Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
tepkinin 28700'leri aşma ihtimali güçlendiği için stoploss tekrar 29500'e çekildi...
29200-29500 aralığını satış fırsatı olarak kullanacağım....
sn halojen sunu sormak istiyorum sakincasi yoksa. siz bu endeksi baz alip vob30 dami trade ediyorsunuz.
Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Sn.Halojen, Benzerlikleri nasıl tespit edebliyorsunuz? Gerçekten tebrik ediyorum. Ben formasyonları Matematiksel hesap ile tespit eden sistem de kullanıyorum.
Sn.Halojen, Benzerlikleri nasıl tespit edebliyorsunuz? Gerçekten tebrik ediyorum. Ben formasyonları Matematiksel hesap ile tespit eden sistem de kullanıyorum.
birçok etken var sn.bgungor68... görsel olarak tespit yok.. zaten şekilsel olarak benzemez çoğu hareket birbirine...
ağırlıklı olarak matematiksel formüllerden yararlanıyorum...biraz da fibonacci oranları...
şekilsel olarak benzerlik aramak zor bir iştir... ve pek de faydası olmaz.. buna en iyi örnek, son dönemde oluşan aşağıdaki benzerlik grubu...
A olarak etiketlediğim oluşum bir 3lü diptir aslında.. mart-nisan 2008 süresince oluşmuş olan, hedefini vuramadığı için sert satışlarla karşılaşmış ve BC düşüşleriyle yeni dip göstermiştir... fakat son kasım-aralık 2008 döneminde oluşan 3lü dip, formasyon hedefini vurduğundan dolayı BC düşüşleri yeni dip göstermeden D rallisini tetiklemiştir...
yani mantık olarak hiçbir farkları olmamalarına karşın, şekilsel olarak bir benzerlikten sözedilemez...farkı yaratan tek etken,A oluşumunun ilerleme karakteridir...
hedefine ulaşamayan rallilere bir diğer örnek ekim 2007 atağı.... zirve gösterildi...ve son örnek de 29.896'da bittiğini düşündüğüm şu son ralli... bunun 31.941'e gitmesi gerekiyor idi...
geleceği şekillendiren en önemli etmen, rallilerin ilerleme karakteridir...
ekim 2007'den beri oluşan ralliler... kırmızı olanlar hedefine gelemeyenler...üzerlerinde ideal hedef seviyeleri var... beyaz dörtgene aldığım ralliler ise başka sebeplerden ötürü yeni dip tetiklediler...
görüldüğü gibi sırayla oluşuyor... şu ayı trendi çok ilginç gelişti.. ve mühim bilgiler verdi...
Yorum