Sn.Hdioxyde sistemi tam olarak anlayamadım :( ADX'in uzerine RMO mu atıyoruz? CMO ve RSI nerededir?
Fikirler -> Sistemler
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Adx'in üzerine RMI atılmış hali yukarda... Hatırlarsanız ilk mesajda 3 grafik vardı her biri bir başka momentum göstergesi idi. bir rmi bir rsi biri de cmo ile oluşturulmuştu. Üçü de hemen hemen aynı işi görmektedir..bgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSn.Hdioxyde sistemi tam olarak anlayamadım :( ADX'in uzerine RMO mu atıyoruz? CMO ve RSI nerededir?
Mantık yavaş olan adx'in içindeki momenti ölçmek... teknik analizde genel bir prensiptir. Moment göstergeleri fiyatın biraz önünde gider. Ben de burada adx'in biraz önünde gidecek şekilde onun momentini ölçerek kurbağa gözü patlatmasına engel olmaya çalıştım...
rsi(adx(14),14) ya da cmo(adx(14),14) olarak metastock ya da matrikste bu göstergeler yazılabilir....Illegitimi non carborundum
Yorum
-
Şöyle desek daha doğrubgungor68 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterrsi(adx(14),14) >20 and <80 ise Trendy,
<20 ise yatay , >80 ise donus basladı gibi yorumlayablirmiyiz? Formule haline getirmeyi planladıgım için sormaktayım. MT4 de cevirmeye çalışıyorum ...
rsi(adx)<30 yatay market
rsi (adx)<30 ama yukarı dönüş olası trend başı
yükselen rsi(adx) trend
düşen rsi(adx)düzeltme
rsi(adx)>70 trendin aşırısı
rsi(adx)>70 üzerinde dönüş olası trend sonu
umarım yeterince açıklayıcı olabilimiştir. bu arada mt4'ün içindeki adx fonksiyonu yanlış hesap yaptığını okumuştum tsd forumda... dikkat edin...
onun yerine abs(pdi-mdi)/(pdi+mdi) kullanıp varsa wilders ile yoksa 2*period-1 uzunluğunda ema ile yumuşatmalısınız çıkan sonucu...
kolay gelsinIllegitimi non carborundum
Yorum
-
İşte bu en zor soru...Bir yandan da en kolayı...karınca06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersn hioxyde
verdiğiniz indikatör üzerine en ıyı yön gösteren indikatör sizce hangisi hangi indikatörü atar isek piyasa yönünü bulabiliriz.
Piyasanın mevcut yönünü neredeyse her indikatör gösterir. MACD iyidir, dema smoothed macd de kullanabilirsiniz, biraz daha hızlıdır.
Lineer regression slope iş görür. ADX destekli PDI-MDI kesişmesi iyidir. Matrikste DIS (dispread) diye bir gösterge var, biraz yumuşatılarak kullanılabilir.
Ema Slope faydalı olabilir bir deneyin.
En basiti ise barlara bakmak piyasanın yönü en iyi barlar trend çizgileri, yükselen tepeler mi düşen dipler mi yaptığı ile ortaya çıkar.
Bu kolay yanıtı idi.
Zor olan kısmı ise piyasanın yönü değil ne zaman döndüğü, döndüyse bu kalıcı bir dönüş mü yoksa kısa bir düzeltme mi? İşte bu sorunun yanıtını her seferinde doğru olarak vermek biraz zor....Hadi tek başına bir göstergeye imkansız diyelim...Illegitimi non carborundum
Yorum
-
şu an bulunduğum bilgisayarda matriks yok artık bu verdıklerınızı yarın deneyebılecegım yapmaya calıştığım dün ki verdiğiniz indikatörlerle trend oldugu zaman doğru yönü bularak az işlem ve az veya cok kar hedeflıyorum tek bır ındıkatörün göstergesine sazan gıbı atlamak ıstemıyorum.trend olmadığı zaman yatay pıyasada stopploss çalıştırarak zararda etmesek aracı kurumu zengın edıyorum.
Yorum
-
hdioxyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterZor olan kısmı ise piyasanın yönü değil ne zaman döndüğü, döndüyse bu kalıcı bir dönüş mü yoksa kısa bir düzeltme mi? İşte bu sorunun yanıtını her seferinde doğru olarak vermek biraz zor....Hadi tek başına bir göstergeye imkansız diyelim...
Sayın Dostum benım sorum garıp gelebılır, Ben hıc pıyasanın nereye gıdecegını onemsemıyorum, amacım para kazanmak,
Sorum su...
Aldıgım pozisyon bana para kazandırıp kazandırmayacagına nasıl emın olabılırım?
Para kazandıracaksa uzun cubuk yapacagına nasıl emın olabılırım.
Uzun cubuk geldı ıse, ne zaman gerı donecegını bılıp pozisyondan cıkarım..
Aslında soru ne guzel degıl mı?
Alacagım
kazanacagım ama az degıl, uzun cubuk ısterım.
Bırde donusu bıleyım kı, uzun cubugun karını gerı vermıyeyım..
Var mı cevap, varsa bende de bır yemek + Dıledıgın bır sey (Alaadın Sıhırlı Lambası gıbı dusun)...
Sevgıler..
Yorum
-
Blackjack oyunu ve texas poker kazanması mumkun oyunlardır.Matematıksel avantaj vardır.
Burda sıstem uygulayan uzun vadede kaybetmez, Bu nedenle casınoların korkulu ruyalarıdır. Yakalarlarsa oynatmazlar, Hatta fılımı bıle yapıldı.
Bu adamlar nasıl kazanır. Sadece avanatajı beklerler,ve avantaj geldıgınde herseyını Kelly Ratıo oranında basarlar. (tum para degıl dıkkat)
Avantaj gelmesını beklemek ıcın 48 saat bıle masadan kalkmadan sabıt 5 dolara koftiden oynayabılırler,hıc bır beklentı olmadan (masadan kalkmaması lazım cunku saymak zorunda), ama ne zaman 500,1000, veya masanın maksımumunu masaya koyuyorlarsa avantaj vardır.Uykudan uyanırlar...
Borsada bu aslında, avantajlı durumlarda oynamak,5 dolarda basmak zorunda degılsınız.SAdece sabırla beklemek. Ve zaman geldıgınde, Bankaların yakasına yapısmak...
Avantajlı zaman ne zaman bunu bılmemız gerekır..
Oyunda her zaman olmanın hıc anlamı yok...
Yorum
-

sn hdioxyde o kadar farkli adxler varki anlamiyorum nasil hesapliyorlarBildiğim şeyler, bilemediklerimin yanında sıfırdır.
Fazla kaybetmeden kazanmak için düşündüğünü, inandığını, inanmak istediğini, okuduğunu,duyduğunu değil;Gördüğünü Al/Sat, terse giderse paniklemeden zararı durdur. Daha iyi görmek için durmadan öğren.Bunu yapamıyorsan, kazanman acemi şansı yada bir tür kumardır.
Forumda yer alan bilgi,yorum ve tavsiyeler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorum
-
Nefis tek kelime ile....

Cyrine Abd El Nour - Layali El Hob (2009)
Libanese | 1CD | MP3 CBR 240 Kbps | 42Mb
Publisher: Ahla production | Language: Arabic
“New album of Cyrine Abd El Nourfrom Liban”
Tracklist:
1. Layali El Hob
2. El Oyoun El Asaliye
3. Omri Ma'ak
4. Tarekni La Meen
5. Sneen
6. Malak Ou Mali
7. Khabberni
8. Maleesh Ellanta