Borsa Kazanı

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MESUTC
    KEYFE KEDER YAZAR
    • 22 Mayıs 2008
    • 4444

Pazer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Sizce bu tabelada ne eksik?

Slm öncelikle hoşgeldiniz, başarılar dilerim.
    Oluşturduğunuz pencereden, işlem yaptığınz piyasayı bir öncesinde etkileme gücü olan veri setini oluşturduğunuzu düşündüm.
    1981 yılı öncesinde ÖSS de genel yetenek bölümü olur ve adaylara, bir sonraki aşamada gelecek sayı, şekil, veri hangisidir diye sorulurdu. Buradan hareketle sorunuzu "ne eksik?" diye sormanızdan yola çıkarak, "sadece bir veri eklemek gerekseydi hangi veri seti olmalıdır?" şekline dönüştürüp yanıtladım.

10 yıllık ABD gösterge tahvil piyasası verisini eklerdim. Çünkü, kısa bir zaman aralığında patlaması beklenen balon, köpük orada oluşmuş durumda.

Kolay gelsin
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• BEDESTENLİ
      Aktif
      • 01 Haziran 2008
      • 276

kriz de denge.... zamansal olarak nerde sonlanacak..
      yukarıdaki grafik,krizlerin zamansal ve % sel olarak boyutlarını göstermektedir..
      1929 da 34.2 ayda % -89.2
      1973 te 20.7 ayda % -48.2
      2001 de 30.5 ayda % -49.1
      2008 de 17 .. ayda % -56.3 düşmüş...
      Evlat Fazla Bıdı Bıdı yapma

****BABA YORGUN !!!!

Yorum

• Pazer
        Yes! We Can!
        • 18 Eylül 2008
        • 17

Bu var....
        Yatırım tavsiyesi değildir......

Yorum

• Pazer
          Yes! We Can!
          • 18 Eylül 2008
          • 17

Bu da var...

Yorum

• Pazer
            Yes! We Can!
            • 18 Eylül 2008
            • 17

Amma da çökmüş be...

Bu çöküşde halen nefes alabiliyorsak....

Birşeyleri doğru yapıyoruz demek...

Hey gidi hey...

Dünya battı biz batmadık...

Bu saatten sonra da batacağımızı sanmam...

Artık bu çöküşün başında değiliz...
            Felaket senaryolarına kulaklarım tıkalı değil...

Bu tufanın altında canlı organizmalar halen var....
            Bakın camdan dışarı yağmurlar bu sene çok bol...
            Barajlar ağzına kadar doldu...

Bu sene bereket olacak...
            Boşverin felaket senaryolarını...

Bu kriz 2009 da bitecek....
            2009 da başlamayacak....

Yorum

• EDY
              Yasaklı
              • 15 Aralık 2008
              • 1381

Pazer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Amma da çökmüş be...

Bu çöküşde halen nefes alabiliyorsak....

Birşeyleri doğru yapıyoruz demek...

Hey gidi hey...

Dünya battı biz batmadık...

Bu saatten sonra da batacağımızı sanmam...

Artık bu çöküşün başında değiliz...
              Felaket senaryolarına kulaklarım tıkalı değil...

Bu tufanın altında canlı organizmalar halen var....
              Bakın camdan dışarı yağmurlar bu sene çok bol...
              Barajlar ağzına kadar doldu...

Bu sene bereket olacak...
              Boşverin felaket senaryolarını...

Bu kriz 2009 da bitecek....
              2009 da başlamayacak....
              Acikcasi bende bu kanaatteyim... Beklentiler alinir cercevesi icinde, bu kriz tellalligini öyle sisirdilerki...

Birde aylarca isyan ettigim birsey daha var... Üretmiyoruz diyorlar bircok forumda... Yanlis...

Ben yurtdisindayim diye belki yurtta olan biteni birilerinden daha iyi bilemem diyecegim ama sanmiyorum... Bir zamanlar cok daha belesci ve kabugundan cikmayi reddeden bir toplumumuz vardi.... Simdilerde özellikle genc kusagin atilimlariyla diyeyim, Türkiyenin vizyonu cok daha farkli...

Osmanli ruhu, özellikle gerileme dönemindeyken üretmeden ve sadece capaculluk sayesinde had safhadaydi.... Artik o düsünce yapisinida atiyoruz üstümüzdebn... Daha ne isterim...

Yorum

• Pazer
                Yes! We Can!
                • 18 Eylül 2008
                • 17

Obama'nın sınavı ve 2 yükseliş beklentisi
                Wall Street'te iki haftadır aralıksız düşüş sürerken piyasa suçlu olarak Obama yönetimini göstermeye başladı. Bunun iki nedeni var.
                Birincisi kötü banka kurma planının çok yavaş ilerlemesi ve özel sektör fonlarına ihtiyaç duyulacağı için sonuçlarının belirsiz olması.
                İkincisi ise ABD Başkanı Barack Obama'nın 1,75 trilyon dolarlık bütçeyi açıklamasının ardından Wall Street'in büyük oyuncularının piyasaya yaklaşımının değişmesi. Yüksek bütçe açıkları ve enflasyon ihtimali nedeniyle piyasanın bu seviyelerde hala yüksek olabileceği görüşü oluşmuş durumda.
                Obama yönetimi ve özellikle Kongre'de ise Wall Street'in desteklenmesi zayıf bir politik görüş olarak duruyor. Wall Street, Obama'dan güvenoyunu çekip her gün gerilerken Obama'nın kamuoyu desteği artmaya devam ediyor.
                Bütün bu tartışmaların içinde 2 yükseliş beklentisi de var.
                BAY FELAKET: FİYATLAR YÜKSELECEK
                Özellikle 1987 krizinde düşüşü bir hafta önceden uyardığı için Bay Felaket olarak adlandırılan Marc Faber, borsalarda ve emtiada bir tepki yükselişi bekliyor.

Faber'e göre reel bazda emtia fiyatları çok ucuz ve bazı hisselerin yükselmede başı çekeceğini düşünüyor.
                Özellikle endüstriel emtiaların ucuz olduğuna dikkat çeken Faber, petrol şirketleri için büyük oranda yükseliş beklentisinde. CNBC'de konuşan Faber, petrolün büyük bir jeopolitik önemi olduğunu, ABD ve Çin'in petrole ihtiyaç duyduğunu belirtti ve Orta Doğu'ya daha az bağımlı olmaya ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi. Bunun için de sondaj çalışmaları gerekiyor. Ancak azalan fiyatlar ve düşen talep karşısında şirketler araştırma harcamalarını büyük ölçüde durdurmuş durumda.
                Faber başka emtia hisseleri de önerdi ve özellikle altın madencilerinden göz ayırmamak gerektiğini vurguladı. Madencilik hisselerinin özellikle maden arama şirketlerinin görece cazip olduğunu fakat güçlü finansömanı olanların alınması gerektiğini belirtti.
                12 MART'TAN SONRA BANKALAR UÇABİLİR
                Yatırımcılar hisselerin gelecek hafta yükseleceğinden umutlu. 12 Mart için toplantı ayarlandıkan sonra patlama göreBileceğimizi söylüyorlar.
                Bu tarihte Temsilciler Meclisi Mali Hizmetleri Alt Kurulu bankaları milyarlarca dolar zarar yazmaya zorlamakla suçlanan "piyasa fiyatına göre muhasebeleştir" kuralını ele almayı planlıyor.
                CNBC'ye konuşan optionMonster'dan Jon Najarian, toplantı bu kuralı gevşetmeye yönelik sonuçlanırsa hisse piyasasının patlayabileceğini düşünüyor. Najarian eğer hükümet kuralı 12 ile 18 ay için gevşetirse bankaların hisseleri birkaç saat içinde %100 yükselebileceği düşüncesnde.
                Najarian, hükümet muhasebeleştirme kuralını gevşetirse birçok banka hissesinin bugünkü seviyelerinde inanılmaz değerde ucuz olacağını belirtti.
                Piyasa fiyatına göre muhasebeleştirme, varlıkları mevcut piyasa fiyatlarında değerlemeye tabii tutuyor.
                Bazı bankalar, vade sonuna kadar bekleyeceklerini söyleseler de likit olmayan tahvilleri bugünkü çok düşük fiyatlardan muhasebeleştirmek zorunda kalıyor ve bu da bilançolardaki zararların süreki büyümesine yol açıyor.
                Wall Street ayrıca gelecek hafta ABD otomobil çalışma kolu, GM, Chrysler ve Birleşmiş Otomobil İşçileri arasında yapılacak toplantıyı yakından izleyecek.

:super:

Yorum

• Pazer
                  Yes! We Can!
                  • 18 Eylül 2008
                  • 17

Bir de böyle bir grafik var...

Buradaki sarıya dikkat...

Ayı nın son vuruşu olabilir...
                  Sıkı tutunun...

Yorum

• RIHTIM
                    Yeni üye
                    • 28 Şubat 2009
                    • 1

Sayın pazer sadece teknikle yorumlamak yanlış sonuçlar doğurabilir. Dibe yakınız bu kesin. Ama ne kadar yakınız.
                    Ekonomik göstergelerde düzelmeler olması gerek. Beklenen verilerden daha iyisinin gelmesi gerek.
                    işsizliğin azalacağını görebilmek gerek.
                    Ticaretin artacağını görebilmek gerek.
                    Üretim var ama satış var mı? Bunu bilmek gerek.
                    Bu üçünün varyasyonu olan bir endeks kurmak gerek. Ve ona göre hareket etmek gerek diye düşünüyorum.
                    amma çok gerek kullandım ama gerek işte.

Yorum

• CATEDRAL
                      TATLI CADI
                      • 26 Şubat 2009
                      • 897

RIHTIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayın pazer sadece teknikle yorumlamak yanlış sonuçlar doğurabilir. Dibe yakınız bu kesin. Ama ne kadar yakınız.
                      Ekonomik göstergelerde düzelmeler olması gerek. Beklenen verilerden daha iyisinin gelmesi gerek.
                      Bu üçünün varyasyonu olan bir endeks kurmak gerek. Ve ona göre hareket etmek gerek diye düşünüyorum.
                      Sayın Rıhtım

Sadece teknikle yorum yapmak yanlıştır diyorsunuz.. Tabii ki doğru söylüyorsunuz..

Fakat borsalar reel ekonomiden önce hareket ederler.. Bence şu anda sizin bahsettiğiniz makro görünümler fiyatlanmış durumda..Bu fiyatlanmada tekniklerde kendini çok net göstermekte zaten..

sevgiyle
                      Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

RIHTIM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Sn Catetral g]zel yorumlamiış

sn rıhtım,
                        Sizin prensibiniz de bir stratejidir ve kendi içinde tutarlıdır. Sizin stratejinizde hareket edenler zaten 2007 Ağustos ayında veya en geç 1998 Ocak ayında tamamen borsadan çıkmalı ve dediğiniz gelişmeler oluncaya kadar dönüp borsaya bakmamalı...

Sizin söylediğiniz gelişmeler görüldüğünde zaten borsalar %40-60 primlenmiş olur. Benim mantığım ise söylediğiniz gelişmeleri daha önceden başka verilerle öngörebilmek ve %60 primlenmeden pozisyon alabilmektir.

Hangi strateji doğrudur sorusu anlamsızdır. Herkesin duygusal yönetimi, riski yönetebilme gücü ve bilgisi, yatırım anlayışı, seçenekleri farklıdır, doğal olarak bu farklılık stratejilerini oluşturur.

Saygılar
                        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• Pazer
                          Yes! We Can!
                          • 18 Eylül 2008
                          • 17

Evet Sn Catedral ve Sn Mesutc gayet güzel izah etmişler....

Sn Rıhtım siz o verileri gördüğünüzde tren çoktan kalkmış olacak...

Yorum

• CATEDRAL
                            TATLI CADI
                            • 26 Şubat 2009
                            • 897

Sağda solda biraz sürttüm Her yerde derin bir sessizlik hakim

:081:
                            Yazılarım ve öngörülerim kişisel fikirlerimdir.. herkesin parasına geçer sözü..

Fasulyeden.. nohuttan yada herhangi bir hububattan.. Herkes bir gün batmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayacak..(catedral)

Yorum

• BEDESTENLİ
                              Aktif
                              • 01 Haziran 2008
                              • 276

CATEDRAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

herkes düşüşe inandı...

şimdi çıkacakmıyız diye düşünüyorlardır....
                              Evlat Fazla Bıdı Bıdı yapma

****BABA YORGUN !!!!

Yorum

• Pazer
                                Yes! We Can!
                                • 18 Eylül 2008
                                • 17

CATEDRAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

14 Mart sessizlik maksimum noktada...

Hadi hayırlısııı....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information