Döngüler,Benzerlikler ve Fibonacci

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • halojen
    Fibo Trader
    • 20 Mart 2009
    • 0

halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

geleceği şekillendiren en önemli etmen, rallilerin ilerleme karakteridir...
    kaba bir hesapla bile hiçbir indikatör kullanmaksızın sadece üstteki benzerlikteki fibo oranlarına bakarak şu son rallinin hedefi bulunabilir... aşağı yukarı 30.200 seviyeleri çıkıyor... %1 aşağısından dönüş oldu...

kasım 2008 3lü dibin formasyon hedefi 29.650....
    yaptığı son balonun hedefi 29.611-29.777 bandı..

29500-30500 arasından çok güçlü dirençler geçiyor...
    piyasalar tekerrürden ibarettir..

Yorum

• halojen
      Fibo Trader
      • 20 Mart 2009
      • 0

yukardaki analizlerin hiçbirinde duygusal trend çizgileri yok... düşüşten bunalmış bir yatırımcının ruh hali yansıtılmamıştır... yoruma açık değildir... sadece rakamlar vardır...

yeterli ve kaliteli dipler oluşmaya başladığında benim de görüşüm boğa piyasasına girildiği yönünde olacaktır...bunun için sabırsızlandığımı da belirteyim.. ancak şimdilik bu yönde net bir bulgu yok...

1.5 sene önce piyasa 50binlerdeyken, 20binlere düşüş olasılığını insanlara açıklayabilmek ne kadar zorsa, buralara gelmiş bir borsanın yeni diplere gideceğini anlatmak da o denli zor... bekleyelim.. görelim... stoploss çalışırsa herşeyi tekrar gözden geçiririz...

Yorum

• halojen
        Fibo Trader
        • 20 Mart 2009
        • 0

piyasanın kasım 2008 öncesine göre daha kuvvetli olduğuna şüphe yok.. krizin etkisi 20912 dibinden sonra azalma eğiliminde..ancak tam olarak geçmiş değil...

temmuz 2007'den bu yana oluşan rallilere bakarsak bu net olarak görülüyor...krizin başlangıç zamanlarını temmuz 2007 olarak kabul ediyorum... rallilerdeki ilk deformasyon bu dönemde başlamış, ekim 2007 ve temmuz 2008 rallilerinde doruğa ulaşmış ve yaşanan şu son mart 2009 rallisinde de hafifleme eğilimine girmiştir...

2003-2007 rallileri tek tek incelenirse boğa rallilerinin karakteristik özellikleri bulunabilir.. ve bu özelliklerin temmuz 2007 sonrası kaybolduğu da farkedilebilir...

dipler için de aynı mantığı yürütürsek, aralık 2007 sonrası dip oluşumlarında bariz bozulmalar olduğunu görüyoruz...

ve ne ilginçtir ki, temmuz-aralık 2007 arası borsada zirve oluşumunun izlendiği bir dönemdir...

bunun tersi bir mantık ile acaba tarihi dibi yakalayabilirmiyiz?.... göreceğiz...

Yorum

• halojen
          Fibo Trader
          • 20 Mart 2009
          • 0

2003-2007 rallileri tek tek incelenirse boğa rallilerinin karakteristik özellikleri bulunabilir.. ve bu özelliklerin temmuz 2007 sonrası kaybolduğu da farkedilebilir...

dipler için de aynı mantığı yürütürsek, aralık 2007 sonrası dip oluşumlarında bariz bozulmalar olduğunu görüyoruz...
          şu şekilde daha net görülüyor...
          4 boğa rallisi..akabinde 4 ayı rallisi...sırayla mı oluşuyorlar?... yoksa bu da bir döngü mü ?....
          son 36 haftalık çevrimin sonunun da bu ralli sonuna denk gelmesi acaba bir tesadüf mü.... zannetmiyorum...
          işte final dibe gideceğimizi düşündüren en önemli çakışma bu....

Yorum

• Dantes
            Bağımlı
            • 26 Şubat 2009
            • 836

sunu merak ediyorum diger taraftada yazdim bu benzesimler tesadufen olusmuyorsa nasil olusuyor hic buna kafa yordunumuz mu sn halojen biraz felsefi ama eminimki dusunmussunuzdur. py ben boyle yapayimda fiboya uysun demiyordur. herseye bir sebep bulanlar icinde yapilmadigina gore cevap nedir?
            Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
            Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
            Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• halojen
              Fibo Trader
              • 20 Mart 2009
              • 0

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              sunu merak ediyorum diger taraftada yazdim bu benzesimler tesadufen olusmuyorsa nasil olusuyor hic buna kafa yordunumuz mu sn halojen biraz felsefi ama eminimki dusunmussunuzdur. py ben boyle yapayimda fiboya uysun demiyordur. herseye bir sebep bulanlar icinde yapilmadigina gore cevap nedir?
              yabancı yatırımcının trade sistemi gibi duruyor... 2003 öncesinde bu derecede mantıklı bir gidişat yok... diye düşünüyorum...

Yorum

• mordak
                Yasaklı
                • 26 Şubat 2009
                • 191

sn.halojene sorulmuş bir soru fakat bende fikrimi söylemek istedim...

yapılan tüm hareketlerin bir çok kişi görmesede belirli kitleleri elimine etmek için olduğunu düşünüyorum...
                her yapılan hareket özellikle global olanların hareket öncesi sonrası ve arası olarak sistemli,tecrübeli,yeni,cahil,bilgili,sabırlı,acel eci v.s tüm yatırımcı kitlesini yormak,tuzağa düşürmek için olduğunu düşünüyorum....

bu durumda indikatörsüz sistem olarak eskiden beri şahit olduğum sn. halojenin sitemini çok farklı buluyorum...(sistem sat sinyalinide al sinyalinide önceden biliyor)....

kendisini tekrar tebrik etmek isterim....

iyi çalışmalar,bol kazançlar.....

Yorum

• halojen
                  Fibo Trader
                  • 20 Mart 2009
                  • 0

"indikatörsüz sistem"... kulağa hoş geliyor abi...

biz fiyatı takip edeceğimize, fiyat bizim peşimize takılsın... dimi....

bu arada ilk düşüşün final dip hedefi 21.700 gibi bişey çıkıyor... forumlarda ilk kez ben telaffuz etmiş olayım...

biz mangalı yakmadan kırmaz o hedefini..

Yorum

• Bear_Bull
                    Spread Trader
                    • 09 Şubat 2009
                    • 773

"indikatörsüz sistem"... kulağa hoş geliyor abi...

biz fiyatı takip edeceğimize, fiyat bizim peşimize takılsın... dimi....

bu arada ilk düşüşün final dip hedefi 21.700 gibi bişey çıkıyor... forumlarda ilk kez ben telaffuz etmiş olayım...

biz mangalı yakmadan kırmaz o hedefini..
                    Sn Halojen.
                    dip hedefinize Bende ortak olayım
                    benim tabloda da dip seviyesi endex 100 için 21.220 olarak çıkmış;)
                    gerçi aşağı yukarı oynamalarda o hedeftede küçükde olsa değişimler olabiliyor.
                    Meşhur bir filozofa: - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz?" diye sorulduğunda: - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş. :)

Yorum

• halojen
                      Fibo Trader
                      • 20 Mart 2009
                      • 0

Bear_Bull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sn Halojen.
                      dip hedefinize Bende ortak olayım
                      benim tabloda da dip seviyesi endex 100 için 21.220 olarak çıkmış;)
                      gerçi aşağı yukarı oynamalarda o hedeftede küçükde olsa değişimler olabiliyor.
                      http://www.keyborsa.com/showpost.php...&postcount=881
                      teşekkürler sn.Bear_Bull... benim hedef de oynayabilir zaman içinde, ama bu max +/- 500 aralığında olur sanıyorum.... kabaca bi hesap şimdilik..

Yorum

• mordak
                        Yasaklı
                        • 26 Şubat 2009
                        • 191

akacak kan damarda durmaz derler.....
                        gerekince kanda akacak ama py sadece pansumanlarla idare ediyor.....

bugün kafalardan biri daha koptu.....(attım önüne).....

yakında kelleleri önüne sereceğim kaptan.....:081:

arada ---eur-usd---- ayrı kelle alındı.....

yelkenlerde sorun vardı hallettim.....zıpkınlar ve kafesler paslanmış son hazırlık için temizlemek lazım uraz ı bekliyorum........

iyi çalışmalar,bol kazançlar....

Yorum

• halojen
                          Fibo Trader
                          • 20 Mart 2009
                          • 0

trend takibinde faydalı bulduğum 20 ve 40 saatlik ema'lar en son 24binde al üretmişti.. halen sat vermedi...

ortalamaların birbirine bu kadar yaklaşması da kırılımın kapıda olduğunu düşündürüyor...

Yorum

• halojen
                            Fibo Trader
                            • 20 Mart 2009
                            • 0

ekim 2007'den beri oluşan ralliler... kırmızı olanlar hedefine gelemeyenler...üzerlerinde ideal hedef seviyeleri var... beyaz dörtgene aldığım ralliler ise başka sebeplerden ötürü yeni dip tetiklediler...

görüldüğü gibi sırayla oluşuyor... şu ayı trendi çok ilginç gelişti.. ve mühim bilgiler verdi...

yukardaki 3 kırmızı rallinin tepelerinin ortak özelliği dikkatinizi çekti mi ??....

ÇiFT TEPE.......

Yorum

• mozkan
                              Aktif
                              • 28 Mart 2009
                              • 125

bu benzerlikten etkilenip oluşturulan teorilerden bazıları
                              elliott wave
                              neely river
                              gann square
                              wolf wave
                              murray math
                              ilginizi çekebilir, ama bu konulara giripte sıyırmayanla henüz karşılaşmadım.
                              There are known knowns, unknown knowns, known unknowns, and
                              most importantly unknown unknowns.
                              Trader Vic

Yorum

• Dantes
                                Bağımlı
                                • 26 Şubat 2009
                                • 836

mozkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                bu benzerlikten etkilenip oluşturulan teorilerden bazıları
                                elliott wave
                                neely river
                                gann square
                                wolf wave
                                murray math
                                ilginizi çekebilir, ama bu konulara giripte sıyırmayanla henüz karşılaşmadım.
                                tesekkurler sn mozkan.
                                biraz kestirmeci olayim sizce en yararli basarili anlamasi en kolay hangisi
                                ona yogunlasayim.bircogu hic duymadigim isimler.
                                Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
                                Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
                                Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information