Sistematik Borsa -2-

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • YORUMCU
    Çalışkan
    • 26 Kasım 2008
    • 1296

Cari açık rakamları umut verdi!!!

Türkiye'nin Mart ayında cari açığı, geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 76,8 oranında azalarak 4 milyar 279 milyon dolardan 992 milyon dolara düştü.Merkez Bankası, Türkiye'nin Mart ayına ilişkin Ödemeler Dengesi verilerini açıkladı.Buna göre, alt kalemler itibarıyla, ödemeler dengesindeki dış ticaret açığının yüzde 70,5 düşerek 1 milyar 214 milyon dolara gerilemesi ve gelir dengesi kaleminden kaynaklanan net giderlerin yüzde 50,7 azalarak 513 milyon dolara inmesi, 2009 yılı Mart ayı cari açığının bir önceki yılın aynı ayına göre azalmasında etkili oldu.Öte yandan, aynı ayda hizmetler dengesi kaleminden kaynaklanan net gelirler 2008 yılının Mart ayına göre yüzde 12,6 oranında azalarak 601 milyon dolara gerilerken, cari transferlerden kaynaklanan girişler yüzde 26,8 oranında azalarak 134 milyon dolar olarak gerçekleşti.Bir önceki Ocak-Şubat 2009 veri döneminde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan bavul ticareti ile net turizm gelir ve giderlerine ilişkin tahminler çerçevesinde 597 milyon dolar fazla veren cari işlemler hesabı, TÜİK tarafından kesinleştirilen ilgili anket sonuçlarının toplam 485 milyon dolar azalış göstermesi ve ayrıca güncellenen Şubat ayı ithalat (CIF) verisinin 451 milyon dolar artış göstermesi sonucunda, diğer bazı güncellemelerle birlikte 163 milyon dolar açık verdi.
    Sonuç olarak, bu yılın Ocak-Mart döneminde cari açık, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 90,6 oranında azalarak 12 milyar 303 milyon dolardan 1 milyar 155 milyon dolara geriledi...

HERKESE İYİ GECELER. Yarın ve sonraki günler kazancınızın daim olması dileğiyle. Bankaların ayda %0,95 faiz verdiği bir ülkede, borsadan ayda %2 dahi kazanmak başarıdır. Önemli olan daima kazanabilmek. %50 -100 kazanmayı herkes ister ama kanaatkar olmak en güzelidir.
    Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur.

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. - John Christian

Yorum

• ANKARALI
      Seyirci Üye
      • 24 Mayıs 2008
      • 57

YORUMCU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      güzel taktik. Bu zamanlarda yapılması en çok gereken şey bu. Hatta riske girmeden oturup beklemek daha iyi. iki kuruş kazanayım derken 5 kuruş kaybetmekte var.
      Bugün ford da para çıkışı olmuş sanırım. ona rağmen iyi artmış.
      THYAO ciddi ciddi gidecek galiba 10,30 lara bu sırada.
      Iyı artmıs derken kagıt %9 dustu de

Yorum

• YORUMCU
        Çalışkan
        • 26 Kasım 2008
        • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Iyı artmıs derken kagıt %9 dustu de
        pardon thyao hayal edip ford otoya bakmıştım. merril mi satıyor onu.

Yorum

• ANKARALI
          Seyirci Üye
          • 24 Mayıs 2008
          • 57

pardon thyao hayal edip ford otoya bakmıştım. merril mi satıyor onu.
          Takaslarına bakmadım bılmıyorum bu arada dolar 1 576 cıkmıs

Yorum

• YORUMCU
            Çalışkan
            • 26 Kasım 2008
            • 1296

borsa son bir 34.500 ve üstü deneme yapar mı? Yoksa 28.000 lerde tepki mi arar?
            Karşılaştırma yaparsak %7-8 arası bir artış için, paranızın %15 den fazlasını ben kaybetmeyi göze alamam. Herkesin yatırım kararı kendine aittir.

Yorum

• YORUMCU
              Çalışkan
              • 26 Kasım 2008
              • 1296

Piyasa riskli elimizde tek senet duruyor. Tutmaya devam. 0,94 e sarkıncaya kadar devam. ara sıra trade denenebilir. Mesela, yarısı ile trade yapılıp diğer yarısını tutmaya devam edebiliriz. piyasadan 4-5 gündür uzağım. Şöyle yarından itibaren. En son yazdığım mesaj şimdilik geçerli. Hiç riske girmeye gerek yok.

Yorum

• sazanolma
                Katılımcı
                • 27 Mayıs 2008
                • 64

Dediğin kağıt tacyo mu?

Yorum

• YORUMCU
                  Çalışkan
                  • 26 Kasım 2008
                  • 1296

evet tacyo

Yorum

• YORUMCU
                    Çalışkan
                    • 26 Kasım 2008
                    • 1296

31.500 desteği kırıldığında neler olacak acaba. Destek oynaklık gösteriyor. Her geçen gün üst seviyeye çıkıyor.
                    Kimse sanmasın birden hızlı düşecek diye. Dünya kadar mal aldılar birden bire düşürürlerse kendilerininde ellerinde kalacak. Temkinli olun alış için fırsatlar olacak ama şuan için hiç fırsat olarak görmüyorum. piyasayı endeksin çıkacağına inandırmaları gerek önce.

Yorum

• YORUMCU
                      Çalışkan
                      • 26 Kasım 2008
                      • 1296

34.312 endeksin gördüğü en fazla değer bugün bu. Şimdi burayı geçerse makasın ikinci kısmına geçer endeks. Ancak böyle bir durum olursa para girişi, yabancı alışı, piyasadaki iyi haberler dikkatlice izlenmeli. Çünkü şayet 35.000 lere hacimle atarsa artış gelecektir. Endeks 38.000-39.000 aralığına gelebilir. Ama hiç sanmıyorum geri sayımın bugün ve yarından itibaren yavaş yavaaş başlaması gekeriyor artık.

Yorum

• ANKARALI
                        Seyirci Üye
                        • 24 Mayıs 2008
                        • 57

31.500 desteği kırıldığında neler olacak acaba. Destek oynaklık gösteriyor. Her geçen gün üst seviyeye çıkıyor.
                        Kimse sanmasın birden hızlı düşecek diye. Dünya kadar mal aldılar birden bire düşürürlerse kendilerininde ellerinde kalacak. Temkinli olun alış için fırsatlar olacak ama şuan için hiç fırsat olarak görmüyorum. piyasayı endeksin çıkacağına inandırmaları gerek önce.
                        cuma gunu 44 90 gltrf 3/1 oranında pozısyon actım beklemeye devam dustukce daha da toplarım yalnız endeks cıkısını altın ons ve dolar/yen parıtesı desteklemıyo gıbı geldı su an dovız, altın cephesinde rısk borsaya oranla cok az gorunuyor gıbı tabı bana gore

Yorum

• YORUMCU
                          Çalışkan
                          • 26 Kasım 2008
                          • 1296

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          cuma gunu 44 90 gltrf 3/1 oranında pozısyon actım beklemeye devam dustukce daha da toplarım yalnız endeks cıkısını altın ons ve dolar/yen parıtesı desteklemıyo gıbı geldı su an dovız, altın cephesinde rısk borsaya oranla cok az gorunuyor gıbı tabı bana gore
                          tamamiyle katılıyorum. dolar için 1,45-1,49.... endeks içinde 38.000-39.000 aralığını kısa vade için düşünüyorum. makasın ikinci desteği kırılmadıkça yönün yukarı olması büyük ihtimal.
                          endekste ilk beş kurumda 56 trilyonluk bir giriş söz konusu yabancılar alışta. Piyasa da işsizlik %15'in üzerinde ve piyasanın aşağı gitmesini engelliyorlar. Öyle pat diye mal da bırakamazlar. Bir kaç haftadır ağızıma doladığım makasın ikinci kısmındayız. Makas atmaya devam ediyorla. Makasın ikinci kısmını destek ve direnç olarak görebiliriz. Grafikler az sonra.............

Yorum

• YORUMCU
                            Çalışkan
                            • 26 Kasım 2008
                            • 1296

Yorum

• YORUMCU
                              Çalışkan
                              • 26 Kasım 2008
                              • 1296

BU DA DOLAR BAZLI ENDEKS GRAFİĞİ.

Yorum

• YORUMCU
                                Çalışkan
                                • 26 Kasım 2008
                                • 1296

Dolar bazlı 24.600 direnç.

destek olarak ise. 32.800 (TL olarak) değişken direncimiz.
                                Desteği tl olarak direnci ise dolar bazında takip etmekte faydalı olacağını düşünüyorum.
                                Herkese iyi geceler.
                                ankaralı bilgi için teşekküler. Risk açısından tamamiyle katılıyorum.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information