000-27.000 gelmeden alım için uygun görmüyorum. imf anlaşması ne zaman netlik kazanır. Bu bizim için en önemli soru. daha önceden açtığım topiktede hep bu soru etrafında dolanıp duruyordum. İmf anlaşması oluncaya kadar endeks çıkar ya da geçen hafta ki en düşük seviyesine kadar inebilir daha aşağısı zor. İmf sorusunu cevabı bulabilsek senetlere girme zamanımızı da bulmakta çok zorluk çekmeyeceğiz. Uzun vadeli pozisyonlarımıza girişlerimizi yapabileceğiz. Halen daha bu sorunun cevabını arıyorum. Ufak girişlerimizi yaptık. Bu kadar girişle bekleyeceğiz. 4 hisse hakkımız var ilk iki hakkımız doldu. elimizdeki senetlerin her %10 düşüşünde ilk aldığımız kadar alıp yapabileceklerimizi yapacağız.
HERKESE İYİ GECELER.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
ÜLKEYİ KURTARMAK, TEK ÇATIDA TOPLANMAK;
Ülkemizin ne durumda olduğunu gözü kapalı şekilde izliyoruz. Ne yapılabilir ki! Biz ne yapabiliriz ki! Kişisel düşüncelerimizi her yerde mutlak suretle anlatmalıyız. Ama biz kendimizi eğlenceye, şamataya vermiş durumdayız. Bizi eğlenceye veren biz değiliz. Bizi eğlenceye sevkeden kesinlikle yabancı kaynaklı yayın organlarıdır. Ülkemizi kurtarmak için ne yapacağız? Maddeler halinde sıralıyorum.
1- İnsanları tembelliğe değil çalışmaya sevkederek. Ulusal hükümetin yaptığı gibi kömür, toprak parası, çocuk parası dağıtarak tembelliğe sevketmektir. Onun yerine, sen hayvanını besle ben senden her yıl hayvanını piyasa değerinin 1,5 katını vereceğim diyecek. Nasılsa bedavadan dağıttıkları var aradaki 0,5 kat oradan çıkar fazlasıyla. Sen tohumu ek ürünü bana sat diyecek devlet. Her şehir merkezinde bunları satın alan bir birim oluşturulacak ve kontrol mekanizması uygun birşekilde işleyecek. Kontral mekanizması işleyecek ki adam başkasından aldığı havyanı bana 1,5 katına satmasın. Mutlak süretle bu engellenecek. Tembelliğin önüne geçilecek... Devletin bu şekilde halktan aldığı ziraai ve hayvan ürünleri kesinlikle yurt dışına ihraç edilecek. Başta rusya, iran ve ırak olmak üzere...
2- İstanbul, İzmir, Ankara ve erzurum gibi stratejik öneme sahip yerlerde bilim merkezleri kurulacak ve ne olursa olsun mutlak gelişim sağlanacak. Buralara üstün başarılı öğrenciler yerleştirilecek ve devlet desteği ile bunlar okutulup devlette stratejik yerlere getirilebilecek. ar-ge ye maksimum kaynak verilecek devlet tarafından.
3- Devlette, mecliste hiç bir şekilde din konusu konuşlamayacak. Türbanlılara, dindarlara, karışılmayacak. Dini olan insandan değil dini olmayan insandan şüphe edilecek. Alevilere, Sunnilere, Hristiyanlara... v.s asla ve asla ayrı gözle bakılmayacak. Düzenlenen anketlerde nüfus oranına göre bu dinlere sahip olan kuruluşlara kaynak aktarılacak.
4-Ne suretle olursa olsun, PKK'ya sempetizan duyanlar PKK sayılacak ve gereken yapılacak. Adamın biri çıkıp sokakta terörün babası olan Abdullah Öcal'ı seven onu destekleyen bir söz sarf edilmişse onlar terörist sayılacak bedeli ne olursa olsun. Bu toprağa düşman olan, bizim içimizde yaşayan en büyük düşmanımızdır.
5- PKK yuvası olan malum dağ ne olursa olsun Türk hakimiyetinde olacak. Terörizme katkı sağlayan her ülkeye baskı uygulancak. Ya 2 yıl içinde orayı temizle ya da girer biz temizleriz oraya karargah kurarız denilecek. Kararlı ve istikrarlı olunacak.
6- Avrupa birliğine girme fikri kesinlikle ötelenecek. 20 küsür hristinayan ve kültürü, dini, ırkı, milleti farklı toplumun içine bir Türk devletinin girmesini istemek kadar yanlış bir düşünce yoktur.
7- Ekonomik açıdan girişimci yeni buluş yapan insanlara o buluşu o yatırımı gerçekleştirmek suretiyle devlet tarafından karşılıksız sermaye verilecek. Yeterki o girişimi yapsın. Ve devlet en büyük denetçisi olacak.
8- Ülke içinde rakebeti olan ürünler yani alternatifi bulunan ürünler hiç bir suretle yurt dışından ithal edilmeyecek. İhtiyaç duyulanın dışında yurt dışından hiç bir mal alınmayacak ve gümrük birliği anlaşması tek taraflı olarak fesh edilecek.
9- Ülke içinde bulunan tüm madenler tespit edilip çıkarılacak ve işlenip ülke içinde değerlendirilecek.
10- Türkçe dışındaki dillerden gelen kelimelerin yayın organlarında kitaplarda, TV'lerde kullanılması kesinlikle yasaklanacak. Dil bir milletin kültürüdür yaşayış tarzıdır.
11- Ne suretle olursa olsun. Evli insanların birbirinden 20 KM den daha uzak yerlerde çalışmamalarına devlet tarafından destek verilecek ve toplumun çekirdeği olan aile bütünlüğüne önem verilecek.
12- Din, ırk ayrımcılığı yapanlar baskı kurmaya çalışanlar devlet zoruyla bu faayetlerine yapamayacakları yerlere gönderilip orda istihdam edilecekler. Bunu kabul etmedikleri takdirde hapis cezası verilecek.
13-Üniversiteye girişler tüm liseler arasında adil bir şekilde gerçekleştirilip kat sayı farkı giderilecek. Düşünsenize bir; çocuk 4 saat matematik görüp 30 sorudan 20 tanesini yapmış. diğre çocuk ise 1 saat matematik görüp 30 sorudan 20 tanesini yapmış sizce hangisi daha başalırılıdır. Şuandaki sistem kendi ayağımıza kurşun sıkmaktan başka bir şey değildir.
14- Üniversiteye girişlerde orta öğretim den gelen not ortalaması geçekli olamayacak. O ortalama kabul edilmeyecek. Çünkü orta öğretimler objektif davranmamaktadır. Bunun yerine Lise 1-lise2-lise3-lise4 te sınav uygulanacak ve bu sınavların ortalaması dikkate alınacka ancak lise 4 te yapılan ortalama ağırlıklı olacak. Kendi branşında ülkedeki en başarılı okulda çalışan öğretmenlere %20 daha fazla maaş verilecek. Örneğin; fen liseleri arasındaki en başarılı okula, düz liseler arasındaki en başarılı okula gibi.... böylece öğretmenlerin çalışma azimleri artırılacak. Eğitim öğretim haftalık 25 saate indirilecek ancak öğretmenler ne olursa olsun saat 3'e kadar okulda bekleyecek ve öğrencilere proje ödevi verilip bu projelerin sunumu istenecek ve bu sunum kamera ile çekilip ona göre öğretmenler tarafından oluşan komisyondan not verilecek bu projede başarısız olan öğrenciler il merkezlerinde kurulmuş devlet tarafınan her türlü ihtiyacı karşılanan özel okullarda eğitim görecekler.
Şimdi size soruyorum. Bu 14 madde yapılırsa şayet bu ülke kurtulur mu? Kurtulmaz mı?Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Sn. Yorumcu,
Harika bir mesaj. Hepsinin altına imzamı atıyorum. Bir gün inanıyorum ki ülkemizin başına brüksel, washington, moskova vesair beldelerin sevdalıları değil de gerçek Türkiye sevdalıları geçince bu yazdıklarınız teker teker gerçekleşecektir. Belki biraz zaman alacak. Ama sabır. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün; ama mutlaka birgün bu hayaller gerçek olacak Allah'ın izniyle...
Yorum
-
Hocam ben de imzamı atıyorum yazılanlara,ama yaşanılanları,umursamazlıkları görünce üzülüyorum..Bazen şunu diyorum keşke Kurtuluş Savaşı zamanında yaşasaymısım.İnsanımızda derin bir sessizlik var her şey için yorum yapıyorlar ama vatan millet denilince herkes susuyor,millet devleti dolandırma peşinde..Eğitim camiasında bile ideolojik düşüncelerini rahatça söyleyebilenler var,gerilla diyor adam mesela..Bizim Herşeye laf yetiştiren insanımız bu cümleler karşısında susup duruyor..Sanki devlet bizim değil de biz azınlığız..Ağrıma gidiyor.Adam kalkıp Ben Türk değilim Türkiyeliyim diyor,Hiç yüzü kızarmıyor çekinmiyor..Yine sessizlik yine sessizlik.Çok üzülüyorum biz çok sıkıntılar yaşıyoruz.Bi de tam yerine düşmüsüz..
Yorum
-
Hareket bir yerden başlamalı. aslında üye adıyla siz zaten başlatmışsınız. Hareketi. Ancak bu içsel bir hareket. Bunu yer yer dışa vurmakta ve yaygınlaştırmaya çalışmakta fayda var. Bu duyguları sadece içimizde yaşamak önemli değil. Dışımızda bulunan kişilere gençlere yaymaya çalışmakta çok önemli.TurkiyeSevdalisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn. Yorumcu,
Harika bir mesaj. Hepsinin altına imzamı atıyorum. Bir gün inanıyorum ki ülkemizin başına brüksel, washington, moskova vesair beldelerin sevdalıları değil de gerçek Türkiye sevdalıları geçince bu yazdıklarınız teker teker gerçekleşecektir. Belki biraz zaman alacak. Ama sabır. Bugün olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün; ama mutlaka birgün bu hayaller gerçek olacak Allah'ın izniyle...Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Alka:
mum grafiğinde 1,27 iken sat vermiş ama ters köşe olmuş. şuanki fiyatıyla al eğer oluşturmuş. Yani pazarteside alıcılı geçip cuma günü kapanışa göre yüksek bir fiyattan kapanırsa al teyyidi gelmiş olacaktır. Beklentim bu yönde.
20 günlük ho 50 günlük ho yu yukarı doğru kesmiş bu hareketli ortalamalar açısından yukarı yöne işaret eder.
Bilanço açısından öyle aman aman denilecek kadar kötü durumu yok önceki bilanço dönemleri korunmuş gibi. Şirketin veya ortakların hisse satımları şimdilik yok.
Bigpara'da teknik yorumu;
ALKA son kapanışını 0.05 YTL Artışla 1.3 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % 304 üstünde gerçekleşti.
Son bir yıldır kuvvetli boğa piyasası etkisinde olduğu görülen hisse senedi, 0.8095 seviyesinden başlatıığı çıkışını istikrarlı şekilde sürdürüyor. Olumlu beklentilerin sürdüğü hisse, direnç noktalarında satışla karşılaşmaması nedeniyle son kapanışını 300, 90, 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının üstünde yapti.
Teknik indikatörler son 10 gün içinde birden fazla al sinyali oluşturdu.
İşlem hacmindeki düne oranla ortaya çıkan artış kısa vadeli yükseliş trendini destekliyor. İlk direnç noktası 1.32 seviyesinde. İşlem hacmindeki artışın sürmesi şartıyla direncin geçilmesi durumunda pozisyonlar artırılabilir.Kar satışlarının gelmesi durumunda ilk destek noktası 1.28 İkinci direnç noktası 1.47 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 1.11 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 66.53 daha dar bir pozisyona girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 6.16 altında oluştu.
Stochastic indikatörü son olarak 58.00 gün önce Al sinyali vermişti.
Kısa vadeli ve orta vadeli trend yukarıyı işaret ederken uzun vadeli trend aşağıyı gösteriyor...
paramızın tamamını riske edecek dönemde değiliz.
az sonra imf ile ilgili anlaşmanın yakında olacağı haberini okudum onuda sizlerle paylaşacağım. İmf anlaşması oluncaya kadar sıkıntı olmaz ama ondan sonra ne olur onu düşünmek gerek.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Şimşek: 3 yıllık stand-by yakında
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile 3 yıllık bir stand-by
programı üzerinde çalıştıklarını belirterek, Anlaşmanın yakın zamada yapılacağından umutluyum, ancak kesin tarih veremem dedi.
Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası bahar dönemi toplantıları çerçevisinde geldiği ABD’nin başkenti Washington’da, Rumi Forumda küresel kriz ve Türkiye ekonomisi konusundaki gelişmeleri anlattı. Türkiye’nin, küresel krize karşı önlemler aldığını ve bu konuda ilerleme kaydettiğini ifade eden Şimşek, ekonomik toparlanmanın yalnızca Türkiye’nin aldığı önlemlerle değil, ABD başta olmak üzere küresel ekonomide birlikte alınacak önlemlerle sağlanacağını söyledi.
İlerleme kaydedildi
Şimşek, bir soru üzerine, IMF ile stand-by programı konusunda yapılan çalışmalarda ilerlemeler kaydedildiğini, ancak bu görüşmelerin her iki tarafın da karşılıklı niyetine bağlı olması nedeniyle anlaşma konusunda kesin tarih ve mali yardım konusunda kesin rakamın olamayacağını bildirdŞimşek: 3 yıllık stand-by yakında
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile 3 yıllık bir stand-by
programı üzerinde çalıştıklarını belirterek, Anlaşmanın yakın zamada yapılacağından umutluyum, ancak kesin tarih veremem dedi.
Mehmet Şimşek, IMF-Dünya Bankası bahar dönemi toplantıları çerçevisinde geldiği ABD’nin başkenti Washington’da, Rumi Forumda küresel kriz ve Türkiye ekonomisi konusundaki gelişmeleri anlattı. Türkiye’nin, küresel krize karşı önlemler aldığını ve bu konuda ilerleme kaydettiğini ifade eden Şimşek, ekonomik toparlanmanın yalnızca Türkiye’nin aldığı önlemlerle değil, ABD başta olmak üzere küresel ekonomide birlikte alınacak önlemlerle sağlanacağını söyledi.
İlerleme kaydedildi
Şimşek, bir soru üzerine, IMF ile stand-by programı konusunda yapılan çalışmalarda ilerlemeler kaydedildiğini, ancak bu görüşmelerin her iki tarafın da karşılıklı niyetine bağlı olması nedeniyle anlaşma konusunda kesin tarih ve mali yardım konusunda kesin rakamın olamayacağını bildirdi. Esnek kredi sistemi yerine neden stand-by’ın tercih edildiğini sorusuna da Şimşek, Güçlü bir ekonomik program yapmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle orta vadede ekonomik programla uyumlu stand-by’ı tercih ettik dedi. Şimşek, IMF ile yapılacak bir programın, Türkiye’nin dış finansman ihtiyacını karşıladığı gibi güçlü bir mali ve yapısal yönünün de olması gerektiğini kaydetti. Türkiye’deki ekonomik toparlanmanın ne zaman olabileceği konusunda bir soruya verdiği yanıtta da Şimşek, Türkiye ekonomisindeki toparmanmanın yalnızca iç önlemlere değil dış gelişmelere de bağlı olduğunu, özellikle ABD’deki bankacılık sisteminin toparlanmasının belirleyici olacağını kaydetti ve Türkiye ekonomisinin 2010 yılında toparlanabileceğini tahmin ettiğini vurguladı.
i. Esnek kredi sistemi yerine neden stand-by’ın tercih edildiğini sorusuna da Şimşek, Güçlü bir ekonomik program yapmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle orta vadede ekonomik programla uyumlu stand-by’ı tercih ettik dedi. Şimşek, IMF ile yapılacak bir programın, Türkiye’nin dış finansman ihtiyacını karşıladığı gibi güçlü bir mali ve yapısal yönünün de olması gerektiğini kaydetti. Türkiye’deki ekonomik toparlanmanın ne zaman olabileceği konusunda bir soruya verdiği yanıtta da Şimşek, Türkiye ekonomisindeki toparmanmanın yalnızca iç önlemlere değil dış gelişmelere de bağlı olduğunu, özellikle ABD’deki bankacılık sisteminin toparlanmasının belirleyici olacağını kaydetti ve Türkiye ekonomisinin 2010 yılında toparlanabileceğini tahmin ettiğini vurguladı.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Tarih: 23 Nisan Perşembe 2009
Endeks: 28.956
Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmak. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...
Cepteki Birim para 350
tcell 25 birim para ile 7,90 maliyetten alındı.
alka 25 birim para ile 1,30 maliyetten alındı.
Toplam birim paramız 400...
Endeks kağıtlarına girmiyoruz.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
Bugünü eksiyle tamamlayabiliriz. endekse bağlı kağıtlarda realizasyon yapılabilir.
Dolar çıkıyor.
altın çıkıyor.
borsa çıkıyor.
borsa yanlış seçim bence. Bugün satılıp yarın öğleden sonra hava bozulmazsa bir kaç günlüğüne endekse bağlı kağıtlara girilebilir ancak ben yine de çekimserim.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
aşağı doğru iniş oluyor bakalım. şimdi yarını düşünme zamanı. Bence yarın ikinci seansın sonlarına doğru belki bir canlanma olur. Normal akış sağlanırsa tabi. Yarın olmazsa ertesi gün ilk seansın ilk saatinden sonra toparlanma gelebilir.YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBugünü eksiyle tamamlayabiliriz. endekse bağlı kağıtlarda realizasyon yapılabilir.
Dolar çıkıyor.
altın çıkıyor.
borsa çıkıyor.
borsa yanlış seçim bence. Bugün satılıp yarın öğleden sonra hava bozulmazsa bir kaç günlüğüne endekse bağlı kağıtlara girilebilir ancak ben yine de çekimserim.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
saatliklerde garan al verince alıp üç dört kademe yukarıdan satmayı deneyeceğim. Tam aldığım zaman ekran başında olamazsam yazamam. Muhtemel aralık (Endeksin gidişatı durumu belirler) garan 3,02 den fırsat verebilir. 3,14 gibi satışa sunulur. Şimdiki düşüncem. Ancak zamanı gelince tam karar verilir. Peşin hükümlü olmamak gerek. Bakarız endeks iyice yorulmuştur dinlenmesi gerek olur. Bu sinyalleri alırız o zamanda daha aşağılardan hatta çok aşağılardan alma imkanımız olur.
ilk belirti endeksin yorulduğu yönünde,
çünkü; elimdeki verilere göre saatliklerde her al verdiğinde sat verinceye kadar endeks en tepeleri geçti ancak bu kezki 2-3 günlük harekette tepe noktasını geçemedi.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
-
endeks beklediğim gibi öğleden önce artıdayken bu endeks düşer demiştim. Endeks düştü şimdi yarın ve sonraki günlerin planını yapmak gerek. Garan'a küçük karlar için acaba olur mu diyorum ama garan'ı ilerleyen zamanlarda zaten alacağım. Belki bu arada al-satlar yaparız. 3,02 ye geldiğinde düşüneceğim ama o anki koşullar çok önemli normal piyasa koşulunda alınır ancak olumsuz haberler tütmeye başlarsa bacadan o zaman almayabilirim. Yarın büyük ihtimalle belki de daha aşağısından fırsat verir. Bakalım saatlik grafikler ne diyecek ona göre kararımızı veririz inşallah.Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.
Yorum
Yorum