Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yusuf79
    Tecrübeli
    • 25 Mart 2009
    • 517

hocam merhaba,ihlasta bu kadar beklenti varken sarkması şaşırtıcı değil mi?

Yorum

• YORUMCU
      Çalışkan
      • 26 Kasım 2008
      • 1296

Endekste ilk 5 kurum bazında 12 trilyonluk çıkış olmuş. Çok uzun bir aradan sonra citi satışta 1.liğe oturmuş. Piyasada gerçekten dikkatli olunması gereken yerdeyiz. Yabancı kurumların alış ve satışları endeksin yönünü belirleyecek. Para çıkışı var. Ancak şimdilik büyütülecek kadar değil. Piyasanın gideceğine herkes inanmalı ki malı satabilsinler. Aylardım imf anlaşmasını bekliyorum.
      Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

yusuf79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        hocam merhaba,ihlasta bu kadar beklenti varken sarkması şaşırtıcı değil mi?
        gap doldurulmuş gibi gözüküyor ilk etapta sağlam çıkış için gap bırakmadan gitmesi gerek. yarın 0,35 lerin altına sarkması problem oluşturur bu kadar mıydı? dedirttirir. Bu kadar düşüşe sebep olabilecek aman diyebileceğimiz bir satış yok gibi. Yarına bakmak lazım.
        İHLAS HOLDİNG'İN 3 AYLIK KONSOLİDE DÖNEM ZARARI 6.279.596 TL, AOP KARI 23.276.475 TL

Yorum

• YORUMCU
          Çalışkan
          • 26 Kasım 2008
          • 1296

***IHLAS*** Ihlas Holding A.S.'nden gelen yazi: Konu: Basinda cikan haber (dogrulama yukumlulugu) bir internet sitesinde, "8 milyar dolarlik Sedir Adasini Ihlas insaa edecek" basligiyla bir haber yayinlanmistir. Bu haber ile ilgili aciklamamiz asagidaki gibidir. Bagli ortakliklarimizdan Ihlas Pazarlama A.S.'nin istiraklerinden olan Ihlas Insaat Yapi Taahhut ve Ticaret A.S. denizde insaa edile- cek Lubnan Adasi projesinin fikri mulkiyetine sahip bulunan Lubnan'da kurulu Noor International Holding ile, bir on anlasma imzalamistir. Bu on anlasmanin, icinde bulunan bir maddede, her iki taraf masaya oturup tekrar konusana ve yeni sartlari belirleyene kadar bir gecerliligi bulunmadigi belirtilmektedir. Ilerleme saglandigi takdirde gerekli ozel durum aciklamasi yapilacaktir. ***IHLAS***

Bu haberle çıkışa başlamış bu haberin gerçekleşip gerçekleşmediği takip edilmeli.

Yorum

• yusuf79
            Tecrübeli
            • 25 Mart 2009
            • 517

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Endekste ilk 5 kurum bazında 12 trilyonluk çıkış olmuş. Çok uzun bir aradan sonra citi satışta 1.liğe oturmuş. Piyasada gerçekten dikkatli olunması gereken yerdeyiz. Yabancı kurumların alış ve satışları endeksin yönünü belirleyecek. Para çıkışı var. Ancak şimdilik büyütülecek kadar değil. Piyasanın gideceğine herkes inanmalı ki malı satabilsinler. Aylardım imf anlaşmasını bekliyorum.
            haklısınız hocam bir de silkeleme tarihlerine dikkat etmek lazım değil mi?
            -3.06.2009
            -08.06.2009
            -2.07.2009

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

haklısınız hocam bir de silkeleme tarihlerine dikkat etmek lazım değil mi?
              -3.06.2009
              -08.06.2009
              -2.07.2009
              Valla o kadar geleceği görebiliyorsan harikasın yusuf79...
              Neyin ne zaman olacağı verilen tam olarak nasıl geleceği belli değil.
              Ben çıkışın devam edip etmeyeceği için yabancı alışları ( özellikle citi) na bakıyorum birde deniz ticareti endeksine. Grafiklere baktığımda tamamen paralellik gösteriyor.

Yorum

• yusuf79
                Tecrübeli
                • 25 Mart 2009
                • 517

Valla o kadar geleceği görebiliyorsan harikasın yusuf79...
                Neyin ne zaman olacağı verilen tam olarak nasıl geleceği belli değil.
                Ben çıkışın devam edip etmeyeceği için yabancı alışları ( özellikle citi) na bakıyorum birde deniz ticareti endeksine. Grafiklere baktığımda tamamen paralellik gösteriyor.
                tabii ki..zaman zaman borsada grafikler değil babaların bilgisayarlarındaki tek tuş konuşur..bunu siz tecrübeli olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.benimkisi sadece küçük bir araştırma..

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

tcell 7,10'a gelirse iyi olur.

Yorum

• yusuf79
                    Tecrübeli
                    • 25 Mart 2009
                    • 517

tcell 7,10'a gelirse iyi olur.
                    tcell de bugün bayağı alış olmuş..teşekkürler..

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

tabii ki..zaman zaman borsada grafikler değil babaların bilgisayarlarındaki tek tuş konuşur..bunu siz tecrübeli olduğunuz için daha iyi bilirsiniz.benimkisi sadece küçük bir araştırma..
                      Estağfurullah yusuf79 tecrübe önemli değil önemli olan ders alabilmek... Araştırma nereden geliyor peki. Ben uzak sayılırım piyasaya şuanda imza kısmında beklediğim seviyelere yaklaşırsa biraz daha derinlemesine incelerim. şuan için endekse ters hareket etmesi muhtemel ve haber kaynaklı kağıtlarla uğraşıyorum zaten. Bu sırada 50 senet araştırıp kafamı bulandırmıyorum sadece. Az kazanmak öz kazanmak ama sağlam gitmek daha önemli.

Yorum

• YORUMCU
                        Çalışkan
                        • 26 Kasım 2008
                        • 1296

tCELL de CITI ALIŞ YAPMIŞ. ancak bana göre teknik görünümü hoşuma gitmedi... 8,15 iyi bir çıkış için geçilmeli... Satış için ise yarın 8,05 geçilmezse uygun olur bence.
                        Alış olmuş belki ama para çıkışı var gibi geldi bana genelde (ilk 5 kurumda).

Yorum

• yusuf79
                          Tecrübeli
                          • 25 Mart 2009
                          • 517

hocam size bir şey denışacağım ben seansta ekran izlerken gözlerim yoruluyor..bunun bir pratik yolu var mı..

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Başlangıç Tarihi: 23 Nisan Perşembe 2009
                            Endeks: 28.956
                            Cebimizde 400 Birim para var. Amaç aylık %4, Yıllıkta hedef % 75... Bundan sonraki 23 Nisan'da 700 birim paramız olmalı. Şayet iki aylıkta şaşma olursa amacımızın altında kalırsak yorum yasak bana...

Cepteki Birim para 257
                            tacyo 75 birim para ile alındı. 1,04 maliyetten.
                            Afmaş 75 birim para ile alındı. 10,90 maliyetten.
                            toplam birim paramız 407

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

hocam size bir şey denışacağım ben seansta ekran izlerken gözlerim yoruluyor..bunun bir pratik yolu var mı..
                              Bilgisayara bakmak için gözlükler oluyor biraz pahalı ama değer. Gözün yorulmaz ekrandan dolayı ara sıra tatil ver birde kendine...

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

bir iki saat ekrana baktıktan sonra uzak noktalara bakmaya çalış... Gözünü dinlendir ara sıra 10 dakika filan uzan ve gözünü kapat. Bende de aynı problemler vardı böyle aşabildim doktor tavsiyesi. .....
                                Zaten şuan pek izlemiyorum piyasayı günde 1 saat şöyle bir göz atıyorum. Portföye bakıyorum onun haricinde aman aman birşey yapmıyorum. Ben şuan ki piyasa riskini çok fazla göze alamam.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information