Fikirler -> Sistemler

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • teo
    Demirbaş
    • 03 Mart 2009
    • 3712

THE FOUR POISONS
    Janice Dorn, M.D., Ph.D.

May 30, 2009

How did I get into this, and how do I get out of it again, and how does it work?... Soren Kierkegaard

Night falls as the road narrows, leaving the paved highway and winding its way up the mile-high mountain. Squinting, I see a large shadow that comes slowly into focus. It's a gorgeous structure built by my friend who made millions in a business that nobody else wanted. He endured hardships, including law suits, major financial losses, an arsonist who set fire to his property twice, persecution from those who said it couldn't be done and betrayal from the love of his life. At 35 years of age, he is a role model, community leader and a seventh degree black belt in Tae Kwan Do. His name is Able, and he is a survivor.

His 20,000-square-foot home on the mountaintop is a testament to Able's ability to face the wilderness and return as a triumphant survivor. He refused to quit, kept his discipline and never stopped moving forward until he emerged on the other side. Right next to the palatial estate is a 5,000-square-foot structure called a dojo. It is immaculate, and there are a several parents chatting while their children prepare for class. The children, ranging in age from 6 to 14, are dressed in white outfits, each with a different colored belt. They are talking, punching, kicking and waiting.

At exactly 7:30 p.m., Able enters the room, and the lesson begins. The class is free for all who dare to make the trip and the commitment. It is Able's way of giving back to those who want to give to themselves. It's a joy to see the children so engaged in learning to defend themselves, making themselves stronger, and giving up time they might be spending with TV or just hanging out. Like Able, they are learning the art of survival.

The wilderness is a metaphor for the challenges that we face on a daily basis--both in the markets and in life. The behavior of the markets over the past year has taught us how to survive. We survive by preserving our financial capital, and with that, our mental, emotional, physical and spiritual capital. The markets will not rescue us from the wilderness. In fact, they are the wilderness. It is our responsibility to do whatever we can to face them and to survive.

How do we survive under such brutal and unfriendly conditions? How do we make it through the wilderness to the mountaintop? Deep Survival: Who Lives, Who Dies, and Why by Laurence Gonzales (published 2004, W. W. Norton & Company) has many lessons for traders and here is one of them:

There is a Korean martial art called Kum Do. This is a brutal game that involves a fight to the death with very sharp swords. The way it is practiced today is with bamboo sticks, but the moves are the same. Kum Do teaches the student warriors to avoid what are called "The Four Poisons of the Mind." These are: fear, confusion, hesitation and surprise. In Kum Do, the student must be constantly on guard to never anticipate the next move of the opponent. Likewise, the student must never allow his natural tendencies for prediction to get the better of him. Having a preconceived bias of what the markets or the opponents will do can lead to momentary confusion and--in the case of Kum Do--to death. A single blow in Kum Do can be lethal, and is the final cut, since the object is to kill the opponent. One blow-->death-->game over.

Instead of predicting, anticipating, and being in fear and confusion, you must do exactly the opposite if you are to survive a death blow from the market movements. You must watch with a calm, clear and collected attitude and then strike just at the right time. A few seconds of anticipation, hesitation or confusion can mean the difference between life and death in Kum Do--and wins or losses in the stock markets. If you are not in tune with the four poisons of fear, confusion, hesitation or surprise in the markets, you are at risk for ruin. Ruin means that your money is gone and the game is over.

How can you avoid the four poisons of the trading mind: fear,
    confusion, hesitation and surprise?

Replace fear with faith--faith in your trading model and trading plan

Replace confusion with the attitude of being comfortable with uncertainty

Replace hesitation with decisive action

Replace surprise with the taking nothing for granted and preparing yourself for anything.

Always remember the long and winding road to the top of the mountain in the dark of night. Success in trading is a long journey with many twists and turns. You can and will get there if you are patient, watchful, non-anticipatory and always on guard for the exact moment when you can strike. Trading is a game of survival and the spoils are money. It's your money, your life and your future. You have the power to survive and flourish if you remember the lessons from Able and Kum Do.

Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat... Sun Tzu

Yorum

• Dantes
      Bağımlı
      • 26 Şubat 2009
      • 836

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sn hdioxyde o kadar farkli adxler varki anlamiyorum nasil hesapliyorlar
      burada grafik olmaliydi cikmamis. kusura bakmayin
      Bildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
      Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
      Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
        Bağımlı
        • 26 Şubat 2009
        • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Dante senın bonuslar geldı mı?

bana gelen gıden bır sey yok bonus olarak...
        evet geldi. gelmesi icin en az bir kere islem yapmak ve 1000 ve ustu depozit bulundurmak gerekli gelmediyse bunlara karsin. musteri temsilcinize bildirin hemen eklerler.
        Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
        Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum

• Dantes
          Bağımlı
          • 26 Şubat 2009
          • 836

teo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Nefis tek kelime ile....

Cyrine Abd El Nour - Layali El Hob (2009)
          Libanese | 1CD | MP3 CBR 240 Kbps | 42Mb
          Publisher: Ahla production | Language: Arabic

“New album of Cyrine Abd El Nourfrom Liban”

Tracklist:
          1. Layali El Hob
          2. El Oyoun El Asaliye
          3. Omri Ma'ak
          4. Tarekni La Meen
          5. Sneen
          6. Malak Ou Mali
          7. Khabberni
          8. Maleesh Ellanta

Download
          bayan mi album mu

Yorum

• teo
            Demirbaş
            • 03 Mart 2009
            • 3712

marketleri kimse kontrol etmiyor, marketler tamamı ile random hareket ediyor,

Market random olmadıgı durumlarda , psikoloji bloklaşıyor, bazı gruplar aynı şeyi düşünüyorlar.

Ama bu kadar kitap okudum, bu işin gurusu olduğu iddia edilenler bile marketten para kazanılmıyor diye şikayet ediyor.

Biraz para kazananda , ben nasıl kazandım diye kitap yazıyor ve tekniğini anlatıyor.

Yukarı çıkmak veya aşağıya inmek tamamı ile, artık çok düştü diyenlerle , ekonomi kötüye gidiyor diyenler arasındaki savaşla ilgili.

Savaşın sonucunu bilmek imkansız. Herşey olur.

Şimdi şu şekilde düşünelim.Örnektir.

Ben 100 kontrat sattım, ve 100 kontratımı birisi aldı.

Şimdi burada ortak olan nedir.

Ben düşeceğini düşündüm. Alan yükseleceğini düşündü.

Başka ortak noktamız yok.

Ben belki MA ,belki CCI ,belki MACD ,belki MP ,belki haftalık ,belki de 5 dak grafik kullandım.satarken.

Karşıdaki de ne kullandı bilemem.

Ama ortak nokta neydi, ben düşecek dedim, (bir şeylere bakarak),
            O da çıkacak dedi. ( bir şeylere bakarak)

Ortak olan sadece buydu...

Yorum

• teo
              Demirbaş
              • 03 Mart 2009
              • 3712

Geçen bir arkadaşımız piyasa nasıl anlaşılır diye bir soru sordu?

Buna şu şekilde cevap vereceğim.

Bir otoyolun üzerindeki bir tepe de oturuyorsunuz.

Gelen geçen arabalara bakıyorsunuz tüm gün..

SAbah baktıgınızda arabaların tam gaz,frene basmadan gittiğini görüyorsunuz.

SOnra birden herşey değişiyor..

Otoyola polis geliyor ve saklanıyor bir köşede...

Bu sefer karşıdan gelen arabaların farları ile uyarı verdiğini, bunu görenlerin artık gazdan ayağını çektiğini ve frene bastığını görüyorsunuz.

Artık arabalar tam gaz gitmiyor, kimi frene basıyor , hızını azaltıyor, kimi yavaş gitmeye başlıyor.

Bazıları da polis var diye polis kontrolunden once , otoban çıkışlarından çıkmaya, ve karşı yola geçip geri dönmeye çalışıyor.

Ortalık karışmış, kimin ne yaptığı belli değil,Polis bazısını yakalıyor, bazısı kaçıyor, kimi yavaşlıyor, kimi gazlıyor, kimi önceki çıkıştan kaçmaya, kimide otoyolda geri geri gitmeye çalışıyor ,geri vitese takarak...

Market budur, ve bu şekilde anlaşılır...

Yorum

• teo
                Demirbaş
                • 03 Mart 2009
                • 3712

Nefis , tek kelime ile...

Waad- Ya Ahlahom

Lebanon | 1CD | MP3 CBR 320 Kbps | 68Mb
                Publisher: Sono stars | Language: arabic

“New album of Waad from Lebanon”

Tracklist:

01. Enta 7ayati
                02. Many Le3ba
                03. Ra3shet Alby
                04. 7allaftak
                05. 3ala Meen
                06. Ya A7lahom
                07. Taraktak
                08. Ma Teftekersh
                09. Sanam Jamed
                10. Eb3ed 3anny
                11. Enta
                12. Khaan

Download

Yorum

• Tekke
                  Yasaklı
                  • 04 Mart 2009
                  • 48

Teo abi
                  Daha önce vermiş olduğun linkteki ablamızın müziklerini dinledim.

6.şarkısının girişi (MALAK mı ne yazıyo tam hatırlamadım)Orhan babadan yürütülmüş.Demekki esinlenme heryerde varmış.

Yorum

• teo
                    Demirbaş
                    • 03 Mart 2009
                    • 3712

Tekke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Teo abi

6.şarkısının girişi (MALAK mı ne yazıyo tam hatırlamadım)Orhan babadan yürütülmüş.Demekki esinlenme heryerde varmış.

ilk girişi evet orhan baba nın paraçasına benziyor, ama müzikte onun bir kuralı var sanırım, belli bir aralığa kadar normal karşılanıyor,

Lübnan da ne sanatçılar varmış, bu iki albumu de çok keyifle dinledim...

3ala Meen ,7Alaftak şarkısı ne güzel bir parçalarmış..bayıldım...

Yorum

• Misafir

Teşekkürler sayın Teo.
                      İkisini de indirdim.
                      Bu Arap müziği- sözleri Batı sazlarıyla çalınınca sonuç harika oluyor

Yorum

• teo
                        Demirbaş
                        • 03 Mart 2009
                        • 3712

Weekly Pivot Points, Too much info about pairs

http://blogs.fxstreet.com/fxbootcamp/

Yorum

• karınca06
                          KASAP
                          • 12 Nisan 2009
                          • 976

yarınkı sıstem hazır sn hlioxyde nin yazdığı volatilite üstteki beyaz indikatör sıfır altında pozisyon yoksa notrade veya pozısyon varsa pozısyona devam taki sn teo nun yazdığı alttaki ana gösterge aksi sinyal verene kadar.

volatilite yukselmeye başladıgında ana göstergenın sinyalıne göre pozısyon alınacak.d+ ve d- yatayda oldugu sürece ana gösterge pozısyon degıştırsede pozısyon değiştirilmeyecek.

ana gösterge pozısyon değiştirdiğinde volatilite varsa d+ved- yatayda değilse ters tarafa pozısyon acılacak.

Yorum

• Dantes
                            Bağımlı
                            • 26 Şubat 2009
                            • 836

Tekke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Teo abi

bence tam tersidir.

Yorum

• Dantes
                              Bağımlı
                              • 26 Şubat 2009
                              • 836

karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yarınkı sıstem hazır sn hlioxyde nin yazdığı volatilite üstteki beyaz indikatör sıfır altında pozisyon yoksa notrade veya pozısyon varsa pozısyona devam taki sn teo nun yazdığı alttaki ana gösterge aksi sinyal verene kadar.

volatilite yukselmeye başladıgında ana göstergenın sinyalıne göre pozısyon alınacak.d+ ve d- yatayda oldugu sürece ana gösterge pozısyon degıştırsede pozısyon değiştirilmeyecek.

ana gösterge pozısyon değiştirdiğinde volatilite varsa d+ved- yatayda değilse ters tarafa pozısyon acılacak.
                              bunlar nerede azzi ve volatilite bu topikte goremedim de.

Yorum

• Tekke
                                Yasaklı
                                • 04 Mart 2009
                                • 48

Dantes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                bence tam tersidir.
                                yok abi

orhan babanın o şarkısı 1970 yıllarına ait bir şarkı.mümkün değil.
                                bu ablamız daha ufak.teo abi açıkladı zaten esinlenme var galiba.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information