Dantes Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Döngüler,Benzerlikler ve Fibonacci
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
güzel tespit, elinize sağlık.... fibo time zone'da genelde bu tip sarkmalar olabiliyor... kabaca fikir edinmek için bazen bende yararlanıyorum, ama hassas ölçüm için pek de işe yaradığı söylenemez... ince ayar için rallinin kendi içsel yapısını incelemek gerekiyor..piyasalar tekerrürden ibarettir..
-
nedir bu nisan ayının kerameti....
pozitif döngü başlangıçlarında nisan ayı dip çalışması ile geçmiş...
tamamladığımız negatif sürecin son rallisi de gene nisan ayında tepe yaptı...

geçmişte olanların ışığında şöyle bir sonuca varılabilir... haziran-temmuz aylarında gelecek muthemel bir dip şayet yeterli kalitede oluşursa, 2011 nisan ayına dek pozitif bir süreç (en azından yatay) izlenebilir...piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
bir wolf wave calismasi eur/usd icin
tesekkurler sn mozkan en hizli ogrenilen bu dediginiz icin calistim biraz uzerinde bakalim ne olacak.
Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
est. okunması gerekenlerDantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbir wolf wave calismasi eur/usd icin
tesekkurler sn mozkan en hizli ogrenilen bu dediginiz icin calistim biraz uzerinde bakalim ne olacak.
SCOTT M Carney - The.harmonic.trader
Larry Pesavento, trade what you see
Larry Pesavento - Planetary Harmonics Of Speculative Markets
Larry Pesavento - Fibonacci Ratios With Pattern Recognition
Gartley H.M. - Profits in the Stock Market
geçmiş olsun der saygılar sunarım
There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
most importantly unknown unknowns.
Trader Vic
Yorum
-
sn halojen sizin analizlerinizle kafamda birseyler canlandi. bu baska konularda (yine borsa ve endeksler icin olmustu) daha oncede olmustu. ama bizim borsamiz icin ozellikle cift katmerli bir kurallara uymama bozma islemi uygulaniyor gibi geliyor. en basit indikatoru alip forex koyuyorsunuz gul gibi calisiyor ama voba gelip birbirini destekleyen 10 cesit sey koyup gunlerce acaba boylemi soylemi diyorsunuz yada gun icin ha gidiyor gliyor diyorsunuz olmuyor (kendim icin konusuyorum) cunku sizin bilginize ulasmam sozkonusu degil az bilgimle bildiklerimi forexe uyguladigimda hic zarar emtiyorum ama burada ne yapsam tersi oluyor. eger borsalar zor seylerse en zoru burasi. degil sistematik birseyse en sacmasi burasi.(bence ikincisi) bilmiyorum anlatabildinmi katilirmisiniz yersiz seylermi yazdim ozur dilerim.Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
vobta treni kaçıran bir daha kolay kolay binemiyor, çok arttı çok düştü aman sabah gapı yok işc amanin garan dur imf vs. vs., forexte ise seçenek çok eurusd kaçsa eurjpy var oda kaçsa öteki var, fark burada trader konforu yani, artısı merkez bankaları da işin içinde olduğundan piyasa likit ve derin, tüm eurusd işlemleri vob ta yapılsaydı mesela emin olabilirizki 500-600 piplik sabah gapları görürdük, yatacak yeri yok bizim uşaklarınDantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn halojen sizin analizlerinizle kafamda birseyler canlandi. bu baska konularda (yine borsa ve endeksler icin olmustu) daha oncede olmustu. ama bizim borsamiz icin ozellikle cift katmerli bir kurallara uymama bozma islemi uygulaniyor gibi geliyor. en basit indikatoru alip forex koyuyorsunuz gul gibi calisiyor ama voba gelip birbirini destekleyen 10 cesit sey koyup gunlerce acaba boylemi soylemi diyorsunuz yada gun icin ha gidiyor gliyor diyorsunuz olmuyor (kendim icin konusuyorum) cunku sizin bilginize ulasmam sozkonusu degil az bilgimle bildiklerimi forexe uyguladigimda hic zarar emtiyorum ama burada ne yapsam tersi oluyor. eger borsalar zor seylerse en zoru burasi. degil sistematik birseyse en sacmasi burasi.(bence ikincisi) bilmiyorum anlatabildinmi katilirmisiniz yersiz seylermi yazdim ozur dilerim.
There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
most importantly unknown unknowns.
Trader Vic
Yorum
-
evet pis bir piyasa bizimkisi...özellikle şu düşüş trendini takip edebilmek hayli zordu..başlangıcını görebildik,ama içsel dalgalarda pek de başarılı olamadık..şu son rallideki gibi..Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn halojen sizin analizlerinizle kafamda birseyler canlandi. bu baska konularda (yine borsa ve endeksler icin olmustu) daha oncede olmustu. ama bizim borsamiz icin ozellikle cift katmerli bir kurallara uymama bozma islemi uygulaniyor gibi geliyor. en basit indikatoru alip forex koyuyorsunuz gul gibi calisiyor ama voba gelip birbirini destekleyen 10 cesit sey koyup gunlerce acaba boylemi soylemi diyorsunuz yada gun icin ha gidiyor gliyor diyorsunuz olmuyor (kendim icin konusuyorum) cunku sizin bilginize ulasmam sozkonusu degil az bilgimle bildiklerimi forexe uyguladigimda hic zarar emtiyorum ama burada ne yapsam tersi oluyor. eger borsalar zor seylerse en zoru burasi. degil sistematik birseyse en sacmasi burasi.(bence ikincisi) bilmiyorum anlatabildinmi katilirmisiniz yersiz seylermi yazdim ozur dilerim.
böyle devam etmesi zor..piyasa 2 senedir volatil.. artık dinginleşmesi gerek..ama yapılargelişirken arkasında da önemli bilgiler bırakıyor..bunları gördükçe burada paylaşıyorum... sistemli hareketler olduğunu düşünüyorum piyasada..yapılar ekseriyetle kendini tekrar ediyor,arada orjinal parçalar da koymuyorlar değil..
2007'ye dek sadece yükselen piyasa görmüştük..bilgi kısıtlıydı.. şimdi en kötüyü de gördük 2 senedir... veri tabanı baya zengin artık... boğa piyasasından edindiğimiz bilgilerle en azından son 2 senede oluşan şelalelerin diplerini doğru teşhis edebildik..gelecekte de en azından böyle kötü bir dönem başlangıcını yakalayabiliriz diye umuyorum..piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
2005-2007 arası oluşan rallileri baz alarak kurduğum yapıya göre ekim 2007 ve nisan 2008 rallilerinin ideal hedefleri ve dönüş noktaları...

ve mart-nisan rallileri...

bu tip ralliler sadece düşüş trendi boyunca görüldü... ayı piyasasının bitmediğinin en büyük göstergesi, halen bu yapılan oluşmaya devam etmesidir..
ilk örneği ekim 2007....piyasa tarihi zirvesini yapmıştı...
piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
fibonacci oranlarıyla basit bir strateji kuracak olursak...;
31.600-31.900 bölgesi satış fırsatı... 32.088 üzeri saatlik kapanış stoploss kriteri olarak kullanılabilir bu hafta için...
kısa pozisyon denemesi için güzel yerler gibi duruyor..piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
-
özetle, işin sırrı rallilerde... 2005-2007 ile 2007-2009 dönemleri birbirinden tamamen farklı ralli tipleri oluşturdu.. bir rallinin ayı/boğa ayrımı yapılabildiği anda uzun dönem için oldukça önemli ipuçları elde edilebilir..piyasalar tekerrürden ibarettir..
Yorum
Yorum