Döngüler,Benzerlikler ve Fibonacci

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • halojen
    Fibo Trader
    • 20 Mart 2009
    • 0

tedirginliğimin nedeni...

imkb, tarihinde 2 kez düzeltmesiz çift ralli yaşadı... ilki, ayı trendinin hemen öncesindeydi...
    piyasalar tekerrürden ibarettir..

Yorum

• halojen
      Fibo Trader
      • 20 Mart 2009
      • 0

saatlik ortalamalar...

34.239 fibo noktası destek olmaya başladı... yukarda tek direnç 100 saatlik.. 34.872... ibre hafiften yukarı döndü sanki..o da geçilirse hedef bantta (35934-36273) ikinci tepe görülebilir....

Yorum

• devinim
        Katılımcı
        • 15 Mayıs 2009
        • 86

İmkb100 üzerine fibonacci sayıları ile fikir jimnastiği yaparsak;58800'den 20912 ana düşüşünün %23.6 geri alım noktası olan 29871 aşıldığından %38.2 lik geri alım noktası olan 35385 hedef haline gelmiştir.35385 aşıldığı takdirde %50 fibo geri alım noktası olan 39856 hedef haline gelecektir.39856 aşılır ise %61.8lik geri alım noktası 44326 hedef olacaktır.İşin bana göre püf noktasıda buradadır.44326'yı aşamayan yükselişler ana düşüş trendini kırmamış olacak yani 14200 lere kadar aşağı düşme riskini ortadan kaldırmayacaktır.Gelelim daha kısa vadeye %23.6 lık geri alım noktası 29871 ilk ana destek olacaktır.29871 aşağıya kırılırsa %14.6 lık geri alım noktası 26443 hedef olacak ve bu kırıldığında aşağıdaki dip noktaları 22583 ve 20912 test edilebilecek ve altta 18950 ve 14200 noktalarıda diğer hedefler olacaktır.Bu kadar rakamdan sonra kafa karışıklığından kurtulmak için kısa vade izleyeceğimiz iki rakam vardır; üstte 35385 ve altta 29871 dir.Benim beklentim 29871'in aşağı yönlü kırılmasıdır.Ama örneğin dow jones'da yaşanacak aşırılık 9300-9600 bandına olursa imkb'de bunun karşılığının 39856 civarı olacağını düşünüyorum!
        Bu yazıyı yazdığımın üzerinden bir aydan fazla zaman geçti ama hala geçerliliğini korumaktadır.Her şey ne olacak diye fikir jimnastiğimize devam edelim.İlk önce dow jones 'dan başlayım.Çünkü günümüz dünyasında artık diğer bütün piyasalar Amerikan borsaları tarafından şekilendirilmektedir.Dow Jones 14189-6475 düşüşünün %23.6lık geri alım noktası olan 8264'ü aştığından %38.2 geri alım noktası olan 9421 hedef haline gelmiştir.Bu hedef aşılırsa %50 lik geri alım noktası10332 ve %61.8 lik geri alım 11242 sırasıyla diğer hedef haline gelecektir.Ben Dow Jones'un grand cyle'nı tamamladığını ya B düzeltme dalgası içinde olduğunu ya da büyük düşüşün 2.dalgası içinde olduğunu bu dalgaları C veya 3.dalga düşüşlerinin beklediğini düşünüyorum.Kim ne derse desin bu düşüş karakter olarak 1929 düşüşü ile büyük benzerlik göstermektedir.O zaman şimdiki gibi endeks %50 değer kaybetmiş sonra bu düşüşün %50'sini geri almış tam her şey düzeliyor denirken başlangıç değerinin %90 'ını kaybetmiş 40'a kadar inmiştir.(kısaca 400'den 200'e düşmüş sonra 320'ye kadar yükselmiş sonunda 40'a düşmüştür.)Zaman olarak şimdiki tepki yükselişi ile çok benzerlik göstermekte yalnız şimdi ancak düşüşün %30'unu geri alabilmiştir.Kısaca Dow Jones 11242'yi aşmadan bu dalga yapıları geçerliliğini koruyacaktır.Dow jones geri dönmeye başladığında ne olacak derseniz ben şu hedefleri buldum.Eğer 3.dalga içinde düşüş olursa sırasıyla 3528,2618,1702 hedeflerinden biri dow jones'un nereye çıktığına bağlı olarak nihai 3.dalga hedefi olacaktır.Zaman hedefi ise 2011 son çeyreğine denk geliyor.Eğer C dalgası içinde düşüyorsak hedefler değişmemekle birlikte bu hedeflere ulaşmanın daha uzun bir süreç alacağını düşünüyorum!Bende prechter gibi dow jones ve global piyasalar hakkında pesimist düşüncelere sahibim.Gelelim kısa vadeye imkb %38.2lik geri alım noktası olan 35385'i aşar gibi yaptı geri döndü .Üstte verdiğim bir önceki yazımda belirttiğim gibi eğer dow jones %38,2lik geri alım hedefi olan 9421 'e ulaşırsa imkb'deki karşılığının 39856 olacağını düşünüyorum.Kısaca dow jones 11242'yi imkb 44326'yı aşmadan ayı piyasası bitmemiş olacaktır.Dolar ne olacak? dolar haziranın ortasına kadar beklediğim anlamlı yükselişi yapamadı.(1.90-2.10) Şimdi ,1.52- 1.55 arası taban oluşturuyor.Bu durumda büyük olasılıkla yılın son çeyreğine kadar 1.52- 1.68 arasında salınım yapacağını ,kasım -ocak arası ise 2.30-2.47 yi hedefleyeceğini düşünüyorum.

Yorum

• halojen
          Fibo Trader
          • 20 Mart 2009
          • 0

Yarın 34.872-35.020 bandı çok kritik.. 2 fibo direnci ve 100 saatliğin geçtiği aralık... burada satışla karşılaşılırsa dikkati en üst düzeyde tutmak gerekebilir !

Yorum

• halojen
            Fibo Trader
            • 20 Mart 2009
            • 0

halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Yarın 34.872-35.020 bandı çok kritik.. 2 fibo direnci ve 100 saatliğin geçtiği aralık... burada satışla karşılaşılırsa dikkati en üst düzeyde tutmak gerekebilir !
            direnç bandı çalıştı.. fakat yeterli satış gelmedi... tepe için önümüzdeki hafta daha uygun olabilir...

bant üzerinde 2 kritik nokta var...

35.659

35.980..

hangisini seçecek, göreceğiz...

adım adım ekim 2007 zirvesi tekrar oluşturuluyor... çok dikkatli olmakta fayda var..

iyi tatiller...

Yorum

• ANKARALI
              Seyirci Üye
              • 24 Mayıs 2008
              • 57

Halojen Ustad düzeltmesız cıft rallı ve olusan 2 tepeden sonra ardından selale benzerlıklere onem veren bırı olarak benım aklıma yattı tesekkurler

Yorum

• halojen
                Fibo Trader
                • 20 Mart 2009
                • 0

ANKARALI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Halojen Ustad düzeltmesız cıft rallı ve olusan 2 tepeden sonra ardından selale benzerlıklere onem veren bırı olarak benım aklıma yattı tesekkurler
                benzerlikler 2007'de krizi öngörmüştü.. temmuz-aralık'07 rallilerinin boğa formunda ilerlemediğine işaret ederek...

şimdi de 2nci dalga uyarısı yapıyor.. kalıplar neredeyse aynı... dikkate almak gerek..

bol şanslar..

Yorum

• halojen
                  Fibo Trader
                  • 20 Mart 2009
                  • 0

2007 ekim zirvesi...

bugüne uyarlanmış hali...

stoplu gidildiği sürece sorun yok...bir önceki sayfada B tepesi için olası noktaları verdim.. bunların üzerine çıkılırsa bir kez daha değerlendiririz durumu..

B tepesi 35659'da tamamlandığı takdirde de nurtopu gibi bir OBO'muz olacak...

G dibine varış, herşeyin yolunda gittiği takdirde 3-4 ayı bulabilir.. önceki düşüş kalıbı tamamlandığından ötürü bu düşüşün 20.912'nin çok altına gelmesini beklemiyorum.... 20.911 bile olabilir...

Yorum

• halojen
                    Fibo Trader
                    • 20 Mart 2009
                    • 0

Temmuz 2007 düşüşü ile Aralık 2007-Kasım 2008 düşüşünün neredeyse aynı oranlarda gerçekleşmesi de son derece ilginç.... benzerlikler iş yapar, her zaman da yapmıştır...

Temmuz'07

Aralık'07-Kasım'08

biri diğerinin küçük bir modeli adeta.... oranlarının yanısıra, şekil olarak bile benziyorlar...

1.236 ... fibonacci...

Yorum

• halojen
                      Fibo Trader
                      • 20 Mart 2009
                      • 0

üstteki düşüşlerin şekilsel benzerliği....

12.07-11.08... günlük bazda...

07.07... saatlik..

Yorum

• halojen
                        Fibo Trader
                        • 20 Mart 2009
                        • 0

aslında temmuz'07 düşüş sonrasını, şimdiye uyarlarsak aşağıdaki gibi bir görüntü ortaya çıkıyor... fakat mevcut durum bunu destekler nitelikte değil... gene de alternatif model olarak bir köşede dursun...

Yorum

• Pazer
                          Yes! We Can!
                          • 18 Eylül 2008
                          • 17

hep aşşa çizerdin bu yukarı çizgi hiç yakışmamış

hehe

p5
                          Yatırım tavsiyesi değildir......

Yorum

• halojen
                            Fibo Trader
                            • 20 Mart 2009
                            • 0

Pazer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            hep aşşa çizerdin bu yukarı çizgi hiç yakışmamış

hehe

p5
                            sonra fırça yiyoruz, devamlı kısa düşündüğüm için....

Yorum

• trader38580
                              Katılımcı
                              • 18 Mayıs 2009
                              • 59

halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              2007 ekim zirvesi...

bugüne uyarlanmış hali...

stoplu gidildiği sürece sorun yok...bir önceki sayfada B tepesi için olası noktaları verdim.. bunların üzerine çıkılırsa bir kez daha değerlendiririz durumu..

B tepesi 35659'da tamamlandığı takdirde de nurtopu gibi bir OBO'muz olacak...

G dibine varış, herşeyin yolunda gittiği takdirde 3-4 ayı bulabilir.. önceki düşüş kalıbı tamamlandığından ötürü bu düşüşün 20.912'nin çok altına gelmesini beklemiyorum.... 20.911 bile olabilir...
                              sn. halojen
                              değerli yorumlarınız için teşekkürler.
                              subat basında kendiminde pek inanmadığı bir senaryo çizmiştim. şimdilik iyi gidiyor. devamı sizin aşağı senaryonuza uyuyor. benzerlik olduğu için burada paylaşıyorum. başarılar
                              x30yvade grafiği
                              Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. Ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum.MATADOR38

Yorum

• halojen
                                Fibo Trader
                                • 20 Mart 2009
                                • 0

teşekkürler sn.trader38580...

aslında şu an paylaştıklarım, sadece işimize yarayacak kısmı... 2007 zirve öncesi de çok çarpıcı benzerlikler var.. öyle ki, tepe ve dipler neredeyse kusursuz öngörülebiliyor...

endex yukarı trende başladığında çok daha rahat analiz yapabileceğiz...

benzerlik diyip geçmeyelim...

yukardaki düşüş tahminimi, mart ayında başlayan 2 ralli kalıbı da onaylıyor.. bunlar boğa rallisi değil...

son boğa rallisi nisan 2007'de 48.5xx'de bitti... 2 yıldır tüm ralliler defolu... ve bunlar da devamlı şelale üretiyor..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information